V75 Jägersro

V75

Vi spikar Aron the Baron som alla andra men utfärdar en stormvarning i Klass II för vårt skrälldrag

[content_protector password=”revansch” cookie_expires=”3600″]Det började fantastiskt bra förra veckan då Beppe Am var ensam A-häst (och spik/utgång på Tillsammans efter värmningarna) och Jager Oaks var spik på hemsidan men sedan missade vi liksom alla andra på Kenzi som vi närmast hade behövt helgardera för att ha med. Det var extra frustrerande eftersom vinnaren tidigt såg avhängd ut och vi hade alla andra hästar som var med i striden. Det slutade därmed liksom veckan innan med sex rätt på hemsidan och det blev lite favoritbetonat förutom Kenzi och Cut Him Some Slack som vi för övrigt hade rankat upp som B-häst.

V75 Jägersro har mest handlat om Anna Mix och preparéstyrningar i förhandssnacket och det ser tyvärr ut som en ganska avslagen omgång oavsett om favoriten i Gulddivisionen körs för vinst eller inte. Vi ger omgången en tvåa på en femgradig skala i spelvärde och mycket av det beror på att vår spik i omgången i V75-6 i form av 2 Aron the Baron (81 %) står med tre ben i mål från start samtidigt som vi går ganska tungt på de två mest betrodda i V75-1 och det är relativt rundspelat i övrigt vilket gör att det ska lite tur till för att det ska bli mer än en femsiffrig utdelning på lördag. Det är vanskligt att förutspå utdelningar och kan så klart vara helt galet men vi rekommenderar att hålla insatserna nere då Jägersro i allmänhet brukar bjuda på låga utdelningar där omkring hälften av favoriterna vunnit på V75 på slutet vilket är för mycket.

Jägersro är annars som alla känner till en ganska utpräglad spetsbana vilket man alltid ska ha i åtanke när man tippar där och det är möjligt att några hästar kan skrälla från täten men vi har inte hittat så många sådana hästar i den här omgången. Det kan möjligen vara 2 Västerboonthenews (8,1 %) i Gulddivisionen då som visserligen inte vunnit i klassen på tio försök tidigare men nu har ett bättre läge än på år och dagar samtidigt som ett par betrodda hästar är bortlottade. Banunderlaget verkar hålla bra kvalitet för dagen vilket vi kunde se i torsdags och det har varit uppehållsväder sedan dess och omkring nollgradigt och vi räknar med en bra bana på lördag.

Vi har lanserat ett nyhetsbrev om du vill ta del av information om våra tips, promotions, nyheter eller gratistips som vi sporadiskt kommer att skicka ut: https://skoinfo.se/skoinfo-se-nyhetsbrev/

Om du är intresserad av våra andelsspel på V75 Tillsammans för 134, 300 respektive 1 000 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Klass I

V75-omgången inleds med ett långdistanslopp i autostart i Klass I med propositionen 200 001 – 400 000 SEK. Dagens inledande avdelning ser tyvärr rätt trist ut spelmässigt då de två mest betrodda ska ses med klart högst vinstchanser och vi anser att de vi har utanför ramen ska ses med små vinstchanser.

Vårt förstastreck lägger vi på andrahandaren 6 M.T.King of Cash (31 %) som har varit problematisk under året och säkert har gett tränarna en del gråa hår. Han har problem med travet men Johan Untersteiner har skruvat lite på honom och näst senast visade han äntligen sin kapacitet mot ett enklare motstånd och i den senaste starten inom V75 gjorde han en topprestation och visade att han äntligen är på gång. Till denna start är utgångsläget inte riktigt optimalt då det är klar vingelrisk inledningsvis och det riskerar att bli en position i de bakre regionerna. Trots detta väljer vi att ranka honom först då vi anser att han visat klart bäst styrka och fartresurser i sällskapet och det i övrigt verkar vara kraftigt uppåt ifrån stallet. Vi tror på allra bäst chans om Johan Untersteiner väljer ett offensivt upplägg och avancerar till dödens då vi helt enkelt tror han tar ner allt därifrån.

Favoriten 4 Aileron (38 %) är annars en fin travare som kan hitta till spets relativt omgående och vi får erkänna att han är lite svårbedömd. Insatsen senast var inte alls märkvärdig men innan dess har prestationerna varit bra. Vi är dock lite osäkra på dagsstatus och nämnas kan att vi länge var inne på att spela utgång på M.T King of Cash då Berghs stall inför onsdagens uppvisning på V86 visat dålig form en längre tid. Stall Berghs stall gick dock som skållade troll i onsdags vilket gör att vi backar lite och nöjer oss med ensam A-häst. Bakom de två favoriterna tar vi med två skrällar som båda bör vara positionsvinnare och kör favoritduon bort varandra eller har dåliga dagar så bör de sitta bra på det och de känns båda klart prisvärda. Missa inte att Johan Untersteiners andrahäst 5 Uncle Tupelo (8,1 %) ska gå i jänkarvagn för andra gången i nuvarande regi och var småpositiv i den första i våras även om han var utklassad av Le Miracle. Hästen är också obesegrad med Peter Untersteiner i sulkyn efter två starter tillsammans jämfört med enbart fyra segrar på 23 starter med andra kuskar och han har också två segrar och en andraplats på fyra starter över lång distans så distansen är knappast någon nackdel. Det finns en chans att han når täten och sedan kör där och då kan han överraska.

V75-2 Lärlingslopp – Spårtrappa

Dagens andra V75-avdelning är ett medeldistanslopp med autostart och 15 hästar och det är ett lärlingslopp med spårtrappa och propositionen 250 001 – 650 000 SEK. Det är relativt rundspelat och här anser vi att det är befogat att strecka på ordentligt. Knapp favorit är 15 Hank Von Håleryd (21 %) och vi anser faktiskt att han är kraftigt underspelad och spelar utgång då han propositionsmässigt står löjligt bra inne i loppet. Där bakom varnar vi framför allt för 5 Very Esterel (12 %) som vi spelade utgång på senast efter att ha blivit lite frälsta av intrycket näst senast och även om det enbart blev en fjärdeplats senast så köper vi ursäkten att han fick en punktering under loppet och intrycket i övrigt var fortfarande bra och vi var inte långt ifrån att plocka med honom i utgångsgruppen.

Streckmässigt varnar vi även för 10 Wallaby (3,8 %) som visat fartresurser som duger bra här och bör kunna sitta bra på det i andraspår direkt. Det saknades lite i benen på upploppet senast men han såg väldigt fin ut inför loppet och gick också väldigt snabbt fram innan tanken var tom och intervallet är bättre den här gången då han hade haft ett litet uppehåll inför senast – något som stallet också är inne på. Missa inte heller att 13 Diva Deo (20 %) ska gå med amerikansk jänkarvagn för första gången och hon har sju segrar på åtta försök under det senaste året med svensk jänkarvagn och vi blir inte alls förvånade om vi får se en större “jänkarvagnseffekt” den här gången. Linus Svensson har dessutom vunnit båda gångerna han kört henne förut vilket är en stor fördel i ett lärlingslopp och hästen är en riktig vinnarskalle. 2 Bellino B. (19 %) tycker vi glänser lite mer än vad han levererar och vi är inte helt övertygade om skallen i ett sånt här sällskap – inte ens om det blir spets. Han har ofta suttit fast men det är också för att de släppt över kommandot för att bygga psyke på hästen och han måste nog få bestämma lite under vägen för att vinna. Det har dessutom bara blivit en seger och tre på plats på sex försök på Jägersro jämfört med nio av tio på plats på andra banor. Totalt tar vi med åtta streck och känner oss trygga med det.

V75-3 Gulddivisionen

Omgångens tredje V75-avdelning är Gulddivisionen som den här gången går över medeldistans och autostart. Loppet har blivit lite av omgångens snackis då det aviseras öppet huvudlag och ett passivt upplägg av styrkefenomenet 8 Anna Mix (41 %) och även om hon givetvis står sig väldigt bra mot det här motståndet har vi lagt in henne under rubriken överspelade till den här höga procenten – för det är inte lätt att sitta i kön på Jägersro och köra till slut.

Vårt förstastreck är istället 3 Claes Boko (19 %) som vi skriver mer om under utgångar och där bakom rankar vi 12 Nahar (12 %) som tillsammans med favoriten antagligen har bäst kapacitet och form av utmanarna och vi blir inte förvånade om det blir ett offensivt upplägg och då bör han ha hyggliga möjligheter att runda allt. Vi är dock inte helt frälsta över hur han presterat sedan han började tävla på svensk mark med jänkarvagnen igen och det är möjligt att åren börjar ta ut sin rätt. Vi tycker framför allt att han borde ha vunnit näst senast. 2 Västerboonthenews (8,1 %) har inte vunnit i Gulddivisionen på tio försök men han har också haft en otrolig otur i spårlottningen med spår 7-7-6-10-11-7-7 under det senaste året och nu ser det tvärtom helt perfekt ut med spår två samtidigt som nästan alla motbud har dragit en nitlott där, och om han bara kan lyckas pressa sig till spets före utmanaren på innerspåret och sedan får sitta i fred kan han bli svårslagen. Han visade i alla fall form senast via tredjespår och dödens bakom Claes Boko och är extra trimmad i jobben i veckan och sämre hästar har ramlat undan på spetsbanan Jägersro. Vi väljer att fylla på med totalt sex streck och hoppas på favoritfall.

V75-4 Bronsdivisionen

Omgångens fjärde V75-avdelning går med voltstart och medeldistans med propositionen 400 001 – 800 000 SEK och loppet är relativt ihåligt och vi blir väldigt förvånade om vinnaren hittas utanför vår systemram. Favoritskapet delas i nuläget av favoriten och andrahandaren och att dessa också tyvärr har högst vinstchanser i loppet köper vi men spelvärdet är endast neutralt på dem enligt vår mening. 1 Flo Rida Sea (32 %) har ryckt upp sig rejält på slutet och vi ser honom som knapp spetsfavorit men vår känsla är att det kan bli en tuff körning inledningsvis då det låter rejält påställt ifrån 7 Mr Hot Shot (12 %) med ofta smått “desperate” Johnny Takter i sulkyn och vår känsla är att det kan komma att straffa båda dessa hästar. Om det mot förmodan blir en lugn inledning så bör spetshästen ha goda möjligheter att leda runt om.

9 Valentino Strix (33 %) ser vi annars som den mest kapabla hästen i sällskapet men nöjer oss ändå med B-gruppen då han har en historik av att inte hålla många starter på grund av fräschörproblem och nu har han varit igång ett tag och det är täta starter vilket vi ser som ett frågetecken. Han har bara startat så här tätt en gång tidigare och det var i regi Veijo Heiskanen våren 2014 och då vann han ganska bekvämt men vi tycker inte att det är någon direkt fördel på en sån här typ av häst. Han startar också ifrån ett statistiskt uselt utgångläge och det är inte säkert att det klaffar lika bra som senast där han faktiskt fick det kört lite i halsen även om han vann i väldigt fin stil. Vårt förstastreck är 11 Frankie Brodde (7,9 %) som vi trodde en hel del på senast och skriver mer om under skrällbud och totalt tar vi med sex streck och med dessa streck känns det nästan helgarderat.

V75-5 Top 7 – Klass II

Den femte avdelningen är ett kortdistanslopp med autostart i Klass II som är öppet för hästar med 50 001 – 200 000 SEK intjänat och loppet känns vidöppet. Klar favorit är 7 Stella Newman (33 %) som är en fin travare men också temperatmentsfull och vi är inne på att hon får en mycket ofördelaktig resa denna gång och det luktar dödens lång väg. Hon är van vid att tävla med skor runt om vilket är en fördel men hon har ingen överkapacitet för klassen och för oss är det givet att ranka ner henne till B-gruppen. Hon kan faktiskt få överta spets och hålla hela vägen därifrån men såna här favoriter måste bränna om det ska bli någon utdelning i en sån här omgång.

Vårt förstastreck är istället 4 Replay Pellini (19 %) som vi spelar utgång på och där bakom varnar vi framför allt för två hästar som kommer från Joakim Lövgrens formstall. 12 Devs Daredevil (5,0 %) är vårt skrälldrag i loppet och honom skriver vi mer om nedan. 10 Staro Jersey Side (9,8 %) är också en modell som vi gillar och han trivs utmärkt på Jägersro och startar nu med för honom ett ulitmat tidsintervall. Med nuvarande frekvens har han statistiken 4-1-0 på åtta starter jämfört med 1-2-1 på elva starter med andra interall. Det låter även väldigt uppåt ifrån stall Lövgren även om hästen är lite svår att räkna på. Totalt tar vi med sju streck och känner oss trygga med det. 9 Fanscesco Boko (6,6 %) återkom efter kastration senast och agerade förbättrat efter tuffare träning och normalt sett går han framåt med det loppet i kroppen. Han verkar också trivas på vintern då han har 2-1-0 på fyra starter där jämfört med en seger på 21 starter under övriga årstider. Vi är dock inte så förtjusta i läget med Per Nordström i sulkyn inom V75 men det är möjligt att han borde ha varit lite högre upp i rankingen.

V75-6 Silverdivisionen

Den sjätte V75-avdelningen är en Silverdivision med propositionen 400 001 – 1 500 000 SEK och den här upplagan är ett kortdistanslopp med autostart. Här hittar vi omgångens största favorit i form av 2 Aron The Baron (81 %) och vi har sökt efter motbud men “tyvärr” köper vi det och anser faktiskt att det är svårt att hitta en lämpligare uppgift. Det såg visserligen kanske lite bättre ut än det var senast då han fick bestämma på spetsbanan Örebro och motbuden hade omöjliga lägen men vi spikar ändå utan tvekan.

Väljer du att gardera eller om det blir en sen strykning så varnar vi framför allt för 11 Mr Lindy (0,8 %) som nu visserligen startar från ett uselt utgångsläge men vi gillade intrycket på också senast och magkänslan säger att han är kraftigt på väg uppåt. Vi är fullt medvetna om att Veijo Heiskanens stall inte går som tåget för närvarande och att han har tagit samtliga sina segrar ifrån ledningen men vi utgår mycket ifrån synintryck och vår känsla säger att hästen är förbättrad nu och att han ska passas framöver.

V75-7 Stoloppet

V75-omgången avslutas med ett stolopp med voltstart och dubbla tillägg. Det är öppet för ston med lägst 100 001 SEK och tillägg 20 meter vid vunna 340 001 samt 40 meters tillägg vid 1 020 001 SEK och det är 15 hästar till start vilket är härligt på V75 där det behövs fulla fält för att göra omgångarna svårare. Liksom flera andra lopp i omgången är dock loppet lite ihåligt och halva startfältet startar med minimala vinstchanser men vi ser värde i loppet ändå då det finns några fynd som är klart underspelade.

Favoritskapet delas av 15 Jetset (20 %) som är en häst som aldrig gör ett dåligt lopp och vi har stor respekt för men dessvärre för hennes del tror vi att hon får svårt att komma till idag och att det luktar lite preparé för hennes del och vi var nära att lägga ner henne i C-gruppen. 3 Sangria Knight (20 %) är också hårt betrodd och henne tycker vi däremot är underspelad. Hon var något av en skrikhäst senast inom V75 när hon återkom i ny regi Peter Untersteiner efter vila. Träningsrapporterna inför den starten lät väldigt positiva och även om det inte blev någon seger så går det inte att klaga på insatsen. Nu är hon vår spetsfavorit även om det inte är givet och hittar hon dit och får trolla bort en del så tror vi på goda möjligheter att hon håller hela vägen – speciellt som det låter mycket optimistiskt ifrån Peter Untersteiner som vanligtvis är en god chansbedömare. Det kan bli svårt för hästarna på dubbla tillägg att nå de bästa hästarna på startvolten här. Vi nöjer oss dock med att hon får ingå i vår A-grupp då vi misstänker att hon återigen blir lite av en skrikhäst och procenten kommer landa runt 28 % – möjligen med ett extra underrens eftersom det är V75-7 – och då är det endast svagt positivt spelvärde. I vår A-grupp lägger vi även 12 Geisha Sund (8,0 %) som vi skriver mer om under skrällbud och totalt tar vi med sju streck och det känns nästintill kassaskåpssäkert.

Spiken

V75-6: 2 Aron The Baron (81 %) är en kraftigt bidragande orsak till att vi inte ser detta som någon speciellt spelvärd omgång. Anledningen är helt enkelt att vi har oerhört svårt att se “megalampan” förlora då det nästan är garantispets över kort distans som han trivs utmärkt på. Dessutom är träningsrapporterna uppåt där tränaren tror att han bara vinner och kusken Örjan Kihlström, som sitter upp bakom favoriter dagarna i ända, tycker att det är en så bra vinstchans som man kan hitta. Förutom att läget är perfekt så håller vi honom kapacitetsmässigt som klart bäst i fältet för dagen och i den senaste starten visade han även att det inte är något problem om det blir lite körning inledningsvis då det ändå finns torrt krut kvar till slut, i alla fall då han fick dämpa tempot under vägen. Det såg dock kanske lite bättre ut än det var då motbuden den gången hade hopplösa lägen och det handlade om en riktig spetsbana. Då vi inte ser någon häst i sällskapet som kommer vilja trycka upp tempot till denna start så ser vi dock i princip bara sjukdom, påkörning eller galopp emot och någon större galopprisk kan vi inte se då han är väldigt travsäker. Vi taxerar vinstchansen till 75 %.

Utgångar

V75-2: 15 Hank von Håleryd (21 %) startar från ett besvärligt utgångsläge men samtidigt blir lärlingsloppen ofta konstigt körda och statistiken visar att bakspår är en mindre nackdel än i vanliga fall. Kevin Oscarsson är också mycket vass i sulkyn i de här sammanhangen. Rent fartmässigt anser vi att Hank Von Håleryd visat klart mest i sällskapet och vi blev faktiskt väldigt positivt överraskade av insatsen senast då han slutade tvåa bakom Hades Håleryd efter en mersmakande insats. Inför den starten hade han varit struken för halsinfektion vilket höjer insatsen ytterligare och tränaren anser att det var den bästa insatsen för honom och vi är benägna att hålla med. Till dagens start bör han vara kraftigt framflyttad formmässigt och då undrar vi hur motståndarna ska kunna stå emot då han tål grovjobb och står löjligt bra inne på pengarna i den här spårtrappan. Han har fungerat fint med detta tidsintervall mellan starterna förut vilket stärker chanserna ytterligare och vi tror helt enkelt på en topprestation och taxerar vinstchansen till 35 %.

V75-3: 3 Claes Boko (19 %) kommer från stall Stig H Johansson som är inne i en bra period just nu med bland annat tre segrar inom V86 i onsdags. I den senaste starten vann han som en liten skräll inom V75 till vår glädje då vi höjt upp honom i rankingen från ett svårt läge. Insatsen var mersmakande då han spurtade strålande över upploppet även om det kanske såg bättre ut än vad det var då det inte krävdes några större farter över upploppet. Intrycket var i alla fall att det kunde ha gått mycket snabbare om det hade krävts och det känns som att formkurvan pekar spikrakt uppåt.

Förutsättningnarna till denna start ser perfekta ut då han kan öppna snabbt och även om han inte är vår spetsfavorit så bör Örjan Kihlström (som Claes Boko fungerade mycket bra ihop med i förra starten) hitta en fin position i den främre träffen. Vi är inne på att han kommer välja ett offensivt upplägg direkt och parkera i dödens på vår spetsfavorit 2 Västerboonthenews (8,5 %) och som ni alla vet är Örjan Kihlström en mästare på att köra hela fält ifrån dödens. Det är lite svårbedömt hur köhästarna kommer agera men vårt huvudscenario är att han kommer ta ner spetshästen samtidigt som tempot kommer vara lågt så att hästarna bakifrån inte kommer in i matchen. Det finns dock flera alternativa scenarion, t ex att Robert Bergh kör offensivt direkt med Nahar och då blir det högst troligt andra par utvändigt för vår utgång och det behöver inte heller var fel då chansen för ett högt tempo är uppenbar om Nahar lägger sig i dödens. Tyvärr bjuds då även Anna Mix och Spring Erom in i matchen och kan i sådana fall bli svårt att stå emot dem men det är inte helt omöjligt. Vi taxerar vinstchansen till 36 % och leter du efter en andra spik är Claes Boko ett alternativ, inte minst eftersom favoriten ska köra preparé.

V75-5: 4 Replay Pellini (19 %) har gått med svensk jänkarvagn i de tre senaste starterna och höjt sig rejält med den under hösten och även om insatsen senast kanske inte var gnistrande så var vi nöjda då han trots allt återkom efter en strykning och ett kortare uppehåll och vi kunde inte förvänta oss en topprestation. Till dagens start har han ett lopp i kroppen igen och även om det är debut med framspår bakom bilen och han kanske är allra bäst på längre distanser så känns förutsättningarna till denna start bra eftersom han fått ett fint startspår där han bör sitta bra på det direkt. Han var också väldigt bra från spår 12 över kort distans näst senast i V75 även om han gick med helstängt huvudlag den gången vilket gjorde honom snäppet vassare och det sannolikt blir öppet huvudlag den här gången liksom senast. Vi spår i alla fall att det kommer bli en tuff spetskörning här som kommer gynna vår idé som är mycket spurtstark med vettiga rygglopp i den främre träffen. Han har faktiskt en liten chans att komma till ledningen också även om det så klart är svårbedömt i debuten bakom bilen. Vi taxerar vinstchansen till 29 %.

Övervärderade

V75-3: 8 Anna Mix (41 %) har varit lite av omgångens snackis då tränaren Sofia Aronsson tidigt i veckan deklarerat att det inte blir någon offensiv körning eller optimal utrustning och att det inte spelar någon roll om hästen inte vinner. Vi är tacksamma för den öppenhet som Sofia Aronsson visat då det som spelare är mycket värre om sådan information kommer efter eller kort inför loppet vilket är fallet med många stortränare. Sedan kan det givetvis diskuteras om det är att köra för bästa möjliga placering men den diskussonen tar vi inte här – det är oavsett vilket väldigt vanskligt att räkna på hästen i den här starten.

Om det blir som aviserat att Anna Mix backas längst ner i kön från spår åtta så känns det i alla fall kallt på Jägersro där det är extra viktigt att vara med i den främre träffen. Vi har dock skyhög respekt för Anna Mix som häst så även om vi länge var inne på att såga henne hårdare så väljer vi faktiskt att ta med henne i B-gruppen och blir inte alls förvånade om hon bara kliver förbi motståndet på klass även om hon har krafter kvar i mål. Kusken Kim Eriksson är inte direkt känd som någon preparékusk heller och det gör det hela ännu mer vanskligt att försöka räkna ut hur han tänker om det hela, inte minst nu när det fått så stor uppmärksamhet. Vi vill dock nämna att vi normalt sett hade betraktat Kim Eriksson i sulkyn som ett stort kuskminus då han ofta strular till det på V75 och har ett relativt uselt facit. Vi taxerar i alla fall vinstchansen till 25 % och vill också lägga in att en stor anledning till att vi lägger henne i B-gruppen och inte C-gruppen är att vi förväntar oss att procenten kommer fortsätta att sjunka och då är inte spelvärdet lika dåligt.

V75-5: 2 Champion Melon (13 %) har en mycket svag V75-kusk som inte kommer få något gratis och det känns nästan som garanti på att Palle Günther kommer att göra misstag på lördag. Vi håller dessutom spetschansen som rätt låg (25 %) och även om det blir spets så tror vi att det kommer ha kostat en hel del och det är även upplagt för att favoriten Stella Newman kommer sitta i dödens och hålla tempot uppe. Han har mest vunnit på “Lunden” och ett billigt lopp på Jägersro och vi håller hästen kapacitetsmässigt som en i mängden samtidigt som vi inte tror på något bra löpningsförlopp och rankar ner och lägger honom utanför ramen. Det finns dock en liten chans att det blir jänkarvagn för första gången vilket ska bestämmas efter värmningen och då rekommenderar vi att ta med honom på systemet som C-häst och vi taxerar vinstchansen totalt till 7 %.

Skrällbud

V75-4: 11 Frankie Brodde (8,1 %) var vår spik på hemsidan på nyårsafton men han slutade då bara tvåa även om det var efter en bra prestation och det är faktiskt ofta så att dragen vinner i starten efteråt istället. Vi anser i alla fall att han duger fint kapacitetsmässigt här då han är stark och gynnas om det blir som vi förväntar oss en tuff körning inledningsvis. Han trivs också statistiskt med skor, bana, distans, årstid och tidsintervall mellan starterna och rent kapacitetsmässigt är det bara favoriten Valentino Strix som vi håller högre men det skiljer mycket i procent mellan dem och vi blir inte förvånade om favoriten kommer bort eller gör en lite sämre prestation den här gången. Vi taxerar vinstchansen till 17 %.

V75-5: 12 Devs Daredevil (5,0 %) har ryckt upp sig ordentligt på slutet och verkar vara under kraftig utveckling. Vi gillar sorten och träningrapporterna är goda och vi är inne på att årstiden är till hans fördel. Han vilade förra vintern men efter de tre senaste starterna så har han 2-1-0 på tre vinterstarter jämfört med noll segrar på 17 starter under övriga årstider. Nu är visserligen utgångsläget uselt men det ser ut att bli hårt tempo här och kusken Örjan Kihlström som kör för första gången vilket är en kraftig kuskförstärkning är en mästare på att maximera spårsnåla resor från omöjliga lägen och det är också inbakat i den låga procenten. Vi utfärdar en Klass II-varning över södra Sverige för att han blåser till dem över upploppet och taxerar vinstchansen till 14 %.

V75-7: 12 Geisha Sund (8,0 %) imponerade inom V75-cirkusen under år 2015 medan hon förra året mestadels startade i Frankrike. På annandagen gjorde hon comeback i Sverige igen efter några månaders vila och oj vad bra hon var. Hon slutade visserligen bara trea men det var mot ett tufft motstånd efter en tung resa och med tanke på att rapporterna inför den starten var negativa så var insatsen extra mersmakande. Det såg verkligen ut som hon har utvecklats och härdats av de tuffa starterna i Frankrike. Till denna start bör hon normalt sett vara förbättrad och det blir återigen jänkarvagn vilket slog så väl ut senast.

Hon är normalt sett den av tilläggshästarna som tål mest grovjobb och vi förväntar oss faktiskt att Robert Bergh med nyvunnet självförtroende för stallet efter onsdagen med en liten svacka innan dess kommer att sända henne framåt direkt för att kunna löpa ut med jänkarvagnen och ifrån dödens bör chansen vara rätt stor att hon plockar ner ledarhästen och håller undan från de spurtstarka hästarna i kön som vi helt enkelt anar att de kan få för långt fram. Det här offensiva scenariot är givetvis inte hugget i sten och hamnar Robert Bergh på mellanhand eller väljer ett mer passivt upplägg så blir det enligt oss svårare så vi nöjer oss med att hon får ingå i A-gruppen. Vi taxerar vinstchansen till 22 %.

Jokersystemet

V75 Jägersro

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

1*6*6*5*6*1*7 = 3 780 kronor[/content_protector]