V75 Halmstad

Spikförslagen

V75-1: 2 Sharp Dream (19 %) har gjort tre starter i ny regi Joakim Lövgren och agerat allt bättre och senast gick hon undan hur lätt som helst i ett V86-lopp med sparade krafter i mål. Hon kan öppna snabbt och vi är helt inne på att Örjan Kihlström bakom 1 Global Trustful (9,8 %) kommer att släppa och köras invändigt då Reijo Liljendahl ligger lågt och att Conrad Lugauer bakom 6 Volita Go (16 %) får problem att ta en längd då hon bara är medelsnabb från start och han inte är någon direkt vass startkusk. Sharp Dream har bra statistik i ledningen och att formstarke Peter Ingves hoppar upp i sulkyn är lite spännande. Hon blir normalt sett svårslagen utan strul eller omstarter och visade senast att hon klarar det utmärkt att tävla med skor runt om. I övrigt blir det vanlig vagn och öppet huvudlag igen.

V75-3: 2 Dante Boko (45 %) var mycket fin vid den överlägsna spetssegern senast med skor på hovarna och Lutfi Kolgjini tror på toppchans som vanligt. Spetsstriden lär bli mycket avgörande här också och vi är inne på att Lutfi Kolgjini kommer att lyckas att hålla ut 5 Västerboonthenews (32 %) där det inte ens är säkert att de laddar maximalt eftersom hästen går bra bakifrån också. 1 B.B.S.Sugarlight (8,4 %) ska visserligen gå med goggles som han inte haft på några månader och kan ställa till det invändigt men han känns inte lika bra som i forna stordagar och favoritscenariot är ändå att favoriten antingen tar sig förbi direkt eller trycker till en extra gång och tar sig förbi in i första sväng. Han har vunnit fem av sex gånger från spets på svensk mark och nio av elva gånger totalt och han blir svårslagen med det mest troliga löpningsscenariot. Det blir skor runt om, blinkers och jänkarvagn som senast.

V75-4: 2 Hossiana Boko (13 %) har gått i jänkarvagn i de tre senaste starterna där hon först satt fast med krafter kvar i rygg ledaren två gånger och sedan vann från ledningen senast på ett fint sätt trots småtuff press under vägen. Det har varit lite olika bud vad gäller vagnen under veckan men det senaste budet är att hon ska tävla i den igen trots startspåret och med tanke på omgivningen på startvolten så tror vi att hon har en god chans att nå täten i ett tidigt skede där endast 6 Just Invincible (13 %) känns lite svårbedömd i springspårsdebuten med Johnny Takter i sulkyn. Thomas Uhrberg är dock en mycket vass startkusk och det känns som att den här treåringen är under kraftig utveckling. Klart värst emot är favoriten 13 Julia af Solnäs (34 %) men hon har ett knepigt femtespår på tilläggsvolten och galopperar bort sig nästan lika ofta som hon går felfritt och har dessutom aldrig vunnit på sex försök efter mer än en månads vila. Förutom jänkarvagnen blir det antagligen skor runt om och öppet huvudlag.

V75-6: 4 Justice Ås (39 %) blev tyvärr skadad vid segern näst senast där han blåste till spets förbi Muscle Hustle och vann enkelt över open stretch och var sedan mycket fin som tvåa bakom Ferrari B.R. i comebacken senast. Han är mycket startsnabb och har vunnit spårlottningen här och tar nästan garanterat hand om ledningen om han går felfritt. Peter Untersteiner hoppas vinna championatet på Halmstad och har siktat på det här loppet och ger hästen själv fem getingar i Expressen vilket är mycket ovanligt och då brukar de alltid leverera. Vi sätter givetvis ett litet frågetecken för skobalansen som han inte tävlat med på den här sidan Atlanten även om det inte verkar vara något som oroar tränaren själv speciellt mycket. Det ska regna under hela eftermiddagen i Halmstad vilket också kan ställa till det vad gäller banunderlaget även om det brukar hålla ihop bra där. Det blir antagligen helstängt huvudlag och jänkarvagn i övrigt.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v75-halmstad-30-december-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171230

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.