V75 Gävle

V75

Jackpotomgång med fräcka drag och flera överspelade favoriter

[content_protector password=”veckaninnan” cookie_expires=”3600″]Vi satte sjuan på V75 på hemsidan i lördags vilket gav 35 140 SEK i utdelning. Det började med en spik på Cash Crowe som vann från det sämsta läget i Drottning Silvias Pokal och vårt andra spikförslag Upstream som vi spelade utgång på vann också lätt från ett perfekt läge och Diamanten skrällde i avslutningen där han gick barfota runt om för första gången. Vi hade gärna sett någon skräll till under vägen men vi får vara nöjda med den utdelningen som det blev.

Under söndagen så var det en extra V75-omgång från Charlottenlund där vi inte gjorde tips på hemsidan men där vi tippade Tillsammans och den var mycket lurig att komma rätt på. Hästarna från kön hade som vanligt svårt att komma in i matchen med den danska doseringen och vi brände alla våra lag och det blev Jackpot på sju rätt efter att Cruzado dela Noche vunnit Copenhagen Cup i V75-avslutningen. Det var en av få tipsettor som vann under dagen då vi hade spikat honom på ett bolag men det hjälpte föga.

Vi har därmed Jackpot den här lödagen när Gävletravet arrangerar V75-tävlingar och även om det bara är en mindre sådan så är alla tillskott positiva för spelvärdet i en omgång. Den ser i övrigt relativt intressant ut med några överspelade favoriter och flera intressanta utrustningsändringar och vi ger den en fyra på en femgradig skala i spelvärde. Vi spikar 4 Shadow Woodland (26 %) i V75-6 som har vilat i fem veckor och låtit hovarna växa för barfotakörning och brukar gå som bäst med lång vila mellan starterna och dessutom eventuellt ska provas med ett nytt huvudlag.

Gävle är historiskt sett ingen direkt barfotabana med en segerprocent på 11,54 % för hästar som tävlat lättade med BFI 3-4 under de senaste åren vilket ligger på den undra halvan och ungefär samma sak om man kollar på barfotakörningen totalt sett. Banan har ett ganska kort upplopp och det är faktiskt inte speciellt mycket som utmärker banan förutom att det är känt som en extra snabb spetsbana med mycket “glädjetider”. De stora tränarna Redén, Nurmos, Bergh, Båth, Walmann, Westholm och Claes Sjöström m fl har dominerat de senaste åren när det vankats mer pengar i loppen tillsammans med kallblodskungen Jan Olov Persson. Vi kan förvänta oss omkring 10-15 grader varmt och halvklart väder och vi räknar med att man ska kunna köra med valfri balans.

Vi har lanserat ett nyhetsbrev om du vill ta del av information om hemsidan, promotions, nyheter eller gratistips som vi sporadiskt kommer att skicka ut: https://skoinfo.se/skoinfo-se-nyhetsbrev/

Om du är intresserad av våra andelsspel på V75 Tillsammans för 134, 300 respektive 1 000 SEK per andel så kan du kolla in här: http://www.andelskungen.se/tipsters/12/

V75-1 Klass I

Omgången inleds med ett voltstartslopp över medeldistans och här hittar vi direkt omgångens största favorit 6 Floyd P.Boko (64 %) och även om vi har förståelse för att han är betrodd så anser vi att spelprocenten är för hög. Det är ingen sort som vi tagit till oss helt och hållet men det går inte att bortse från att han var kraftigt förbättrad senast när han gick med can’t see back-huvudlag för första gången förutom barfotabalansen och jänkarvagnen och förutsättningarna ser också lämpliga ut nu. Det blir dock återgång till vanlig vagn som han bara gått med två gånger sedan början på 2016 med två tredjeplatser som resultat och det är åtminstone inget plus. Om han når spets är det viss risk att Örjan Kihlström får bestämma efter behag och då blir det svårt för övriga att komma in i matchen men om det blir strul inledningsvis vilket vi inte är helt främmande för eller om det blir tryck på tillställningen så är det inte säkert att han håller in i mål. En befogad favorit på spetschansen men slentrianmässigt hårt spelad och ingen spik för vår del.

Vi blev riktigt besvikna under fredagen då 12 Vidivici C.C. (3,5 %) som vi hade tidigt i rankingen blev struken men det finns flera intressanta drag i detta lopp och vårt förstastreck landar på 5 So Gå Ikaros (2,4 %) som var kraftigt positiv senast och vi skriver mer om under skrällbud nedan. Bakom ovan nämnda hästar lägger vi rysaren 8 Lotus Gil (0,9 %) i B-gruppen som startar på optimal distans och med ett optimalt tidsintervall mellan starterna men det som gör honom extra intressant är att det blir barfota runt om för första gången. Han har startat barfota fram tre gånger där han vunnit en gång och galopperat två gånger och vi tycker att det sammantaget känns positivt även om motståndet så klart är tufft. Nämnas kan att vi också var inne på att ha 9 Scarlet Ribb (4,2 %) i B-gruppen trots att det egentligen inte är någon sort som vi är speciellt förtjusta i samtidigt som formen är lite dunkel. Anledningen till vår optimism var årsdebuten som lovade en hel del. Känslan var att vinterträningen har höjt hästen rejält och att vi kunde förvänta oss en kraftigt förbättrad prestation. Vi backade dock lite då det under fredagseftermiddagen framkom att det varit dåliga träningsrundor på hästen under veckan och det lät nästan som strykningsrisk. Vi tar totalt med sex hästar men här kan det vara motiverat med bredare gardering om du har en större plånbok.

V75-2 Diamantstoet – Spårtrappa

Dagens andra V75-avdelning är ett medeldistanslopp med autostart. Som vanligt bäddar denna lopptyp för skrällar och även om vi inte är inne på någon miljonskräll så trillar vi inte av stolen om det händer. Vi nöjer oss här med sex hästar men vill du vara riktigt säkert så är det nog nödvändigt att helgardera det här loppet. Våra klara förstastreck är 14 Guinea Boko (8,3 %) samt 6 First Love Boko (20 %) som vi tror mest på och som därför bildar vår A-grupp och utgångsgrupp vilket vi skriver mer om nedan. Sedan rankar vi 4 Hankypanky Frances (13 %) som vi anser behöver höja sig en del för att räcka här men det är fullt möjligt att det sker nu då hon ska tävla med halvstängt huvudlag för första gången och vi tror att den här lite sega hästen blir mer alert med den ändringen. Det blir också barfota bak igen istället för skor runt om vilket vi ser som ett litet plus och Nicklas Westerholm verkar förhoppningsfull.

5 Chenin Blanc (4,8 %) är mest intressant av skrällarna enligt vår mening då det blir svensk jänkarvagn och barfota runt om vilket hon har fyra segrar på fem starter med och det är en klar fördel. Motståndet är kanske lite hårdare men hon har ett lopp i kroppen och ett perfekt utgångsläge och spelvärdet känns högt till den här låga procenten. Vi vill även nämna 9 Mellby Exotic (10 %) som Roger Walmann varnat lite för och hon ska gå barfota runt om och med jänkarvagn för första gången enligt stallet. Hon verkar dock ha gått med jänkarvagn ett par gånger tidigare och även barfota runt om en gång enligt officiell skoinformation och det har inte varit något plus som man kunnat märka från sidan då i såna fall och vi är lite osäkra på den här ändringen även om vi inte vågar såga henne heller. Det är nog värt att hålla koll på det närmare spelstopp.

V75-3 Klass II

Den tredje V75-avdelningen går över medeldistans med autostart och det är rundspelat med fem deltagare med över 11 % av insatserna på sig. Knapp favorit är 7 Sete (21 %) och det är en modell som vi gillar och han är under kraftig utveckling även om han fick ge sig i slutstriden senast utvändigt om ledaren när han gick med jänkarvagn för första gången samt barfota fram. Nu ska det bli jänkarvagn igen men vi är inne på att det kan bli en vingelresa och det hjälper inte direkt att Jörgen Westholm sitter i sulkyn eftersom vi inte håller honom speciellt högt och han verkar själv mycket mer optimistisk med vår utgång i avdelningen innan. Vårt huvudscenario är att det blir dödens och även om vi inte finner det som omöjligt att han vinner därifrån så är vår känsla att det kan bli för tufft igen och det finns inget större spelvärde till den här procenten. Han ska dock räknas tidigt och vi tar med honom på alla system. Andrahandsfavorit är 3 Under the Table (20 %) men henne tror vi inte på och vi skriver mer om det under överspelade nedan.

Vårt förstastreck är på skar Svanbergs 1 Leonas Sami (16 %) som vi trodde på som skrällbud mot vår utgång Upstream senast där det lät påställt men slutade med startgalopp och vi väljer att ta omtag och spelar utgång med honom den här gången istället och skriver mer om det nedan. I A-gruppen lägger vi även 2 Autobahn (13 %) som också är lite av en nästagångare då han maxades i balansen senast med barfota runt om, jänkarvagn och helstängt huvudlag för första gången utan att vi fick något kvitto på hur det fungerade och det är också vår spetsfavorit här. Det blev kanske lite för mycket av det goda senast med galopp som resultat men det verkade mer bero på att de korrigerade honom och vi tror inte att det handlade om vagnen eller barfotabalansen. Nu blir det i alla fall antagligen öppet huvudlag istället och funkar han och inte springer och slår ihop som han kan göra i kurvorna ibland så blir vi inte förvånade om det är spets och slut.

I B-gruppen tar vi även med 5 Slaghöken (1,2 %) som miljonskräll då utgångläget är perfekt och vi anser att han höjt sig rejält på slutet och är allmänt underskattad. Nu är han dessutom kraftigt kuskförstärkt och det är ett plus med barfotabalansen liksom näst senast. Vi tar även med kapabla 9 Dust Collector (11 %) som C-häst då han kommer med full form men med ett besvärligt utgångsläge. Det är inga utrustningsändringar på honom men det känns som att det är lite enklare emot nu och han kan duga med lite spår på vägen. Även om vi har tagit bort några betrodda hästar här så tycker vi att våra fem hästar känns ganska starka.

V75-4 Kallblod

Omgångens fjärde V75-avdelning är ett medeldistanslopp med voltstart för kallblod och här startar 11 Art Nökkve (57 %) som stor favorit. Hästen är mycket vass när han tävlar barfota runt om (4-0-1 på fem starter) vilket vi fått ett bevis på nyligen och om vi enbart ser till fartresurserna så är det vinnaren i loppet men känslan är att det kan strula ordentligt från detta utgångsläge med Håkan Skoglund i sulkyn som vi inte håller speciellt högt. Det blir antagligen barfota runt om igen och han kommer garanterat göra ett bra lopp och vi tror att han kan vinna med ganska mycket strul på vägen också men till nuvarande procent känns spelvärdet bara neutralt och vi väljer att lägga honom som första B-häst och gå emot då vi har en roligare idé i loppet. Vårt förstastreck är 3 Närby Panik (5,5 %) som är spetsfavorit  och har höjt sig rejält på slutet. Han har vunnit åkandes och vår känsla är att han är under kraftig utveckling för dagen efter omlagd träning och att han kan rekordsänka ordentligt igen och strular det en del för tilläggshästarna så blir vi inte alls förvånade om det håller hela vägen vilket inte är helt ovanligt för hästar från startvolten bland kallbloden eller på spetsbanan Gävle. Det har varit lite snack om jänkarvagn under veckan men det verkar luta åt vanlig vagn nu – det är hur som helst inget som är avgörande för vår tro på hästen även om det så klart skulle vara extra intressant om han kunde sträcka ut med jänkarvagnen i ledningen. Annars blir det ryckhuva och norskt huvudlag som han provade på näst senast även om det inte rycktes då och det känns som två extraväxlar som kan behövas den här gången.

Bakom nämnda hästar rankar vi andrahandaren 10 Vestpol Gladiator (19 %) som vi tidigare ansåg vara kraftigt överskattad men han har höjt sig på slutet och förutsättningarna med springspår och Erik Adielsson känns intressanta. Favoriten är dock bättre vid likvärdiga löpningsförlopp och vi tycker inte att procenten är upphetsande på andrahandaren heller direkt utan söker helst skrällar här. Loppet känns vidöppet bakom våra två förstrankade hästar och vi tar med ytterligare tre miljonskrällar och hoppas jobba in favoritfall. Vi vill nämna 12 Kolbergs Lillefot (0,9 %) eftersom han är helt ospelad och eventuellt för ovanlighetens skull ska gå barfota runt om eller barfota fram den här gången och faktiskt vunnit de tre senaste gångerna som han gått barfota fram. Han är ingen stjärna men har absolut toppform oavsett balans och vi var lite inne på honom senast där han gick i mål med krafter kvar. Han har länge körts lite passivt och spåret är så klart lurigt men om han chansar invändigt och det stämmer under vägen så kan han överraska med barfotabalansen.

V75-5 Top 7 – Silverdivisionen

Den femte V75-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart och den klara favoriten är 10 Whitehouse Express (39 %) som senast återkom efter vila och galopperade direkt i starten. Det var inte direkt överraskande då han svikit efter lång vila förut men han såg väldigt fin ut efteråt och vi vet sedan tidigare att detta är en klasshäst som duger mycket långt i Silverdivisionen och det låter också uppåt ifrån stallet till denna start. Han tävlar barfota runt om vilket är optimalt och eventuellt med ett helstängt huvudlag med hål i vilket i sådana fall är första gången enligt vad vi vet och den ändringen är lite svårbedömd då han alltid tävlar med helstängt huvudlag nu för tiden – men kanske gör det honom lite mindre galoppbenägen. Vi anser att han är en berättigad favorit som kan krossa allt men spelvärdet ligger på ett annat håll.

Vårt förstastreck är andrahandaren och spetsbudet 4 Regent Zet (19 %) som vi ett tag var inne på att spika och skriver mer om under utgångar nedan och bakom favoritduon tar vi även med 1 Serious Try (5,3 %) i B-gruppen då han nu har två lopp i kroppen efter vintervilan och vi gillade intrycket senast där han gick med svensk jänkarvagn och norskt huvudlag. Hästen ska gå likadant igen och gör alltid bra lopp barfota runt om med svensk jänkarvagn och norskt huvudlag men det har inte riktigt räckt till seger då han mest gått så i tuffa sammanhang och det kan bli likadant igen. Det är i alla fall vår andrahandare i spetsstriden bakom vår utgång och därifrån kan han mycket väl hålla hela vägen i såna fall även om Henrik Larsson sällan får till det på V75 samt att hästen har skrämmande  mycket andraplatser i resultatraden. Det känns som två lägesgynnade och trygga B-hästar. Vi tar även med 7 Thaiger Exclusive (10 %) som C-häst då det är en häst som de reser långt med och det lär vara vässat ordentligt för seger och han ska gå barfota runt om och med jänkarvagn igen och eventuellt prova på en ryckhuva. Han är inte helt säker på benen men vi taxerar spetschansen till 15 % och når han dit så blir han hästen att slå då han äntligen verkar var på gång igen på allvar i sin nya regi. Vi är dock inte helt övertygade om hans dagsstatus och vill inte göra mer av honom än så här. Av övriga hästar så kan vi nämna att 3 Raffinos (6,6 %) antagligen ska gå barfota runt om för andra gången sedan slutet av 2015 vilket är intressant för er som jagar skrällar men hon fick tyvärr inte plats på vårt system av kostnadsskäl.

V75-6 Gulddivisionen

Den sjätte V75-avdelningen är ett sprinterlopp med autostart och vinnaren här är garanterad en plats i Elitloppet och det är möjligt att vi får se en häst till från det här fältet i det loppet också beroende på hur de presterar. Det lär med andra ord vara ordentligt vässat på flera händer även om det inte är några växlar som dras balansmässigt då de flesta redan springer på högsta växeln i varenda start i den här klassen. Vi anser att loppet helt står mellan de fem mest betrodda hästarna och väljer efter moget övervägande att ta ställning för vårt förstastreck i form av Reijo Liljendahls 4 Shadow Woodland (26 %) eftersom han brukar vara bra efter vila och vi tror att han bombar till ledningen samtidigt som gardering inte lockar eftersom vi inte kan få in några skrällar. Vi skriver mer om honom nedan och kör med 1 Twister Bi (24 %) som förstareserv trots att han blir klar favorit vid en strykning. Anledningen är att han då blir spetsfavorit vilket är mycket värt och att vi är inne på att han spårar hela vägen istället även om det också kan bli riktig “vilda västern” under det första halvvarvet här vid en strykning men då har han åtminstone ett innerspår så att han inte hamnar på vingel.

V75-7 Bronsdivisionen

V75-omgången avslutas med ett sprinterlopp med autostart och loppet känns mycket spelvänligt. Klar favorit är 4 Donatella Center (32 %) men det har vi svårt att köpa och vi har lagt in henne under rubriken överspelade nedan. Vårt förstastreck är istället 5 Önas Igor (17 %) som är knapp spetsfavorit i våra ögon och det brukar som sagt vara mycket värt på Gävletravet. Ifrån spets eller vinnarhålet har samtliga hans segrar tagits och nu är han i princip garanterad någon av dessa positioner. Han har dessutom härdats inom V75 och visat att kapaciteten duger bra där och det som gör honom extra intressant idag är segern senast efter uppehåll då han tidigare har presterat sämre med uppehåll och den senaste insatsen därför förvånade oss lite. Visst såg det kanske lite trögt ut över upploppet men ändå klart bättre än förväntat och vi är inne på att formen är riktigt bra för dagen med tanke på det. Nu har han lopp i kroppen och vi förväntar oss att det ska höja honom rejält att det är tätare starter och det blir eventuellt barfota bak vilket vi ser som ett litet plus förutom jänkarvagn och goggles som vanligt.

Det finns dock gott om spelvärda skrällar i det här loppet och vi rankar 6 Ryan Kronos (3,0 %) som första B-häst vilket vi skriver mer om under skrällbud nedan och vi vill även varna för 8 M.T.Insider (4,3 %) som har laddat för det här loppet länge och är allmänt underskattad och vår andrahandsfavorit till spets. Det låter som ordentligt påställt inför denna uppgift och detta handlar om en riktig frontrunner som är mycket snabb efter några hundra meter och biter ifrån sig mycket bra där men en hård öppning här kan också öppna upp loppet för andra hästar, t ex för vår utgång ovan. Kusken håller vi inte speciellt högt men till fyra procent kan man inte få allt och det viktigaste är att det blir barfota runt om för första gången sedan oktober vilket är en balans som hästen presterat bäst på. 1 Sam Forget (3,4 %) är också lite intressant från det här läget då hon kan öppna snabbt och har fungerat bra barfota vid segrarna på slutet även om det varit i billiga sällskap och Rauno Pöllänen känns lite långsökt som V75-vinnare för att man ska göra mer än så här av hästen. Det krävs nog att några av de andra spetsbuden galopperar bort sig och att hon får rygg ledaren eller bestämma i spets för att hon ska kunna hålla undan. Loppet känns relativt rörigt och vi väljer att fylla på med totalt sju hästar och här jobbar vi bort favoriten.

Spiken

V75-6: 4 Shadow Woodland (26 %) är det som vanligt högt spelvärde på och känslan är att spelarkollektivet aldrig lär sig hur bra Shadow Woodland är när han går barfota ifrån ledningen. Vi håller i alla fall hästen högt och som spårlottningen föll ut så håller vi honom som klar spetsfavorit och även om Reijo Liljendahls stallform överlag har varit ganska usel under året så har hans topphästar presterat. Shadow Woodland har gjort två starter efter vintervilan – bl a i årsdebuten där vi spikade honom direkt – och han har sett grymt bra ut vid enkla spetssegrar mot relativt hårt motstånd även om dagens uppgift är lite tuffare. Hästen går bra efter vila och har sparat hovarna till barfotakörning i den här starten och vi är inne på att han är redo att ta det sista steget mot den yppersta eliten och spåra det här loppet runt om även om vi förväntar oss tryck på tillställningen hela vägen. Det låter som att de funderar på en ny typ av stängt huvudlag också vilket är intressant och talar för full laddning och vi hoppas på finlandssvensk sisu hela vägen. Vi taxerar vinstchansen till 42 %.

Utgångar

V75-2: 6 First Love Boko (20 %) kommer ifrån ett stall i toppform och har nu årsdebuten där hon bjöd på ett positivt intryck efter ett defensivt preparéupplägg i ett billigt lopp. Till denna start aviseras det dock inget defensivt upplägg utan det är full körning mot spets som gäller och vi håller henne som klar spetsfavorit vilket är det som framför allt gör henne intressant idag. Hon trivs nämligen väldigt bra i ledningen där hon vunnit vid fyra av sex försök sedan början på 2016 och det blir barfota runt om och jänkarvagn som vanligt och Jörgen Westholm nästintill lovar vinst själv. Vi är inte riktigt lika säkra men taxerar i alla fall vinstchansen till 33 %.

V75-2: 14 Guinea Boko (8,3 %) trodde vi en del på senast inom V86 från bakspår mot tuffa hingstar och även om hon då aldrig kom in i matchen så var intrycket fortsatt bra. Hon har de senaste månaderna härdats inom V75 och har gjort idel bra prestationer i det dryga halvdussin starter som hon gjort sedan jänkarvagnen hängdes på och känslan är att hon fortsätter att utvecklas. Nu är visserligen utgångsläget svårt igen men det är åtminstone bara ston emot och vi är inne på att det kan bli rätt tuff körning inledningsvis i loppet som kan bädda för bakspårshästarna. Vi håller det inte heller som omöjligt att hon tål att avancera tidigt i spåren och ta ner dagens motstånd den tunga vägen. Det blir antagligen skor runt om, jänkarvagn och öppet huvudlag igen och vi taxerar vinstchansen till 18 %.

V75-3: 1 Leonas Sami (16 %) var lite av omgångens skrikhäst senast vilket vi även ansåg vara berättigat bakom vår utgång Upstream då hästen visat resurser som räcker långt i klassen. Nu blev det dock en “startbrasa” igen vilket vi tackar för nu då vi aldrig fått honom till denna procent om han krossat motståndet senast. Vi är nämligen inne på att det handlar om den bästa hästen i sällskapet och om det bara löser sig lite från det luriga spåret så kan han vinna den tunga vägen. Tre galopper på fyra barfotastarter på slutet är dock lite oroande och spåret är ett problem då han med största säkerhet inte kan hålla upp spets utan istället lär bli över men faktum är att just i Klass II så brukar det spricka upp och lösa sig från såna här lägen och statistiken visat överlägset bäst resultat för ickefavoriter från just det här spåret. Vårt huvudscenario är att det löser sig positionsmässigt och går han felfritt (vi taxerar galopprisken till 25 %) så har vi faktiskt lite känsla för att han bombar runt motståndet i spåren. Det blir barfota runt om igen och kan eventuelllt bli jänkarvagn för första gången men det är inget rankingavgörande för vår del. Vi taxerar vinstchansen tilll 30 %.

V75-5: 4 Regent Zet (19 %) är en före detta Daniel Redén-häst som nu återkommer till Sverige. Han visade i Daniel Redéns regi stora fartresurser och i Finland har han fortsatt att utvecklas där han tävlat i en hög klass. Den nuvarande tränaren Jarno Kauhanen har tidigare lyckats bra i Sverige och tongångarna inför denna start är positiva. Han vann näst senast på ett bländande sätt medan insatsen senast var lite sämre även om det inte är någon skam att bli tvåa efter Victory Bonsai och förklaringen ligger där enligt tränaren på banunderlaget och det kan vi köpa. Förutsättningarna till denna start känns perfekta då vi taxerar spetschansen till hela 60 % efter en liten bit och det är en position som han trivs i men skulle han missa spets är inte slaget förlorat heller då han fungerar nästan lika bra med en ryggresa. Vi taxerar vinstchansen till 35 %.

Övervärderade

V75-3: 3 Under The Table (20 %) kommer från Roger Walmanns stall vars hästar har haft vansinnigt svårt att prestera i travets elitserie under året men likväl blir de ofta fortsatt hårt spelade. Den senaste starten gjorde hon inom V75 som betrodd och även då lade vi ner henne i källaren och anledningen är att det inte är någon sort som vi tagit till oss och vi anser att hon är begränsad. Förutsättningarna med spår tre kan synas intressant men faktum är att spår tre med denna proposition är ett överspelat spår och hon är också rätt trög ut inledningsvis och även om vi förutspår att hon bör hamna okej till i andraspår så blir vi inte förvånade om det blir lite vingel trots spåret och Örjan Kihlström i sulkyn. Hon går optimalt balanserad för dagen med skor och öppet huvudlag och var bra vid segern näst senast men känslan är att allt måste stämma perfekt för att hon ska duga här och som betrodd är hon ointressant. Vi taxerar vinstchansen till 7 %.

V75-7: 4 Donatella Center (32 %) har utvecklats i Juhani Partanens regi och insatserna på slutet går inte av för hackor men ändå väljer vi att såga henne idag. Anledningen är dels att vi tycker att det är tuffare mot hingstar än ston där hon övertygat som mest och dels att vi är inne på att det kommer bli ett jobbigt löpningsförlopp då hon inte är speciellt startsnabb och att det kommer bli en resa i andraspår. Det var trots allt näst senast när hon gick barfota runt om för första gången som hon imponerade som allra mest och vi ser det som ett minus kontra den insatsen att hon inte har hovar för barfotakörning utan det blir sannolikt barfota fram vilket fungerar okej även om det inte är något plus jämfört med den starten eller skor runt om vilket hon har 2-6-3 på 22 starter med. Det kommer hur som helst bli en lite knivig situation för kusken Juhani Partanen och vi är inne på att den uppgiften är honom övermäktig då han har ett uselt facit inom V75. Vi taxerar vinstchansen till 17 %.

Skrällbud

V75-1: 5 So Gå Ikaros (2,4 %) gjorde det bra näst senast mot ett stentufft motstånd med jänkarvagnen på och gick därefter ut och vann enkelt senast i ett betydligt enklare gäng med vanlig vagn och open eye-huvudlag och verkar ha fått en riktig ögonöppnare av det tuffa loppet näst senast. Det blir samma utrustning som senast igen och även om motståndet var enkelt då så var intrycket strålande och trots att det hårdnar nu så är vår känsla att han står sig bra här. Han är stabil ifrån start och vi är faktiskt inte helt främmande för att han kan vara med och utmana i spetsstriden om kusken träffar rätt men oavsett så har vi goda förhoppningar om att han sitter bra på det och han är åtminstone vår favorit till vinnarhålet. Det är också ett perfekt intervall mellan starterna till den här starten och det är även positivt att kusken Claes Sjöström brukar tävla bra på Gävletravet och är märkbart positiv till uppgiften och detta är ett rejält fynd i strecklistan! Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

V75-7: 6 Ryan Kronos (3,0 %) är lite skör i benen och har haft problem med skador och har startat ganska sporadiskt de senaste åren men han är bra när han fungerar. Senast provade han på jänkarvagn och gick också med helstängt huvudlag och satt nere i kön när kanonen Moni to Spare varvade på 1.16 i tempon i täten och det gick inte att ta mycket då men 1.11-varvet med tredje- och fjärdespår på vägen var starka papper i skymundan. Det blir antagligen samma utrustning igen vilket vi tycker känns intressant då det här är ett billigare sällskap. Han har sällan startat över kort distans men har ändå två segrar på fyra starter över distansen på svensk mark och med ett helstängt huvudlag så tror vi faktiskt att det kan vara gynnsamt om det klaffar lite från det här läget och det tror vi att det kan göra då det lär bli en våldsam rusning i starten här med flera startsnabba hästar i fältet. Han är uppåt i träningsjobben och Peter G Norman verkar vara lite försiktigt optimistisk. Vi taxerar vinstchansen till 11 %.

Jokersystemet

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

6*4*6*6*3*1*3 = 3 888 kronor[/content_protector]‎