V75 Färjestad

V75

On Track Piraten går inte att fälla men det finns andra favoriter som är betydligt mer tveksamma

[content_protector password=”blinkers” cookie_expires=”3600″]Vi rättade in oss i ledet och spikade storfavoriten Aron the Baron på hemsidan förra veckan och han gjorde sitt jobb även om det blev lite svettigt i några sekunder efter att han först blivit nedstruken till innerspår under lördagen och sedan överflyglad i starten. Örjan Kihlström är inte rädd för att dra i högertömmen i de lägena. Vi var dock inte alls likna vakna på skrällen Obi Wan i Gulddivisionen och med facit i hand så var det kanske dumt att inte gardera bredare där bakom en tveksam favorit som skulle köra preparé och några betrodda hästar bakom som inte direkt är några bombvinnare i den högsta klassen. Våra tips överlag var okej med M.T.King of Cash och outsidern Frankie Brodde som tipsettor och Replay Pellini dessutom som utgång – sex rätt gav dock inte många kronor i tröstpengar. Vi har skrivit ett eftersnack om bl a lördagens omgång här: https://skoinfo.se/blogg/eftersnack-fran-den-gangna-veckan-samt-en-framatblick/

I onsdags hade vi en stekhet V86-omgång med en stor Jackpot och eftersom ingen hade åtta rätt där så har vi en ännu hetare V86-omgång nästa vecka med 18-19 miljoner kronor extra i potten och lönevecka. Däremellan har vi dock en V75-omgång där vi liksom förra lördagen hittar en storfavorit som inte går att fälla på förhand. Vi spikar 2 On Track Piraten (86 %) i Gulddivisionen och försöker hitta spelvärdet i de andra loppen i den här omgången men det innebär givetvis att det inte finns så stora marginaler eller tolerans för favoritvinnare i övrigt om det ska bli någon utdelning och vi tippar nästan inte heller några andra favoriter som A-hästar.

Förra gången On Track Piraten startade i Gulddivisionen för några veckor sedan så bedömdes han vara så överlägsen att loppet lades utanför V75-spelet och frågan är om det inte borde ha skett igen – även om den professionella klagomuren säkerligen hade gått igång igen då. I såna fall hade omgången åtminstone varit spelmässigt betydligt mer intressant. Eftersom det naturligtvis blivit rundspelat i ett par av de övriga avdelningarna så hänger hoppet om en större utdelning framför allt på att omgångens näst största favorit 3 Fossens Bonus (65 %) i V75-5 bränner trots ett fint startspår och vi har faktiskt relativt gott hopp om att så kan ske. Vi ger dock endast omgången en tvåa på en femgradig skala i spelvärde.

Färjestad är en utpräglad spetsbana vilket vi upprepat förut och banan är relativt smal och med ett kort upplopp och det brukar vara svårt att komma till bakifrån utan en bra häst och ett offensivt upplägg. Det är runt nollgradigt och vindstilla i Karlstadstrakten och ingen förväntad nederbörd fram tills spelstopp så vi räknar med ett fint banunderlag där det ska gå att köra med sommarbalans men det kan krävas brodd i skorna. Vi förväntade oss visserligen en fin bana i onsdags också på Solvalla där den blev ordentligt tungsprungen vilket gjorde att många hästar sprang sig väldigt trötta, och det finns inga garantier under den här årstiden, men Solvalla har haft betydligt mer problem än Färjestadstravet med banunderlaget under de senaste åren.

Vi har lanserat ett nyhetsbrev om du vill ta del av information om våra tips, promotions, nyheter eller gratistips som vi sporadiskt kommer att skicka ut: https://skoinfo.se/skoinfo-se-nyhetsbrev/

Om du är intresserad av våra andelsspel på V75 Tillsammans för 134, 300 respektive 1 000 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Klass I

V75-omgången inleds med ett kortdistanslopp med autostart i Klass I med propositionen 200 001 – 400 000 SEK. Det inledande loppet ser spelmässigt intressant ut då vi har hittat en mycket spelvärd utgång i femtehandaren 6 Global Signature (14 %) som vi skriver mer om under utgångar och vi dessutom har tre singelprocentare med i B-gruppen. Loppets knappa favorit är 2 Önas Igor (20 %) och han har visat att han duger inom V75 när förutsättingarna är de rätta. Han återkom efter vila näst senast och var okej men desto bättre senast med riktigt täta starter vecka-vecka då han brukar kunna vara som bäst. Nu är det två veckor mellan starterna och vi förväntar oss en bra insats men det finns ingen större spetschans och högst troligt blir det ett lopp i vinnarhålet eller utvändigt i ryggar och med klaff så kan det mycket väl gå vägen även om det krävs en del flyt och som betrodd håller vi spelvärdet som neutralt. Han har hittat en extra växel med jänkarvagn på slutet men gick bra med vanlig vagn senast och verkar ska gå med samma igen.

Vi håller upp skrällarna 11 Beatinathedevil F. (2,1 %) som vi skriver mer om under skrällbud och 10 Xanthis Amazing (4,3 %) som var klart förbättrad senast i ny regi och det verkligen lyste “nästagångare” om hästen. De har siktat mot denna uppgift och blir det överpace som vi är inne på så kan hon mycket väl spurta ner allt. Hon har en seger och en tredjeplats på två starter över distansen men det krävs så klart lite klaff härifrån. Slutligen varnar vi för 4 Oscar Rhode (4,3 %) som har kapacitet som räcker långt här och känns extra intressant då det blir jänkarvagn. Totalt tar vi med sju streck och väljer att ta bort någon betrodd häst som vi anser vara överspelad men har viss vinstchans och här kan vi mycket väl åka ut direkt så den som har råd tar med några till.

V75-2 Klass II

Dagens andra V75-avdelning är ett medeldistanslopp med voltstart och propositionen 50 001 – 200 000 SEK. Klar favorit är liksom senast det orutinerade löftet 11 Titan Brodde (38 %) och att han är betrodd köper vi men av ungefär samma anledningar som senast så känns han överspelad. Han är en glänsartyp och trots att han gick riktigt bra efter galopp senast och insatserna vid vinsterna har varit bra så anser vi inte att de ska övervärderas då motståndet har varit billigt och det ofta ser bättre ut än det är efter galopp. Han har dessutom galopperat i två av sina blott fem starter och även om bakspåret med voltstart möjligtvis ökar chansen jämfört med senast till en felfri avgång så bör det också innebära positionsproblem och det finns tillräckligt med frågetecken för att lägga ner honom i B-gruppen som klar favorit då det sitter ett par bra hästar nära täten också. Vi värderar vinstchansen på favoriten till 25 %.

Vår tipsetta är istället 1 Arnold Scoop (14 %) som är startsnabb och klar spetsfavorit. Därifrån vann han på ett mycket övertygande sätt senast och vår känsla är att han är kraftigt på väg uppåt för dagen. Han satt smällfast i comebacken efter nästan ett års frånvaro och var okörd senast och vi förväntar oss en ännu bättre prestation i den här starten och då får favoriten kämpa för att komma ikapp. Han har inte gjort så många starter för sin ålder men har tidigare visat sig fungera som allra bäst på vintern och med nuvarande tidsintervall mellan starterna och vi anser att han är klart underspelad och taxerar vinstchansen till 26 %.

I A-gruppen lägger vi även 6 Radjah d’Inverne (3,1 %) till en låg spelprocent som vi skriver mer om under skrällbud. Bakom ovan streck håller vi upp 2 Mood Indigo (12 %) som det trots allt lyser klass om och nu kan få en bra resa och ska tävla med öppet huvudlag istället för helstängt som i de två senaste där han slösat lite på krafterna. Läget är chansartat i voltstart men han är riktigt bra när han är på topp och bör vara ännu bättre än senast i den här starten och har flugit lite under radarn här. Nämnas bör även 8 Bowling Triple X. (15 %) som imponerade när han höll för favoritskapet under nyårsaftonen men nu rankar vi ner honom som betrodd då vi anser att utgångläget ställer till det och det är ett helt annat motstånd den här gången. Löser det sig så finns dock vissa vinstchanser men han får nöja sig med att vara C-häst. Totalt tar vi med sex streck och försöker jobba in en skräll.

V75-3 Gulddivisionen

Dagens Gulddivision är ett sprinterlopp med autostart och det har lockat nio deltagare. Det är ett okej snabblopp för årstiden men håller i ärlighetens namn ingen högre klass och har dessutom en storfavorit i form av 2 On Track Piraten (86 %) som tyvärr är väldigt svår att fälla. Han har lottats till ett perfekt läge och bör sitta i ledningen utan några större problem och skulle han mot förmodan bomma den så bör samtliga ekipage vara inne på att släppa. Vi skriver mer om spiken under separat rubrik nedan. De värsta konkurrenterna 5 Royal Fighter (5,3 %) lär inte kunna ta sig förbi i starten och han har för övrigt fortfarande inte vunnit under vintermånaderna efter ett dussin starter medan 9 Thai Broadway (5,0 %) har lottats till ett bakspår och dessutom kanske inte riktigt imponerat som mest på slutet – senast blev han bl a frånåkt av favoriten efter ett lopp i rygg på ledaren och bättre än så lär det knappast lösa sig med de här förutsättningarna. Att det bara är sex lopp att lösa den här omgången gör att vi inte förväntar oss någon miljonutdelning men det kan ändå ge hyfsat betalt.

V75-4 Kallblod

Omgångens fjärde V75-avdelning är ett kallblodslopp över medeldistans och voltstart. Loppet är öppet för svenska och norska kallblod som vunnit mellan 200 001 – 800 000 SEK med 20 meters tillägg vid vunna 470 001 SEK och klar favorit är 14 Bellfaks (40 %) och det är ingen tvekan om att han rent kapacitetsmässigt är den bästa hästen i loppet när han fungerar som han ska och han kommer dessutom från en mycket bra insats på Momarken. Han har bra statistik på Färjestad där han har 4-0-1 på sju starter jämfört med 3-2-1 på 16 starter på andra banor. Trots detta anser vi att spelvärdet endast är neutralt då han fortfarande är ett osäkert kort även om det finns tecken på att han stabiliserats på slutet. Han har galopperat i hela 14 av 33 starter och vi bedömer att galopprisken är åtminstone 25 % och då utgångsläget dessutom är väldigt byngligt och det lär bli vida spår på vägen samtidigt som det förhoppningsvis sitter en bra häst i spets så känns han långt ifrån klar även om han ska vara delad favorit.

Vårt förstastreck är dock istället 1 Hallsta Vinnex (16 %) som liksom favoriten har en historik av att galoppera mycket men verkar ha stabiliserats på slutet där han gått felfritt i fyra av de fem senaste och då har också segrarna börjat ramla in. Senast var han ute på V75 i Umåker på vinterbana och det var en riktigt vass prestation när han avgjorde på ett enkelt sätt från dödens även om det kanske såg lite bättre ut än det var då hästen endast gick med korta broddar. Det låter i alla fall fortsatt väldigt uppåt kring hästen och då vi håller honom som klar spetsfavorit vid felfri avgång så är vi osäkra på om favoriten bara kan kliva fram och ta ner honom utvändigt med lite spår längs vägen – speciellt på Färjestad där spets är lite extra gynnsamt.

Vårt förstastreck kan vara en tänkbar chansspik men väljer du att gardera så glöm för allt i världen inte 5 Gärdsjö Aragon (4,9 %) som vi anser vara kraftigt underspelad trots att det inte är en kusk som direkt radar upp V75-segrar. Han är klar andrahandare i spetsstriden och hoppar Hallsta Vinnex direkt så ligger vägen till spets öppen och det är en postion som han trivs bra i. Det är inte heller otänkbart att Bellfaks gör bort sig och då blir vi inte förvånade om det blir ett blufflopp där han bör kunna hålla undan och procenten är tilltalande. Vi väljer att ta med sex streck här men har du en fetare plånbok kan det var motiverat att fylla på med två-tre streck till för det är ett öppet lopp om de bästa kommer bort.

V75-5 Top 7 – Silverdivisionen

Den femte avdelningen är ett långdistanslopp med autostart som är öppet för hästar med 400 000 – 1 500 000 SEK intjänat som vanligt och den här gången är det Top 7 dessutom. Vi kommer dock fortfarande nöja oss med att försöka lista ut vem som vinner istället för vem som blir sexa eller sjua… Loppet har drabbats av två strykningar och det känns relativt ihåligt och här räcker det mycket långt med våra streck. Klar favorit är Magnus Jakobssons 3 Fossens Bonus (65 %) som har varit en följetong inom V75 på slutet och imponerat stort – inte minst senast där han vann V75-finalen i Silverdivisionen samtidigt som han fortfarande står kvar i klassen. Vi tyckte att var en barfotahäst tidigare och att han var lite blöt i slutstriderna om det blev kamp men han har helt klart höjt sig på slutet med norskt huvudlag i de tre senaste starterna och ska gå med samma igen. Den enda ändringen är att det kanske krävs brodd i skorna och det kan vara ett litet frågetecken men det som gör att vi har svårt att köpa det stora favoritskapet är framför allt att vi inte tror på att han når spets där han vunnit elva starter och att det istället kommer sitta en mycket bra häst i den positionen.

Ett annat orosmoln är även att det gått aningen långt sedan den senaste starten då han med nuvarande intervall (21-30 dagar mellan starterna) har 1-1-1 på sex starter jämfört med 11-1-0 på sjutton starter med tätare intervall. Inte minst över den långa distansen kan det bli lite stumma ben till slut om han inte bombar till spets och får bestämma, vilket det faktiskt blivit för honom tidigare över lång distans efter ett litet upphåll. Vi spelar istället med 2 Thai Navigator (14 %) som utgång vilket vi skriver mer om under utgångar och totalt tar vi med fyra streck. 7 Indoor Voices (8,9 %) har Roger Walmann fått riktig ordning på med jänkarvagnen på slutet och hon kan bjudas in om favoriterna kör mot varandra, inte minst om favoriten laddas för spets och blir vass utvändigt om ledaren vilket är en uppenbar fara över lång distans. Strykningarna gynnar både henne och vår C-häst som lär köras på säkerhet och hamna i de bakre regionerna från innerspåret.

V75-6 Bronsdivisionen

Den sjätte V75-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart i Bronsdivisionen och propositionen är 400 001 – 800 000 SEK. Detta lopp känns klart spelintressant då vi inte alls köper favoriten 3 Lincoln Lawyer (37 %) som är en hårt betrodd häst som vi faktiskt lägger utanför systemet trots sex streck då vi inte tror att han håller ledningen och han då lär hamna på mellanhand. Honom skriver vi mer om under övervärderade och vår A-grupp och även utgångsgrupp är istället 11 Mellby Ciceron (14 %) samt 8 Pampalo (10 %) som båda känns mycket prisvärda och vi skriver mer om under utgångar. Där bakom har vi fyra singelprocentare i B- och C-gruppen där vi framför allt varnar för 6 Barkevious Mingo (5,8 %) som har ett strålande facit på Färjestad och imponerat lite extra på slutet. Han känns allmänt uppåt och har en liten spetschans men kan även vinna från andra positioner om det blir hårt tempo på vägen. Vi tar totalt med sex streck men här finns risken självklart att vi kan åka ut då vi trots allt tagit bort favoriten som ändå har en relativt hög vinstchans och dessutom finns det några ytterligare skrällbud utanför systemet som vi gärna haft råd med.

V75-7 Stolopp

V75-omgången avslutas med ett stolopp med voltstart och tillägg och det är öppet för ston med lägst 50 001 SEK och tillägg 20 meter vid vunna 185 001 SEK. Loppet är relativt rundspelat och tyvärr har vi ingen “rolig” lösning på avslutningen då vi i stort håller med spelarkåren och de betrodda från tillägg startar tyvärr också med klart högst vinstchanser och då har vi ändå verkligen sökt med ljus och lykta efter skrällbud här. Knapp favorit är 10 Merles Simone (22 %) och ni som följer oss vet att det är en sort som vi gillar även om hon inte lyckats på V75 i Sverige än. Vi anser dock att hon är lite underspelad igen pga det då dagens uppgift ser mycket lämplig ut förutom att det föreligger en viss galopprisk från andraspår i volt. Om hon går felfritt så bör hon komma iväg bland de bättre från tillägg och hon kommer från en mersmakande prestation på Bjerke. Hon har visat sig fungera bra på Färjestad där hon har vunnit vid tre av fyra starter och är en av få hästar i detta fält som kan göra grovjobb på vägen. Vi är inne på att det kommer bli en offensiv körning och att hon kommer parkera relativt tidigt i dödens och kontrollera fältet eller kanske till och med får överta spets och då bör vinstchansen vara stor.

Bakom henne rankar vi främst 14 Takeaway (21 %) som det lyser form om för dagen men tyvärr för hennes del lär hamna illa till och då kan det helt enkelt bli för långt fram då det inte är någon grovjobbare utan behöver ryggar in i det längsta. Får hon ett lämpligt rygglopp så är det dock goda möjligheter att hon spurtar förbi allt och spelvärdet är svagt plus. Att hon ska gå med norskt huvudlag för första gången kan ha en stor effekt på en sån här märr som alltid gått med öppet huvudlag och det huvudlagsbytet är mycket intressant. Totalt tar vi med sex streck men känslan är lite att vad som helst kan hända i loppet så det kan vara motiverat med fler streck.

Spiken

V75-3: 2 On Track Piraten (86 %) har ett “staket” i raden med fem raka segrar och blir historiskt stor favorit från ett perfekt läge i Gulddivisionen, i en upplaga som inte heller den här veckan håller den allra högsta klassen. Senast Hans R Strömbergs ögonsten startade i Gulddivisionen för två veckor sedan så bedömdes han vara så överlägsen att loppet lades utanför i ett ramlopp och det ser inte mycket hårdare ut den här gången för att vara helt ärlig. Det blir inga ändringar på balans eller utrustning som fungerat så bra på slutet och intervallet sedan den senaste starten är optimalt och hästen verkar vara helt travsäker och går bra med skor och brodd och okänslig för banunderlag – vilket är en anledning till att han är så stabil att räkna på även under vintermånaderna – och att det är kort distans där hästen har sämst statistik är ingenting om oroar i den här omgivningen där han inte behöver vara på topp för att vinna. Vi taxerar vinstchansen till 82 % och sätter Royal Fighter som reserv då han inte är först på turordningen och bör kunna spetsa om favoriten blir struken.

Utgångar

V75-1: 6 Global Signature (14 %) är en sort som vi är mycket förtjusta i och det ser ut att finnas mycket utveckling kvar i honom och det kan mycket väl bli en klassklättare om man ska döma efter hur han sett ut på slutet. Det är många som hävdar att den korta distansen är en stor nackdel för honom men vi tycker faktiskt att förutsättningarna till dagens start ser fina ut då han presterat som allra bäst på Färjestad tidigare med två segrar och en tredjeplats på tre starter och rent loppscenariomässigt är vi inne på att det kommer att bli en rejäl körning i detta lopp då det finns flera startsnabba hästar som vill köra om spets eller en bra position och att det kommer gynna spurtstarka ekipage.

Han har gått med norskt huvudlag i de två senaste starterna och har sett riktigt fin ut. Senast i V75-finalen så fick han ett småtungt lopp och fastnade i en trött rygg och gick i mål med krafter kvar och det var en fortsatt positiv insats enligt vår mening. Den här gången ska de antagligen testa med ett halvstängt huvudlag för första gången för att få honom lite rappare vilket vi tror kan få en positiv effekt. Vi vill dock nämna att det finns vissa frågetecken till dagens start så som distansen och att han är vaccinerad och att träningsförhållandena inte varit optimala på slutet men hästen har inte varit ifrån länge och vi tror inte att han kommer vara försämrad av det. Vi tar minusfaktorerna i beaktning men samtidigt taxerar vi vinstchansen sammantaget till 27 % och då känslan dessutom är att dagens 14 % kan sjunka så är spelvärdet högt.

V75-5: 2 Thai Navigator (14 %) är en norsk gäst som är något av helgens informationsvinnare då det är mycket utrustningsändringar och mycket positiva tongångar från stall Anette Skårnes som meddelar att hästen är “kjempefin” i träningen. Han har både stark och startsnabb men har haft skadeproblem och gjorde bara tre starter under fjolåret. Han återkom dock i ett mycket fint skick vid segern på Bjerke näst senast. Han galopperade dock igen senast vilket är lite oroande på en skör häst men det berodde på att banan var hård enligt stallet och att hästen tävlade barfota runt om och inte tålde det.

Den här gången blir det skor runt om eftersom det är barfotaförbud och det är faktiskt inget plus jämfört med de värsta motbuden som bevisat fungerat bra med skor nyligen, även om det slätas över av tränaren själv då han tävlade med skor som unghäst. Det som framför allt gör honom intressant är att han ska tävla i jänkarvagn för första gången och med körspö samt med Björn Goop i sulkyn för första gången vilket allt givetvis är mycket intressanta förändringar. Vi ser också distansen som en fördel jämfört med favoriten och håller han bara ut favoriten i starten så är det hästen att slå i loppet till en mycket mer attraktiv spelprocent även om en hård öppning kan fälla båda ekipagen. Vi taxerar vinstchansen till 32 %.

V75-6: 8 Pampalo (10 %) är mycket kapabel när han fungerar vilket han bland annat visade vid segern högst upp i raden och han kan öppna mycket snabbt när han vässas upp maximalt. Han blev behandlad inför senast av Ulf Stenströmer och återkom i ett mycket bra skick där de behandlat honom och verkar ha hittat rätt på problemen och han travade bättre än tidigare (galoppen var inte hästens fel). Det ska bli mycket intressant att se hur mycket förbättrad han är till den här starten och vi blir inte helt förvånade om han blåser till spets direkt här om travet flyter på bra. Oavsett vilket så tycker vi att han ska räknas tidigt om det inte strular på vägen. Vi taxerar vinstchansen till 16 %.

V75-6: 11 Mellby Ciceron (14 %) är skör men en av de mest fartfyllda hästarna i loppet när han fungerar på topp och har en ruggig spurt vid rätt löpningsförlopp på rulle. I den senaste starten den 27 december fick han äntligen sin första seger under fjolåret då han haft en del otur och slutat tvåa hela fyra gånger men vi tycker inte att han är oärlig på något sätt. Insatsen senast var faktiskt riktigt imponerande och även om utgångsläget är lite besvärligt den här gången så är vi lite inne på att det kan bli tuff körning i detta lopp med flera startsnabba hästar som är ute efter täten och då kan loppet bli perfekt kört åt honom och vi blir inte förvånade om han blåser förbi allt över upploppet i sådana fall. Vi taxerar vinstchansen till till 24 %.

Övervärderade

V75-1: 1 Charming Soldier (15 %) är mycket startsnabb och klar spetsfavorit i inledningen och den naturliga hästen att gå på över kort distans på spetsbanan Färjestad. Han fungerar riktigt bra i den positionen men samtidigt är det en häst som vi rent kapacitetsmässigt inte håller speciellt högt och vi är inne på att han endast duger i detta lopp om det blir lite av ett bluffflopp och det känns lite långsökt. Vi är nämligen inne på att det blir en hård spetskörning och med tanke på att Petter Karlsson sällan får chansen att trolla bort lopp så är det inget loppscenario som vi håller högt att det ska bli lågt tempo upp till varvningen. Det finns dessutom flera formtoppade ekipage som är spurtstarka i sällskapet. Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

V75-6: 3 Lincoln Lawyer (37 %) har vi tidigare hållit som en utpräglad barfotahäst men han har faktiskt gjort ett par relativt starka prestationer med skorna på hovarna på slutet – för tre starter sedan så vann han t o m med skorna på för andra gången i karriären – och han blir därmed klar favorit i Bronsdivisionen. Han är fortfarande klart vassare barfota runt om men han duger under den här årstiden då loppen är lite sämre och alla andra går med skor också och det fungerar bra med helstängt huvudlag och jänkarvagnen på. Det som gör att vi inte tror på honom den här gången är att vi inte tycker att han är tillräckligt startsnabb för att hålla ut några spetskanoner utvändigt och att han sedan hamnar på mellanhand i loppet. Det finns givetvis en liten risk att han spetsar men ifrån alla andra positioner så är han överspelad och vi taxerar vinstchansen totalt till 16 %.

V75-7: 1 Tiller (9,5 %) har ett bra läge och kan hålla ledningen i den sista V75-avdelningen där vi söker med ljus och lykta efter skrällbud men vi väljer ändå att lägga henne utanför ramen. Hon ser ofta fin ut och gjorde debut i ny regi Oskar Svanberg senast men visade samma ovilliga tendenser som tidigare och vi köper inte riktigt bortförklaringarna från stallet att hon behövde loppet i kroppen. Hon har faktiskt bara vunnit en gång på fem försök i spets ifjol och vi tycker att hon känns lite överspelad till den här procenten. Vi taxerar vinstchansen till 4 %.

Skrällbud

V75-1: 11 Beatinathedevil F. (2,1 %) har ett besvärligt utgångsläge vid en första anblick över kort distans på Färjestad men allt eftersom vi grävt i loppet är vi inne på att det inte behöver vara så illa. Vi är nämligen inne på att det kommer bli ett högt tempo inledningsvis och möjligtvis en utdragen körning också och faktum är att spåret med denna proposition inom V75 faktiskt är relativt okej. Det finns också en del förutsättningar som talar för henne idag. Hon trivs bra på vintern och över kort distans och framför allt så gör hon sina bästa prestationer med nuvarande intervall mellan starterna där hon har 8-0-4 på 17 starter. Det är dessutom ett stort plus att det antagligen blir en svensk jänkarvagn igen som hon har 3-1-1 på fem starter med jämfört med 0-4-1 på nio starter i vanlig vagn det senaste året. Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

V75-2: 6 Radjah d’Inverne (3,1 %) vann överlägset senast och är vår andrahandsfavorit (taxeras till 30 %) till att nå ledningen och når han dit så känns han intressant idag då han kommer från en topprestation från den positionen. Det är lite svårbedömt hur bra hästen är men intrycket var mycket fint och det låter rent allmänt uppåt kring honom sedan senast. Statistiken med nuvarande tidsintervall är 3-0-1 på åtta starter jämfört med 0-2-2 på tio starter är också ett plus och om den orutinerade favoriten kommer bort så tror vi att han duger bra mot resten av fältet till en väldigt låg procent. Vi taxerar vinstchanen till 11 %.

Jokersystemet

V75 Färjestad

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

7*6*1*4*2*6*4 = 4 032 kronor[/content_protector]

1 thought on “V75 Färjestad

Comments are closed.