V75 Eskilstuna

V75

V75 med Dubbeljackpot och vi har vaskat fram några miljondrag

[content_protector password=”halvstängt” cookie_expires=”3600″]V75 på Jägersro förra lördagen var en spelmässigt trist historia då favoriterna radade upp sig och det visade sig att nästan alla nyligen lättade hästar som vi trodde på presterade bra men det gjorde tyvärr också de favoriterna som vi hoppades skulle bränna och utdelningen stannade vid futtiga 405 SEK. Det blev därmed en Dubbeljackpot till den här omgången på Eskilstuna och det tackar vi för då det finns 65 miljoner i sjurättspotten till en ensam vinnare. I praktiken så lär vi dock få se betydligt fler vinnare än så då det finns många starka favoriter till start.

Eskilstuna bjuder på V75 både på lördag och söndag den här veckan och söndagsomgången ser lite mer öppen ut på förhand men vi har vaskat fram en del lågprocentare till lördagsomgången också och med så mycket extra pengar i potten så kan det ge en hygglig utdelning utan att vi tror att den svävar iväg allt för långt. Utan Jackpotpengarna så hade betyget blivit lägre men nu ger vi omgången en stark trea på en femgradig skala vad gäller spelvärdet, något lågt då det trots allt finns en risk att det blir Jackpot igen på femmorna. Spiken hittar vi i Gulddivisionen i V75-5 där 4 Propulsion (73 %) har en mycket lämplig uppgift och vi krånglar inte till det för oss utan söker spelvärdet i övriga lopp. På Eskilstuna visar för övrigt vår statistik att barfotakörning är en fördel gentemot andra banor då den brukar vara mjuk och fin men det är svårbedömt hur det blir med vädret under den här årstiden och det kan vara värt att hålla koll på det närmare in på start.

Vi vet att vi har många pokerspelare bland våra följare och om du befinner dig på Malta idag för att spela Battle Of Malta så har vi en promotion som du kan läsa om här: https://skoinfo.se/blogg/promotion-battle-of-malta/

Om du är intresserad av våra andelsspel på V75 Tillsammans för 134, 300 respektive 1 000 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Bronsdivisionen

V75-omgången inleds med ett medeldistanslopp med voltstart och vi är inne på att spetsstriden kan avgöra mycket här och baserar vår ranking på det. Favorit är 10 Snabba Cash (31 %) från stall Peter Untersteiner som var mycket fin senast där han gick hela vägen utvändigt om ledaren Officer C.D. och bara klev undan till slut över upploppet och det är nog så att formen är ordentligt på gång för den här hästen som har tagit sex av tio segrar under hösten. Även om han är lite av en rusare och frontrunner som har tagit sina segrar i täten och går bäst utan ryggar så har han nio av tio segrar över medeldistans och vi tror att Peter Untersteiner tar ett tidigt initiativ och sänder hästen framåt. Han ska visserligen gå med vanlig vagn den här gången istället för jänkarvagn som han inte vunnit med i år på fyra starter men i nuvarande form så tror vi att han blir segerfarlig ändå oavsett löpningsförlopp och favoritskapet är befogat även om spelvärdet bara är svagt positivt.

Vi ger dock tipset till Untersteiner Jr med 6 Chosen One (14 %) som avslutade piggt i 1.10-tempo lite i skymundan senast i ett tufft lopp och visade fortsatt form och vi tror att han har en bra chans att nå ledningen från springspåret om han träffar rätt och därifrån kan han visa sig svårslagen. Hemmahästen 1 Cab Hornline (19 %) får många förespråkare men han har faktiskt inte vunnit på Eskilstuna på två starter och vi tror inte att han lyckas hålla upp ledningen från innerspåret. Om han skulle göra det så ska han givetvis räknas tidigt men vi var trots allt inte speciellt övertygade av insatsen senast även om han fick traska utvändigt på en tungsprungen bana (ett underlag som har gynnat honom tidigare) och toppformen verkar inte riktigt sitta där. Roligaste skrällbudet är 11 Eder Bob (3,3 %) som inte tog tag i grejerna alls senast men inte fungerade med ett nytt bett då enligt Veijo Heiskanen och den starten är det bara att glömma. Innan dess satt han fast med krafter kvar i ett tufft gäng och vi tror att han kan överraska till en väldigt låg procent nu när han är bortglömd och motståndet känns lite billigare och två hästar dessutom är strukna. Vi streckar sex hästar och hade kanske kunnat ta med en eller två hästar till för att vara helt säkra.

V75-2 Lärlingslopp

Ett  lärlingslopp med femton hästar och här är det upplagt för skräll i en i övrigt favoritbetonad omgång. Här startar en av dagens mer tveksamma favoriter i 3 Stronghold (36 %) som vi inte tror speciellt mycket på och skriver mer om under överspelade nedan då vi är tveksamma till skallen på hästen som uppträder knepigt även om det ser upplagt ut för att han ska kliva iväg till ledningen här.

Vi ger istället tipset till 9 Mellby Drake (18 %) som har radat upp fina prestationer i tuffa sällskap på slutet och vi tycker borde vara loppets favorit och därmed spelar utgång på och vill också varna lite för miljondraget 12 Alfas Dimitri (2,1 %) som verkar bli helt bortglömd och vi skriver mer om under skrällbud. Vi vill också nämna 2 Tuffetto Jet (12 %) även om han kanske är bäst på kort distans men han har vässats upp lite extra i jobben av Conrad Lugauer under veckan och har två segrar på två försök med Marc Elias och ett bra läge. Vi streckar sex hästar och den som har råd tar med några till.

V75-3 Klass II

Ett Klass II-lopp där vi hittar en mycket stor favorit i form av 4 R.K.King (68 %) som nu har gjort två starter i regi Veijo Heiskanen och verkligen övertygat. Han vann efter en stor galopp i den första starten och var bara bäst senast och vi tycker att favoritskapet är befogat även om det är lite väl stort. Som kuriosa kan nämnas att han också har två segrar på två försök på Eskilstuna även om det varit lite av en ny häst på slutet. Han är dock inte helt travsäker och lite nervös av sig som typ och långresan kan vara ett frågetecken den här gången och vi spelar inte utgång på favoriten och har bara 25 % av systemet på honom.

Spetsfavorit är kvicke 2 Feeka S.E. (9,5 %) tillsammans med 6 Charming Soldier (3,1 %) som kommer laddas utifrån (vilket också kan stressa favoriten) och frågan är om Oskar J Andersson släpper spets eller inte över den korta distansen men vi är inne på att han gör det. Att hon antagligen ska gå med skor runt om vilket hon endast har en seger med på sex försök känns inte som något plus och att det pratas om att gå med urryckare för första gången innebär väl också troligtvis att hon ska släppa spets och försöka speeda förbi till slut. Hon har gjort två starter över kort distans på slutet och varit bra även om hon fick se sig slagen av en smygkörd häst senast och med tanke på alla frågetecken och den låga klassen så tycker vi att favoriten ska garderas vidare i en Jackpotomgång då det rensar väldigt bra bakom. 1 New Moon Pellini (9,4 %) förlorade visserligen mot en bra häst senast och man kan sätta ett frågetecken om skallen men det är enklare emot här bakom favoriten och han bör få en vilsam resa på innerspår men han är ändå inte så tidig för oss. Vi nöjer oss med sex hästar här men nästan ingen häst är helt chanslös om favoriten kommer bort.

V75-4

Ett långlopp öppet till 275 000 SEK med ett tillägg vid 100 000 SEK och det luktar lite som att det kan skrälla. Favorit är 14 Wellino Avenue (18 %) men han svek ordentligt på V75 senast och har behandlats efter det och även om det kanske är den bästa hästen så tror vi inte att han är på topp i den här starten och det känns inte som någon bra favorit från bakspår på tillägg.

Vi tror mer på den andra favoriten 5 Sambuco (18 %) som vi spelar som utgång tillsammans med loppets mest intressanta drag 6 Mister Cane (6,5 %) som vi skriver mer om under separat rubrik nedan. Miljonskrällen 12 Deweykidumnhowe (3,6 %) gick godkänt senast vid andraplatsen i debuten i regi Svante Båth utan att direkt imponera men han har nu ett lopp i kroppen efter vila och har ett mycket intressant läge med springspår på tilläggsvolten och en strykning innanför med startspecialisten Erik Adielsson i sulkyn och hästen kan hamna väldigt bra till här direkt i starten. Det aviseras också att hästen ska gå barfota runt om vilket är intressant. Vi streckar åtta hästar här och det känns tryggt.

V75-5 Gulddivisionen

I Gulddivisionen blir 4 Propulsion (73 %) omgångens största favorit och vi håller med om det stora favoritskapet då hästen har en straffspark här på papperet och vi spikar och söker spelvärdet i övriga lopp. Han har satt sig i respekt och det ser ut som att de övriga med framspår främst är intresserade av att söka favoritens rygg den här gången. Reijo Liljendahl verkar inte heller speciellt optimistisk kring sina chanser med 2 Nadal Broline (10 %) även om han vilat sex veckor och alltid brukar gå bra efter vila. Vi skriver mer om vårt spikförslag under separat rubrik nedan.

V75-6 Klass I

Ett fint Klass I-lopp där det lär gå undan och det kan bli en ganska hård öppning. Favoriten 4 Hawk Cliff (36 %) kan öppna hyggligt och ska antagligen gå barfota runt om samt med urryckare efter att ha fått ett lopp i kroppen senast men han imponerade inte riktigt då och dagsformen känns lite svårbedömd och vi tror inte att han kan nå ledningen av egen kraft här då 1 Hazard Sund (3,6 %) och 6 Brothers In Am (11 %) lär ladda allt vad det går ifrån början. Timo Nurmos verkar dock vara optimistisk men vi tycker inte att det finns något större spelvärde på honom här utan rankar honom i B-gruppen.

Vi ger tipset till 2 Shelby Glide (18 %) som vi har jagat på slutet där han inte riktigt kommit till. Näst senast hade han mycket sparade krafter i mål efter en sen lucka och senast stod han bara och studsade från andraspår i volten men med bilstart tror vi att det ska gå bättre den här gången. Vi dubblar A-gruppen med den kapable finska gästen 3 Pascha Tilly (13 %) som är kraftigt kuskförstärkt den här gången med Ulf Ohlsson i sulkyn och vi tror att båda dessa hästar kommer gynnas av startrusningen här och att resan kan visa sig avgörande. Totalt streckar vi fem hästar och det bör räcka.

V75-7 Silverdivisionen

V75-omgången avslutas med en Silverdivision över lång distans där de bästa hästarna håller hög klass och kommer nå Gulddivisionen inom kort om de håller sig skadefria. Favorit är 5 Bravo Navarone (40 %) och han har verkligen gått från klarhet till klarhet under året även om det blev galopp som storfavorit senast. Det finns inga startraketer med bakom bilen den här gången och 1 Hero Sjöhammar (3,1 %) med Johnny Takter lär ganska lätt hålla ut övriga i starten och vi tycker att han känns intressant som miljonskräll här eftersom han ska gå barfota och med jänkarvagn och skriver mer om honom under skrällbud nedan. Mycket talar dock för att han släpper till favoriten som ska räknas därifrån då han har fem segrar på fem försök från den positionen i år. Han ska gå med can’t see back-muffar istället för helstängt huvudlag vilket förhoppningsvis ska göra honom mindre vass än senast men spelvärdet är bara neutralt till den här spelprocenten då det finns ett par riktigt starka motbud, t ex i form av vår utgång 11 Carabinieri (16 %) som har sett otroligt bra ut på slutet och vi skriver mer om under utgångar nedan. Vi stannar på fyra streck och här spricker vi knappast.

Spiken

V75-5: 4 Propulsion (73 %) matchas mot det franska vintermeetinget och har fått en tuff träningsperiod av Daniel Redén som låter mycket nöjd med sin häst för dagen även om han givetvis inte är helt på topp formmässigt. Hästen har dock ett lopp i kroppen och har sällan underpresterat och det känns långsökt att tro på en sämre prestation den här gången. Att Örjan Kihlström sitter i sulkyn känns stabilt och hästen har faktiskt fem segrar av fem över medeldistans och har bara inkasserat sina förluster på sprinterdistans vilket är värt att notera. De övriga ekipagen verkar ligga på rygg och om favoriten når spets så bör loppet vara över och vi spikar och söker spelvärdet i övriga lopp. Det blir barfota bak som har fungerat bra tidigare och hästen har vunnit även när han inte varit som bäst förut och det tror vi faktiskt att han kan göra den här gången om det skulle behövas.

Utgångar

V75-2: 9 Mellby Drake (18 %) har matchats hårt och varit bra varenda gång på slutet och avslutade positivt senast från de bakre regionerna i ett tufft Klass I-lopp och den insatsen var verkligen något utöver det vanliga. Nu startar han direkt nästa vecka igen och det är ett upplägg som vi tycker känns spännande och vi är inne på att vi kommer att få se en riktigt bra prestation den här gången. Vi håller även kusken Daniel Wäjersten högt bland lärlingarna och vi tycker att det här ekipaget borde vara loppets favorit. Han tävlar på vanlig balans och då favoriten är tveksam här så känns det bra att spela utgång på hästen som vi tycker borde vara favorit i loppet.

V75-4: 5 Sambuco (18 %) är en annan häst som vi tycker borde vara (klarare) favorit och spelprocenten känns för låg. Han har länge varit lite trög men svarade riktigt bra när Peter Untersteiner ryckte skorna på honom senast och då stod han för ett positivt intryck vid en ganska enkel seger. Om han kan komma till ledningen vilket det ser ut som att han ska kunna göra så blir han definitivt segerfarlig även om en månads vila inför den här starten och den långa distansen är två frågetecken. Distansen bör dock fungera bra då hästen lever på sin styrka och vi tycker att utgången är given även om vi dubblar utgångsgruppen med en skräll.

V75-4: 6 Mister Cane (6,5 %) har gått riktigt positivt på slutet med jänkarvagn och visat bra form. Senast var han ute i ett tufft V75-lopp och blev hängande i tredjespår och borde knappt ha kommit i mål men faktum är att han inte var stort slagen och gick i mål inte långt efter vinnaren Millmasai utan att riktigt ha fritt till slut och det var faktiskt smått imponerande. Det blir en återgång till vanlig vagn den här gången då det är voltstart men han har gjort bra lopp så också och att Stefan Söderkvist hoppar upp i sulkyn i kombination med innerspåret på tillägg gör att det är en större chans att han får ett bra löpningsförlopp och då tror vi att han blir segerfarlig. Han har gjort en start över 2640 meter vilket slutade med galopp men han återkom bra efteråt och intrycksmässigt så är det en fördel och hästen har tre segrar på sju starter efter mer än en månads vila vilket är fallet den här gången.

V75-7: 11 Carabinieri (16 %) har gjort tre starter efter långt uppehåll och sett allt bättre ut och intrycket inför loppet senast var rent strålande och han gick också otroligt starkt i tredjespår under slutrundan i 1.10,5-tempo även om det inte gick att göra något åt Fossens Bonus som hade fått bestämma i ledningen. Den här gången så kommer det knappast bli något blufflopp och att det är ett halvvarv längre distans ser vi enbart som positivt då hästen är mycket stark och rejäl till slut. Om han kan hitta draghjälp med rygg på Djali Boko under angreppet så tror vi att det är dags för seger den här gången och han känns mest spelvärd av de betrodda hästarna i V75-avslutningen.

Övervärderade

V75-1: 7 Victor A.U. (17 %) startar som hårt betrodd i V75-inledningen och kan öppna snabbt i voltstart men faktum är att vi tror att han får problem att ta sig förbi 6 Chosen One (14 %) innanför sida vid sida som också kan öppna snabbt och det låter också på Torbjörn Jansson som att han inte vill ge sig in i någon långdragen spetsstrid här – speciellt inte efter senast där hästen fick köra lite för länge för att nå spets och gav sig till slut. Han ska dessutom gå med bakskor den här gången vilket inte är något plus och eftersom vi tror att hästen kan hamna på vingel så tycker vi att spelprocenten känns för hög och vi lägger honom därmed utanför systemet helt och hållet.

V75-2: 3 Stronghold (36 %) tror många ska blåsa till spets och bestämma hela vägen i det öppna lärlingsloppet men det brukar sällan bli så enkelt där då det kan bli lite stökigt kört (undantaget är väl den förra helgen då). Hästen har alltid omgärdats av mycket snack och varit lovande och har helt klart fungerat bättre i nuvarande regi där han tagit sina tre segrar men vi har trots allt blivit besvikna på honom många gånger och han har bränt sex av åtta gånger från ledningen och det är inga bra siffror alls på en klar favorit. När han vunnit så har det inte varit något klockrent intryck heller och det är helt klart en knepig typ även om han är kapabel i sina ljusa stunder. Han möter ett par svåra konkurrenter här och vi tycker att favoritskapet är felaktigt och rankar därmed ner honom som C-häst.

Skrällbud

V75-2: 12 Alfas Dimitri (2,1 %) svek senast i comebacken då han inte kunde göra sig rättvisa på grund av sjukdom och blir därför bortglömd här. Han återkommer efter att ha tagit igen sig lite men har presterat bra direkt efter vila tidigare och är mycket rejäl när han tävlar på topp. Han tog två raka segrar förra hösten – bland annat en liknande spårtrappa från ett identiskt läge – innan han gick på pumpen där han blev hängande i tredjespår mot Seedorf O.M.F. i Bronsdivisionen och vi kommer även ihåg när han kom ut hösten 2013 och vann direkt efter en lång vila efter en 1.12-runda till slut. Vi tror faktiskt att han kan runda allt här för han räds inte att göra grovjobbet i tredjespår. Han har tävlat i vanlig vagn tidigare i år men nu blir det jänkarvagn och barfota fram istället för skor runt om vilket är ett plus.

V75-7: 1 Hero Sjöhammar (3,1 %) startar i ett stenhårt Silverdivisionslopp och får inte många förespråkare men vi har hästen på bevakningslistan eftersom han ska tävla barfota runt om vilket han provade på senast för första gången vilket vi tycker föll ut riktigt positivt även om läget var helt iskallt då och han fick ett helt omöjligt lopp. Det blir dessutom jänkarvagn vilket hästen fungerar bäst med och Johnny Takter i sulkyn vilket slutade med seger senast. Distansen är ingen fördel men hästen är allround och det blir antingen spets eller mer troligt vinnarhålet från det här läget och med lucka till slut kan det vara en rysare att se upp med eftersom de betrodda hästarna lär köra hårt mot varandra hela vägen.

Jokersystemet

V75 Eskilstuna

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

5*6*6*2*1*5*4 = 3 600 kronor[/content_protector]