V75 Färjestad

Spikförslagen

V75-1: 7 Global Republic (20 %) har gjort två starter i ny regi på ett bra sätt med en seger och sedan en tredjeplats i högsta klassen i Norge och han blir underspelad här tack vare två viktiga strykningar på de värsta spetsbuden innanför. Nu ser det ut som att vägen ligger öppen för att han ska nå täten utan något större motstånd och då bör han städa av ett sånt här Silverdivisionsgäng ganska bekvämt då flera motbud antingen har tveksam form eller inte ska gå med optimal balans. Han är också favorit i den norska V75-poolen i skrivande stund och vi är inne på att de har bättre koll i det här fallet. Det blir antagligen norskt huvudlag, barfota runt om och en svensk jänkarvagnsmodell och han har gått bra med körspö tidigare.

V75-4: 5 Lome Brage (21 %) fick visserligen stryk av favoriten senast men släppte då välvilligt spets och gick i mål med krafter kvar och gör en högintressant debut i ny regi hos kallblodskungen Öystein Tjomsland som tioåring och vi är inne på att han kommer vara förbättrad i den här starten. Han är mycket startsnabb och tar med största säkerhet ledningen från början och även om det är medeldistans så tror vi att han körs i den positionen om han bara är på rätt humör för dagen och då blir han svårslagen på spetsbanan Färjestad även för favoriten som det finns lite frågetecken kring med tanke på galopperna senast. Lome Brage vann för övrigt det här loppet för två år sedan på 1.20,9 så medeldistans fungerar fint det också. Det kan bli tal om barfotabalans men det får antagligen vänta och annars blir det jänkarvagn som han även gått med i tidigare regi.

V75-6: 2 W.J.Eminent Bergen (8,9 %) har varit fantastiskt fin i ny regi och vann åkandes från dödens näst senast och kördes defensivt i finalen av K.G. Bertmark Minne senast men intrycket lovade mycket mer då också och vi bara måste försöka ta betalt på honom här trots att motståndet är halvtufft. Han har ett perfekt läge och kan öppna medelsnabbt om han laddas iväg men kusken verkar vara inne på att ta en lugn start i andraspår och köra till slut och det kan bli perfekt i det här loppet med flera andra som lär köra hårt i starten. Spelprocenten är i alla fall alldeles för låg i våra ögon och det blir skor runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn igen.

V75-7: 1 Aisha Simoni (8,5 %) lever på styrkan och har en bra skalle och bör passa utmärkt över tre varv som hon bara provat på en gång där hon gick i mål med krafter kvar efter en resa på innerspår med skor runt om och brodd. Hon har utvecklats mycket sedan dess och går barfota runt om och med en toppkusk i form av Örjan Kihlström för första gången i sulkyn som är mycket bra på att bedöma tempot och hålla hästarna lagom på bettet och från ledningen som hon tar nästan garanterat vid felfri avgång så känns det som omgångens mest spelvärda spik. Det blir förutom barfotabalansen antagligen halvstängt huvudlag och vanlig vagn.

Måstestrecken

V75-2: 5 Orlando Knick (15 %) satt lite fast med krafter kvar bakom finalvinnaren Cokstile i Derbykvalet näst senast och var sedan jättefin i ett enklare sällskap senast efter en tung resa på ett svårbemästrat underlag och han verkar vara under klar utveckling för dagen. Hästen är trögstark och tål mycket grovjobb och att det blir körspö för första gången på honom kan därmed bli ett stort utropstecken – inte minst om han når till ledningen i ett tidigt skede där han alltid biter ifrån sig bra. Han streckas på alla system och det blir skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

V75-5: 2 Flashing Boko (12 %) återkom efter ett litet uppehåll senast och var mycket bra efter en tuff inledning men blev rullig och galopperade till slut och ska därför gå med boots och med norskt huvudlag istället för murphybländare som han hade senast. Det verkar väldigt påställt från tränaren som ska satsa allt i den här starten eftersom hästen ska gå till vintervila sedan om han inte vinner och vi tror faktiskt att han kan vinna från dödens på storfavoriten också om han inte kommer förbi i starten då vi håller honom högt. Det var dödens näst senast innan vilan och en liten brasklapp är att det blivit en del tuffa lopp på slutet men kort distans där han har fyra segrar känns passande med tanke på det. I övrigt blir det svensk jänkarvagn som vanligt och körspö.

Skrälldragen

V75-2: 6 Puce Tanic E. (4,1 %) är inte speciellt startsnabb och riskerar att hamna på vingel i det här sällskapet men det känns väldigt intressant att hästen antagligen ska provas med jänkarvagn för första gången med tanke på vilka effekter vi får se att det blir på det ibland. Det gäller inte minst när det kombineras med körspö för första gången som i det här fallet och norskt huvudlag som han gick med för första gången senast eftersom hästen sammantaget kan bli extra “bakrädd” (på ett positivt sätt) då över upploppet. Det är ett riktigt getingbo i det här loppet men vi tycker att spelprocenten är låg. I övrigt blir det antagligen barfota bak.

V75-3: 7 Mind Your Face (8,0 %) har återkommit efter skada och gjorde comeback på svensk mark senast efter att ha avslutat sitt Frankrikeäventyr på bästa sätt då han tävlade barfota bak för första gången sedan han skadade sig och vann i ett lopp på Enghien. Senast tävlade han med skor runt om och vanlig vagn och det blev en startgalopp men vi tar inte så hårt på det och det är intressant att det blir barfota bak igen nu och svensk jänkarvagnsmodell igen och det finns faktiskt en chans att han kan pressa sig förbi till ledningen här då vi tycker att dagsstatusen på favoriten är högst tveksam efter insatsen senast som var helt under isen. I en svag upplaga av Gulddivisionen så kan han duga långt.

V75-7: 11 Staro Ivy League (8,3 %) har varit bra i varenda start i regi Peter Untersteiner och han lyser upp lite extra när han pratar om den här hästen i omgången och verkar hålla det som sin bästa chans. Han har inte vunnit över tre varv ännu men har ett par framskjutna placeringar och har gått i mål med krafter kvar ibland som näst senast bakom den comebackande storfavoriten som han möter idag igen. Han är vass med en ryggresa och med tanke på intrycket i den senaste starten där han gick i mål med full fart och krafter kvar också så bara måste han streckas vid gardering av loppet. Det blir antagligen skor runt om, öppet huvudlag med murphybländare och vanlig vagn igen.

Överspelade

V75-3: 5 Your Highness (44 %) har inte imponerat i regi Björn Goop sedan hon flyttades från den dopningsavstängde Fabrice Solouy och det är stora frågetecken kring om hon kommer tillbaka till den nivå som hon höll tidigare med tanke på hennes bakgrund och de långtidsverkande effekterna de otillåtna medlen verkar ha. Normalt sett så hade det här varit en mycket passande uppgift men med tanke på hur föll igenom redan på bortre långsidan senast så litar vi inte ens helt och hållet på henne här om hon spetsar och får bestämma tempot efter behag. Det snackas om förbättrade träningsrundor men det är inget som vi tänder på direkt på en storfavorit. Det blir barfota runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn.

V75-5: 1 Wellino Avenue (61 %) blir omgångens största favorit och sådana älskar vi att gardera eftersom det rensar så bra bakom. Han har gjort två starter efter gaffelbandsskada där han vunnit i kanonfin stil vilket förklarar spelprocenten men det har trots allt varit lite intetsägande med tanke på motståndet och han möter tuffare nu samtidigt som det är lurigt med innerspår bakom bilen på Färjestad – kanske speciellt på 1640 meter – och Magnus Jakobsson brukar ibland vara lite “mjuk” om det står och väger. Det är knappast någon fördel med kort distans heller som han knappt startat över och det verkar bli tuff körning på ett par händer hela vägen här. En motiverad favorit men lite för hårt spelad och det blir antagligen barfota bak, öppet huvudlag och vanlig vagn.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170923

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.