V75 Halmstad

V75

Vi sticker ut hakan och spikar en outsider som rensar bra

[content_protector password=”extra” cookie_expires=”3600″]V75-finalerna på Solvalla var vi ganska rätt på då vi sågade ett par betrodda hästar som överspelade men flera A-hästar hade också problem med den hårda banan och t o m galopperade bort sig och det blev också en favoritparad med fem streckfavoriter och då går det inte att vinna, speciellt inte om man inte hittar rätt på sitt spikförslag. Många favoriter hade svåra lägen men de var helt enkelt för bra och vann ändå.

Tisdagens V75-omgång är väldigt intressant på papperet då flera lopp är vidöppna och det kan betala bra för den som hittar alla rätt. Vi väljer att spika en outsider som vi tror har en vettig chans i stort sett oavsett löpningsförlopp.

Gulddivisionen i V75-3 håller inte speciellt hög klass och det ser tyvärr lite upplagt ut för favoriten 6 Nothing But Class (57 %), inte minst efter strykningen av stallkamraten med spåret innanför. Vi tror att han har gått framåt efter comebacken senast och har en bra chans att överflygla 1 Bear Dancer (3,8 %) och ta över ledningen och sedan är det hästen att slå i det här sällskapet. Han gynnas av den korta distansen och barfotaförbudet men är dock lite ojämn av sig och har blivit väldigt stor favorit så vi väljer att endast spela utgång då det rensar fint bakom. Ulf Stenströmer har annonserat att de vill prova i ledningen med 1 Bear Dancer (3,8 %) vilket kan ställa till det för favoriten också.

Vi spelar som vanligt andelsspel till omgången genom två stjärnlag på V75 Tillsammans via Andelskungen. Vill ni vara med och dela spänningen så kan ni klicka här:

http://www.andelskungen.se/speaker/skoinfo-se/

Spiken

V75-2: 8 Stronghold (8,1 %) har alltid varit lovande men inte riktigt fått till det innan han flyttades till Lutfi Kolgjini där han gjort två starter efter uppehåll i ny regi på ett mycket lovande sätt och alla pusselbitarna verkar nu ha fallit på plats. Hästen har visat att han både kan gå bakifrån och ifrån ledningen men ifrån det här svåra läget så tror vi att Adrian Kolgjini vässar upp hästen för att ladda framåt och komma före sin värste konkurrent i starten då hästen normalt sett är startsnabb. Om han når tätpositionen utan att det kostar för mycket så tror vi att han blir svårslagen men han bör bli att räkna med i slutstriden här oavsett position då vi har riktig feeling för att han kommer stå för en urstark prestation, inte minst över den långa distansen som vi ser som en fördel för honom. Vi tycker att omgångens största spelvärde ligger här och väljer att spika i ett lopp som annars är mycket öppet.

Utgångar

V75-4: 6 Adele La Marc (22 %) är en riktigt lovande häst från Danmark som är väldigt orutinerad med tre segrar på endast fyra starter men där vi blivit imponerade av stilen som hon tagit dem på som lovat mer. Det är tuffare emot nu än vad hon har mött i Danmark men vi är inne på att hon är redo att höja sig ett snäpp och rekordsänka och vi tror att läget kan passa henne bra. Hon har uppträtt mycket förnuftigt och varit kvick de första stegen i voltstart i Danmark även om det alltid är en viss osäkerhet med första gången från springspår i Sverige. I ett helt vidöppet lopp för treåriga ston så väljer vi att spela utgång på den troliga spetshästen som vi tror kan bli svårslagen därifrån.

V75-4: 12 L.Dees Maggiesbest (5,3 %) går alltid hela vägen in i mål och radar upp fina prestationer utan att få vinna i år och det måste helt enkelt vara dags för henne snart. Senast avslutade hon vasst från köposition och visade att skor runt om inte är några problem och om hon bara hittar vettiga ryggar under vägen här så blir hon livsfarlig till slut till en mycket intressant spelprocent.

V75-5: 3 Michelangelo Ås (67 %) är lite av en snackhäst som gjort två starter efter lång vila i regi Robert Bergh där han varit oväntat bra direkt. Kort distans känns inte som någon direkt fördel då hästen lever mycket på sin styrka men han kan öppna bra och fick ett bra läge bakom bilen. Det känns som att han kommer gå kraftigt framåt med varje start och senast såg han helläcker ut. Vi var länge inne på att spika men då det finns scenarion av detta lopp där han får svar i spetskörningen och andra hästar kan lifta med bakom så väljer vi att gardera. Vi tror dock att han kan vara tillräckligt bra för att vinna även om han hamnar utvändigt om ledaren och om han får överta ledningen så kan loppet vara över.

V75-7: 13 Rina Chen Hai (12,3 %) sprintade till ledningen senast med skor runt om och drog sedan undan hela vägen till en överlägsen seger och det var ett imponerande formintryck. Näst senast var hon klart slagen av My Happiness E.P. men det är häst som tävlar framgångsrikt i Stoeliten och några sådana hästar finns inte bland dagens motståndare. Femtespåret på tilläggsvolten är lite lurigt men om Thomas Uhrberg löser det så tror vi att han kommer att sända framåt i ett tidigt läge och det är hästen att slå i det här loppet i våra ögon.

Övervärderade

V75-2: 9 Run Caesar Run (52 %) har bara gjort sju starter och är en av de mer orutinerade hästarna i fältet men har å andra sidan hela fem segrar och är under utveckling. Hästen blir mycket spelad på sin segerrad men det har varit i många billiga sällskap och han är mycket startsnabb och därmed klart missgynnad av läget då han tagit alla sina framskjutna placeringar från täten och en sådan position kan bli svår att nå den här gången utan att det kostar för mycket. I debuten hade han bakspår men lyckades köra sig rakt igenom till ledning i första sväng i ett billigt gäng och det tror vi blir svårt den här gången i ett riktigt getingbo. Robert Bergh lär försöka sända fram honom tidigt men det blir svårt att överta ledningen då de värsta konkurrenterna lär sitta där framme och tufft att vinna från dödens och det bjuder lätt in andra hästar i loppet. Vi väljer att syna favoriten här då vi anser att han är överspelad som en av omgångens största favoriter.

V75-6: 6 Kan Ha (23 %) har stått för två vassa insatser med starka slutvarv med skor runt om efter vila och blir hårt betrodd med tanke på det men spår sex bakom bilen här känns som ett svårt utgångsläge för en häst som med största säkerhet är beroende av att söka ryggar under vägen för att duga till seger mot detta sällskap. Hästen kan öppna hyggligt men vi har svårt att se honom kunna ta över ledningen och då känns det som att han är överspelad. Marcus Lindgren vinner inte många lopp som kusk inom V75 heller.

Skrällbud

V75-1: 9 Go Green Pellini (3,2 %) var ute i samma lopp som 4 Poker Kronos (15 %) galopperade i med jänkarvagn senast (han återgår till vanlig vagn nu) och gjorde ett riktigt bra lopp lite i skymundan bakom Bergshults Leffe och Calvin Borel. I ett lopp där det inte ser ut att finnas någon klar favorit så tror vi att han kommer få en bra smygresa från det här läget i ett litet fält där han verkar bli ganska bortglömd. Han har fått två starter efter vila och har fungerat bra med ny balans på slutet och han lär ha gått framåt med de här loppen i kroppen. Han rensar mycket bra som 3%-are.

V75-6: 3 Global Respons (6,3 %) vann i avstannande stil näst senast i Klass II-finalen på Solvalla när han startade med jänkarvagn och helstängt huvudlag. Senast var det mer av ett preparélopp där hästen kördes invändigt med halvstängt och vanlig vagn men han avslutade piggt och visade att formen fortfarande sitter där. Nu startar han från ett fint läge i Bronsdivisionen och går åter med helstängt och jänkarvagn och stallet andas tillförsikt inför den här starten. Han är ingen raket från början men bör hitta en fin position från det här läget och känns som en intressant A-häst trots att han gör debut i klassen. Hästen går alltid med skor runt om och bör vara gynnad av barfotaförbudet.

Jokersystemet

V75 Halmstad

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

4*1*3*5*6*7*3 = 3 780 kronor[/content_protector]