V75 Hagmyren

V75

Jackpot på Hagmyren och spiken ger omgången potential

[content_protector password=”revansch” cookie_expires=”3600″]Det är en mörk dag för travsporten idag med Europas största dopingfall i historien på Fabrice Souloys hästar och det gör att det är svårt att tända till på att tippa en V75-omgång på Hagmyren. Fabrice Souloy har aldrig varit någon favorit hos oss som vi skrivit om tidigare då han visat arrogans mot Sverige och det svenska systemet, t ex med skoinformationen vid Åby Stora Pris i år och vid diskningen med samma häst Un Med D’Heripre för trängning i Hugo Åbergs Memorial år 2014 då han lovade att aldrig återvända till Sverige. Det bästa hade nog varit om så varit fallet och alla hästägare som flyttat sina hästar till Fabrice Souloy och alla sportchefer på Sveriges travbanor som bjudit in honom till sina storlopp får nog skämmas lite kollektivt idag också som vänt andra kinden till eller blundat åt tidigare dopningsdomar.

Nu hoppas vi i alla fall att vi har sett Fabrice Souloy för sista gången på en svensk travbana om det visar sig att han medvetet dopat sina hästar utan minsta tanke på djurskyddet. Det svindlar när man tänker tillbaka på alla hästar som “demontränaren” vunnit med på svensk mark, t ex Commander Crowe i Hugo Åbergs Memorial år 2012 när han gjorde den overkliga prestationen på tiden 1.08,9 i mål efter att ha öppnat varvet på 1.08 mestadels i tredjespår omkring den tidpunkten när kobolt verkar ha blivit mer populärt. Det är också tragiskt att tänka på att Nuncio hade varit obesegrad i år om han inte mött två dopade hästar från Fabrice Souloy. Vilken fantastisk saga det hade varit utan den här fuskarens medverkan.

Det var en stor skilllnad i hemsidetipsen och V75 Tillsammans förra veckan för vår del. Alla småändringar som vi gjorde på V75 Tillsammans var åt det bättre hållet och sammantaget var vi därför nära miljonutdelning där medan hemsidan gick dåligt. Ibland är det så och ibland är det tvärtom att sena ändringarna baserade på värmningar och sistaminuten-information gör systemet sämre. Den här veckan var ganska svårtippad då vi har ett par favoriter som blir väldigt hårt betrodda men det ändå inte känns så kul att gå på i kombination med ett par väldigt öppna lopp. Vi valde till slut att löpa linan fullt ut och spika spetsdraget 1 Önas Igor (27 %) i V75-4  som bara är knapp favorit och därmed öppnar upp för en fin utdelning om några av de större favoriterna sviker för dagen.

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 134 respektive 300 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Bronsdivisionen

Omgången inleds med ett sprinterlopp inom Bronsdivisionen den här veckan som inte håller den allra högsta klassen och här tror vi att spetsstriden blir mycket avgörande för loppets utgång vilket är något som vi tar stark hänsyn till i våra tips med tanke på att vi tävlar på Hagmyren med ett kort upplopp där spets brukar vara mycket värt.

Favorit i loppet är 7 Sugarmakesmecrazy (26 %) från Stall Svante Båth som vi anser vara övervärderad trots lättningen och han kommer med nöd och näppe med som C-häst på vårt systemförslag. Vi skriver mer om honom över rubriken övervärderade. Vår förstahäst och utgång är istället 4 Ajlexes Cubano (17 %) som är vår knappa spetsfavorit i loppet i strid med 2 Serious Try (22 %) som är vår klara andrahandare i loppet och i spetsstriden. Den förstnämnde skriver vi mer om nedan och den sistnämnde såg ut som en rund miljon i den senaste starten och Per Lennartsson upp i sulkyn istället för Henrik Svensson ser vi som en kraftig kuskförstärkning och når han spets är vinstchansen hög. Att hästen för första gången får en riktig proffskusk i sulkyn kan göra många meters skillnad men vi tippar honom ändå enbart som tvåa.

Bakom ovan nämna hästar tar vi även med två roliga skrällbud i 10 Global Respons (8,9 %) samt 9 M.T.Insider (4 %) i B-gruppen som gynnas av om det blir en allt för tuff körning inledningsvis och som båda lär sitta bra på det direkt och är spurtstarka om de kommer till i loppet. De ska båda gå med maxade balanser barfota runt om och med jänkarvagn och känns klart skrälldugliga och spelvärda vid högre tempo. Vi tar totalt med fem hästar här och utanför vår ram är det endast 5 Victor A.U. (10 %) som vi är lite oroliga för men faktum är att vi ser det som en alternativ lösning på systemet att låsa det på våra två försthahandsrankade som känns som starka streck.

V75-2 Diamantstoet

Den andra V75-avdelningen är ett stolopp med spårtrappa vilket är ett relativt nytt påfund inom V75. Loppet har en skrällprofil och det kan faktiskt vara motiverat att strecka hela högen men vi är tvungna att skära ner någonstans och även om vi gärna hade haft fler streck så fick vi nöja oss med sex streck här och det känns intressant att ta ställning i dagens största garderingslopp då det öppnar för skrällar i andra lopp om vi är hyfsat rätt på det rankingmässigt.

Klar favorit är 2 Casmira (34 %) som näst senast imponerade vid en överlägsen seger mot relativt billigt motstånd men som senast inte räckte till i kvalet till Stoderbyt. Att hon inte räckte till där var för oss fullt förståeligt då hon mötte hästar som är vana med ett annat tempo och Casmira är inte riktigt där ännu rent tempomässigt och det finns inte heller någon annan i detta lopp som kunnat hävda sig i det loppet. Att Casmira är favorit i loppet köper vi men samtidigt så anser vi inte att det finns något spelvärde på hästen till denna procent då vi taxerar vinstchansen i nivå till vad hon är spelad till. Det som talar emot är att hon inte är speciellt startsnabb och troligtvis kommer vara tvungen att avgöra den tunga vägen och känslan är att det kan strula mycket i detta lopp med många oerfarna kuskar. Dessutom så anser vi att det finns några hästar som ”nästan” kan mäta sig kapacitetsmässigt med favoriten i nuläget även om hon är under kraftig utveckling och troligtvis har den bästa framtiden.

Vi anser istället att det största spelvärdet finns hos 12 Lottie Palema (5,9 %) som vi utvecklar tankarna kring under skrällbud. Där bakom är 11 Xanthis Amazing (13 %) tidig för oss då hästen är startsnabb och relativt kapabel. Vi är inne på att hon kan rygga startsnabba Parkes eller T.Wall’s Elaine inledningsvis och kanske till och med köra sig till spets efter en bit. Erik Adielsson är nämligen en mästare på att hitta denna typ av lösningar när han har en startsnabb häst från bakspår och vi blir inte förvånade om hon sitter i spets efter några hundra meter. I övrigt sågar vi andrahandsfavoriten 1 Tahays Blue Amber (27 %) som känns överstreckad från det här läget och tar med ytterligare tre skrällbud på systemförslaget och försöker jobba bort favoriten.

V75-3 Gulddivisionen

I Gulddivisionen hittar vi en av omgångens två stora favoriter i form av 2 B.B.S.Sugarlight (63 %) som egentligen har en skräddarsydd uppgift här då han är härdad mot den yttersta eliten och här möter han ett ”vanligt” Gulddivisionsgäng. Även om uppgiften på papperet ser fin ut så köper vi dock inte det stora favoritskapet utan rankar ner hästen till B-gruppen trots att vi anser att vinstchansen är klart högst i loppet. Orsakerna till att vi är skeptiska är dels att han inte visat någon vidare form under året och i de två senaste starterna innan vilan så var vi rent besvikna på prestationerna. En annan bidragande orsak är att han nu återkommer efter vila och tidigare behövt något lopp i kroppen för att göra topprestationer och dessutom har hästen varit sjuk sedan senast och ströks i Åby Stora Pris. Ytterligare ett orosmoln är faktiskt spetsstriden även om vi ser B.B.S.Sugarlight som klar spetsfavorit så värderar vi spetschansen ”endast” till 55 % och då kan det strula rejält positionsmässigt eftersom vi inte är säkra på om han kommer få överta om han missar den. Anledningen till den låga spetschansen är att hästar som inte är vässade för topprestationer också brukar öppna klart sämre än normalt och dessutom är det en klar nackdel att starta från de inre spåren på just Hagmyren. Vi taxerar vinstchansen för favoriten till 50 %.

Vår förstahäst i loppet efter mycket övervägande är istället startsnabbe 7 Explosive de Vie (6 %) med Kevin Oscarsson som går från klarhet till klarhet i sulkyn och vi skriver mer om under skrällbud och totalt tar vi med de fem hästar som vi anser har möjlighet att vinna detta lopp även om 11 Charrua Forlan (0,7 %) utanför ramen har vissa skrällmöjligheter och i alla fall inte är överspelad.

V75-4 Kallblod – Dubbelcupen Final

Ett kallblodslopp med dubbla tillägg i en lägre klass än vad som normalt förekommer inom V75 vilket är något positivt enligt vår mening då det generellt sett ökar svårighetsgraden vilket ger högre utdelningar. Loppet är enligt oss en av omgångens godbitar rent spelmässigt och här har vi en god känsla för att det kan skrälla till ordentligt och tar med åtta hästar varav fyra av dessa är singelprocentare som rensar bra.

Hårt betrodd är 6 Ossman (44 %) från innerspåret på den första tilläggsvolten och det favoritskapet kan vi köpa men vi anser att hästen är aningen för hårt betrodd då det dels finns en häst på samma volt som håller likvärdig kapacitet och dessutom anser vi att hästarna på startvolten står bra inne i loppet och då behöver det inte strula mycket för favoriten för att han ska komma bort. Vår förstahäst är istället norske 9 Hongslo Gutten (6,3 %) som trivs bra i Sverige och är extremt prisvärd och vi även spelar utgång på till den här låga spelprocenten. Ingen av ovan hästar är dock några som vi litar fullt ut på och vi varnar framför allt för hästarna på startvolten om ni söker skrällar.

V75-5 Klass II

Den femte avdelningen är ett Klass I-försök som faktiskt håller en utomordentligt dålig klass och loppet var en trist historia att granska i lopparkivet. I detta lopp hittar vi vår spik i form av favoriten 1 Önas Igor (28 %) som har många intressanta ändringar i den här starten och visserligen inte alls är någon större stjärna men som i våra ögon bör ha en fin chans att leda detta dåliga lopp runt om. Väljer du att inte spika är vår känsla att nästan vem som helst kan vinna då det är mycket lite som skiljer hästarna åt rankingmässigt och vill du istället köra den tryggare varianten och spika vår utgång Seedorf O.M.F. i nästa avdelning så rekommenderar vi dig att strecka hela tio hästar i denna avdelning.

V75-6 Silverdivisionen

Här hittar vi omgångens Silverdivision och här har vi också omgångens största favorit i form av 6 Seedorf O.M.F. (67 %) som står för form och klass i gänget men vi “enbart” spelar utgång på och därmed hoppas kunna jobba in en skräll om vi fått in någon utgång tidigare på systemet. Bakom favoriten har vi andrahandaren 1 Jetset (16 %) som andrastreck och det är en häst som vi gillar skarpt och som trivs på distansen även om det blir chansartat att komma till från det här läget. Kommer favoriten bort så står hon sig dock mycket bra mot övriga motståndare men samtidigt kan hon lätt komma bort då hon vill ha en ryggresa och det måste bli tempo på tillställningen för att hon ska komma till sin rätt.

Det som kan hända i loppet är att favoriten galopperar bort sig eftersom han fortfarande inte är helt stabil och det skulle verkligen göra loppet intressant med tanke på att andrahandsfavoriten kommer bli över från innerspåret och resten är “ospelade”. Vi rankar med tanke på det 7 Raffinos (2,2 %) som länge haft smygform och fick utdelning senast samt 3 Let’s Dance D.E. (1,1 %) som båda är startsnabba och har visad toppform i den senaste starten. Kommer favoriten bort så är dessa positionsvinnare men bör hitta till vettiga positioner oavsett. Totalt kör vi med åtta hästar i loppet och här ”kan” vi i princip inte missa vinnaren på systemramen.

V75-7 Klass I

I den sjunde avdelningen har vi ett medeldistanslopp i Klass I och för oss är det faktiskt den sportsliga höjdpunkten idag då loppet håller en bra nivå för klassen. Efter att den tidiga favoriten Erik Sting blivit struken under torsdagen så föll favoritskapet på 6 Ottens Casher (27 %) som varit klart förbättrad på slutet och visat absolut toppform. Att han är betrodd kan vi köpa men däremot anser vi inte att han ska vara favorit då vi dels inte är speciellt förtjusta i att spela Kenneth Haugstad på betrodda hästar inom V75 där han har ett uselt facit i år men framför allt för att hästen inte är speciellt startsnabb och vi har en känsla för att det kan bli en vingelresa denna gång. Han har dessutom presterat klart bäst på Solvalla hittills i sin karriär med enbart en seger (och fem galopper) på åtta starter på andra banor.

Vår klara förstahäst är istället 3 Palermo Broline (16 %) som vi jagat en del på slutet och tillsammans med 11 Casanova Sisu (13 %) håller som de mest kapabla i fältet. Han kommer med två galoppmisslyckande i raden vilket naturligtvis inte är positivt men å andra sidan ser vi det mest som att det blir bättre spelvärde på hästen då vi inte ser honom som speciellt osäker. Vi anser att han innan de två senaste starterna har visat en kapacitet som står sig väldigt bra här och han är nu vår klara spetsfavorit och det är ett extremt plus på Hagmyren med sitt korta upplopp. Till denna start tror vi dessutom att han går felfritt då de ska ändra huvudlag från helstängt huvudlag som han nästan alltid går med till öppet eller halvstängt beroende på hur han känns i värmningen. Ändringar i huvudlag för någon som gått med samma länge är alltid intressant även om det inte är helt enkelt att förutspå konsekvenserna. Ifrån spets har i alla fall hästen två segrar på tre försök och faktum är att vi var nära att spela utgång på vår tipsetta. Vi nöjer oss dock med ensam A-häst och bakom ovan nämnda hästar tar vi med en drös C-hästar då flera av dem ser väldigt intressanta ut på strecken även om vi tror klart mest på ovan nämnda tre hästar.

Spiken

V75-5: 1 Önas Igor (27 %) är egentligen ingen häst som vi håller speciellt högt men dagens Klass I-lopp är inte heller någon höjdare och intrycket på hästen över mål i den senaste starten var faktiskt mäktigt där han tog ledningen och vann med enorm lätthet och visade toppform. Han är klart startsnabbast i det här gänget och vår känsla är att han bara blåser till spets inledningsvis och vi värderar spetschansen till hela 70 % trots att innerspåret är en relativ nackdel på Hagmyren jämfört med en del andra banor. Då det dessutom är extra intressant att hästen får startspecialisten Peter Untersteiner i sulkyn och antagligen ska köras med jänkarvagn för första gången och lättas från tunga järnskor till lätta aluminiumskor så tror vi på en toppinsats och det låter också oerhört uppåt ifrån stallet. Vi taxerar vinstchansen till 45 % och spelvärdet är högt!

Utgångar

V75-1: 4 Ajlexes Cubano (17 %) är en äkta frontrunner som trivs allra bäst ifrån den positionen och med tanke på det var vinsten näst senast enormt bra och vi varnade för honom senast inom V75 men då kom han inte riktigt till men visade fortfarande bra form. Till denna start är hästen vår knappa spetsfavorit och även om Tomas Pettersson i sulkyn inte är någon höjdare så bör han ha en toppchans i detta lite klena Bronsdivisionslopp om inte spetsstriden blir för hård gentemot 2 Serious Try (22 %) som vi ser som den stora utmanaren i både spetsstriden och till slutsegern. Vi taxerar vinstchansen till 29 %.

V75-4: 9 Hongslo Gutten (6,3 %) tycker vi är ett fynd till dagens låga procent då han visat fartresurser som duger bra mot detta motstånd och dessutom fungerat som allra bäst i Sverige där han är obesegrad. Hästen kan öppna relativt bra ifrån voltstart och även om kusken Dagfinn Aarum kanske inte är någon stark V75-kusk så kan han kallblod och vi tror på en relativt bra position och förhoppningsvis att han kan utnyttja sin speed även om hästen också är stark och kan vinna den tunga vägen. Vi taxerar vinstchansen till 17 %.

V75-6: 6 Seedorf O.M.F. (67 %) är stor favorit i Silverdivisionen och även om vi anser att spelvärdet på hästen bara är svagt positivt så väljer vi att använda honom som vår ”trygga” utgång i omgången. Vi har trott mycket på hästen i de senaste barfotastarterna mot hårdare motstånd när han har varit ett skrällbud och vi har tackat och tagit emot när spelarkåren har undervärderat honom. Till denna start så är dock spelarkåren med på noterna då uppgiften ser väldigt tilltalande ut eftersom han bör kunna öppna snabbt ifrån spår sex i volt vid felfri avgång och med världens bästa springspårskusk i sulkyn bör han med lätthet komma till spets. Anledningen till att vi inte spikar är helt enkelt att vi fortfarande inte ser hästen som helt stabil trots att det blivit bättre i år som kastrerad och vi blir inte förvånade om det blir galopp (värderas till 20 %) inledningsvis och som storfavorit räcker det för att inte spika. Vi taxerar vinstchansen till 71 %.

Övervärderade

V75-1: 7 Sugarmakesmecrazy (27 %) startar som favorit i inledningen och det förstår vi faktiskt ingenting av. Visserligen är det en fin häst som har framtiden för sig men segern inom V75 senast imponerade verkligen inte och även om det sker mycket ändringar i form av barfota runt om, jänkarvagn och helstängt huvudlag så tror vi inte att hästen kommer till från utgångsläget och det ser ut att bli en vingelresa. Rent hästmässigt håller vi även de andra betrodda högre då han är förhållandevis orutinerad och känslan är att hästen måste liksom senast få loppet kört i halsen för att duga. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

V75-2: 1 Tahays Blue Amber (27 %) är klar andrahandare i den andra avdelningen och det köper vi inte alls då hästen inte är speciellt startsnabb och dessutom osäker och vi tror att hon vid felfritt blir över helt och hållet inledningsvis och då blir det verkligen helt enkelt svårt för hästen att vinna då vi anser att flera konkurrenter i loppet håller minst samma klass som Peter Untersteiners häst och för oss är hon bara en av flera. Dessutom är galopprisken relativt stor då hon hoppat bort sig båda gångerna som hon startat från innerspår och fem av sex gånger som hon startat från framspår. Som hårt betrodd tar vi bort henne helt från systemet. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

Skrällbud

V75-2: 12 Lottie Palema (5,9 %) gjorde ett toppintryck i den senaste starten då hon gick med ny balans och murphybländare. Det är positiva tongångar kring hästen sedan senast och kommer hon bara till på ett vettigt sätt från sitt något knepiga utgångsläge blir vi inte förvånade om hon blåser till allt över upploppet. Hon är klart mest formstark i gänget och procenten är obegripligt låg! Vi taxerar vinstchansen till 13 %.

V75-3: 7 Explosive de Vie (6 %) har vi tidigare inte varit speciellt förtjusta i men hästen har verkligen höjt sig på slutet och visat att han hävdar sig bra i tuffare sammanhang. Han kommer med absolut toppform och är mycket startsnabb och vi värderar faktiskt spetschansen till 28 % lite längre utifrån i banan då vi är inne på att favoriten inte är riktigt på tårna och att Knows Nothing inte kommer laddas fullt sida vid sida och når han dit så är vår känsla att han också kommer att köras där och vi ser det inte som något utopi att han håller hela vägen då upploppet på Hagmyren är kort. Om han missar spets är dock inte chansen borta då hästen är spurtstark med en ryggresa och slipper möta hästar som Nuncio nu som han mött på slutet och Kevin Oscarsson i sulkyn kör också med ett härligt flyt för dagen! Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

V75-6: 7 Raffinos (2,2 %) är relativt startsnabb och bör hitta en fin position i ett ihåligt Silverdivisionslopp och galopperar storfavoriten Seedorf O.M.F. bort sig inledningsvis vilket det finns en klar risk för så är hästen vår klara spetsfavorit vilket bör vara värt mycket i ett lopp som detta på Hagmyren. Hon kommer med toppform och är allmänt underskattad av spelarkåren och då det dessutom är ett klart plus med täta starter som det är nu så känns procenten tilltalande. Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

Jokersystemet

V75 Hagmyren

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

4*7*5*8*1*1*7 = 3 920 kronor[/content_protector]