V75 Gävle

V75

Vi spikar en av storfavoriterna men rankar ner övriga där vi har goda förhoppningar om att det smäller till!

[content_protector password=”gävletravet” cookie_expires=”3600″]Det blev som vi förutspått förra helgen miljonutdelning där två lyckliga vinnare fick ca 11 miljoner kronor var. I den omgången hade vi hittat fynd i varje avdelning men tyvärr missade vi Candy Store i den första avdelningen trots att vi garderat brett i det loppet och därefter vann två betrodda hästar som vi rankat ner och vår dag var över då det inte räckte att vi var hyfsat rätt ute i övriga lopp.

Nu är det nya tag på Gävletravet och även om vi inte har samma feeling för miljontutdelning nu så finns förhoppningarna där trots att vi väljer att spika storfavoriten 11 On Track Piraten (75 %) som vi faktiskt har svårt se förlora i Gulddivisionen. Det finns dock två storfavoriter till i omgången och då vi anser att båda är alldeles för stora favoriter och att det finns några rejäla fynd bakom så har vi ändå förhoppningar om en hög utdelning då 64 % av våra radkombinationer ger över 100 000 kronor.

Vi kan nämna att kallblodsloppet denna omgång ser oerhört svårlöst ut där tre av de fyra betrodda är ston eller yngre kallblod vilka brukar ha svårt att hävda sig inom V75. Då den fjärde betrodda 9 Valle Jerven (15 %) har fått en rejäl kuskförvagning samtidigt som han behöver det lite serverat så har vi valt att strecka på ordentligt i loppet och placerat de två skrällhästar i loppet som vi anser vara mest intressanta som A-hästar även om de inte har högst vinstchans i loppet. Vi streckar hela 10 hästar i loppet men vill samtidigt varna för att det kanske är för lite och det behöver inte vara fel att strecka vidare men det hade vi tyvärr inte råd med.

Den andra V75-avdelningen där fyller vi på med streck denna omgång är V75-7 där vi faktiskt har svårt att få någon riktig känsla för någon häst men någon måste ju vinna. Loppet känns vidöppet och det brukar skrälla till rejält i denna klass. På vårt systemförslag avstår vi endast två hästar som har riktigt svaga kuskar men även här behöver det inte vara fel att helgardera. Vi ger tipset till 10 Enge Lincoln (10,4 %) och Torbjörn Jansson som vi tror kan profitera till slut på att det är ett öppet och jämnt lopp där många kommer vilja vara med köra om det under vägen. Han stod för ett bra lopp i ett något tuffare sällskap på Solvalla senast och bör vara betydligt förbättrad med det loppet i kroppen efter lite vila.

Vi spelar som vanligt andelsspel till omgången genom två stjärnlag på V75 Tillsammans via Andelskungen, ett för 100 och ett för 400 kronor per andel. Vill ni vara med och dela spänningen så kan ni klicka här:

http://www.andelskungen.se/speaker/skoinfo-se/

Spiken

V75-3: 11 On Track Piraten (75 %) är en självklar spik för oss då hästen möter ett motstånd som han helt enkelt är klasser bättre än. Visserligen kanske han inte imponerade hundraprocentigt i det senaste loppet men samtidigt var sättet som han sträckte på sig till slut klassigt och i denna start anser vi att motståndet är klart sämre samtidigt som utgångsläget är bättre för vår spik.

Som vi läser loppet så kommer det bli en relativt hård inledning mellan 5 Ed you (10 %) och 6 Allaballakaitoz (3,8 %) och direkt när den är över så kommer Johnny Takter, som trivs utmärkt ihop med  On Track Piraten, dra i högertömmen och avancera fram till dödens där det bör vara ledigt. Ifrån den positionen så tror vi faktiskt att segern blir enkel och det finns även på kartan att han blir släppt direkt till ledningen då motståndarna bör ha så pass stor respekt för honom. Visst är spiken lite tråkig och att singelstrecka en häst som har 75 % av insatserna på sig är inget vi riktigt gillar men samtidigt finns det gott om skrällbud i de övriga loppen så vi får ta dem där istället!

Utgångar

V75-4: 2 Masai Southwind (5,3 %) hade vi med i A-gruppen som superskräll senast på V75 där hon vann till 36 gånger pengarna och vi fick därmed in ca 95 000 kronor på vårt V75-förslag. Till den starten var hästen märkligt bortglömd då hon verkligen utvecklats på slutet och sett allt bättre ut. Då vann hon överlägset och vi tror på en liknande prestation idag och att det räcker mycket långt med lite klaff under vägen trots att det är hårdare emot. Vi taxerar vinstchansen till 15 % vilket ger ett fint spelvärde!

V75-6: 1 Stands to Reason (1,0 %) startar från det fördelaktiga innerspåret som tillsammans med våra andra utgång i loppet visar klart bäst spårstatistik vid de här propositionerna. I de två senaste starterna har hästen gått med jänkarvagn och varit klart förbättrad. I den senaste starten mötte han favoriten Ready Ribb och slutade på en andraplats inte långt ifrån även om han inte kunde utmana. I dagens start är hästen garanterad en fin resa i vinnarhålet eller tredje par invändig och blir det en hård duell mellan 6 Scampi (16 %) och favoriten 4 Ready Ribb (70 %) i dödens så kan Stands to Reasons torra spurtkrut duga mycket bra. Sammantaget känns hästen helt felstreckad och vi taxerar vinstchansen till  9 % och det är utan tvekan omgångens fynd!

V75-6: 6 Scampi (16 %) startar även han från ett mycket fördelaktigt spår och hästen är  vår klara spetsfavorit efter en liten bit. Hästen kommer från ett formstall och har varit märkbart förbättrad i de senaste starterna när han varit frisk från magproblem och efter kastration och verkar numera utvecklas kraftigt. Vi tror att han blir en svår nöt att knäcka ifrån dödens för favoriten och kommer Ready Ribb bort på något sätt så bör vinstchansen vara skyhög. Vi taxerar vinstchansen till 25 % och spelvärdet är därmed mumma!

Övervärderade

V75-5: 4 Premier Kronos (20 %) har gjort det bra på slutet mot klart enklare motstånd och har nu en fin resultatrad. Hästen kommer med bra form men har tidigare visat sig ha svårigheter så fort motståndet hårdnar till och har i nuläget 0 vinster på 9 försök inom V75. Då hästen dessutom galopperat i 40 procent av sina starter och körs av en Ove A Lindqvist som är fullkomligt iskall på V75 med en seger på de 61 senaste starterna så är sågningen given. Vi taxerar vinstchansen till 9 procent och lämnar honom utanför systemet.

V75-6: 4 Ready Ribb (70 %) är favorit och det har vi inget att invända mot men procenten känns helt fel. Visserligen anser vi att hästen har bäst kapacitet i sällskapet men samtidigt har vi respekt för några av motståndarna och anser inte att Ready Ribb är totalt överlägsen. Nu är det voltstart ifrån spår 4 vilket inte är optimalt men samtidigt så tror vi  inte på någon överhängande galopprisk. Det vi dock tror på är att hästen får en tung resa då vi inte tror han kommer få ta över spets från den troliga ledaren 6 Scampi som varit märkbart förbättrad på slutet. Vi är långt ifrån säkra att Ready Ribb tar ner ledaren från dödens och den duellen kan dessutom bjuda in någon tredje bakifrån. Sammantaget så ska Ready Ribb vara favorit men vi taxerar vinstchansen endast till 40 % och då är han klart överstreckad.

V75-7: 3 Quakerman (21 %) är en rejäl häst som har gjort det bra på slutet. Nu startar han från spår tre men hästen är trög och långsam från start och trots det på papperet fina utgångsläget så tror vi han hamnar långt ner i fältet och vi är sedan mycket tveksamma till om han verkligen kan runda fältet då han är seg av sig och mest stark och de hästarna brukar ha det svårt inom V75. Ytterligare ett minus är att Quakerman är väldigt osäker av sig. Visst kan hästen vinna om det blir överpace då han som sagt är rejäl men 21% av insatserna är i våra ögon för mycket och vi taxerar vinstchansen till 10%.

Skrällbud

V75-1: 7 Usain Swing (7,8 %) har blivit en följetong inom V75 och gjort idel bra prestationer och förlorat mot topphästar. Nu går hästen ner i klass och motståndet ser i våra ögon mycket hanterbart ut och hade det inte varit för att det är stor risk för att det blir en vingelresa härifrån så hade vi gjort mer utav hästen. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

V75-2: 12 Anneros Karl (2,9 %) gjorde den första starten efter några månaders vila senast och stod för en fullgod prestation. Då var hon jämnspelad med dagens favorit 8 Sjö Odin (24 %) som visserligen gjorde ett bättre lopp men samtidigt bör Anneros Karl vara klart framflyttad till denna start. Rent fartmässigt har han visat kapacitet som duger i detta sällskap och då det låter postivit ifrån stallet så finner vi den låga procenten märklig och tackar så mycket för spelvärdet!

V75-5: 3 What’s Your Limit (7,3 %) var det skrik på förra veckan och hon blev i slutändan väldigt hårt betrodd och gjorde även ett mycket bra lopp där hon slutade knappt slagen tvåa bakom en duktig Candy Store. I dagens start så möter hon klart hårdare motstånd men det är samtidigt ett motstånd som hon visat sig duglig mot tidigare så det oroar inte speciellt mycket då utgångsläget är mycket bra och hon bör få en vettig resa i den främre träffen. Spelarkåren glömmer snabbt och vi tycker att 7,3 % är alldeles för lite.

Vi anser att hon är formkortet i det här sällskapet och då vi dels anser att 12 Panoramic (23 %) och framför allt 4 Premier Kronos (20 %) är lite överstreckade samtidigt som vi är tveksamma till form och distans för 2 Linslusen A.U. (23 %) så känns det givet att gå på henne som lite betrodd. Det finns dock två minusfaktorer som vi inte ska glömma bort och som gör att vi nöjer oss med att ha What’s Your Limit som ensam A-häst. För det första ser vi  det som ett klart minus att Torbjörn Jansson kör istället för Örjan Kihlström och för det andra har fortfarande What’s Your Limit aldrig vunnit utanför Solvalla vilket alltid är en aning oroande även om hon gjort bra prestationer de två sista gångerna utanför Solvalla.

Sammantaget trots de minusfaktorer som finns så taxerar vi hennes vinstchans till 16 % idag vilket gör henne klart prisvärd!

V75-6: 1 Stands To Reason (1,0 %) se utgångar.

Jokersystemet

gävle slut

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

4*9*1*6*2*2*9 = 3 888 kronor[/content_protector]