V75 Eskilstuna

V75

Högklassiga V75-finaler och vi spikar en andrahandare och går emot favoriterna i E3

[content_protector password=”sundbyholm” cookie_expires=”3600″]Förra veckan satt vi kvar på V75 efter fem avdelningar då vi liksom nu spikade en andrahandare i Gucci Degato som var totalt överlägsen men tyvärr föll vi till slut på A-kravet då vi hade rankat ner storfavoriterna i de inledande loppen till B-hästar och det straffade sig på vårt systemförslag då utdelningen blev ganska låg. Vi fick därmed nöja oss med sex rätt och en nettoförlust på 1 104 SEK på vårt jokersystem. Glädjande nog satt istället vårt matematiska system med ett nettoplus på 15 144 SEK vilket gjorde att dagen trots allt slutade plus och vi satte även sju rätt på ena bolaget på V75 Tillsammans via Andelskungen.

Nu är det dags för finaler på Sundbyholmstravet med E3-finaler som den stora sportsliga höjdpunkten för spelarkollektivet och även för oss givetvis om det inte vore så att vi som driver Skoinfo.se även har delägarintressen i 15 Amaru Boko (25 %) i V75-2 som faktiskt blir vår spik denna omgång. Vi har för övrigt kära minnen av den här dagen 2010 då Timo Nurmos ryckte skorna på Amaru Boko för första gången och bombade runt i E3-finalen till knappt tio gånger pengarna. Det är mycket som kan hända när det rycks växlar på unghästar och vi hoppas att vi får se några liknande överraskningar där i år.

För er som undrar om vi verkligen är objektiva i vårt spikval så vill vi påminna om att vi visserligen tippade Amaru Boko först men också garderade honom senast på V86 då hästen startade som favorit. Nu känns procenten klart mer intressant och vi känner oss relativt säkra på att vi lyckats bevara vår objektivitet här. Det handlar inte om något  stallskrik dock och det är ingen bombvinnare på något sätt men vi tycker helt enkelt att uppgiften ser lämplig ut och att spelvärdet är högt på honom. Även i övrigt ser omgången faktiskt riktigt intressant ut och vi har hittat ett antal lågprocentare som vi lyfter fram ordentligt i rankingen och vårt systemförslag har minst sagt potential idag! Vi rankar dubbelt Båth i båda E3-finalerna så vi tror och hoppas verkligen att han ställt i ordning den här helgen som vanligt.

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 133 respektive 300 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Silverdivisionen

En Silverdivision med enbart tio hästar inleder omgången där det känns ganska skiktat mellan de främsta och de i botten av vår ranking. 3 Sir Ratzeputz (54 %) har tidigare haft svårt att imponera under längre perioder men har varit bra på slutet och har höjt sig en klass. Näst senast fick han motvilligt ge sig mot Takethem som är en jättefin häst och senast fick han revansch via att sprinta undan på 1.10,0 över kort distans vilket var nytt banrekord. Vi tycker att han känns given i A-gruppen den här gången men är trots allt lite osäkra på om han kommer prestera lika bra igen och dessutom så kan det bli en hård körning om ledningen här mot 5 Ready for More (14 %) och 6 Fridericus (5,9 %) där vi faktiskt inte blir förvånade om han blir av med ledningen och det kan ställa till det.

Vår förstahäst i loppet är istället 1 Fire to the Rain (14 %) som blir bättre och bättre för varje start och var väldigt positiv i en snabb avslutning senast och vi tror att Örjan Kihlström kommer bjuda hästen ett perfekt lopp i draget här. Det skulle nästan förvåna lite om han sitter fast till slut i ett sånt här fält och hästen känns mycket spelvärd. Vi tvekar att göra något mer än att spela honom som A-häst dock med tanke på att det inte är helt säkert att han hittar ut. Loppets roligaste drag är annars 8 Coldtown (4,1 %) som visserligen har ett uselt läge men inte är sämre än de andra betydligt mer betrodda hästarna här och läget behöver inte vara så negativt om det blir körning mellan de andra i starten i ett litet fält och spelprocenten är tilltalande. Han har varit lite ojämn i prestationerna men haft problem med infektioner och senast var han positiv på bortaplan och nu är det nära hem och han känns given som B-häst. Det kan faktiskt bli så att det blir körning mellan Nurmos och Liljendahls förstahästar och andrahästarna istället gör upp om det till slut.

V75-2 Stayerlopp

Ett stayerlopp där de delar ut hela 250 000 SEK i förstapris i ett väldigt ojämnt lopp där halva fältet känns mer eller mindre chanslösa. Meritmässigt så höjer sig 14 Alfas Da Vinci (41 %) och 15 Amaru Boko (25 %) klart över resten och vi tar ställning och spikar den sistnämnde som vi skriver mer om nedan. Om du inte köper vår spik så ska man tänka på att de står på tre tillägg och kan lurpassa på varandra och om det skräller här så tror vi mest på hästarna på startvolten. Om du garderar så missa inte att det låter väldigt positivt från stallet på 3 Swing Kronos (3,3 %) som äntligen får en riktig catchdriver i sulkyn nu. Han är ganska ojämn men körs ofta lite överdrivet offensivt och hade dåliga blodvärden senast så den starten kan vi glömma. Stallet har siktat hit och han har tränat kanonfint under veckan och nu rycker de skorna igen vilket bör vara positivt. Det bör bli en resa i ledningen eller rygg ledaren här och han kan skrälla om hästarna från tre tillägg blir tempotorsk.

V75-3 E3-final Ston

En väldigt fin E3-final där flera av hästarna i startfältet stod för grymma intryck i försöket och vår känsla är att det kan bli en frisk tillställning med många gasglada kuskar som tror hårt på sina hästar. Här hittar vi omgångens kanske svagaste favorit i form av 2 Dixi Sisu (22 %) som vi  inte köper utan kastar ner i källaren. Istället har vi en utgångsgrupp i form av Båth-tränade 5 Unstirred Drink (4,5 %) och 4 Rhyme Broline (18 %) som känns väldigt spelvärda och vi skriver mer om nedan. Totalt har vi med sex hästar i loppet och här hoppas vi jobba in en skräll, allra helst vår tipsetta då.

V75-4 Klass II 

Denna Klass II-final blir mycket sevärd då det finns gott om hästar här som vi mycket väl kan se snabbt vandra upp i klasserna samtidigt som flera av de bästa hästarna startar från lite byngliga utgångsläget vilket gör loppet lite ovisst. Klar favorit i loppet är 3 Ceasar Sisu (38 %) som gjort det bra, inte minst sedan de börjat köra honom barfota runt om på slutet, men samtidigt är det flera andra hästar vi blivit ännu mer imponerade av. Nu har hästen ett fint utgångsläge och kan nå ledningen så vi sågar inte honom fullt ut. Vi är dock lite inne på att det kan bli en hård spetskörning här mot framför allt 6 Kalle Kalas (13 %) och det kan kosta tillräckligt mycket för att det blir en hedrande andra- eller tredjeplats.

Vår förstahäst är istället Conrad Lugauers flygmaskin 2 Takestwoforatango (18 %) som verkligen tänt till på barfotabalans på slutet, en växel som Lugauer verkar vara väldigt försiktig med att dra, och han plockade ner en så bra häst som Trabant senast vilket inte borde ha gått. Det här verkar vara en häst utöver det vanliga och det hörs från stallet att förväntningarna är skyhöga. Nu är utgångsläget perfekt vilket garanterar en bra position och stallet håller toppform för dagen och får bara kusken till styrningen så blir det nog en enkel seger. Faktum är att med en toppkusk så hade vi spikat men nu nöjer vi oss med att spela honom som A-häst. Vi dubblar A-gruppen med 11 Hawk Cliff (13 %) som vi också tycker är en riktig kanon och där Timo Nurmos eventuellt ska rycka en växel och köra barfota bak för första gången vilket är klart intressant på en sån här kapabel häst. Totalt tar vi med sju hästar på vårt system och känner oss trygga med det.

V75-5 Bronsdivisionen

I denna final sticker de fyra hästarna vi har med ut ganska rejält i kapacitet och vinstchans. Stor favorit är Daniel Redéns fina springare 9 Whitehouse Express (52 %) som vi spikade framgångsrikt senast och som höjt sig enormt på slutet och att det är bästa hästen i sällskapet köper vi rakt av. Däremot anser vi att han är betrodd i överkant då utgångsläget är klart negativt för honom då han aldrig vunnit från bakspår tidigare på svensk mark. Nu vann han visserligen senast från de bakre regionerna men motståndet då var klent uppe i Norrland och det är tuffare i V75-finalerna där det inte får strula för mycket och vi ser det som ett minus och taxerar vinstchansen till endast 35 %. Han är dock högkapabel och platsar trots allt i A-gruppen fortfarande men vår förstahäst är istället 2 Top of the World (6,6 %) som såg smällfin ut senast och det låter mycket uppåt på från Reijo Liljendahl och vi spelar utgång med honom trots att det handlar om medeldistans. Ett av omgångens roligaste drag enligt vår mening.

V75-6 E3-final Hingstar/Valacker

En final av grym klass och storfavorit är som väntat Petri Salmelas fina springare 2 Makethemark (56 %) som imponerat stort under säsongen. Vi var dock inte helt övertygade om intrycket senast då det såg slutsålt ut även om han sträckte på sig klassigt till slut och det här blir hans tuffaste uppgift hittills och vi är inne på att han kan få sträcka vapen då han trots allt lär få göra allt grovjobb igen. Vi köper i alla fall inte det stora favoritskapet utan spelar istället utgång på 1 Louie Brodde (8,1 %) som såg väldigt fin ut i försöket och vi anser vara extremt spelvärd – inte minst om det blir första jänkarvagn och rycktussar. Hästen har bara gjort fem starter men lär gå framåt kraftigt för varje start jämfört med en del motståndare och han kan faktiskt vara hur bra som helst och att rygga Båth och hans omdöme i stora unghästlopp känns alltid tryggt. Totalt tar vi med sex hästar och känner oss trygga med det.

V75-7 Klass I

Det avslutande Klass I-loppet håller en ganska jämn klass och favorit är Veijo Heiskanens fina 6 Tellmeastory (25 %) som vi gillar skarpt. Vi håller det som den mest kapabla hästen i fältet men samtidigt så låter det inte påställt från stallet och vi köper inte honom riktigt som favorit idag då det är ett klart vingelläge och dessutom låter det mellan raderna som om det kan bli ett passivt upplägg idag och det har man sällan råd med i en final. Vår förstahäst är istället 4 Oki Doki Face (17 %) från Admir Zukanovics formstall där det tvärtom låter väldigt optimistiskt. Han vann senast efter en smygresa men utgångläget den här gången är perfekt då han är vårt klara spetsbud och ifrån spets brukar hästen vara mycket svår att komma till tals med. Vi taxerar vinstchansen till 31 % men nöjer oss med A-häst då vi har en känsla för att det kan komma en rejäl smällkaramell i avslutningen och de rensar alltid extra bra. Vi har lärt oss att lyssna på känslan och garderar brett med hela åtta hästar men förstahästen är ganska given på läget.

Spiken

V75-2: 15 Amaru Boko (25 %) är hästen med nio liv som har återkommit efter mycket skador och sjukdomar i karriären. Nu har han gjort två starter efter den senaste skadan varav den första var i ett långlopp där han trots jobbiga förutsättningar på tillägg vann på klasshästens sätt och i den senaste starten blev det en enkel spetsviktoria mot ett rätt beskedligt motstånd i ett V86-lopp på Vaggeryd. Det var kanske ingen imponerande stil över mål senast men det verkade som att innerspåret var löst den dagen och många hästar svek från ledningen. Vi är fullt medvetna om att motståndet i ovan nämnda starter inte varit något märkvärdigt och valet att gå på Amaru Boko som spik beror i första hand på intrycket. Hästen har faktiskt med hans mått mätt sett strålande ut och inte visat spår av ringrost eller att vara ofräsch. Den här hästen har känsliga ben och har ofta varit lite ofräsch och därmed inte kunnat göra sig rättvisa när han gått sig trött. Man ska också komma ihåg att han bara gjort 49 starter i livet vilket inte är mycket med tanke på åldern och antagligen har mycket kvar att ge om han fungerar på topp. Träningsrapporterna har hela tiden varit mycket positiva efter den här comebacken och logiskt sett borde hästen vara ytterligare framflyttad prestationsmässigt till denna start samtidigt som det finns tveksamheter på de flesta motbud.

Förutsättningarna i denna start känns också helt perfekta. Han har tidigare visat sig trivas på stayerdistans, på aktuell bana (där han vann E3-finalen) och med aktuellt tidsintervall mellan starterna. Utöver det så anser vi att det är gott om utfyllnadshästar i loppet som inte vill annat än att falla ner på innerspår vilket gör att Amaru Boko samt favoriten Alfas da Vinci bör komma rätt bra på det. Rent kapacitetsmässigt anser vi att de två hästarna står i en klass för sig och vi värderar faktiskt Amaru Bokos vinstchanser lite högre än favoriten då vi trots vinsten för honom i den senaste starten inte var helt övertygade om formen där. Det är möjligt att favoriten vinner på bättre styrka eller skalle men Amaru Boko känns speedigare och det ska också tilläggas att vi också taktiskt värderar Robert Bergh högre än Joakim Lövgren vilket mycket väl kan fälla avgörandet när det som vi ser det är en tvåhästarsduell till att börja med. Vi väljer att ta ställning på andrahandaren då vi värderar Amaru Bokos vinstchans till 41 % och favoritens vinstchans till “endast” 37 %.

Utgångar

V75-3: 4 Rhyme Broline (18 %) är en jättefin häst som varit extra bra i de två senaste starterna då hon gått barfota runt om och med rycktussar som de aldrig behövt dra så det finns definitivt en växel till i finalen. Senast gick hon undan bekvämt och det fanns definitivt krafter kvar i mål som kan komma till användning här. Det kan dessutom eventuellt bli jänkarvagn för första gången liksom för “Louie” och det känns klart intressant här också. Vi tycker att det här borde vara loppets favorit och att lägga henne i A-gruppen och spela utgång känns därmed givet.

V75-3: 5 Unstirred Drink (4,5 %) har kanske inte högst vinstchans i loppet men spelvärdet ligger definitivt på Svante Båths andra häst i loppet som är en tränare som brukar ha det riktigt vässat till E3-finalerna. När vi kollar på procenten till dagens lopp så förstår vi faktiskt ingenting då vår utgång var kanske den häst som imponerande mest på oss i kvalet. Hästen gick då med jänkarvagn och barfota runt om för första gången och efter att i princip allt strulat efter att Erik Adielsson valt ett passivt upplägg så formligen flög hästen fram över upploppet. Hon sprang i princip dubbelt så snabbt som motståndarna och intrycket var helt formidabelt. Till denna start blir det samma utrustning som senast och förutsättningarna känns perfekta då hon från ett bra startspår bör hamna vettigt till och då vi förutspår att det kommer bli ett tufft tempo i loppet med gasglada Per Nordström i spets kan det bli perfekt för vårt fynd som visade en strålande spurtkapacitet i det senaste loppet. Vi taxerar vinstchansen till 14 % och spelar utgång på det fina spelvärdet.

V75-5: 2 Top of the World (6,5 %) såg fullkomligt lysande ut i den senaste starten då han från en bakre position tidigt avancerade till dödens och vann enkelt. Då ska man ha i åtanke att Top of the World alltid har varit en spetshäst och då blir prestationen ännu bättre. Statistiken talar här sitt tydliga språk då hästen är obesegrad ifrån spets efter tio starter och läget här ser äntligen passande ut efter att länge haft otur med spårlottningen. Nu möter han givetvis klart hårdare motstånd än förut men då vi blev så pass imponerade av hästen senast samtidigt som vi tror på ca 45 % spetschans så måste vi lyfta fram honom till den här låga procenten. Vår känsla är nämligen att hästen har höjt sig rejält och även om det är medeldistans och vi kanske håller några av de andra hästarna som bättre hästar rent kapacitetsmässigt så är vår utgång kraftigt gynnad av spets och vi är inne på att vi kan få se en överprestation och han blir inte lätt att ta ner därifrån. Reijo Liljendahl låter också ovanligt positiv inför den här starten. Vi taxerar vinstchansen till 18 %.

V75-6: 1 Louie Brodde (8 %) är en utgång som även han kommer ifrån Svante Båths formstall och när det handlar om E3-finaler så känns det helrätt. Av många vassa intryck i kvalen bland hingstarna så var det kanske Louie Brodde som imponerade mest på oss och startspår ett som hästen fick nu anser vi vara helt perfekt. Vi håller nämligen Louie Brodde som klar spetsfavorit (55 %) och med tanke på intrycket senast och det nu även eventuellt blir jänkarvagn samt rycktussar för första gången så känns hästen stekhet. Har han höjt sig ytterligare en bit vilket Båths hästar har en vana att göra i finalerna så blir han mycket svårslagen. Vi taxerar vinstchansen till 23 % och var mycket nära att spika!

Övervärderade

V75-3: 2 Dixi Sisu (22 %) är enligt oss en av omgångens mer överskattade favoriter då vi helt enkelt inte tror att hon duger mot detta motstånd även om hästen är stor spetsfavorit. Hon utvecklades tidigt och var bland de bättre under tvåårssäsongen men i våra ögon har motståndarna kommit ikapp och förbi nu och vi tror inte att distansen är någon fördel för en sån här ambitiös typ. Vi taxerar vinstchansen till endast 4 %.

V75-6: 2 Makethemark (56 %) känns det nästan grymt att sätta under denna rubrik då hästen har imponerat oerhört på oss under säsongen och är fortsatt obesegrad under året. Anledningen till att vi rankar ner hästen är att vi inte riktigt gillade intrycket i den senaste starten – även om han sträckte på sig och vann på sin grymma skalle – samtidigt som flera av motståndarna såg ruggigt fina ut i kvalen. Att han ska vara favorit håller vi med om men han har blivit lite väl uppskruten och procenten är väl tilltagen nu när han ställs på sitt svåraste prov hittills i karriären. Vi taxerar vinstchansen till 38 %.

Skrällbud

V75-6: 5 Urchin (5,9 %) stod liksom flera andra hästar för ett riktigt bra intryck i kvalet och hästen har en ruggigt fin formkurva och det ska bli intressant att se hur långt han räcker i finalen. Nu är utgångsläget perfekt bra och hittar Erik Adielsson en vettig position och det blir lite för tufft tempo i finalen så tror vi att spurten står sig riktigt bra. Att det dessutom blir jänkarvagn och rycktussar för första gången ser vi som extra spännande! Vi taxerar vinstchansen till 11 %.

V75-7: 7 Talassio (6,6 %) gjorde kanske inte sitt bästa lopp under året senast men vi köper ursäkten att han inte trivdes barfota på den lösa banan då och fick också en tryckare under loppet och han har visat de senaste månaderna att han hanterar denna typ av motstånd på ett mycket bra sätt. Vi har ofta haft honom som överspelad tidigare men det har varit som stor favorit och vi tycker inte att det här är den tuffaste finalen. Glöm inte att han slog en sådan bra häst som Eldrick Boko för tre starter sedan och gick 11,5/1900 meter efter galopp näst senast och om han hade vunnit senast så hade han sannolikt blivit hårt betrodd här men nu är han istället nästan helt bortglömd. Han ska också provas med en ny balans nu med greppskor bak som vi är inne på kan fungera bra. Kusken Örjan Kihlström är en mästare på att hitta positioner i finaler och med rätt resa så kan han bli livsfarlig till en väldigt låg spelprocent. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

Jokersystemet

V75 Eskilstuna

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

4*1*5*4*3*4*8 = 3 840 kronor[/content_protector]