V75 Jägersro

Spikförslagen

V75-1: 6 Spickleback Face (45 %) är en fin treåring som har mycket hög kapacitet och har en mycket lämplig uppgift här då han kan hålla sig en bit ute i banan med marginal till de andra vilket passar bra då han är stänkrädd och det bör minska galopprisken. Det är visserligen bara fem hästar på startvolten och de tuffare fyraåringarna på tillägg kommer snabbt vara i närkontakt men vi tror ändå att det är en stor chans att han övertar ledningen och sedan håller undan hela vägen – inte minst då det på förhand kanske värsta motbudet 7 Deimos Racing (25 %) verkar ha något tveksam dagsform och det aviseras ett passivt upplägg där. Skobalansen är ett litet frågetecken då han aldrig visat vad han kan med den balansen men Robert Bergh verkar själv mycket optimistisk och täta starter har han levererat med varje gång tidigare (tre segrar på tre försök). I övrigt blir det öppet huvudlag och vanlig vagn.

V75-4: 4 Global Welcome (25 %) sticker enligt vår mening ut lite i årets upplaga av Uppfödningslöpningen och att det handlar om Stall Svante Båth som vet hur man ställer i ordning i såna här lopp talar lite extra för hästen. Han har vunnit fyra av fem starter och galopperade bort sig den sista gången men han vann överlägset senast och om han bara går felfritt så bör vinstchansen vara mycket hög då han visat sig vara mycket tuff att stå emot till slut. De har också testat honom lite extra bakom startbilen under veckan och det finns faktiskt en liten chans att han bombar till spets efter en liten bit och då är loppet normalt sett över men oavsett vilket så är vinstchansen hög. Det blir skor runt om, murphybländare och vanlig vagn.

V75-6: 1 Tournado Dream (8,5 %) matchades tufft tidigare och har nött på i lopp med lägre förstapris sedan i somras men vi gillade intrycket på honom senast där han slutade tvåa från dödens och läget den här gången är intressant då vi tror att han har en bra chans att hålla upp ledningen om han håller sig felfri. I den positionen så blir han mycket segerfarlig och annars bör det bli vinnarhålet där han inte heller är borta med lucka till slut. Han har inte vunnit över distansen men den bör han hantera intrycksmässigt och han var riktigt bra förra vintern där han vann på V75 och även var tvåa från dödens i V75-finalen och vi är lite inne på att det är rätt årstid för honom. I övrigt blir det antagligen öppet huvudlag och vanlig vagn.

V75-7: 4 Cruzado Dela Noche (30 %) gjorde comeback senast efter två månaders vila och det var ett mycket positivt intryck med tanke på att han gick med öppet huvudlag och brukar vara bättre med tätare starter. Nu har han det loppet i kroppen och det blir antagligen helstängt huvudlag igen vilket normalt sett är en växel till och vi tycker att han står för klassen i gänget om han löper upp till sitt kunnande. Det är ett litet frågetecken med skobalansen då han tävlat minst barfota fram på svensk mark sedan de två första starterna förra våren och Johnny Takter är inte heller någon utpräglad “dödenskusk” om han hamnar där men vi tycker ändå att det här är ett sunt spikförslag. Det blir antagligen jänkarvagn igen i övrigt.

Måstestrecken

V75-3: 5 Angle of Attack (56 %) visade absolut toppform senast där han spurtade starkt bakifrån efter att ha hamnat sist i V75-finalen och han har en lämplig uppgift nu med ett perfekt spår bakom bilen på spetsbanan Jägersro. Det värsta motbudet i spetsstriden 4 Pajas Face (5,8 %) direkt innanför verkar dessutom inne på att släppa spets om det blir lite press, kanske eftersom han fick sig en “skalle” i ledningen både näst senast och i starten innan dess. Vi är dock inte helt övertygade om barfotaförbudet på Angle of Attack då han inte är lika bra med skorna på hovarna enligt vår mening och det var ett skitlopp som han vann med dem vid den här tidpunkten förra året innan han började svika – men på en sån här spetsbana så är det en risk att det inte blir något lopp och att han kan hålla undan med en gäspning ändå. I övrigt blir det halvstängt huvudlag och jänkarvagn.

Skrälldragen

V75-2: 11 Doyoucash In (5,8 %) har kanske ingen övertygande rad men vi tycker inte att han har en dålig vinnarskalle utan han har helt enkelt haft oflyt på slutet och det har dessutom varit i tuffa sällskap. Han kom inte med i V75-finalen men han hade inte gjort bort sig där och står riktigt bra inne i den här klassen kapacitetsmässigt och att gå med skor runt om är inga problem eftersom det är hans normala balans. Det kan vara ett litet minus att han inte kom med förra helgen och att det handlar om bakspår över kort distans på Jägersro men vi tycker ändå att spelprocenten är låg. Det blir med största säkerhet skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn igen.

V75-3: 4 Pajas Face (5,8 %) har ett intressant läge då han kan öppna ganska snabbt och bör ha en vettig chans att hålla ut favoriten initialt och sedan kan välja att köra där eller släppa och lifta med i vinnarhålet. Det låter mest troligt att det blir det sistanämnda med tanke på de tuffa loppen som han fått på slutet men det tycker vi gör honom skrällduglig här – inte minst med tanke på att han visat att han inte lider så mycket av skobalansen och att Örjan Kihlström sitter i sulkyn som brukar kunna leverera passande smygresor. Om favoriten är försämrad av skobalansen så är han skrällduglig och det blir antagligen jänkarvagn i övrigt medan huvudlag vanligtvis bestäms efter värmningen (troligen norskt huvudlag).

V75-5: 6 Pacific W.F. (5,8 %) hade stått över och fått omlagd träning inför vinsten senast och även om det var ett billigt lopp så var det en fint intryck och positivt att han fungerade med skor runt om nu när det handlar om barfotaförbud. Robert Bergh låter väldigt nöjd med hästen och det senaste jobbet i onsdags och är inne på att han fungerar bättre i travet nu än när han var med i en utdragen 1.06,5-öppning på V75 på Bergsåker i somras där han ändå höll farten bra till slut. Han kan med andra ord öppna snabbt och bör kunna hitta en vettig position trots en position en bit ut bakom bilen och det kan göra att favoriten får lite extra spår i starten också. Det blir antagligen skor runt om, helstängt huvudlag och vanlig vagn.

V75-6: 12 Marciano (2,3 %) gick med blinkers för första gången och barfota bak för ovanlighetens skull vid segern näst senast där han stod för en riktigt vass prestation efter ett lopp i rygg ledaren och vi var också inne på det då vi hade spikat honom. Det handlade om täta starter och ett lopp på hemmaplan (där han har vunnit fyra av fem starter) den gången och upplägget nu är liknande inför ett lopp på hemmaplan vilket gör honom extra intressant. Han har dock varit struken inför loppet senast där han galopperade bort sig och hans dagsstatus är lite mer osäker den här gången och läget är också betydligt sämre men spelprocenten är ändå alldeles för låg enligt vår mening. Det blir också skor runt om i den här starten men det ska inte vara något stort minus jämfört med konkurrenterna och samma blinkers sitter på igen som vid segern senast.

Överspelade

V75-6: 8 Whisky Akema (15 %) är i sitt livs form för dagen då han varit otroligt bra i de senaste starterna men vi tycker ändå att han känns lite ljummen i den här starten med tanke på spåret och att han måste gå med skor runt om vilket vi ser som en kraftig nackdel för en sån här barfotahäst som hade det kämpigt under den här perioden förra året. Hästen har inte heller vunnit över lång distans på fem försök och Claes Svensson brukar ha svårt att få till det på V75. Det blir antagligen helstängt huvudlag och svensk jänkarvagn i övrigt.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171202

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.