V75 Halmstad

Spikförslagen

V75-3: 6 Caddie Lisieux (17 %) har kanske inte visat absolut toppform i år men senast var det en uppryckning och hon hittade fin form ifjol vid den här tiden. Nu blir det dessutom antingen barfota fram eller barfota runt om för första gången vilket vore mycket intressant i såna fall. Hon har gått barfota fram två gånger vilket slutat med en övertygande seger och en startgalopp men hon verkar mycket mer stabil nu och har fortfarande inte galopperat ihop med Kenneth Haugstad. Det kan kanske t o m bli tal om jänkarvagn igen som hon gick med tidigare ifjol när det mer eller mindre var galopp eller vinst som gällde. Det lär bli hård körning invändigt och i såna fall har hon en bra chans att hitta ner nånstans och då kommer hon säkert göra en topprestation.

V75-4: 6 New Devotion (21 %) gjorde årsdebut efter en operation av en lös benbit och lång vila senast och vann direkt på ett övertygande sätt. Hon har varit betydligt bättre med tätare intervall mellan starterna förut och det loppet bör ha fört henne kraftigt framåt och tränaren Johan Untersteiner verkar vara stor optimist själv inför den här starten på hemmaplan. Det blir antagligen barfota fram som vanligt och det känns tryggt med loppets bästa kusk Kevin Oscarsson i sulkyn eftersom han brukar lösa det mesta oavsett utgångsläge och han kan kontrollera den värsta konkurrenten med spår utanför.

V75-5: 9 Enjoy the Life (6,7 %) startar i ett till synes öppet Klass II-försök över kort distans på en snabb Halmstadsoval men faktum är att det skrällt i det här loppet varenda gång de senaste åren och fyra av de fem senaste dessutom har vunnits från bakspår. Hästen har höjt sig barfota bak i de fem senaste starterna samt med olika typer av stängt huvudlag men det som verkligen gjorde skillnad var den svenska jänkarvagnen som hängdes på för första gången senast då han stod för en topprestation där han drog undan hårt och höll stilen hela vägen in i mål. Vi räknar med en vilsammare ryggresa med samma utrustning igen och det är omgångens roligaste drag.

Måstestrecken

V75-6: 1 Mosaique Face (15 %) har vi ofta lagt under rubriken överspelade med framgång men vi är lite luriga på honom i den här starten. Det är för det första inte den tuffaste Gulddivisionen och han har lottats till ett perfekt läge för att ta ledningen samtidigt som favoriten har fått ett vingelläge och han ska för det andra förutom barfotabalansen gå med en form av helstängt huvudlag som han bara haft en gång tidigare i karriären vilket är intressant. Han går ofta med norskt huvudlag men när han gick med blinkers förra året vid ett par tillfällen så var han riktigt bra mot tufft motstånd – bl a som knappt slagen tvåa i Hugo Åbergs Memorial bakom Propulsion. Vi är inte säkra på skallen nu för tiden men det var trots allt bara tre starter sedan han stod i 13 för 10 på V75 med skor på hovarna och näst senast galopperade han från dödens i slutkurvan med segern på gaffeln i Jämtlands Stor Pris. En tänkbar chansspik i våra ögon.

V75-7: 5 Nobel Amok (48 %) har förvandlats i regi Robert Bergh och vunnit fyra starter av fyra barfota runt om och med jänkarvagn och halvstängt huvudlag utan att det varit slutsålt i mål. Hästen har gått barfota någon gång och med jänkarvagn och halvstängt huvudlag många gånger i tidigare regi också men inte allting i kombination och han verkar ha tänt till allmänt nu för tiden annars. Det kittlar alltid att gardera i V75-avslutningen men här låter det som att Joakim Lövgren bakom Iago Zon invändigt kommer att lägga sig på rygg och släpps han till spets så är nog loppet över – hoppet står främst till Björn Goop bakom Say that Again eller gasglada Wilhelm Paal bakom Let it Happen som brukar vara offensiva bakom tömmarna.

Skrälldragen

V75-2: 5 Aron Palema (2,6 %) gör debut i Silverdivisionen över kort distans och möter en stark storfavorit i form av Tjacko Zaz men med tanke på att han galopperat och sprungit sig rejält trött på slutet och kanske får lite svar invändigt så tycker vi att det är värt att gardera. Det som framför allt gör Aron Palema intressant är att det blir jänkarvagn igen som han varit riktigt vass med i två starter som avslutats i 1.07,5-tempo och det blir dessutom blinkers förutom barfota runt om som han hade i V75-finalen där han var som allra bäst.

V75-4: 10 Snow Angel (5,3 %) gick barfota för första gången på över ett år och med riktig jänkarvagn för första gången nånsin senast och stod för en stark avslutning med lite krafter kvar i mål bakom hingstar som Malkin och Falk on Hill. Det blir samma utrustning igen och dessutom kuskplus med Maxime Marais istället för Klas Olsson och om de mest betrodda hamnar på vingel så kan hon skrälla till.

V75-5: 10 Panther Face (3,5 %) har börjat hitta stilen allt mer och senast kunde han därmed lättas från järnskor till aluminiumskor och då stod han för en riktigt stark avslutning där han fick gå en ordentlig repa först i tredjespår. Nu blir det en ytterligare lättning till barfota runt om för första gången och allt talar för att han ska vara ännu bättre. I övrigt blir det antagligen vanlig vagn och murphybländare på vänster sida som han gått med i de tre senaste starterna.

Överspelade

V75-5: 3 Athos Race (24 %) har fått sträcka vapen två gånger när han mött lite tuffare motstånd på slutet och även om han gjorde ett bra lopp senast med svensk jänkarvagn och barfota bak för första gången så sprang han sig riktigt trött till slut. Det verkar bli återgång till skor runt om nu och det är åtminstone inget plus samtidigt som det är många konkurrenter som rycker växlar i utrustningen och det kan bli en utdragen spetsstrid i det här loppet.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170708

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.15.