V75 Hagmyren

Spikförslagen

V75-1: 8 Qamaro C.D. (9,4 %) återkom efter vila och kastration senast och var riktigt positiv och även om det var i ett billigare sällskap så känns det som att han kommer vara förbättrad med det loppet i kroppen och att effekten av kastrationen är lite osynad. Vi gillar hästen sedan tidigare och läget är faktiskt intressant här rent taktiskt och det är farligt att negligera honom. Han tävlar barfota runt om som i de fyra senaste starterna samt jänkarvagn igen.

V75-2: 9 Eva I.H. (27 %) var inte långt efter Stochampionatsvinnaren Ultra Bright med lite krafter kvar i mål senast och möter nu betydligt enklare än på länge över en distans som verkar vara en klar fördel även om hon bara gjort ett fåtal starter över den hittills. Hon är visserligen bara fyra år och står med andraspår på tillägg och ston kan som bekant vara lite extra ojämna ibland men det verkar inte riktigt gälla Eva I.H. som presterar jämnt och är stark och inte beroende av något speciellt löpningsförlopp. Det blir barfota runt om, svensk jänkarvagn och öppet huvudlag som vanligt.

V75-5: 2 Nappa Scar (12 %) är van att möta tuffa hästar och står fint inne i Silverdivisionen och har en mycket intressant uppgift den här gången med tanke på läget. Han lär kunna få en fin position med rygg i den främre träffen nästan oavsett hur han gör med tre startsnabba hästar omkring sig och sedan bör han kunna få sitta still tills sista kurvan och då måste han bli segerfarlig. Han var lite sämre senast enligt tränaren Per Lennartsson som tvåa bakom Djali Boko och det visar hur mycket han växt i år när han ändå slår flera välmeriterade hästar. Han tävlar fortsatt vidare barfota runt om och med vanlig vagn och öppet huvudlag och det finns några växlar att dra där som de väntar med men med tanke på hur bra han varit på slutet så känns det ändå intressant.

V75-7: 7 Vincent Zaz (22 %) ska provas med jänkarvagn i värmningen och med största sannolikhet tävla med den för första gången och det tror vi kommer ge en fin effekt på den här hästen. I den här starten verkar det dessutom som att de mest betrodda motbuden siktar på finalen där exempelvis 2 Autobahn (21 %) mest kommer vara intresserad av en ryggresa om man ska lyssna på tränaren Peter G Norman. Det är i sådana fall upplagt för ledningen och det är också en position där jänkarvagnen har störst effekt och sedan får de vara riktigt bra för att slå honom. I övrigt blir det barfota fram som senast.

Måstestrecken

V75-3: 6 Volstead (34 %) har en lite dålig resultatrad efter Sweden Cup-segern från dödens men satt fast i starten efter det och trivdes inte på Bergsåker näst senast och galopperade senast och formen är nog betydligt bättre än den verkar vara. Nu möter han framför allt enklare hästar än vanligt i Gulddivisionen och hästen är bra med tätkänning oavsett om det blir ledning eller dödens. Vi är dock inte helt övertygade om dagsformen eller hur det taktiska upplägget blir med Johnny Takter i sulkyn och vågar därför inte spika honom men han är ändå ett måstestreck i våra ögon.  Det blir barfota fram, jänkarvagn och halvstängt huvudlag eller can’t see back.

V75-6: 11 Sloppy Joe (21 %) är skör i benen och har haft problem med skador och återkom efter lång vila senast där hästen var klart positiv i en 1.10-avslutning. Han gick med träningsbalans i den starten med tunga järnskor och är annars tung i kroppen själv och att han har fått det loppet i kroppen och dessutom ska lättas till aluminiumskor lär göra en stor skillnad och vi gillar verkligen hästen sedan tidigare. Han har också väldigt fin statistik tillsammans med Erik Adielsson som känner hästen väl och vi tycker att hästen är bäst i loppet som inte ser ut att vara det allra tuffaste Bronsdivisionsförsöket. I övrigt blir det jänkarvagn och öppet huvudlag.

Skrälldragen

V75-2: 8 Racer Rose (4 %) var okej i årsdebuten efter lång vila utan att visa något extra men hon var också tränarkörd då och lär vara klart förbättrad med den genomköraren. Hon är lite ojämn men visade höga toppar förra året och att Örjan Kihlström sitter i sulkyn för första gången är mycket intressant då det är en stor kuskförstärkning och läget med innerspår är passande för en smygresa och då går ingen säker till slut. Det blir skor runt om, open eye-huvudlag och svensk jänkarvagn som vanligt.

V75-4: 6 Storsjarmören (9 %) står perfekt inne på startvolten och har dessutom ett intressant läge där han kan köra sig till ledningen om det inte blir galopp. Med rutinerade Jan Norberg i sulkyn som är en bra startkusk så tror vi på en hyfsad chans att han kan sno åt sig ledningen efter några hundra meter och att en konkurrent är struken på framspår är gynnsamt. Hästen var klart imponerande vid segern från dödens senast och tränar förbättrat efteråt enligt tränaren och blir svårslagen om han når täten utan att det kostar för mycket över det korta upploppet men ska räknas oavsett löpningsförlopp. Det blir fortsatt skor runt om, norskt huvudlag och vanlig vagn.

Överspelade

V75-2: 1 Kinnonna Goj (33 %) gör bara sin femte start i karriären och är fortfarande obesegrad men nu ställs hon mot betydligt hårdare motstånd och det är också första övernattningen och en kusk som inte har något vidare facit med V75-favoriter. Spåret är också lite chansartat då vi inte är säker på hon kan hålla upp ledningen och vi tycker sammantaget att spelprocenten är lite väl hög. Det blir skor runt om, helstängt huvudlag och vanlig vagn som senast.

V75-7: 12 Bruno Bagheera (17 %) var jättefin på barfotabalans näst senast och galopperade senast men den här gången är det spår tolv över kort distans för en häst som redan kvalat in till finalen om två veckor och det lär framför allt bli ett preparélopp dit – inte minst med tanke på att det vore ett perfekt intervall och det nu gått nästan en månad sedan den senaste starten. Det blir dessutom antagligen återgång till skor runt om och det är en klar nackdel med tanke på hur bra han varit på barfotabalansen. I övrigt antagligen jänkarvagn och halvstängt huvudlag.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170729

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.