V75 Gävle

Spikförslagen

V75-2: 3 B.B.S.Jhonny (28 %) är visserligen favorit men det är ändå en intressant häst att ta ställning för i den lägsta klassen där de flesta väljer att måla på med den breda penseln då vi istället kan gardera i andra lopp. Vi är nämligen inne på att han med hjälp av Erik Adielsson som sitter i sulkyn för första gången är klar spetsfavorit från ett passande läge och att det kan avgöra loppet även om givetvis mycket kan hända över lång distans. Det är också en fördel att han alltid går med skor runt om när det handlar om barfotaförbud och det blir antagligen öppet huvudlag och vanlig vagn i övrigt.

V75-4: 3 Storsjarmören (13 %) har en mycket intressant uppgift i kallblodsloppet då det luktar strul för storfavoriten 8 Månprinsen A.M. (59 %) från innerspår på dubbla tillägg med Gunnar Melander i sulkyn på Gävletravet där det kan vara svårt att harva på i spåren. Storsjarmören står 20 meter bättre till än senast han mötte favoriten och tar antagligen hand om ledningen här vilket gör att det lär skilja många meter ner till hästarna på dubbla tillägg efter ett litet tag och han har gått bra i den positionen förut de fåtal gånger som han provat på att gå där. Det kan dessutom bli tal om jänkarvagn för första gången vilket vore extra intressant men även utan den utrustningsdetaljen så känns han som en spelvärd spik. I övrigt blir det antagligen skor runt om och norskt huvudlag.

V75-6: 10 Romance Amok (29 %) har varit ute och stångats i tuffa årgångslopp under året utan att riktigt ha tjänat några större pengar och gjorde comeback senast efter ett litet uppehåll och satt mest och metade i kön medan 1 Virunga (37 %) tilläts varva på 1.17 framme i täten. Hon avslutade dock 1.11/800 meter i tredjespår med bra fart över mål och visade att hon går bra med skor på hovarna. Nu har hon det loppet i kroppen och det är täta starter vilket vi ser som en fördel och hon får också Björn Goop i sulkyn för första gången istället för Claes Sjöström eller Kim Eriksson som mestadels kört innan vilket är ett klart plus och vi tror på ett betydligt mer offensivt upplägg fram till dödens och att hon sedan helt enkelt kommer visa sig vara den bästa hästen den här gången. Det blir skor runt om som senast och helstängt huvudlag och jänkarvagn.

V75-7: 4 Island Life (17 %) var mycket bra under vintermånaderna förra året och vi trodde därför mycket på honom senast då han verkade vara formstark igen. Banan blev dock opassande för honom den gången och han fick inkassera sin första spetsförlust efter sju raka segrar därifrån innan dess. Vi tar inte så hårt på det utan räknar med att han blir svårslagen därifrån den här gången istället under normala förhållanden om han når dit vilket han är favorit att göra enligt vår mening – antingen initialt eller att han får överta i ett andraskede. Han står perfekt inne i klassen och det är ett plus att det råder barfotaförbud jämfört med många motståndare och den mer orutinerade favoriten 9 Araw Hoss (37 %) har dessutom varit förkyld inför det här och är bäst med tätkänning. Det blir antagligen öppet huvudlag med murphybländare och vanlig vagn.

Måstestrecken

V75-3: 9 Digital Ink (13 %) är en kanon i grunden och han vann enkelt senast i ett billigt gäng och såg också mycket fin ut näst senast inför loppet och vi hade känslan att han var kraftigt på gång igen. Han blev dock hängande i tredjespår och hetsig under vägen till spets och rygg ledaren den gången från ett svårt läge och den starten sätter vi ett streck över. Nu är det ett ganska passande läge då han kan hålla sig lugn i ryggar och vi tycker också att det är intressant att det handlar om täta starter nu och att han vunnit tre gånger på tre försök i Gävle tidigare och att han har sju segrar och en andraplats på åtta starter under vintern tidigare då det verkar vara en passande årstid. Han går bra med skor runt om och har fin statistik över lång distans och att Nicklas Westerholm sitter i sulkyn för första gången tycker vi också är lite spännande – även om man inte kan prata om ett kuskplus jämfört med farsgubben – då han har fina körhänder och brukar få bra fart på sina uppsittningar. Det blir öppet huvudlag och vanlig vagn i övrigt.

V75-5: 3 Twinkle Kronos (13 %) hade tre raka segrar innan han provade på jänkarvagn för första gången senast och det var en okej insats även om han blev lite hetsig och lade bort krafter under vägen när han hamnade i dödens. Han ska gå i samma vagn igen och med en lämpligare ryggresa så tror vi att han blir segerfarlig. Det är intressant att det är kort distans och täta starter som han har bra statistik med tidigare och han har också gått bra på Gävletravet. Barfotaförbudet är också en fördel då han alltid tävlar med skor runt om och att det kan bli tal om helstängt med hål i för första gången kan också vara ett plus och tränaren Magnus Träff brukar ha sina hästar bra i ordning när det handlar om V75.

Skrälldragen

V75-1: 8 M.T.Insider (6,1 %) var inte som bäst senast där han vek ner sig från ledningen men det var över medeldistans med täta starter och med brodd i framskorna och det passade antagligen inte speciellt bra. Nu behövs det antagligen inte broddar och även om det fortfarande är en nackdel med skor runt om jämfört med barfotabalans så tycker vi att han känns skrällduglig nu när det handlar om en svag Silverdivision över kort distans på hemmaplan där det kanske är lite extra påställt trots att han inte fått till det under den här årstiden tidigare. Han är i alla fall tillräckligt startsnabb för att blåsa till spets härifrån och det gäller speciellt då han antagligen ska gå med ett helstängt huvudlag och det ska bli intressant att se hur länge han håller på en bra dag. Det blir i övrigt troligen jänkarvagn som vanligt.

V75-2: 2 Perfect Beauty (7,6 %) gjorde debut i ny regi senast och höll undan i ett enklare sällskap men det var en bra insats ändå med tanke på att det var efter lång vila där hon varit tunt jobbad och på träningsbalans med tunga skor. Nu blir det lättning på balansen och automatcheck och hon lär vara bättre med det loppet i kroppen. Distansförmågan är ett litet frågetecken och motståndet är som vanligt tufft på V75 men det lär bli en fin position om hon håller sig felfri och vi gillar Nicklas Westerholm i sulkyn. I övrigt blir det norskt huvudlag och vanlig vagn.

V75-5: 6 Dust Collector (8,4 %) fick visserligen ett fint lopp i draget senast men såg också läcker ut över mål och verkar vara under utveckling för dagen. Han tog två segrar förra vintern och visade att han klarar att gå med broddar om det skulle krävas och det känns som att årstiden är klart gynnsam för honom med tanke på att han trivs bra med skor runt om. Spåret är lite långt ute och det är inte säkert att det löser sig härifrån över den hetsiga sprinterdistansen men om det gör det så känns han segerfarlig. Det blir öppet huvudlag och vanlig vagn i övrigt.

V75-7: 5 Scarpia (6,5 %) var i fin författning när han kom till Nicklas Westerholms regi men det känns ändå som att han har utvecklats på slutet och han kommer med två övertygande spetssegrar. Han kan öppna snabbt även om vi ändå ger honom låga spetschanser med ett par relativt startsnabba hästar invändigt men han kan ändå skaffa sig en fin position i den främre träffen bakom dem och det är ett litet plus att hästen vunnit sin enda start på Gävle tidigare. Det är dock ett minus med skobalansen för första gången i nuvarande regi men vi tycker ändå att det är en tilltalande spelprocent vid gardering av loppet. Det blir antagligen öppet huvudlag och svensk jänkarvagn i övrigt.

Överspelade

V75-3: 1 Spitcam Jubb (16 %) är ojämn och lätt att komma fel på men det är ändå en häst som vi inte har någon känsla för i den här starten trots att han antagligen håller upp ledningen. Vi sätter ett frågetecken för formen på slutet då det var ett tag sedan han var bra och det är dessutom ett litet minus med skobalansen även om han vann med den förra vintern och statistiken i spets är också lite tveksam. Det är bara ett skrällbud som vi ser på saken och han är därmed lite överspelad som andrahandare. Det blir antagligen jänkarvagn och ändring till goggles som han hade vid senaste vinsten i övrigt.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171216

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.