V75 Gävle

V75

Vi tror att lång distans kan vara en mer harmonisk Amaru Bokos bästa distans och fjärde raka hos Bergh känns givet

Vi satte V75:an förra veckan med toppranken (1-1-2-2-3-1-1) vilket inbringade ca 11 000 kronor  vilket var lite surt då vårt system hade potential för mycket mer. Vi hade oflyt i slutstriderna då vi hade flera högoddsare som tyvärr inte räckte riktigt ända fram. Hur som helst så går det inte göra mer än att vinna.

Det känns i alla fall som att våra rankingar på slutet har hållit hög klass och om du kompletterar med sen information bestående av värmningsintryck och balansinformation som dyker upp på vår sida närmare in på start så har du en bra grund för att vinna pengar på trav.

Helgens V75:a känns svårlöst, det är öppna lopp och vi tror det kan skrälla rejält i ett par lopp. Kvaliteten på loppen är bra och då tänker vi framför allt på bronsdivisionen i V75-7 som håller V75-finalklass. Det är genomgående bra hästar i det loppet och där tror vi det kommer krävas en topprestation av den hästen som ska avgå med seger.

Dagens höjdpunkt för oss är dock gulddivisionen (Gävle Stora Pris) som går på lång distans 3140 meter. Vår favorit Amaru Boko som vi deläger kommer till start igen och det ska bli mycket intressant att se honom på riktigt lång distans för första gången.

Väderprognoserna talar om att det ska bli nollgradigt upp till några plusgrader under dagen och att det ska gå att köra på valfri balans. Vi rekommenderar Er att hålla koll på väder och banunderlag samt balansinformationen på vår hemsida närmare start. Om det dyker upp relevant information som gör att vi vill ranka upp/ner några hästar efter balansinformationen och värmningar så meddelar vi detta via Twitter eller Facebook så håll koll där!

Du hittar oss på Facebook här: https://www.facebook.com/#!/skoinfo.se

Spiken

V75-3: 8 Amaru Boko (66 %)  har sett strålande ut sedan han kom till Bergh. Hästen ser ut att vara i harmoni och har varit mycket lugnare än i regi Nurmos.  Nu har hästen ärligt talat inte mött något i sina segrar hos Bergh och loppen har varit lite av blufflopp. Det är dock hur han sett ut som har gjort bestående intryck och känslan är att det kan räcka hur långt som helst i år om han får vara skadefri.

Vi har lite feeling för att hästen fungerar minst lika bra på lång distans som på kort distans och skulle inte bli förvånade om det visar sig att det till och med är hans bästa distans. Nu möter han ett rätt klent guldlopp även om 7 Winning Love (7 %) är bra på långa distanser och 5 Labero Broline (7,9 %) verkligen visat toppform på slutet. Det känns dock som om det är en alltför stor klasskillnad mellan Amaru Boko som vi anser tillhöra eliten och ovan hästar som håller hygglig gulddivisionsklass. Vi tror på en promenadseger.

Utgångar

V75-1: 2 Chapeau (49 %) gillar vi skarpt och tror att hästen kommer duga gott i högsta klassen i framtiden. Nu är förutsättningarna helt perfekta då det är är sprinterdistans som hästen fungerat bäst på och stor (~70 %) spetschans varifrån han har vunnit 5 av 6 starter. Dessutom verkar han trivas på Gävle där han har två segrar av två möjliga.

Som det låter ovan borde kanske Chapeau vara en spik men vi väljer att bara spela utgång då vi ansåg att intrycket inte var helt hundra i den senaste starten och det sägs att han stått över ett jobb i veckan. Då hästen är storfavorit och det skräller rejält bakom så räcker misstanken på att formen är på nedåtgående att backa från att spika och nöja oss med utgång, trots att förutsättningarna egentligen är helt perfekta.

V75-2: 6 Oops Trot (11 %) har vi jagat en längre tid då hästen sett bättre och bättre ut på slutet. Det har dock strulat till sig med galopper eller så har det blivit för långt fram till slut. Nu känns det dock som om förutsättningarna kan vara de rätta då hästen startar från springspår med Adielsson i sulkyn. Adielsson håller vi liksom stora delar av trav-Sverige som kanske den vassaste kusken från springspår i voltstart och vi tror på spets.

Hästen  har inte gått i spets tidigare på 40 starter och vi har feeling för att hon kommer fungera bra från den positionen. Då det ser ut som om det kan bli positionsproblem för tilläggshästarna och Erik Adielsson är en mästare att göra tempobedömningar så tror vi att hästen bör ha en god chans då toppformen finns där.

V75-6: 10 Finish Future (40 %) har agerat spik för oss vid två tillfällen på slutet och verkligen inte gjort oss besvikna. Vi anser att hästen har överkapacitet för klassen och känslan är att han bör komma rätt bra till från spår 10 och vi var mycket nära att skippa utgången här och spika istället. Vi nöjer oss dock med utgång då hästen trots allt blivit lite hårt steckad och det finns några motståndare som också har bra kapacitet för klassen.

Övervärderade

V75-2: 14 Blended  Bellouet (22 %) är en häst som vi egentligen gillar. Hästen har förbättrat sig markant under det senaste halvåret och fortsätter så smått att utvecklas. Nu anser vi dock att förutsättningarna är helt fel då hästen tidigare inte kommit iväg bra i voltstart och som vi läser loppet så kommer det antingen bli en inledning i spåren eller ännu mer troligt så kommer Björn Goop att bli tvungen att backa hästen sist, vilket är en nackdel då hästen tidigare fungerat bäst i den främre träffen. Även om vi håller henne som en bra häst för klassen så har hon ingen överkapacitet och då vi har svårt att se hur hon ska komma till på ett vettigt sätt så rankar vi ner henne.

Utöver ovan så är Björn Goops stallform lite av ett frågetecken för närvarade.

V75-5: 14 Hallsta Lotus (19 %) är nu 14 år och gör sin årsdebut. Förra året behövde hästen ett antal starter för att komma igång och det lär inte bli lättare med åren. Det låter inte speciellt optimistiskt ifrån stallet och vi har väldigt svårt att köpa att hästen ska vara en av favoriterna.

Skrällbud

V75-2: 8 Love Leg (3,6 %) vann senast på ett klart förbättrat sätt. Hästen gick då barfota runt om vilket även är planerat till denna start om banan tillåter. Hästens styrka är att hon har en riktig vass speed som hon kan utnyttja vid rätt resa. Nu startar hon från startspår åtta i volt vilket känns som helt perfekt då hästen från startspår 1 Shockwave är relativt startsnabb och eventuellt kan hålla upp ledningen eller vinnarhålet och då blir det vinnarhålet eller tredje invändigt för Love Leg. I stoloppen brukar det generellt sett dyka upp luckor för hästarna som gått invändigt och då loppet är öppet och det finns frågetecken för favoriterna så känns Love Leg helt klart streckvärd, eller rättare sagt 3,6 % känns nästan som ett skämt. Streckas tidigt!

V75-7: 1 Mercury Broline (6,3 %) fungerar klart bäst med barfotabalans vilket han hade senast då han verkligen imponerade. Vi blev snarast hänförda av intrycket och har aldrig sett hästen i sådant slag förut.

Nu är det en stenhård bronsdivision och vi förväntar oss inte att hästen håller upp ledningen utan hamnar i vinnarhålet eller tredje invändigt. Det känns som ett perfekt smygläge och då hästen dels är spurtstark, dels har visat toppform och dels kommer gå med perfekt balans igen så känns han given trots att distansen inte är optimal.

Ranking

Nedan kan ni se vårt förslag på Jokersystem och matematiskt system.

De hästar som är fetmarkerade nedan är de som ingår i vår ram på Jokersystemet.

A-hästar B-hästar C-hästar D-hästar
V75-1 2.1  6.4 11.9.10.8.12.5.3.7
V75-2 6 Oops Trot 8.15.3.13.12 1.4.10.14.2.11.7.5
V75-3 8 Amaru Boko 5.7.12.10.1 4.6.9 11.2.3
V75-4 4 Tintin 8.7 5.6.2.3.9.11.12.10.1
V75-5 15.3  – 11.10.14.1.2.12.9.7 4.5.13.6.8
V75-6 10.12.4 8 Poisson 9.1.3.6.5.2.11.7
V75-7 2.1.5.8 9.10 12.4.6.11.3 7 Mr Vox

Jokersystemet

Vi spelar V7 upp till 200k och V75-förslaget är på 3 150 kronor. Reduceringsgraden är idag 88 %.

De hästar som ingår i ramen är: 5*10*1*5*3*7*10

Kraven är: Högst 1 C-häst, minst 4 A-hästar

Utgång, minst en av följande hästar måste vinna:

V75-1: 2 Chapeau (49 %)

V75-2: 6 Oops Trot (11 %)

V75-6: 10 Finish Future (40 %)

Omgången känns svår och vi tror i princip att det kan skrälla i samtliga lopp. Vill du göra ett mindre system rekommenderar vi spik på 6 Oops Trot i V75-2 och vill du göra ett större system så rekommenderar vi att du flyttar upp 5 och 6 i V75-4 till B-hästar alternativt fyller på med 2,5,6 som C-hästar i V75-6.

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

5*1*1*5*3*7*10 = 2 625 kronor

Vi spelar V7 upp till 200k.