V75 Eskilstuna

V75

Årsdebut för Formula One och temperaturen inför Elitloppet stiger ytterligare

Vi satte systemet förra helgen på Jägersro men då utdelningen var blygsam så låg den största glädjen i att vi kunde se fram emot en härlig Jackpotomgång på Eskilstuna istället.

Omgången ser mycket svårlöst ut och håller relativt hög klass. Vi har feeling för att det kommer krävas enorma prestationer idag och det kommer inte bli många blufflopp, förutom Olympiatravets försök där det känns som att Formula One redan står med tre ben i mål.

Dagens höjdpunkter är enligt oss:

  • Det blir kul att se Formula One på banan igen i V75-3. Vi hoppas på ett toppintryck och att det trots allt (föga troligt) blir lite fart på tillställningen så att det krävs någon form av prestation.
  • Lärlingsloppet i V75-4 som håller hög klass och är vidöppet. Vi tror på hård körning från flertalet ekipage och en har feeling för att det kan skrälla rejält här.
  • Sista V75-avdelningen som är ett Klass II-försök men som känns som en högre klass. Här hittar vi två kanoner som vi tror kommer tillhöra kulltoppen under året och utöver det finns det flera bra ekipage bakom. Vi blir inte förvånade om vi kommer få se absolut toppsport här och att vinnaren kommer vara dagens utropstecken!

Vi bygger vår analys på att det kommer gå att köra på valfri balans idag då förutsättningarna ser fina ut på Eskilstuna.

Spiken

V75-3: 2 Formula One (77 %) är en elithäst som gör årsdebut. Han har tidigare vunnit sina årsdebuter på ett övertygande sätt och rapporterna går i dur från stallet. Hästen ska vara väl förberedd och nu är förutsättningarna perfekta. Allt annat än att Formula One tar spets direkt vore en toppskräll och från spets tror vi att det finns en stor risk att det blir ett blufflopp och att han vinner utan att förta sig. Vi tror dock att han vinner oavsett hur loppet blir kört.

Utgångar

V75-6: 1 Ponziopilato Stra (21%) är en topphäst i grunden som haft lite svårt att övertyga i säsongens inledande starter. I de två senaste starterna har det dock skett en markant uppryckning och i senaste starten glänste han rejält. Vi tror på en hygglig chans att han håller upp ledningen och då är loppet över men om det inte lyckas behövs lite flyt för att han ska komma ut vilket vi har feeling för att Örjan kommer lyckas med även om vi är långtifrån säkra.

Vi håller i alla fall hästen som klart bäst i sällskapet och hade spikat honom ifrån alla andra spår men nu kan spåret bli en fälla vilket gör att vi nöjer oss med utgång. Vi kan dock poängtera att vi är lite förvånade över att insatsprocenten är förhållandevis låg då vi hade förväntat oss att hästen skulle bli favorit och vi var en hårsmån från att köra med två spikar idag.

V75-7: 10 Archangel Am (22 %) håller vi som en topptalang som kan gå hur långt som helst om han utvecklas rätt. I normala fall hade det bara varit att hamra in spiken men eftersom det även finns en annan topptalang i form av 5 Maverick Man (44 %) som vi håller som jämbördig så valde vi inte det alternativet. Archangel Am imponerade på oss näst senast när han på ett klassiskt sätt höll undan för Sensational Dream. I den senaste starten hade han segern klar men galopperade vilket i sig är negativt men vi tror att det var en engångsföreteelse. Nu låter det bra ifrån stallet och vi tror att hästen är kraftigt gynnad av distansen.

Vi har valt att spela utgång på Archangel Am mycket tack vara att insatsprocenten är låga 22 % på honom jämfört med Maverick Man som har 44 % av insatserna i skrivande stund. Vi håller vinstchanserna som ganska jämbördiga men det kan mycket väl bli så att de kommer köra slut på varandra vilket gör att vi garderar brett bakom utgången.

Övervärderade

V75-5: 12 Aroma Grim (21%) har vi haft svårt att ta till oss förut. I sin årsdebut gjorde hon en bra prestation när hon höll undan från Wink Spot. Nu är förutsättningarna fel då hon står med  innerspår på tillägg mot bra hästar på främre volten. Det känns som om hon kommer få svårt att komma till och uppgiften känns för tuff för att motivera insatsprocenten.

V75-6: 3 Castor Boko (42 %) är omgångens i särklass mest överstreckade häst och vi fattar ingenting. Visserligen gillar vi Castor Boko men nu känns förutsättningarna helt fel. Idag startar han från det överskattade tredjespåret där endast 14 % av favoriterna vinner på kort distans med bilstart. Samtidigt är hästen inte speciellt snabb ut och har tidigare inte fungerat speciellt bra när loppen gått utanför Solvalla (vunnit 0 av 5 ) medan han däremot presterat riktigt bra när han varit på Solvalla (vunnit 10 av 15). Senast gjorde han en medioker insats och har bytt regi till Goop. De låter positiva till hästen men säger samtidigt att det troligtvis kommer krävas något lopp innan formen är där och att det troligtvis blir skor idag.

Som ni läser ovan är det massor av minusfaktorer och vi rankar hästen först på nionde plats i loppet. Icke streckvärd med tanke på insatsprocenten och visserligen kan den vinna p g a sin höga kapacitet men de gånger det händer så får vi bita i det sura äpplet.

Skrällbud

V75-1: 7 Food Money (2,4 %) har en tvångsprissumma på sig och står egentligen illa till propositionsmässigt. Trots detta tror vi en del på hästen då den visat en riktigt hög högstanivå. Efter att presterat bra direkt gjorde hästen några sämre prestationer men känns nu kraftigt på gång igen och under utveckling. Han har bara gjort nio starter och vi blir inte förvånade om det kan komma nya utvecklingssprång i hästen. Insatsprocenten är väldigt låg och för den fräcke på ett mindre system kan det vara en vrålfräck chanspik!

V75-4: 12 Handsome Knight (3,2 %) står spontant sett illa till men när vi kollar närmare på startlistorna så har vi svängt om rejält i vår uppfattning. Vi förväntar oss att det kan bli hård körning i loppet och i lärlingsloppen får ofta de flesta hästarna chansen då en del kuskar vill för mycket och helt enkelt kör bort sina hästar. Vi anser att hästen har en av de bättre kuskarna i loppet, om inte den bästa. Samtidigt kommer Handsome Knight i absolut toppform och rapporterna går i dur från stallet. Loppet är vidöppet och 3,2 i insatsprocent känns ruggigt spelvärt.

Ranking

Nedan kan ni se vårt förslag på Jokersystem och matematiskt system.

De hästar som är fetmarkerade nedan är de som ingår i vår ram på Jokersystemet.

A-hästar B-hästar C-hästar D-hästar
V75-1 1 Claes Boko 7.5 12.8.3.9.11.4.10.6
V75-2 5 Harvey Tornado 3.9.11 6.8.10.4.1 12.2.7
V75-3 2 Formula One 6.9.3.4.10.1 5.7.8
V75-4 12.1.3.11 9.10.7.2 4.5.6.8
V75-5 7.3.14 10.11.8.2 12.4.6.15.1.5.13.9
V75-6 1 Ponziopilato Stra 6.4.10 5.2.7.12.3.9.8 11 Caddie Geisha
V75-7 10.5 4 Ready for More 9.12.8.3.6.11 1.2

Jokersystemet

Vi spelar V7 upp till 200k och V75-förslaget är på 3 052 kronor. Reduceringsgraden är idag 90 %.

De hästar som ingår i ramen är: 3*4*1*12*9*5*9

Kraven är: Högst 1 C-häst, minst 4 A-hästar.

Utgång, minst en av följande hästar måste vinna:

V75-6: 1 Ponziopilato Stra (21 %)

V75-7: 10 Archangel Am (22 %)

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

5*4*1*1*11*7*4 = 3 080 kronor

Vi spelar v7 upp till 100k