V75 Färjestad

V75

Vi spikar omgångens bästa spelvärde som borde vara favorit

[content_protector password=”långfredag” cookie_expires=”3600″]V75:an på Momarken såg länge ut att bli ganska favoritbetonad. När den betrodde “snackhästen” Royal Ice vann i V75-1 där vi hade åtta hästar och favoriten Fridericus vann V75-4 så kändes det som att chansen till någon större utdelning hade gått i stöpet. Den mycket spelvärda spiken Denise F. Boko vann dock enkelt och i de två sista avdelningarna så satte sedan två skrällar som B-hästar och vi vann miljonutdelning både på V75 Tillsammans och båda systemen på hemsidan. Det är kanske därför V75 kallas världens bästa spel. Så länge man vågar lyfta upp singelprocentare som A- och B-hästar så finns alltid chansen till en hög utdelning.

Man är dock aldrig bättre än sin senaste ranking och vi ser fram emot nya utmaningar nu och V75:an på Färjestad har verkligen varit något att sätta tänderna i. Det är väldigt spelvänligt och svårbedömt med årsdebutanter, norska gäster och skoryck till höger och vänster och många betrodda hästar startar dessutom från bakspår på en snabb bana där det brukar kunna vara svårt att nå ledarhästen. Streckprocenten i vissa lopp bakom favoriterna är lite upp och ner känns det som. Den första tanken var att spikvalet stod mellan 10 Roses Glory (40 %) i V75-1 och 3 Propulsion (72 %) i V75-7 men efter att ha låtit omgången sjuda under veckan så har vi istället fastnat för spelvärdet i att spika 3 Boomer (11 %) i V75-4, inte minst efter att det värsta motbudet i spetsstriden har strukits. Den spiken sitter inte riktigt lika ofta men ger ett system med en större potential att vinna mer.

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 100 respektive 400/500 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Folke Hjalmarssons Minneslopp

Ett intressant stolopp inleder V75-omgången med flera fina femåringar. Det fattas dock färsk dagsform hos de flesta vilket gör det hela lite svårbedömt, inte minst då ston uppträder lite ojämnt till att börja med av naturen, och man skulle gärna vilja se värmningarna innan man bestämmer sig. En häst som är igång med tävlandet och som har bäst form anser vi vara 10 Roses Glory (40 %) som Veijo Heiskanen har varit väldigt uppåt kring på slutet. Vi skriver mer om henne under utgångar nedan. Det kan dock bli svårt att plocka ned en sådan som 4 Evelina Palema (13,5 %) som vi tror tar eller får överta spets om hon sedan får bestämma tempot det första varvet på den här snabba banan. Hon avslutade ett varv i 1.11-tempo förra året vid spetssegern i augusti och stallet låter positiva inför årsdebuten. De här två hästarna höjer sig något över resten och normalt sett så tror vi att vår utgång vinner det här loppet även från dödens. Om du söker skrällar så kan det vara värt att nämnas att 9 Star Di Poggio (2,4 %) är ett av motbuden som har lopp i kroppen och hon dessutom ska gå barfota runt om i den här starten.

V75-2 Copiads Silverpokal

Ett öppet fyraåringslopp där de mest betrodda hästarna står med bakspår eller tillägg och det är inte helt lätt att räkna ut hur det här loppet kommer att bli kört. 13 M.T.Kingofthehill (26 %) är i alla fall klart mest meriterad och står bra inne i loppet och tål att göra jobbet själv i spåren och känns därför given som tipsetta men det handlar trots allt om årsdebut för en häst som ska gå med lite tung balans enligt Björn Goop och det är inte helt säkert att han hinner fram till slut när han inte tävlar på topp. Det haglar skrällbud där bakom och vi har rankat upp de som vi anser vara de mest intressanta som B-hästar och missa framför allt inte 5 Pirate Broline (1,8 %) som gick bra efter galopp senast och nu får en “riktig” kusk i sulkyn. Vi streckar nio hästar och den som har råd helgarderar.

V75-3 Kallblod – Th Egnells Memorial

Ett vidöppet kallblodslopp över sprinterdistans om det inte är så enkelt att favoriten 7 Tangen Stegg (43 %) spetsar och håller undan. Det är dock långt ifrån givet att det blir fallet och det skulle inte förvåna om det blir överpace på det här loppet och vi har hästar i alla spår runt om och någon mindre betrodd skräll kan slinka fram mellan hästar till slut. 12 Bellfaks (12 %) är kapabel men har inte startat på länge och är inte på topp även om han vann sin årsdebut förra året och han känns mest som en av flera. Mest intressant är 2 Odins Eld (8,7 %) som vi skriver mer om under skrällbud. Vi streckar nio hästar även här men hade gärna tagit med några till.

V75-4 Lars “Tvåan” Nilssons Minneslopp – Lärlingslopp

I det här lärlingsloppet har vi svårt att tro på favoriten 2 Supreme Court (22 %) som visserligen ska gå barfota runt om nu men har svikit på slutet eller den snabbe men osäkre andrahandaren 11 Polycrates Face (21 %) som lyckas strula till det mesta utan vi tycker istället att vår spik höjer sig ordentligt spelvärdesmässigt. 3 Boomer (11 %) är den trolige ledaren här och han var riktigt bra i sin årsdebut och har en väldigt intressant uppgift här då det ser upplagt ut för spets och slut och det kan sedan bli så att han får bestämma tempot under vägen. Vi skriver mer om honom under spiken nedan.

Om du väljer att gardera vidare så är 8 Peder Mykla (6,9 %) som vann Bronsfinalen i Norge från dödens senast på ett imponerade sätt den häst som främst blir farlig med lite klaff från det svåra läget och 9 Dragon Powerfly (19 %) som agerade klart förbättrat barfota runt om senast i en snabb avslutning och ska gå likadant igen också streckvärda i såna fall. Den som inte vill spika vår tipsetta kan chansa med tre streck.

V75-5 Utab – Diamantstoet, Försök 6

Diamantstoet är en intressant spårtrappa propositionsmässigt då det blivit ett väldigt öppet lopp. Favoriten 15 Elvira Diablo (30 %) radade upp segrarna innan den överraskande galoppen senast men har hamnat svårt till här och kommer antagligen få långt fram under slutvarvet även om hon inte är borta på något sätt. Vi tycker att det finns bättre bud här, framför allt 11 Lovely Sky (15 %) som ska gå barfota igen och vi jagat ett tag och 9 Evening Prayer (19 %) som var mycket bra i sin årsdebut och nu ska gå barfota runt om. Vi skriver mer om dem under utgångar. Det främsta motbudet från framspår är antagligen 5 Devs Darling (5,9 %) som har en hygglig chans att sno åt sig ledningen. Vi tror klart mest på de tre först rankade hästarna men det kan överraska här och vi streckar åtta hästar inom ramen.

V75-6 Kewab – Långfredagsstayern

Ett lopp över tre varv där man därmed kan räkna med att 15 Candor Hall (34 %) är med på målfotot. Han galopperade i striden mot Alfas Da Vinci senast men får nu sin ordinarie kusk i sulkyn igen vilket vi ser som en klar fördel. Att stå med 60 meters tillägg är dock ingen lätt uppgift och vi är lite inne på att det här loppet kan stå mellan de två hästarna som står på start. 1 El Cantante (31 %) hoppas vi kommer köras i ledningen med 2 Swing Kronos (8,0 %) i rygg ledaren som är en häst som vi skriver mer om under utgångar nedan. Det finns ett par intressanta skrällbud här också och vi streckar sju hästar på vårt systemförslag.

V75-7 Prins Carl Philips Jubileumspokal

I V75-avslutningen så startar många kommande stjärnor, kanske framför allt Daniel Redéns Amerika-import 3 Propulsion (72 %) som blir omgångens största favorit. Han vann sina tre starter under fjolåret på ett maffigt sätt på säkerhetsbalans och det är mycket mer att vänta av honom under detta år, inte minst då de kan börja lätta honom lite och plocka bort utrustning. Daniel Redén är lyrisk över det senaste träningsjobbet där han gick 12,5/1600 meter med flygande start men att gå i tävlingslopp är trots allt annorlunda och det krävs bra fart i benen över kort distans så det är inte helt omöjligt att det blir en snöplig förlust i årsdebuten, inte minst då det väntar större uppgifter för honom i framtiden. Han blev inte heller riktigt synad förra året och är knappast helt på topp i årsdebuten där han möter en bra häst som 4 Je t’Aime Dream (11 %) som är härdad i Gulddivisionen, kommer ut i full form och ska de ska rycka skorna på nu vilket är optimal distans. Vi tar även med 2 Kapow Hanover (4,3 %) som varit lite ovillig men vi tror hittar ner till ett fint lopp längst med plankan och gick väldigt bra för Björn Goop senast han hoppade upp i sulkyn förra våren.

Spiken

V75-4: 3 Boomer (11 %) var ofta ute och nötte i ganska tuffa sällskap under fjolåret men såg väldigt fin ut senast när han kom ut i sin årsdebut och vann direkt utan att bruka sig för fullt. Han startar från ett perfekt läge i lärlingsloppet och vi tror att han antingen tar ledningen direkt av egen kraft eller får överta av favoriten som blev lite sliten av tufft matchande och inte varit som bäst utan fått ta igen sig. Att Frank Nilsson sitter upp i sulkyn anser vi snarast är en fördel jämfört med ordinarie körsven och vi tycker att han borde vara favorit i det här loppet och väljer därför att spika på det fina spelvärdet.

Utgångar

V75-1: 10 Roses Glory (40 %) har visat fin form på slutet och Veijo Heiskanen låter väldigt positiv inför den här uppgiften då hon känts ännu bättre efter det senaste loppet. Det är mycket snack om att det var negativt att hon gick över i passgång och galopperade senast och därmed ska gå tyngre balanserad igen nu men det tycker vi inte är något negativt alls då hon gick så näst senast där hon spurtade väldigt vasst och det var mest en chansning som inte gick hem att lätta henne senast. Vi tror att hon har en bra chans att spurta ner det här gänget om det blir tempo på vägen om hon upprepar prestationen från näst senast men anledningen till att vi inte spikar är att det trots allt är lite osäkerhet efter senast och att hon är lite beroende av tempot här. Normalt sett så vinner hon dock även från dödens.

V75-5: 9 Evening Prayer (19 %) gick bra för Björn Goop i slutet av förra året och såg kanonfin ut i sin årsdebut och den normalt försiktige generalen låter ovanligt optimistisk inför den här uppgiften och vi tror därmed på ett offensivt upplägg och en bra segerchans. Senast gick hon med skor runt om men hon är klart bäst barfota runt om vilket är den balans som hon ska gå med den här gången och det finns flera anledningar till att förvänta sig att hon ska vara ännu bättre nu med andra ord. Läget är ganska bra för att få en hygglig position och det känns som en väldigt gedigen utgångshäst.

V75-5: 11 Lovely Sky (15 %) har vi varit ute efter ett tag och vi trodde en hel del på henne senast då hon gick barfota runt om vilket är hennes bästa balans. Hon tog dock något felsteg i starten då och blev hängande i tredjespår och hamnade omöjligt till i ett märkligt kört lopp. Hon avslutade 1.11,8 sista varvet vilket var klart godkänt med tanke på att hon var hängande i starten men åt de främsta gick det inte att göra något den gången. Hon ska gå barfota runt om och med jänkarvagn igen och det var inte länge sedan hon slog en sådan fin häst som Ladyofthelake och med minst klaff på vägen här så tror vi att hon blir svår att stå emot till slut.

V75-6: 2 Swing Kronos (8,0 %) har onekligen form och står perfekt inne här men blev bortkörd senast då han kördes överdrivet offensivt mot tuffa hästar som Tack Wee med flera men vi hoppas att Adrian Kolgjini har lärt sig av loppet för tre starter sedan och sätter sig nöjd i rygg ledaren och att de håller ett jämnt 1.16-tempo där framme för då blir de svåra att nå fram till under slutvarvet då de värsta motbuden har tre tillägg att plocka in. Vi är inne på att vår utgång har en bra chans kan vinna på speed liksom han gjorde mot Bula Bula Am då det brukar öppna upp sig under slutvarvet i långlopp. En klart spelvärd utgångshäst.

Övervärderade

V75-2: 12 Bellino B. (33 %) är en trevlig typ som verkar lättplacerad och travsäker men han har trots allt bara tjänat drygt femtio tusen kronor och det krävs nog lite klaff i starten för att han ska komma till för det är annars inte lätt om de hårda hästarna från tillägg får kontakt för tidigt. Han ska dessutom ut på sin första långresa och även om han kan vinna så tycker vi att det känns som fel favorit i det här loppet.

V75-4: 2 Supreme Court (22 %) höll förvånande upp spets från innerspåret i ett V75-försök för tre starter sedan då de hängde på jänkarvagnen och han höll sedan säkert undan för Dragon Powerfly (som fortfarande gick med skor den gången). Efter det så verkar han dock ha fått en reaktion då han varit klart sämre och i den stentuffa finalen senast så gick han som ett sänke genom fältet trots en invändig löpning och han har fått ta igen sig sedan dess. Han tjänade trots allt en “hundring” i försöket och det är inte så lätt att bära de pengarna på en gång i en ny klass och det låter som att det blir ett passivt upplägg den här gången och vi tycker att han känns klart överspelad som favorit trots att de aviserar barfota runt om.

Skrällbud

V75-2: 5 Pirate Broline (1,8 %) galopperade bort sig i starten senast men såg bra ut i skymundan efter en invändig avslutning och han har ett bra läge här jämfört med flera av sina värsta konkurrenter, förutsatt att han klarar det snäva spåret och inte galopperar igen men vi tror att det ska gå bra. En klar fördel som vi ser på saken är att Magnus Jakobsson sitter upp i sulkyn för första gången för det var länge sedan han hade en “riktig” kusk bakom tömmarna.

V75-3: 2 Odins Eld (8,7 %) gör en intressant start här då de ska rycka skorna på honom nu och han startar i Sverige med körspö för första gången vilket kan passa den här lite tröga hästen och han får dessutom Örjan Kihlström i sulkyn vilket normalt sett är ett plus. Spåret kan också visa sig vara en fördel gentemot många konkurrenter här och tränaren är optimistisk kring hästens chanser.

V75-5: 5 Devs Darling (5,9 %) har ett bra spår i en öppen spårtrappa och därmed en bra chans att sno åt sig ledningen där hon vunnit tre av fyra gånger men hon kommer hur som helst sannolikt få ett bra lopp om hon går iväg felfritt. Hon har inte haft någon större tur på slutet och haft svårt att komma med i lopp men vi anser att hon är klart bättre än så och det känns lite som att hon är skrällduglig här om hästarna från bakspår hamnar på vingel.

Jokersystemet

V75 Färjestad

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

3*9*9*1*3*5*2 = 3 645 kronor[/content_protector]