V75 Färjestad

V75

Unionstravet på Färjestad och vår Jackpotspik är inte ens favorit

[content_protector password=”skrällduglig” cookie_expires=”3600″]I lördags var det V75-finaler på Solvalla där vi inte fick med oss någonting trots en spelvärd spik i Ottens Casher då det blev väldigt favoritbetonat i övrigt och vi missade på Partizan Face i V75-avslutningen. Kriteriesöndagen stod vi över på hemsidan för att fokusera på lördagens V75-omgång på Färjestad med Unionstravet och en stor Jackpot igen med 57 miljoner till en ensam vinnare. Det var även en stor Jackpot i lördags men det blev som sagt lite av ett antiklimax då det blev så favoritbetonat och vi hoppas verkligen att det är dags för en större utdelning den här omgången då det gått lite inflation i Jackpottar på slutet.

Lördagens omgång är lite lurig då vi har en ansenlig mängd norska gäster och ett par lopp som känns väldigt skiktade med starka favoriter medan de andra är väldigt öppna och där små marginaler sannolikt kommer att avgöra resultatet. Nyckeln till omgången är att man hamnar rätt på det i loppen med de stora favoriterna och vi lämnar gärna lite öppningar för att de ska falla tungt och att vi därmed kan vinna en miljonutdelning.

Vi är därför mycket nöjda med att ha hittat en spelvärd spik i 10 Slide So Easy (19 %) i V75-6 som har sett otroligt fin ut på slutet och vi tror kommer växla ner det här motståndet ganska bekvämt med lite tempo på vägen – vilket det ser ut att bli med sådana hästar som Pepe di Jesolo i loppet. Vi nöjer oss med ensam A-häst och utgång på omgångens största “lampa” 6 Tekno Odin (74 %) i V75-5 som sett oslagbar ut igen på slutet och normalt sett dirigerar kallblodsloppet runt om. Vi lägger därmed omkring 50 % av systemet på honom och hoppas att han trots allt sviker mot flera dugliga motståndare.

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 134, 300 respektive 1 000 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Klass I

Omgången inleds med ett Klass I-försök som spelmässigt ser väldigt intressant ut då vi inte köper favoritskapet på 2 Sundsvik Mayday (36 %) som vi anser är kraftigt överstreckad och vi därför har lagt under omgångens mest överspelade hästar. Vi väljer att fylla på ordentligt med hästar i loppet då det kan bli en vild körning om positionerna inledningsvis och det finns gott om hästar som kan skrälla till vid rätt resa. Dessutom har flertalet av dessa inte ställts mot varandra tidigare och det är svårt att jämföra deras tidigare prestationer mot varandra.

Även om det finns skrällpotential i loppet så spelar vi dubbelutgång i loppet på 5 Count Response (15 %) med jänkarvagn samt 4 Nobel Amok (17 %) som har fördelaktiga lägen och vi anser höjer sig ett snäpp mot övriga. Dessa skriver vi mer om under utgångar och för dig som gör ett mindre chanssystem så kan ett tänkbart alternativ att låsa på dessa två hästar. Vi tycker dock att samtliga B-hästar känns spelvärda också, inte minst 9 Önas Igor (4,0 %) som fortsatt såg kanonfin ut i V75-finalen senast som fastlåst och 3 Wizard of Ousse (2,5 %) som också är startsnabb och ska gå barfota runt om för första gången samt med jänkarvagn, och totalt tar vi med åtta hästar och bör överleva även om det faktiskt kan vara motiverat att helgardera.

V75-2 Klass II

Om den första avdelningen var oviss så är detta Klass II-försök ett riktigt getingbo där det finns flera hästar som mycket väl kan ha en spännande framtid. Loppets knappa favorit är 9 Trevi Dilli (22 %) som ståtar med tre raka segrar och har har gjort det riktigt bra. Vi köper att hon är betrodd men för oss är hon bara en av flera då vi dels är vana med att Flemming såsar för länge i kön och det mycket väl kan bli en bortkörning även om det löser sig från det besvärliga utgångsläget då hon trots allt visat mest när hon varit med där framme.

Vår klara förstahäst och enda A-häst är istället 4 Mood Indigo (17 %) som vi gillar skarpt och nu har gått ett lopp efter lång vila. Denna häst ser vi som mycket kapabel och vi blir inte förvånade om han vandrar långt upp i klasserna. Utgångläget passar bra och det aviseras barfota fram nu för en häst som slagit på sig vilket vi ser som väldigt positivt då han haft stora platsproblem. Vi var länge inne på att spela utgång men risken finns att det kan behövas något ytterligare lopp i kroppen innan vi ser en topprestation. Vi fyller på med många hästar i detta lopp och försöker jobba in en skräll!

V75-3 Guldivisionen

Lördagens Gulddivision är relativt svagt och det känns som om spetsstriden är helt avgörande. Håller favoriten 1 Västerbo Highflyer (48 %) utan en alltför utdragen spetskörning så bör han vinna och vi spelar utgång men vid annat scenario så kan det skrälla till rejält här och vi fyller på med totalt sex hästar och varnar framför allt för 6 Knows Nothing (7,7 %) som var riktigt vass senast och kan öppna visslande snabbt från ett sånt här spår om han laddas fullt och vi har som ett av omgångens skrällbud. Nämnas kan att vi trots sex hästar lägger andrahandaren 11 Digital Ink (17 %) utanför systemet och skriver mer om honom under övervärderade

V75-4 Nextjet – Unionsstayern

Den fjärde avdelningen är ett stayerlopp över tre volter som känns vidöppet bakom favoriten 6 Heartbreaker V.S. (39 %) som är en häst som vi gillar skarpt och faktiskt var nära att göra mer av den här gången i ett ganska ljummet långlopp. Det ska dock bli vanlig vagn till denna start vilket är ett minus och hästen kommer också från en galopp och har galopperat i två av de tre senaste starterna samtidigt som vi inte är helt säkra på hur han kommer iväg från innerspåret i volt vilket gör att vi väljer att köra med hängslen och livrem. Kommer favoriten vettigt till och löper upp till sin kapacitet så tror vi dock att segern blir relativt enkelt då han står bra inne i loppet enligt vår mening och vi värderar vinstchansen till 48 %.

Bakom favoriten har vi kanske en relativt trist ranking då den för omväxlings skulle följer strecklistan men vi anser helt enkelt att spelarkåren hamnat rätt på det i loppet och vi kan inte höja upp hästar när det inte går att motivera det. Om vi ska varna för någon häst så är det 3 Twigs Briard (14 %) på startvolten som har visat väldigt hög kapacitet i ljusa stunder och de kan få problem att nå honom från kön eftersom det mer eller mindre saknas utpräglade specialister över tre varv på tilläggsvolterna. Det här är en lite småtrög häst som vi därför tror kan reagera väldigt positivt på att han ska provas med norskt huvudlag för första gången – vilket fungerat bra i träning – och vi tror att 3140 meter ska fungera bra för en sån här typ av häst. Det finns dock en liten risk att han inte kommer till täten då offensive Carlos Söderström bakom 2 Venividivici Karsk (1,0 %) brukar köra så länge lampan lyser. Vi fyller på med sju hästar och känner oss trygga med det.

V75-5 Unionskampen

Den femte avdelningen är ett kallblodslopp där vi får se omgången stora favorit 6 Tekno Odin (73 %) och det favoritskapet känns självklart då han varit otroligt läcker på slutet efter att de slutat att betäcka med honom men samtidigt anser vi att spelvärdet är svagt negativt till den här spelprocenten och väljer att nöja oss med A-häst och utgång och gardera och gå på för de stora pengarna. Vill du vinna ofta så spikar du här också men vi väljer att gardera då vi har en annan spik med ett högre spelvärde.

Anledningarna till att vi väljer att gardera är dels att vi är oerhört förtjusta i 9 Odin Tabac (10 %) som är startsnabb och fortfarande lite av ett oprövat kort. Vi blir faktiskt inte helt överraskade om han smiter igenom mellan hästar och hamnar framför favoriten och då kan han faktiskt bli en svår nöt att knäcka om han är på topp som han varit tidigare i år även om favoriten kanske inte var på topp senast de möttes. Den andra orsaken till att vi väljer att gardera är att det låter relativt påställt på 3 Tekno Jerken (1,3 %) som ska köras barfota runt om och med jänkarvagn och laddas mot spetsen. Han ska köras därifrån också sedan vilket gör att risken för en tung resa ökar för favoriten vilket gör att det i sådana fall inte blir någon bluffseger även om han kan vara överlägsen från de flesta positioner om han är lika bra igen. Utöver ovan nämnda hästar väljer vi att fylla på med ytterligare två miljonskrällar och här drömmer vi om favoritfall!

V75-6 Silverdivisionen

Lördagens Silverdivision känns väldigt skiktat och här anser vi att det är ett fåtal hästar som gör upp om segern. Klar favorit i nuläget är Magnus Jakobssons 2 Fossens Bonus (41 %) och det är en riktig glänsare som i princip alltid ser ut som en rund miljon. I den senaste starten återkom han efter lång vila och som första start som valack. Då mötte han en klent motstånd och glänste i vanlig ordning men man ska tänka på att dagens motstånd är klart hårdare där han står väldigt hårt inne i Silverdivisionen och vi förutspår dessutom att det kommer bli en tuff öppning och hårt tempo under vägen den här gången med rusaren 4 Pepe di Jesolo (9,6 %) i tokform utvändigt och “järnmärren” 7 Roses Glory (17 %) som lär laddas hårt för position så har vi svårt att tro helhjärtat på honom som storfavorit. Känslan är att han lär behöva något ytterligare lopp i kroppen för att nå toppformen och samtidigt anser vi att den senaste starten var lite intetsägande. Vi anser att favoriten är överspelad och väljer faktiskt att ta ställning emot och spika den knappa andrahandaren 10 Slide So Easy (19 %) som vi tror kommer få loppet kört i halsen och vi anser har högst vinstchans i loppet. Vi skriver mer om omgångens spik under separat rubrik.

V75-7 Bronsdivisionen

Omgången avslutas med en Bronsdivision över medeldistans  och här får vi se ett flertal hästar som är kraftigt på väg uppåt i karriären. Klar favorit är vinnaren i spårlottningen 4 Global Republic (39 %) och vi spelar utgång på honom vilket vi skriver mer om nedan. Vi dubblar dock A-gruppen med omgångens fynd 8 Stan Libuda (1,6 %) som var enormt bra senast och nu ska gå barfota runt om för första gången och vi hoppas jobba in om någon av våra andra utgångar har suttit. Han kan dessutom öppna snabbt och en stormvarning är härmed utfärdad. Där bakom vill vi framför allt varna för 5 Eder Bob (6,7 %) som har  varit väldigt bra hos Veijo Heiskanen och som vi trodde en del på senast men då gjorde oss besvikna. Nu är dock utgångsläget mer intressant med framspår och det är inte omöjligt att han kan norpa favoriten på spets då han kan öppna kvickt och lär laddas hårt och därifrån har han visat sig svårslagen. Till dagens start går han återigen barfota runt om och vi är inne på att start vecka-vecka kan höja honom. Vi väljer att ta med totalt sex hästar men har du en fetare plånbok kan det vara motiverat med flera streck här.

Spiken

V75-6: 10 Slide So Easy (19 %) har gått från klarhet till klarhet på slutet och gjorde sitt bästa lopp någonsin senast enligt Flemming Jensen där hästen såg enormt fin ut som kunde hålla undan hela vägen med krafter kvar trots en tuff öppning. Vi tycker att han duger riktigt bra i klassen och att det inte är det allra tuffaste Silverdivisionsloppet samtidigt som han gynnas av de två strykningarna på bakspår även om han är bäst med tidig tätkänning. Här tror vi dock inte att Flemming Jensen såsar i kön och det ser ut att bli hårt tempo hela vägen i täten med sådana hästar som Pepe di Jesolo och Roses Glory med i loppet och vi tror att favoriten 2 Fossens Bonus (42 %) kommer vara lagom mör av massagen och få sträcka vapen över upploppet. Vi taxerar vinstchansen till 36 %.

Utgångar

V75-1: 4 Nobel Amok (17 %) kommer från Thomas Lönns formstall som verkligen har fart på grejorna för tillfället. Liksom stallets övriga hästar har Nobel Amok visat toppform och vi har blivit smått frälsta över intrycket. Han har höjt sig rejält och det är idel positiva tongångar ifrån stallet och det hörs därifrån att de förväntar sig att hästen kan klättra en del i klasserna. Till lördagens start känns förutsättningarna perfekta då vi håller honom som spetsfavorit och blir spetsstriden avgjord direkt utan någon större strid så är det troligt att loppet är över då han vunnit sina flesta lopp därifrån. Vårt huvudscenario är dock att det kan bli ett rätt tufft tempo inledningsvis och då kommer vår andra utgång in i matchen. Att Örjan Kihlström sitter upp i sulkyn är knappast någon nackdel heller då han kör i ett flyt och de vann tillsammans den enda gången han kört tidigare. Vi taxerar vinstchansen till 27 %.

V75-1: 5 Count Response (15 %) är en häst som vi är förtjusta i och som nu har ett lopp i kroppen efter vila. I den förra starten hade han ett tufft utgångsläge från bricka tolv och hamnade i dödens efterhand. Därifrån höll han bra och känslan är att loppet ska ha gjort hästen gott. Träningsrapporterna efter det senaste loppet går i dur och det hörs på stallet att det nu ska bli ett offensivt upplägg och han ska nu köras med jänkarvagn för första gången i Untersteiners regi vilket brukar vara positivt. Vi anar att han har mer snabbhet i kroppen än hittills visat och ser inte den korta distansen som något negativt och blir faktiskt inte förvånade om han är så förbättrad att han kan vinna ifrån dödens om det blir en för tuff startrusning. Vi taxerar vinstchansen till 28 %.

V75-3: 1 Västerbo Highflyer (48 %) har mött den yppersta eliten under hela året och vuxit in där på ett bra sätt även om han inte radat upp så många segrar. Han har visat upp en bra form på slutet och möter nu på en helt annat motstånd då han går rejält ner i klass. Hade vi varit säkra på att han håller upp ledningen så hade vi antagligen spikat utan att tveka. Vi värderar dock spetschansen ”endast” till 40 % och även om vinstchansen inte är borta vid missad spets så finns risken att han blir instängd även om huvudscenariot i sådana fall är att han hittar ut. Till dagens start kan nämnas att det blir barfota runt om och jänkarvagn och det inte finns något att klaga på från stallet och vi värderar därmed vinstchansen till 54 % i en ganska svag Gulddivision.

V75-7: 4 Global Republic (39 %) är favorit i och det köper vi då vi har honom som  spetsfavorit och vi spelar därför utgång eftersom huvudscenariot är att han får bestämma lite under vägen för då blir han mycket svår att komma till tals med till slut om han springer en 1.11-tid eller liknande på den snabba Färjestads-banan.  Veijo Heiskanen verkar dock väldigt inne på att ladda med hästen direkt utvändigt och det finns en risk att det blir en våldsam öppning här samtidigt som favoriten fick en ordentlig “skalle” i dödens senast som ibland ger en reaktion i starten efter och vi nöjer oss med A-häst och utgång då det finns ett väldigt spelvärt skrällbud i det här loppet också som vi skriver mer om nedan. Det blir barfota och jänkarvagn igen och vi värderar vinstchansen till 48 %.

Övervärderade

V75-1: 2 Sundsvik Mayday (36 %) har en bra resultatrad och är en häst som stallet håller relativt högt men vi har inte blivit riktigt övertygade om hennes storhet än även om det så klart är en gedigen travare. I den senaste starten så gick hon i spets över lång distans och även om det är ett distansminus gentemot nu så var insatsen bara sådär när hon blev lätt avslagen av Dens Bea. Till dagens start är hon hårt betrodd mycket beroende på att spelarkollektivet verkar värdera hennes spetschanser klart högre än vad vi gör. Vi bedömer nämligen hennes spetsmöjligheter till endast 25 % och även om hon når till täten så lär det bli en tuff öppning och vi har då svårt se henne stå emot hela vägen. Ifrån övriga positioner minskar segerchansen drastiskt då vi bedömer hon klart bäst ifrån spets och vi har med henne på nåder på våra system då vi garderar friskt i V75-inledningen. Vi taxerar vinstchansen till 13 %.

V75-3: 11 Digital Ink (17 %) är en jättefin häst som alla vet och i vintras och våras dominerade han stort inom V75 och ståtar nu med en läcker resultatrad med sju raka segrar men till denna start är det svårt att tro på hästen. Det har nämligen strulat otroligt mycket för honom och han har varit borta länge och går bara ut direkt inom V75 eftersom det saknades andra snabblopp att gå ut i och formen är endast sextioprocentig enligt Stefan Melander – som för övrigt sällan brukar vinna direkt med sina hästar efter uppehåll.

Vi anser att uppgiften ser totalt iskall ut då han nu återkommer efter lång vila och utgångsläget är ett klart minus då han är klart bättre i den främre träffen. En vilsam preparéresa är beställd åt Örjan Kihlström och även om han är expert på att leverera sådana så tycker vi att det känns långsökt att han ska gå ut och vinna direkt från bakspår på “speedwaybanan” Färjestad även med maxklaff på vägen. Det blir dessutom skor runt om vilket knappast är något plus även om han radat segrarna på den balansen på slutet. Man kan aldrig såga en häst med den här höga kapaciteten helt men spelprocenten känns väl hög i skrivande stund. Även om vi anser att Digital Ink står sig bra inne i loppet rent klassmässigt så är vår känsla att han inte kommer få chansen idag och vi taxerar vinstchansen till 6%

Skrällbud

V75-3: 6 Knows Nothing (7,6 %) anser vi är klart intressant bakom favoriten idag då hästens prestationer på slutet har varit riktigt mersmakande – speciellt senast där hästan avslutade i 1.09-tempo i spåren – och samtidigt så är utgångsläget denna gång högintressant då vi håller honom som knapp spetsfavorit även om vårt huvudscenario (och önskescenario) inte är att han körs därifrån då vi tror på bättre möjligheter ifrån vinnarhålet över dagens medeldistans som trots allt är en lite negativ faktor. Han har dock gjort två mesmakande insatser på slutet och vi anser att han klarar av medeldistansen också även om kort distans är att föredra. Nämnas kan också att han kommer från stall Reijo Liljendahl och hans hästar går som tåget för närvarande. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

V75-7: 8 Stan Libuda (1,6 %) är omgångens stora fynd och vi var ytterst nära att försöka få med honom i utgångsgruppen men valde till slut att låta bli då den absoluta vinstchansen trots allt är fortsatt ganska låg. Hästen kommer hit med en läcker statistik och har varit bland de tre första i hela 27 starter av 35 men trots den fina statistiken var vi inte inne på honom när han dök upp som betrodd i K.G.Bertmarks minneslopp på Jägersro. Resultaten hade han nämligen gjort i Tyskland och vi var inne på att han inte skulle duga mot svenskt motstånd men vi fick revidera den åsikten efter loppet då prestationen var av bästa märke även om det endast räckte till andraplatsen.

Därefter har han gjort en start på Bjerke där han fick gå med jänkarvagn för första gången och intrycket var ruggigt fint och vi är nu övertygade om att hästen duger bra på V75 och säkert kan klättra rakt upp i klasserna. Det blir återigen jänkarvagn och dessutom antagligen barfota runt om för första gången i dagens start och även om utgångsläget med spår åtta så klart inte är optimalt så är han startsnabb och vi tror på goda möjligheter för en snabbstart och utesluter inte spets (17 %) även om det är mer troligt att det kan bli någon annan position i den främre träffen. Får kusken som står sig hyggligt i sällskapet till styrningen så blir vi inte förvånade om det räcker till vinst trots läget men mycket kan häxa härifrån och vi höjer inte vinstchansen till skyarna. Den är dock helt klart högre än nuvarande spelprocent och vi utfärdar stormvarning. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

Jokersystemet

V75 Färjestad

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

5*7*3*6*4*1*3 = 3 780 kronor[/content_protector]