V75 Jägersro

Spikförslagen

V75-2: 3 Seethestar (12 %) galopperade bort sig med skor på hovarna senast och är inte helt säker på benen men han var riktigt bra när han gick barfota bak för första gången näst senast där han vann på V75 från ledningen. Han är därmed obesegrad i den positionen efter sex försök och är spetsfavorit här också i våra ögon från ett perfekt spår där galopprisken inte bör vara speciellt hög och i såna fall måste han bli svårslagen igen. Det blir dessutom antagligen barfota runt om för första gången vilket känns mycket intressant och han har också vunnit fyra gånger på sju försök på Jägersro och verkar trivas där. I övrigt blir det antagligen norskt huvudlag och svensk jänkarvagn och det här känns som omgångens mest spelvärda spikförslag.

V75-5: 2 Global Trust (58 %) var ute i ett tufft Derbykval senast och möter ett helt annat motstånd här i ett ganska billigt Klass II-försök och även om han kanske inte var som allra bäst senast så räknar vi kallt med att han är matchad för att vara på topp den här helgen av tränaren Timo Nurmos som vet hur man ställer i ordning. Distansen känns kanske inte som någon fördel men han är allround och har ett bra spår och är obesegrad i ledningen efter tre försök om han skulle komma dit – annars duger han bra även från dödens om det krävs. Det blir skor runt om, helstängt huvudlag och vanlig vagn igen.

V75-6: 6 Mellby Drake (24 %) skulle lättas till barfota runt om för första gången senast men Robert Bergh fick “kalla fötter” och ändrade sig efter spelstopp för V75 vilket alltid är irriterande för oss spelare. Sedan stod hästen för en okej insats utan att glänsa men vi har en känsla av att han kommer vara bättre den här gången och vi tycker att han är betydligt tuffare än favoriten i det här loppet. Om han inte kommer till ledningen så kan han också vinna från dödens eller så kan det bjuda in en tredje häst men huvudscenariot är att han vinner oavsett position. Antagligen barfota runt om, halvstängt huvudlag och jänkarvagn.

V75-7: 7 Victory Kåsgård (16 %) har vunnit sju gånger på elva försök med Flemming Jensen som låter ovanligt positiv inför den här starten och aviserar racerbalans och ett offensivt upplägg. Den korta distansen kanske inte är någon direkt fördel men han gick trots allt 1.11,1 från dödens över den för fem starter sedan och med halvstängt eller helstängt huvudlag för första gången så känns det extra intressant på en häst som alltid tävlar med öppet huvudlag om han bara kan smita ner nånstans bakom de som laddar hårdast innanför honom i starten. I övrigt blir det antagligen barfota runt om och vanlig vagn.

Måstestrecken

V75-3: 8 Spring Erom (6,7 %) har kanske en till synes hopplös uppgift från det här läget över kort distans i Gulddivisionen men med tanke på att favoriten 2 Volstead (50 %) faktiskt har svikit ifrån ledningen varenda gång på slutet och andrahandaren 7 D.D.’s Hitman (23 %) antagligen ska gå med skor runt om för första gången på svensk mark och siktar på en start i Frankrike nästa helg så kan det vara skrällbudet i loppet. Det som gör Spring Erom extra intressant är att han ska tävla i svensk jänkarvagn för första gången som tolvåring och det kan faktiskt ge en enorm effekt med tanke på det och vi ser honom som ett måstestreck i omgången. I övrigt skor runt om och öppet huvudlag som vanligt.

Skrälldragen

V75-1: 2 Global Takeover (4,9 %) gjorde debut i ny regi senast och stod för en fin insats direkt och sprintade undan lätt när tussarna rycktes efter att ha fått dämpa tempot rejält den andra femhundringen. Han tävlar antagligen med jänkarvagnen på igen trots att det är voltstart, annars känns det som ett minus, och vi tror att han kan sno åt sig ledningen här på startvolten och sedan antingen köra där eller välja rygg ledaren. Två positioner där han är skrällduglig om han gått framåt ytterligare med det senaste loppet i kroppen. Det blir antagligen skor runt om och öppet huvudlag samt urryckare igen som senast.

V75-4: 11 Cool Action (4,5 %) är ingen stjärna men såg klart förbättrad ut senast som fastlåst med krafter kvar i mål i ett lunchlopp på Solvalla där han gick barfota runt om för första gången i den 40:e starten. Hästen har ingen vidare statistik sedan tidigare men med tanke på intrycket senast och kuskförstärkningen till Kevin Oscarsson från ett springspår på tilläggsvolten i ett lopp som faktiskt inte håller speciellt hög klass heller så tycker vi att han känns som ett spelvärt skrälldrag. Utöver barfotabalansen så blir det antagligen öppet huvudlag och vanlig vagn.

V75-5: 5 Cantona America (6,6 %) möter en stark favorit men om han skulle galoppera bort sig eller ha en sämre dag så tycker vi att Johan Untersteiners häst känns mycket tidig bland motbuden. Han kommer från ett stall i hysterisk form och kan eventuellt sno åt sig ledningen här från ett perfekt läge där han har vunnit fyra gånger på fem försök men får annars åtminstone säkerligen ett fint lopp i den främre träffen. Han har vunnit tre gånger av tre under hösten och den enda gången han startat så här tätt förut och såg fin ut senast i Derbyförsöket där han gick med ett norskt huvudlag för första gången som aldrig rycktes och det blir samma igen. I övrigt blir det barfota runt om och jänkarvagn.

V75-7: 8 Eldrick Boko (1,1 %) har ett svårt läge då det finns många startsnabba hästar invändigt men liksom för vårt spikförslag så tror vi att att han kan komma ner bakom de värsta rusarna och vi bara måste ta med honom där vi garderar loppet då han verkar på gång för dagen formmässigt och dessutom ska provas barfota runt om för första gången nånsin och med en riktig jänkarvagn för första gången på länge. Han har vunnit majoriteten av sina segrar på Jägersro och går bra på hösten och har tre vinster på tre försök med ett liknande intervall som i den här starten och det här kan bli en obehaglig överraskning för många då han bara är spelad till en ynka procent.

Överspelade

V75-1: 7 Generaal Bianco (57 %) blir en av omgångens största favoriter men vi tycker att spelprocenten är alldeles för hög och att det är givet att gardera honom. Det beror främst på att det här är en häst som Peter Untersteiner verkar ha fått en extrem jänkarvagnseffekt på när han lutat sig tillbaka i vagnen under angrepp och det blir vanlig vagn nu för första gången på svensk mark vilket vi ser som ett klart minus. Det blir också första gången nånsin i voltstart från ett snävt andraspår för en häst som är känslig i munnen och det bara stinker startgalopp – inte minst då det brukar kunna bli stressande omstarter i V75-inledningen där det kan vara lite extra spänt. I övrigt blir det antagligen barfota runt om och öppet huvudlag med murphybländare.

V75-2: 1 Now or Never Flair (22 %) har galopperat bort sig två gånger av tre med voltstart tidigare och har också en stor risk att göra det igen – omkring 50 % galopprisk enligt stallet och vi skulle säga att det antagligen är ännu högre risk än så. Det blir järnskor runt om och boots för att han ska gå felfritt och det är ett minus jämfört med de hur han tävlat på slutet men kapacitetsmässigt så duger han ändå om han går felfritt. Det är dock ingen het favorit i våra ögon då vi har omgångens bästa spik i samma lopp. I övrigt öppet huvudlag och svensk jänkarvagn.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170902

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.