V75 Jägersro

V75

Vi tycker att det ser upplagt ut för vår spelvärda spik

[content_protector password=”Jetset” cookie_expires=”3600″]I lördags på V75-omgången på Axevalla så var vi rätt ute i våra tips även om vi missade på en förstareserv på hemsidan då vi hade skrällen Dark Chocolate som förstareserv trots barfotabalans och jänkarvagn. Det blev dock omkring 32 000 SEK i vinst på hemsidan och sedan satte vi dessutom ena V75 Tillsammans-bolaget vilket gav hela 871 548 SEK vilket ni kan läsa mer om här: https://skoinfo.se/blogg/ny-storvinst-pa-v75-axevalla/ och det var vår andra vinst i miljonklassen på bara några veckor vilket känns väldigt roligt.

Tipsformen och självförtroendet är med andra ord fortsatt på topp och V75-omgången på Jägersro ser hyggligt intressant ut också. Den första känslan när vi såg startlistorna var att Breidabliks Nubbe och Mosaique Face skulle bli jobbiga att slå på spetsbanan Jägersro men allt eftersom veckan har gått så känns det självklart att gå emot dem med tanke på stallrapporterna och liknande där Veijo Heiskanen är väldigt optimistisk kring distansgynnade 4 Tellmeastory (13 %) i V75-1 som han anser är omgångens bästa chans medan Lutfi Kolgjini ligger väldigt lågt bakom Mosaique Face i V75-3 efter vila. Lugauer och Kolgjini är inga kuskar man vill spika som storfavoriter heller, inte ens på hemmabanan Jägersro.

Vi går istället på 12 Jetset (31 %) som spik i V75-5 som har siktat på det här loppet i sex veckor och vi tror kommer blåsa till dem till slut med minsta klaff på vägen och det finns därmed en stor potential till utdelning om de mer överskattade favoriterna i omgången bränner.

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 100 respektive 400/500 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Derby Trial 2016

Ett Derbytrial för 4-åriga hästar och här startar omgångens största favorit i 2 Breidabliks Nubbe (63 %) som har inlett karriären väldigt lovande med fem segrar och två andraplatser och enbart fått se sig slagen av kanoner som Day Or Night In och Timbal. Han kan öppna väldigt kvickt och har ett perfekt läge då vi är övertygade om att 1 Pajas Face (11 %) kommer att nöja sig med ett lopp i rygg ledaren och sedan kan det bli ett blufflopp. Veijo Heiskanen har dock lovat att sätta stopp för det med starke 4 Tellmeastory (13 %) som är väldigt långsam ut men har sin bästa bit till slut, dvs mer eller mindre motsatsen till favoriten. Han gick barfota runt om senast och avslutade väldigt starkt utvändigt om favoriten och att det är ett halvvarv längre distans den här gången är vi inne på kommer tippa över utgången till hans favör då Lugauer alltid brukar jobba för fullt på sin häst i utgången av sista sväng och knappast är gynnad av den längre distansen. Om de här två hästarna kör för hårt mot varandra så kan det bjuda in en tredje häst också och då är framför allt 6 Clemenza Am (2,4 %) streckvärd.

V75-2 Klass I

Ett väldigt intressant Klass I-försök då vi inte är så övertygade om favoriten 6 Say That Again (43 %) även om vi inte sågar honom helt då det trots allt är en extrem spetsbana som de tävlar på och det rapporteras om att han ska lättas i balansen och kanske t o m tävla barfota runt om. Vi tycker ändå att han är överskattad och bakom är det väldigt öppet och det finns stor potential för att det kan skrälla till här. Vi spelar utgång på 3 Target Kronos (15 %) som såg kanonfin ut senast och vi skriver mer om nedan och vill också speciellt varna för 9 The True F. (3,5 %) som kommer få en ryggresa här och satt fast med allt kvar i V75-finalerna senast och ska gå barfota runt om igen. Vi streckar hela nio hästar och hoppas på att favoriten sviker.

V75-3 Gulddivisionen

Favoriten 2 Mosaique Face (50 %) är en världsartist i sina bästa stunder och har på papperet en perfekt uppgift här då alla lagt sig på rygg i spetskörningen och han kommer kunna glida till spets utan större problem så länge han går felfritt. Han har dock presterat väldigt tveksamt i sina årsdebuter de senaste åren och efter att ha lyssnat på Lutfi Kolgjini inför den här starten så väljer vi istället att spela en häst i form som A-häst i form av 4 Dreams Take Time (22 %). Vi streckar fem hästar på ramen och det känns tryggt.

V75-4 Klass II

Återigen sitter Lutfi Kolgjini på leken. Om 8 Qahar Q.C. (18 %) går felfritt och tävlar på topp så vinner han sannolikt oavsett löpningsförlopp men det här loppet är samtidigt ett riktigt getingbo som är något av dagens höjdpunkt i våra ögon. 3 Eldrick Boko (20 %) och 5 Oki Doki Face (22 %) är också två undantagshästar och de tävlar om att vara först framme och överta ledningen med fördel den sistnämnde och om favoriten kommer bort så räknas de väldigt tidigt ifrån en tätposition. Vi väljer dock att dubbla utgångsgruppen med 9 Västerbo Exact (4,7 %) som “effekthäst” då han var ruskigt förbättrad barfota senast och ska gå så igen och är mer stark än snabb och vi tror kommer få ett passande lopp här. Vi streckar sju hästar men hade gärna tagit med två-tre hästar till.

V75-5 Diamantstoet – spårtrappa

En spårtrappa som inte blev full och det bör gynna vår spik i omgången 12 Jetset (32 %) som vi tror kommer flyga lågt över upploppet igen. Vi skriver mer om henne under spikrubriken nedan. Det enda som är surt med att spika är att vi missar 7 Catwalk In (3,4 %) som är bra i grunden och presterade jättebra i årsdebuten förra året och vi är inne på kommer stå för en bra insats direkt här. Läget är dock inte så passande för henne, inte minst med tanke på att stallet ligger lite lågt, så vi får ta den smällen i såna fall men om du garderar så missa inte att strecka henne. Vi tror dock att vår spik har bäst fartresurser här i övrigt och att hon är vässad för att vinna.

V75-6 Bronsdivisionen

En väldigt jämnspelad Bronsdivision där det blir åka av mellan Adrian Kolgjini bakom 1 Orakel Face (32 %) och Robert Bergh bakom 7 Officer C.D. (20 %) över sprinterdistans då båda hästarna kan öppna och är ute efter täten och kuskarna inte brukar lägga fingrarna emellan när det smäller till lite i loppen. 1 Orakel Face (32 %) svek lite senast men har åter bra förutsättningar med barfota bak och kort distans men han är lite för ojämn och blöt till slut för vår smak och han får nöja sig med att vara B-häst på vårt systemförslag. Vi har också passat 8 Shogun D.K. (4,6 %) länge nu som maxas i balansen och får tipset och streckar sex hästar här totalt men om de kör livet ur varandra här så kan det skrälla och vi hade gärna tagit med ett par hästar till.

V75-7 Silverdivisionen

I V75-avslutningen så är 3 Even’s First Boy (42 %) väldigt stor favorit i sin Silverdivisionsdebut och det känns inte så lockande att spela på då vi inte tror att han kan nå ledningen utan kommer få göra en hel del jobb själv på vägen. Mest intressant är 6 Sir Ratzeputz (6,1 %) som gick otroligt bra efter galopp med skor runt om i årsdebuten och nu möjligtvis kan hålla upp ledningen mot 7 Georgie Mae (7,1 %) utvändigt och i såna fall bör han ha en bra chans att vinna också nu när han ska gå barfota runt om. Vi streckar sju hästar och hoppas annars på en skräll i avslutningen som brukar rensa bra bland alla TV-system.

Spiken

V75-5: 12 Jetset (31 %) har flugit lågt över upploppet i varenda lopp under vintern och har siktats mot den här uppgiften i sex veckor av Peter Untersteiner med order av ägarna att ta henne till finalen under Elitloppshelgen och är det någon som vi litar på när det handlar om att ställa i ordning så är det honom. Senast fick hon ett omöjligt lopp men tog in på Donna Di Quattro till slut som slog Papagayo E. i starten efter och hade blivit hårt betrodd i Gulddivisionen idag och nu möter Jetset ett helt annat motstånd.

Visst ska man ha respekt för att Jägersro är en spetsbana och det kan bli någon i täten som håller undan om det inte blir något tempo alls på vägen men grundtipset är att ingen kommer kunna freda sig när hon blåser till med sin patenterade avslutning. Att loppet inte blev fullt gynnar henne också då det är färre hästar att runda och att det är mycket utfyllnad bland de som är med och när hon fick se sig slagen av 13 Beverly Boulevard (12 %) för ett par starter sedan så fick hon ett mycket sämre lopp i kön och dessutom med en trött häst i knät under attack. Vi tycker att det är omgångens mest spelvärda spik.

Utgångar

V75-2: 3 Target Kronos (15 %) andas stallet optimism kring och det känns numera som en Derbyhäst enligt Lutfi Kolgjini då hästen har mognat över vintern och känns mer stabil i år efter kastration förra året. Senast såg hästen kanonfin ut i värmningen inför loppet där han avslutade starkt från ett hopplöst läge och den här uppgiften ser mycket mer passande ut. Han har galopperat med voltstart tidigare men vi är inne på att han ska ha mognat tillräckligt för att sköta det från ett tredjespår (senast var det ett snävt femtespår) och når han spets så tror vi att loppet är över. Det är inte bestämt om det blir stängt eller öppet huvudlag men det blir samma typ av lättare skor som senast och jänkarvagn och vi tycker att det känns som en sund utgångshäst mot en överskattad favorit.

V75-4: 8 Qahar Q.C. (18 %) är hopplöst osäker men läget passar bra då han inte har några hästar utvändigt om sig och kan ta det lugnt och trava in sig och om han går felfritt och tävlar på topp så vinner han sannolikt oavsett löpningsförlopp för så bra är han. Hur man ska behandla honom rankingmässigt med tanke på galopprisken är lite vanskligt men att köra med honom som en av två hästar i en utgångsgrupp känns ganska lämpligt. Streckprocenten känns hur som helst tilltalande den här gången jämfört med när han startade med voltstart på Halmstad som jättefavorit där galopprisken var överhängande.

V75-4: 9 Västerbo Exact (4,7 %) lever på sin styrka vilket vi tror kan fälla avgörandet här om vår andra utgångshäst kommer bort och det blir kubbning mellan de värsta konkurrenterna vilket det ser ut att kunna bli. Hästen gick barfota runt om och utan skydd senast vilket gjorde att det såg ut som en ny häst och han borde inte ha kommit i mål den gången efter den tryckaren han fick av en så bra häst som Toddler med 1.13 första varvet över 2640 meter men han bara sprintade och lämnade honom med flera längder över upploppet vilket var imponerande. Han ska gå barfota runt om igen och går hela vägen in i mål och är väldigt streckvärd.

V75-7: 6 Sir Ratzeputz (6,1 %) gick väldigt bra efter galopp i årsdebuten även om man ska ta prestationer efter galopp med en nypa salt. Det var hur som helst en positiv årsdebut bakom tuffa hästar med skor runt om vilket inte alls är optimal balans för honom och han hade antagligen vunnit loppet utan galoppen. Timo Nurmos låter optimistisk kring lördagens start och i en ganska svag Silverdivisionen så är vi inne på att han kan tvinga sig till ledningen och i sådana fall blir han svårslagen. Även om han missar spets så är det ingen katastrof då han är stark och rejäl och täta starter plus att han brukar gå bra den här årstiden är också positivt.

Övervärderade

V75-2: 6 Say That Again (43 %) har ett fint springspår vilket talar för att han kan ta ledningen med säkre Björn Goop i sulkyn. Vi är dock inte riktigt övertygade om hans storhet eller att det blir ledningen den här gången och hästen går dessutom upp i klass och möter ett par konkurrenter som vi tror kan visa sig för tuffa till slut. Det snackas dock om att hästen ska lättas i balansen fram och kanske gå barfota runt om och om det faller väl ut så ska man kanske ta hästen på större allvar men som storfavorit så känns det givet att söka skrällbud bakom.

V75-3: 2 Mosaique Face (50 %) är en fantastisk häst som gör årsdebut efter en misslyckad Frankrikesejour och även om uppgiften ser närmast skräddarsydd ut på papperet så drar vi öronen åt oss efter att ha lyssnat på Lutfi Kolgjini. Det är inget avslag men hästen är väldigt loj i träningen och det låter oroväckande likt att det kommer en liknande prestation som förra eller förrförra året då han svek i årsdebuterna. Förra året så såg hästen nästan lite ofräsch ut när han galopperade upprepat och vi blir faktiskt inte förvånade om han uppträder trögt eller galopperar bort sig här också vilket skulle öppna upp loppet helt. Vi har hur som helst lite svårt att köpa honom som storfavorit med tanke på hur han presterat efter vila och hans allmänt dåliga segerprocent för att vara en mångmiljonär. Om han tävlar på topp så hade han dock vunnit det här loppet med en gäspning men det finns inte mycket som talar för att det kommer att ske nu.

V75-4: 4 Joe Martini (19 %) är väldigt hårt streckat i det för klassen kanske hårdaste loppet idag och vi är inne på att han kommer att få svårt att räcka till seger. Han kan inte öppna speciellt snabbt och kommer sannolikt att bli över lite från start och sedan har vi svårt att se honom räcka till mot våra A och B-hästar och vi väljer därför att lägga honom helt utanför ramen då det finns mer streckvärda skrällbud.

Skrällbud

V75-2: 9 The True F. (3,8 %) har varit positiv på slutet och är kanske i sitt livs form enligt tränaren Helena Burman. Näst senast ryckte man skorna på honom och han blev i glädjen över det lite väl ambitiös i ledningen i ett lite överpacat lopp men kämpade ändå med Dizzy River och Hank Von Håleryd fram till kort innan mål och senast i Klass I-finalen så gick han barfota igen och satt fast med alla krafter kvar i mål med ett lite mer passivt upplägg från rygg ledaren och han står därmed kvar i klassen. Nu ska han gå barfota runt om igen och läget behöver inte vara så tokigt med rygg på Target Kronos i starten och vi är inne på att det kan vara dags för första V75-segern den här gången till en väldigt låg streckprocent med lite klaff på vägen. Tränaren meddelar att de inte vill sitta fast den här gången i alla fall och sådant snack gillas.

V75-3: 3 Naglo Del Nord (4,3 %) var nere i Frankrike och skaffade sig hårdhet under vintern och ser ut att ha växt en klass av det på ålderns höst. Senast såg han smällfin ut med norsken oryckt i en enkel spetsseger i ett lättare sällskap och om favoriten skulle komma bort här och han mot förmodan hittar till ledningen eller om favoriten har en lite sämre dag till slut och han hittar ner i rygg på Dreams Take Time så kan han nog blanda sig in i segerstriden. Vi tycker att han känns lite mer intressant än Spartan Kronos och lägger honom därför som B-häst på systemet.

V75-4: 11 Ymer Brick (2,8 %) har ett hopplöst läge i den lägsta klassen men han går ut i ett riktigt getingbo där det säkerligen kommer bli hårt tempo under vägen och hästen har nu fått några lopp i kroppen efter vila och börjar närma sig toppformen efter ett misslyckat fjolår. Tränaren ska dessutom rycka skorna på honom nu för första gången vilket bör passa honom och det ska bli mycket intressant att se hur långt han räcker mot det här motståndet med tanke på den låga streckprocenten.

V75-6: 8 Shogun D.K. (4,5 %) svek utan förklaring senast och har inte varit riktigt till sin fördel i loppen innan men har en väldigt fin grundkapacitet. Han har ett svårt läge i Bronsdivisionen men har åtminstone blivit nedstruken och när de startar på hemmaplan och ska maxa utrustningen i den mån det går med nästan hela “paketet” jänkarvagn, lättade skor eller t o m barfota fram samt helstängt huvudlag, så tror vi att han kan vinna även från dödens om det faller väl ut. Det är inte säkert men han är en av omgångens mest spelvärda hästar i våra ögon som 4,5%-are.

Jokersystemet

V75 Jägersro

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

3*4*5*5*1*6*4 = 3 888 kronor[/content_protector]