V75 Halmstad

V75

Jackpot och många streckkrävande lopp ger fin potential!

[content_protector password=”stenklar” cookie_expires=”3600″]Förra helgen på Bollnäs hade vi grym feeling för skrällen Be Spontaneous i V75-avslutningen då vi anade en topprestation och trots att loppet blev kört perfekt för vår spik så var hästen usel för dagen vilket var svårt att förutspå. Nu är det nya tag och lördagens omgång ser klart intressant ut trots att vi spikar en av dagens stora favoriter i 3 Fleetfoot Hanover (65 %) i V75-3 som känns helt klar. Potentialen i omgången letar vi i andra lopp som överlag är väldigt svårlösta och det finns gott om rejält borttappade hästar på strecken vilket gör att vi äter den klara favoriten som vi spikar.

Vi spelar som vanligt andelsspel till omgången genom två stjärnlag på V75 Tillsammans via Andelskungen, ett för 100 och ett för 400 kronor per andel. Vill ni vara med och dela på spänningen så kan ni klicka här:

http://www.andelskungen.se/speaker/skoinfo-se/

V75-1 Silverdivisionen

Omgången inleds med en Silverdivision som kanske inte håller den allra högsta klassen men loppet känns öppet och även om vi har sex hästar i loppet så kan vi mycket väl spricka redan här. Favoriten 3 West Wing (22 %) väljer vi att ranka ner lite och det var mycket nära att det blev en C-häst. Hästen har tidigare gått allra bäst på vintern och ungefär denna period har hästen börjat tappa sin toppform och han fick visserligen ett tufft lopp senast mot hårt motstånd men var ändå lite blek om nosen. Nu går det inte att bortse från att det är stora spetsmöjligheter här och det finns trots allt hyggliga möjligheter att han får vara ifred där framme och då kan han ändå duga. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

Den häst som vi rankar först är i vanlig ordning 9 Bergshults Leffe (16 %) som varit något av en följetong inom V75 under vintern och som ständigt varit undervärderad. Nu har han äntligen börjat bli lite mer betrodd men trots detta så ser vi fortsatt spelvärde på honom då han har en bra startrygg och antagligen sitter bra på det direkt i andraspår och vi räknar med att hans spurt kan bita riktigt bra idag då det finns frågetecken kring distansförmågan hos flera av konkurrenterna. Vi taxerar vinstchansen till 25 %.

Vi anser också att 1 Pioneer F.H. (5,5 %) är ett fynd idag. Hästen har visserligen inte riktigt dugit till mot hårdare motstånd tidigare men nu kommer han i absolut toppform och innerspåret känns perfekt då han är mycket spurtstark med en spårsnål resa och som vi läser loppet bör det bli mycket luckor i sista sväng och in på upploppet och med en resa längs med sargen kan hästens spurt bita riktigt bra. Vi taxerar vinstchansen till 12 %.

V75-2 Lärlingslopp-Stolopp

Även den andra V75-avdelningen är mycket öppet och här krävs det många streck för att känna sig trygg och trots att vi har hela tio hästar med på systemet så blir vi inte så förvånade om vi spricker här. Loppet känns intressant spelmässigt då det finns gott om rejäla smällkarameller och det krävs inte mycket för att favoriten 11 Steady Brodda (24 %) hamnar helt fel på det även om Henriette Larsen som kör är duktig. Vi går dock för skräll och mest spelvärd anser vi att 7 Carro’s Girl (6,4 %) är som ska gå med jänkarvagn och halvstängt huvudlag för första gången på ett halvår som hon presterat bra med tidigare och stallet är uppåt inför det här loppet där hon blivit nedstruken och har en hygglig chans att nå ledningen. Vi tycker även att bedövaren 12 Wiclet Hanover (2,1 %) är mycket streckvärd som vi skriver mer om under utgångar.

V75-3 Stoeliten

Här startar omgångens stora favorit 3 Fleetfoot Hanover (65 %) och det favoritskapet håller vi med om då det ser ut som en perfekt uppgift och det blir även vår spik. Loppet i sig håller ingen högre klass för att vara Stoeliten och väljer du att gå för att bli ensam om sju rätt och gardera loppet så är det i princip heltäckt med fem streck.

V75-4 SHL-loppet

Loppet är kanske det mest intressanta under hela dagen då Lutfi Kolgjini selar ut 3 Qahar Q.C. (57 %) och den hästen har imponerat oerhört på slutet och det är det en potentiell klassklättrare som det blir mycket intressant att följa i framtiden. Även om vi är nyfikna på Luddes “kanon” och tror att den har mycket pengar att hämta framöver så väljer vi att spela emot då hästen är väldigt galoppbenägen, inte minst med voltstart, och vi tror på åtminstone 50 % galopprisk. Vi väljer att spela utgång emot och hoppas på favoritfall och på systemförslaget har vi totalt fem hästar här men skulle gärna haft råd med fem-sex hästar ytterligare för att känns oss helt trygga om favoriten kommer bort.

V75-5 Klass II

Omgångens Klass II-försök känns vidöppet och vi har goda förhoppningar om att det blir favoritfall då vi anser att 4 Diotima F. (47 %) är överstreckad. Visserligen har vi inget att invända mot att hästen är favorit men hon är alldeles för stor favorit i våra ögon då det trots allt är ett fyraårigt sto som nu möter äldre hästar på V75 och vi är långt ifrån säkra på att Johnny Takter faktiskt når spets även om hon är knapp spetsfavorit. Dessutom har hon tidigare visat lite heta tendenser och det finns flera häster i loppet som är under utveckling och vi är långt ifrån säkra på att det är den bästa hästen i loppet. Vi taxerar vinstchansen till 30 % vilket ger ett lågt spelvärde. Vi väljer att ranka 6 Frankie Brodde (19 %) först och spelar även utgång på honom och totalt har vi åtta steck i loppet.

V75-6 Klass I

Loppet håller relativt hög nivå för klassen och det finns gott om tänkbara skrällbud här om du inte väljer att gå kort här som vi gör. Vi anser nämligen att det finns tre hästar som höjer sig klart gentemot motståndet och först rankar vi 7 Springover (18 %) som det länge varit mycket snack om och som emellanåt visat hög kapacitet men inte riktigt fått det att lossna. Vår känsla är att hästen nu är rejält på gång och då han är vår klara spetsfavorit i loppet väljer vi att ha honom som ensam A-häst.

V75-7 Bronsdivisionen

Ett spelmässigt mycket intressant lopp då storfavoriten 7 Michelangelo Ås (42 %) har fått ett besvärligt utgångsläge och vi tror inte på spets utan det lutar åt att det kan bli en riktigt besvärlig resa på vägen. Ni som följt oss ett tag vet att vi håller hästen högt och även om vi tror att det kan vara en häst som vandrar upp i högsta klassen så småningom så är det trots allt första starten i Bronsdivisionen och även om han vann senast så var vi inte helt övertygade om insatsen trots en väldigt fin tid där han fick allt kört i halsen. För oss är hästen klart överstreckad i det här sällskapet och vi tippar istället den andra hästen som vi anser höja sig kapacitetsmässigt över resten, nämligen 12 Shogun D.K. (9,1 %) som är märkligt bortglömd idag och vi spelar utgång! Senast i Bronsfinalen trodde vi mycket på honom men han fick inte grepp på banan och den starten är bara att glömma och vi tar desto bättre betalt idag istället på Halmstads “sommarbana”.

Spiken

V75-3: 3 Fleetfoot Hanover (65 %) har siktat hit och lottats till ett perfekt läge och det är sällan det uppkommer så pass klara vinstchanser och trots att hon är storfavorit så väljer vi att spika. Uppgiften ser nämligen skräddarsydd ut åt Fleetfoot Hanover som är mycket startsnabb och det är i princip garantispets här. Ifrån ledningen är hästen obesegrad på åtta försök och då har hon startat ett flertal gånger emot hårdare motstånd än det här. Det är visserligen inte hästens favoritdistans den här gången men hon har höjt sig på slutet och visat sig fungera mycket bra även på medeldistans.

Känslan är även att motståndarna redan har lagt sig på rygg i detta lopp och det enda kriget vi förväntar oss att se är inledningsvis när motståndarna försöker hitta ner i vinnarhålet. Sammantaget finns det i princip inga orosmoln för favoriten förutom sjukdom eller galopprisken som vi bedömer till under 10 %. Vi taxerar vinstchansen till 73 %.

Utgångar

V75-4: 8 Gucci Degato (11%) har länge visat fin kapacitet och vi har väntat på att det ska lossna på allvar för hästen. I den senaste starten den 11 februari så återkom han efter ca 4 månaders vila och vi gillade verkligen intrycket. Även om motståndet kanske inte var det allra värsta så såg han förbättrad ut och med ett lopp i kroppen så förväntar vi oss en ännu bättre insats nu, inte minst med tanke på att hästen inte hade övertygat helt i träningen inför senast. Våra förhoppningar minskar naturligtivis inte då det låter oförskämt positivt ifrån stallet efteråt och som ni alla vet har Peter Untersteiner tokform på stallet för närvarande och när det är dags för V75 på Halmstad så brukar de även vara extra bra. Vi taxerar vinstchansen till 23 %.

Vi vill dock passa på att nämna att även om vi höjer upp vår utgång så anser vi inte att det är den bästa hästen i loppet. Det är nämligen favoriten 3 Qahar Q.C. (57 %) som vi tror har goda möjligheter att vinna om han går felfritt, men just galopprisken är ett stort aber för honom och vi räknar att det är 50/50 om det blir galopp. Vi taxerar favoritens vinstchans till 42 % dvs mer än vår utgång men spelvärdet är mycket sämre.

V75-5: 6 Frankie Brodde (19 %) kommer även han ifrån formstallet Untersteiner och vår känsla säger att hästen är kraftigt på väg uppåt. Det låter positivt ifrån stallet och till dagens start blir det jänkarvagn för första gången och det tror vi kommer slå väl ut. Många är oroliga över läget men vi tror på en offensiv styrning och blir inte förvånade om han krossar allt den tunga vägen. Vi taxerar vinstchansen till 30 %.

V75-7: 12 Shogun D.K. (9,1 %) höjer sig tillsammans med favoriten 7 Michelangelo Ås (42 %) kapacitetsmässigt i Bronsdivisionen och även om utgångsläget kanske inte är optimalt idag så tror vi att det kan bli bra då vi förutspår att det blir överpace i loppet och då bör det vara goda möjligheter att Shogun D.K. blåser till allt över upploppet. Även om det inte blir överpace så är hästen inte chanslös då han tål att göra mycket jobb själv och är hästen tillbaka i sunda vätskor där han inte bara springer och slirar på banan så blir vi inte förvånade om Christoffer Eriksson kör offensivt fram till dödens och krossar allt. Vi taxerar vinstchansen till 23 %.

Övervärderade

V75-6: 1 Bula Bula Am (16 %) är en mycket fin häst som blir allt bättre och även om hon inte vann i den senaste starten så var insatsen bra. Nu möter hon dock i våra ögon hårdare motstånd och framför allt är det flera hästar som är riktigt speediga vilket är hästens akilleshäl att hon alltid riskerar bli nerspeedad till slut. Hästen är nämligen mest stark och för ospeedig för att vara motiverad hårt betrodd på V75 och då vi dessutom tror att hon blir över från start idag så känns hon spelmässigt iskall. Vi taxerar vinstchansen till 5 %.

V75-7: 7 Michelangelo Ås (42 %) är en häst som vi verkligen tagit till oss och allt talar för att hästen så småningom kommer klättra ytterligare i klasserna men dagens uppgift ser svår ut. Vi tror inte att han når spets denna gång och dessutom har hästen tjänat snabba pengar och möter klart hårdare motstånd nu än tidigare. Vi var inte heller helt nöjda med intrycket senast även om han vann men vår känsla är att den absoluta toppformen inte är där längre och då är hästen bara en av flera för oss. Vi taxerar vinstchansen till 25 %.

Skrällbud

V75-2: 12 Wiclet Hanover (2,1 %) är en modell som vi gillar och som blir allt bättre för varje start. Vi tror att hon kommer få ett riktigt fint år och hon gjorde det bra i den senaste starten och bör ha gått framåt med den segern och kommer hon bara vettigt till så bör hennes spurt bita riktigt bra. Nu är visserligen utgångsläget med spår tolv med spårtrappa dåligt men ändå så ser vi vinstchansen som klart högre än vad hon är spelad för och vi taxerar vinstchansen till 8 %.

V75-5: 8 Miss Prelong (3,8 %) har vi hittills kommit helrätt på då vi hade hästen som utgång som skräll näst senast och då vann hon lätt och i den senaste starten sågade vi henne som storfavorit. I starten som storfavorit galopperade hon och tack vare det är hästen märkligt nog helt bortglömd här igen trots att hon i våra ögon inte möter hårdare motstånd. Hon såg väldigt formstark och fin ut inför tävlingarna senast även om hon kanske blev lite väl vass vilket gjorde sitt till för att dagen skulle sluta i galopp. Utgångsläget är givetvis dåligt med startspår åtta men trots det så bedömer vi att hon har närmare 20 % spetschans och når hon dit så tror vi på goda segermöjligheter. Vi taxerar vinschansen till 10 %.

Jokersystemet

halmstad 26 feb

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

5*10*1*3*6*2*4 = 3 600 kronor[/content_protector]