V75 Jägersro

Spikförslagen

V75-2: 3 Cyber Lane (30 %) gjorde debut över distansen näst senast när han gick barfota runt om för första gången i ett tufft fyraåringstest där han höll mycket bra från dödens som fyra bakom Diamanten som vann. Senast var det ett preparélopp med skor runt om men nu blir det barfota runt om igen och med tanke på spårlottningen så bör han ta ledningen och i såna fall bli svårslagen igen på spetsbanan Jägersro om han får dämpa tempot lite och är lika bra som näst senast. I övrigt blir det norskt huvudlag och vanlig vagn igen.

V75-4: 4 Bugatti Brick (26 %) gjorde ett bra lopp ifrån ledningen i Stosprintern som tvåa bakom en otroligt vasst barfotadansande Caddie Lisieux och spetsvann sedan lätt senast och verkar vara under utveckling för dagen jämfört med flera konkurrenter. Hon har läge för att nå ledningen igen här och det tror vi kan avgöra loppet – inte minst med tanke på att de två värsta motbuden också antaligen ska återgå till skor runt om och det brukar sällan vara något plus för hästar som gått med någon form av barfotabalans i den senaste starten. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn igen.

V75-5: 11 Monark Newmen (14 %) har tävlat vasst mot kulltoppen med barfotabalans under det senaste året och galopperade från innerspåret bakom bilen i ett Breeders Crown-lopp senast där han gick med preparébalans med skor runt om där Muscle Hustle vann. Vi tycker att det här försöket ser lite billigare ut på papperet än några andra och tror att han blir svårslagen på sin hårdhet om det klaffar lite på vägen. Han har inte vunnit över lång distans när han provat tidigare men han har bara haft bra hästar framför sig i mål. Det blir antagligen barfota runt om och svensk jänkarvagnsmodell.

V75-7: 5 Dartagnan Sisu (28 %) fick en lätt uppiggning med säkerhetsbalans med skor runt om senast men vann ändå och gick 10,5 över kort distans med gott om krafter kvar och han är verkligen i mycket bra författning för dagen. I övrigt blir det inga konstigheter utan det är vanlig vagn och öppet huvudlag som vanligt och hästen lär få göra grovjobbet utvändigt den här gången men så bra som han verkar vara så tror vi att han fixar det. Han har startat två gånger över lång distans vilket slutat med två segrar och den är en klar fördel.

Måstestrecken

V75-1: 1 Policy of Truth (63 %) har matchats länge mot den här uppgiften och hade turen att lottas till ett perfekt läge för om han håller upp ledningen så ska det mycket till för att han ska förlora i nedförsbacken över upploppet på Jägersro. Han kan dock bli av med täten initialt då det finns några startsnabba motståndare utvändigt och det skulle öppna upp loppet eftersom det alltid kan strula lite i såna fall men vi streckar ändå honom först på alla system. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn som vanligt.

Skrälldragen

V75-2: 7 Super Nice (9,1 %) har matchats hela året för det här loppet av Sten O Jansson med säkerhetsbalans och snälla löpningsförlopp men har vässats upp allt mer med snabbjobb nu under sommaren – 1.12/1600 meter i tisdags – och lättats i balansen och fått gå lite tuffare i loppen också, t ex senast där han satt fast mot äldre hästar i Silverdivisionen trots att han blivit hängande i tredjespår i starten. Nu blir det samma balans igen med barfota fram och svensk jänkarvagn och full laddning framåt och det ska bli mycket intressant att se hur långt det räcker.

V75-3: 11 Rushmore Face (4,9 %) är lite småtrög av sig och oerfaren i de här sammanhangen och startar dessutom från bakspår med Adrian Kolgjini i sulkyn men att han äntligen ska lättas i balansen nu (liksom stallkamraten 11 Marciano (4,0 %) i V75-2) måste man i alla fall notera på allvar då han gått med skor runt om i hela karriären samtidigt som han i huvudsak mött barfotaspringande konkurrenter. Han fick ett lite konstigt lopp senast men tände om och hade krafter kvar i mål och skulle gynnas om det blir överpace.

V75-6: 12 Baron Gift (1,7 %) har ingen rolig resultatrad men hög kapacitet och har omväxlande galopperat bort sig och suttit fast och fått harva på i dödens. Senast galopperade han i vanlig vagn men nu blir det återgång till jänkarvagn och helstängt huvudlag förutom barfotabalansen och den långa distansen är han fortfarande osynad över vilket är intressant. Det kan strula för favoriten som också har bakspår och då är han ett av de mest intressanta skrällbuden.

Överspelade

V75-5: 2 Glenn Boko (15 %) vann intetsägande i ett billigt lopp senast och blir hårt betrodd på läget och att det är Björn Goop som tränar och kör men hästen hade trots allt ingen chans mot 5 Ural (23 %) senast de möttes och det är en av de svagare favoriterna i den här omgången på förhand i våra ögon. Att det blir återgång till barfota bak igen är ett plus men så gick han även näst senast och det verkar bli samma utrustning i övrigt med vanlig vagn. Inte speciellt tidig för oss som ganska hårt betrodd.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170823

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 19.20.