V75 Halmstad

V75

Vår spik bör vara riktigt i ordningställd här på hemmaplan!

[content_protector password=”barfotaruntom” cookie_expires=”3600″] Vi avstod spel till V75 på Halmstad i torsdags då vi inte fann något spelvärde i omgången med flera försökslopp med endast sju hästar inom V75 och det var ett bra beslut då det inte blev någon vidare utdelning. Förra lördagen var vi var rätt ute med vår spik Amaru Boko som vi ansåg var mycket spelvärd. Däremot var vi snett ute på Flemming Jensens häst Slide So Easy som vi valde att lägga utanför ramen. Vi hade helt enkelt inte räknat med att det var påställt till att köra i spets och när hästen överraskande höll upp ledningen blev den dagen förstörd för oss på Jokersystemet. Då våra utgångar dessutom inte levererade så blev det endast fem rätt och nettominus på 2 800 SEK i en omgång där vi nog egentligen borde ha haft sju rätt.

Vi åkte även ut på det matematiska systemet på Slide So Easy men där fick vi däremot sex rätt med ett nettoplus på 13 593 SEK! Vi kan för övrigt nämna att våra matematiska system på hemsidan gått som tåget de senaste två månaderna vilket är lite underligt då Joker är klart att föredra men det visar väl att vi inte hittat riktigt rätt med systemkonstruktionerna på slutet även om rankingen varit okej. På lång sikt är reducerade system överlägsna och det som vi framför allt rekommenderar även om vi anser att det är bra plus EV på de matematiska också, vilket även resultaten visar.

Lördagens V75-omgång ser intressant ut även om vi har relativt många (fler än vanligt) av de betrodda hästarna relativt högt upp i rankingen och det finns en risk att flera av dem vinner. En stor del av omgångens spelvärde ligger i att vi anser att 1 Kalle Kalas (62 %) är på tok för högt spelad. Det är enligt oss omgångens skattebetalare och utöver det så har vi grävt fram skrällbud i varje lopp och slår det väl i kanterna så kan vi bli stora vinnare på detta systemförslag. Omgångens spik är hemmalagets 2 Spring Erom (36 %) i V75-6 som vi anser har en skräddarsydd uppgift och vi tror helt enkelt att det blir en relativt enkel spets-och-slut-seger även om det så klart inte saknas bra motstånd.

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 133 respektive 300 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Silverdivisionen

Dagens inledande avdelning är ett sprinterlopp i Silverdivisionen som håller en hög klass och här tror vi att det blir mycket svårt att ta något från de bakre regionerna då vi ser mindre möjligheter för överpace och väljer att vikta våra insatser på de hästar som vi tror kommer sitta bra till direkt.

Klar favorit är Veijo Heiskanens fina 2 Fridericus (45 %) som är en riktig glänsare och Veijo har snackat upp hela våren. Vi har liksom övriga spelarkollektivet hittills blivit aningen besvikna på hästen på slutet och känslan är lite att det nu är upp till bevis. Att han håller en bra klass är självskrivet men är han verkligen så bra som Veijo vill påskina? Dagens uppgift ser annars perfekt ut även om Peter Untersteiner bakom 1 Trust Launcher (5,3 %) verkar vara sugen på att köra i tät. Vi tror dock att han viker ner sig och efter några hundra meter är det högst troligt att favoriten, som för övrigt såg mycket fin ut senast som fastlåst bakom Ready For More, sitter i spets. Som klar favorit vill vi dock inte gå på honom då vi blivit för besvikna på slutet och vill inte gå för hårt på att han såg fin ut senast då det är en sak att sitta fast och se fin ut mot att verkligen prestera när chansen ges. Hästen går som vanligt barfota runt om och vi nöjer oss med B-gruppen.

Vår spelvärda förstahäst är istället 6 Tosca Victory (7,2 %) från Conrad Lugauers stall som vi utvecklar tankarna om under skrällbud. Vi varnar även för 4 Emmett Brown (13 %) som också platsar i vår A-grupp. Vi gillar verkligen hästen och bara väntar på att det ska lossna på allvar. Nu känns förutsättningarna med autostart och startspår fyra på kort distans med Erik Adielsson i sulkyn perfekta för att få ett lopp i draget i den främre träffen och då vår magkänsla säger att vi kommer få se en bra prestation idag är han given som A-häst. Vi var ytterst nära att gå kort i inledningen med tre hästar men valde till slut att krydda med tre C-hästar och väljer du att göra ett mindre system är dessa de första som ska bort trots att vi har högsta respekt för både 9 Divisionist (14 %) samt 12 King City (7,8 %).

V75-2 Klass II

Ett fint Klass II-försök med några hästar som visat fartresurser utöver det vanliga och då tänker vi framför allt på 9 Isor Håleryd (42 %) som stod för en stark upphämtning efter galopp senast men startar från ett lite besvärligt utgångsläge vilket också är anledningen till att vi väljer att inte spika och vi nöjer oss med utgång. Tillsammans med favoriten har troligtvis 12 Qahar Q.C. (14 %) bäst fartresurser men hästen är oerhört strulig och har dessutom galopperat bort sig i samtliga fyra starter på Halmstad. Utgångsläget nu kan dock vara positivt för en lugn och felfri start och det är möjligt att de hittat rätt på hans skoning nu vilket skulle vara intressant då han är högkapabel och han är tidig trots läget.

Då utgångslägena kan ställa till det för de bättre hästarna och motståndet på intet sätt är klent så väljer vi att gardera på och vill framför allt varna för Svante Båths 2 Cantona Mearas (7,9 %) som bör hamna vettigt på det och vi gillar intrycket på hästen. Totalt tar vi med sex hästar och känner oss trygga med det.

V75-3 Stosprintern

Stosprintern får ses som omgångens mest intressanta lopp även om vi är lite besvikna på kvaliteten på årets upplaga. Klar favorit är 3 Treasure Kronos (54 %) som vann försöket från dödens och är härdad i toppen och absolut känns som en berättigad favorit. Hästen är dock aningen ojämn i prestationerna samtidigt som löpningsförloppet lär bli tungt denna gång igen så en gardering är given. Vi väljer faktiskt att spela utgång på en av omgångens mer spelvärda hästar 6 Bijou Bourbon H.M. (3,6 %) här och mer information om det finns under utgångar. Bakom ovan hästar tar vi med ytterligare tre streck och liksom i första loppet är de sista C-hästarna här sådana som kan tas bort vid ett eventuellt mindre system.

V75-4 Wången Cup

Ett lärlingslopp som är mycket kittlande spelmässigt då det finns gott om smällkarameller som vi lyfter upp i A- och B-gruppen. Vi har goda förhoppningar om att det kan skrälla till ordentligt här och rekommenderar en bred gardering om ni inte vill vara fräcka och gå på vår A-häst 14 Magic Number (3,2 %) som vi rankar först och har under rubriken skrällbud.

Knapp favorit i loppet är annars 8 Lovely Sky (20 %) som vi också anser vara den bästa hästen i loppet. Nu återkommer hon dock efter vila och har tidigare inte presterat på topp då men samtidigt låter det nu påställt ifrån stallet och det blir barfota runt om direkt vilket hon fungerat bäst med. Från ett relativt besvärligt utgångsläge anser vi att hon har ett svagt positivt spelvärde och hon kommer därför med i vår A-grupp men vi tror och hoppas att någon av våra skrällar gör att utdelningen skjuter i höjden här. Vi tar totalt med elva hästar och en helgardering behöver inte vara fel här för dig med en annan systemkonstruktion.

V75-5 Klass  I

Ett Klass I-försök där 1 Kalle Kalas (62 %) är favorit från ett till synes perfekt innerspår bakom bilen men vi tror att det kan bli stressigt för honom därifrån och är dessutom tveksamma till täta starter. Vi sätter ett frågetecken bakom den höga spelprocenten och tar med hästen på nåder som C-häst på vårt system och skriver mer under övervärderade.

Det finns flera tuffa motståndare som favoriten knappast kan rusa ifrån hur som helst om han går felfritt och tack vare det höga favoritskapet så får vi fina spelprocent på flera av dem och framför allt känns 5 Calle Laday (7,3 %) som var förbättrad senast intressant där vi väljer att spela utgång. Andra hästar vi rankar tidigt är 4 Tumble Dryer (6,9 %) som satt fast senast och visat kanonform på slutet och bara måste vinna snart samt Conrad Lugauers 2 Takestwoforatango (11 %) som vi rent kapacitetsmässigt håller som den bästa hästen i fältet. Nu är risken att han kan hamna för långt ner i fältet direkt och även om vi tror på en topprestation så kan det i såna fall bli för långt fram. Totalt tar vi med sex hästar och det behöver inte vara fel att ta med ytterligare streck då i princip alla hästar här blir spelvärda bakom en överspelad favorit.

V75-6 Gulddivisionen

Gulddivisionen håller som vanligt en bra klass under sommaren och här hittar vi vår spik i Dan Widegrens 2 Spring Erom (36 %) som vi förväntar oss vara riktigt i ordningställd och anser att det är bra spelvärde på och skriver mer om nedan. Bakom vår spik kan vi nämna att 5 Dante Boko (12 %) känns intressant idag och vi förväntar oss en topprestation från ett optimalt utgångsläge då han brukar gå bra på Halmstad. Det ska också noteras att det antagligen blir jänkarvagn på 10 Mellby Viking (20 %) för andra gången i karriären vilket kommer göra att det blir mycket skrik på honom men han har trots allt inte vunnit över medeldistans på tre år så vi är lite inne på att han inte hinner fram här. Vi förstår inte heller den höga procenten på 1 Solvato (16 %) då utgångsläget ställer till det ordentligt och känslan är att han måste backa sig ut och runda fältet bakifrån för att komma till och det tror vi blir för tufft. Vi kanske hade lite för höga förväntningar men vi blev lite besvikna på honom i Östersund näst senast.

V75-7 Bronsdivisionen

Omgången avslutas med ett mycket intressant Bronsdivision som håller hög klass. Klar favorit är 1 Bravo Navarone (48 %) som senast var fenomenal och stod för en av Elitloppshelgens bästa prestationer från dödens i en stentuff Bronsfinal. Detta är första starten sedan dess och vi kan nog inte räkna med en likvärdig prestation efter sex veckor men samtidigt är utgångsläget bra då Erik Adielsson är expert på att vända bort volten och han är vår klara spetsfavorit (57 %) och därifrån biter han ifrån sig riktigt bra. Dessutom är det hemmaplan och träningsrapporterna är goda. Det negativa är dock att det nu blir framskor till skillnad mot barfota runt om som senast och det dessutom som sagt är lite långt mellan starterna. Hästen har en hög vinstchans men enligt oss är spelvärdet neutralt då vi taxerar vinstchansen till 45 %.

Vår förstahäst är istället 4 Research (6,8 %) som fått en nytändning på slutet och gjort idel topprestationer. Från det här utgångsläget bör hästen sitta bra till direkt och blir det lite tempo på tillställningen så kan spurten duga riktigt bra här. Vi tar totalt med sex hästar i loppet och känner oss trygga med det även om vi gärna haft med 7 Mr Hot Shot (2,8 %) på systemet också.

Spiken

V75-6: 2 Spring Erom (34 %) fick ge sig med knapp marginal mot kanonen Your Highness näst senast och lekte hem en svag Gulddivision senast där vi också hade spikat honom på våra system. Han tog då ledningen ganska omgående vilket är en position som han visat sig väldigt svårslagen ifrån under sin karriär även om Dan Widegren själv verkar tycka att han är minst lika bra bakifrån. Den här gången så är han i alla fall vår klara spetsfavorit efter några hundra meter då det framför allt gäller att hålla sig före Dante Boko i starten och överta från det värsta motbudet i spetsstriden Harry Haythrow som vi tror släpper över medeldistans efter att ha vikt ner sig över kort distans senast.

Örjan Kihlström är en säker kusk att hålla i handen och han har en bra statistik på att lösa såna här uppgifter och vi tror att han spårar runt om här då Dan Widegren lär ha ställt i ordning ordentligt till den här uppgiften på hemmaplan. Hästen är uppfräschad efter senast vilket är det viktigaste för honom och nu är hovarna sparade för att köra barfota runt om vilket han avslutade grymt vasst med senast. Vi förväntar oss en topprestation och även om det inte saknas motstånd så tror vi på en bejublad seger för hemmalaget här.

Utgångar

V75-2: 9 Isor Håleryd (42 %) är klar favorit och det anser vi vara berättigat och hade hästen startat från ett bättre utgångsläge med framspår så hade det varit ett spikförslag för oss. Nu är dock startspåret det sämsta tänkbara rent statistiskt sett med en segerprocent för favoriter med 29 % samt icke-favoriter med 2 % enligt Statistikbibeln av Jens Sjödén. Det här handlar dock om en undantagshäst och vi tror att han har bra chans ändå men siffrorna är oerhört låga vilket man ska respektera och det gör att vi backar lite och nöjer oss med utgång. Vi anser trots allt att hästen har överlägsna fartresurser i sällskapet tillsammans med 12 Qahar Q.C. (14 %) som också visat talang utöver det vanliga när han går felfritt. Vår känsla är dock att Untersteiners häst är bättre och får han “bara” till styrningen så bör det bli en enkel seger. Vi taxerar vinstchansen till 48 %.

V75-5: 5 Calle Laday (7,3 %) går ner i klass nu gentemot det motstånd som han mött på slutet. I de två senaste starterna har han mött hästar som Copimade, Le Miracle och Readly Express och några sådana djur finns inte med här idag. Vi gillar hur han har utvecklats på slutet då han successivt sett allt bättre ut och utgångsläget idag känns riktigt intressant. Vi tror visserligen att det kan bli svårt att nå spets även om vi taxerar spetschansen till 23 % med tanke på den startsnabbhet som han visade senast men vi tror inte heller att Ulf Ohlsson kommer offra allt för mycket i ett försök att komma dit utan relativt kvickt inrikta sig på att hitta ett bra utgångsläge. Om han når spets utan att det kostar för mycket tror vi att loppet i princip är över men annars bör han oavsett sitta bra till i främre träffen och därifrån bör även möjligheterna vara klart större än nuvarande procent. Vi taxerar vinstchansen till 16 %.

V75-3: 6 Bijou Bourbon H.M. (3,6 %) är i våra ögon omgångens fynd och vi spelar därmed utgång på henne i Stosprintern även om det är en storskräll. Intrycket i den senaste starten i försöket var nämligen väldigt läckert som fastlåst med krafter kvar och det som gör henne extra intressant till denna start är att Conrad Lugauer – som brukar vara en försiktig general – väljer att rycka samtliga skor och det är något som man ska ta på största allvar med tanke på hans statistik där och hans hästar brukar svara enormt bra på denna förändring. Vi taxerar vinstchansen till 12 %.

Övervärderade

V75-4: 3 Olivia Trot (18 %) har det varit mycket skrik om de senaste dagarna och även om hon inte ska nonchaleras då hon är spetsfavorit i ett öppet lopp så är det inget som vi vill gå på. Vi gillar helt enkelt inte hur hon har sett ut på slutet samtidigt som vi anser att hon är bättre bakifrån så det behöver nödvändigtvis inte vara ett plus. Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

V75-5: 1 Kalle Kalas (62 %) är enligt oss omgångens skattebetalare även om hästen är spetsfavorit (55 %) från startspåret och dessutom stod för ett bra intryck i den senaste starten. Anledningen till vår skepticism till den höga procenten är att hästen gör ett stressat intryck och tidigare har haft svårt att göra flera bra prestationer i rad och täta starter och det naturligt stressiga startspåret är två stora orosmoln. Då vi dessutom håller flera av dagens motståndare som bättre kapacitetsmässigt så har vi faktiskt svårt att se hästen rusa undan hela vägen om det inte blir ett blufflopp. Vi taxerar vinstchansen till endast 35 % och rankar därför ner ordentligt.

Skrällbud

V75-1: 6 Tosca Victory (7,1 %) lät det mycket uppåt på inför den senaste starten på Jägersro och han levererade verkligen mot ett motstånd som visserligen var enklare än det här men ändå inte klent på något sätt. Vi är fullt medvetna om att motståndet är hårdare den här gången samtidigt som det finns en risk för en tung resa denna gång men vi gillade intrycket senast och Conrad Lugauers hästar går som skållade troll för närvarande och till den låga procenten är hästen given att lyfta upp som A-häst. Att han dessutom går barfota runt om till denna start är det ett plus. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

V75-4: 14 Magic Number (3,2 %) visade klart uppåtgående form i den senaste starten och sedan dess har stall Markus Pihlströms stall gått som tåget vilket så klart är positivt. Då hon tidigare visat sig duga bra mot V75-motstånd när formen är på topp och dessutom är obesegrad på Halmstadstravet efter två starter är hon given att lyfta upp till ovan låga procent i ett mycket öppet lopp – trots att läget givetvis är svårt på papperet. Det brukar dock bli lite vilda västern i lärlingslopp och det är inte alls omöjligt att det blir överpace och att hästarna i kön kommer in i matchen. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

Jokersystemet

Halmstad lördag ver3

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

3*6*3*10*5*1*3 = 4 050 kronor[/content_protector]