V75 Eskilstuna

Spikförslagen

V75-2: 11 Very Kronos (44 %) har fyra segrar på sju starter hittills och hade antagligen haft fler om han inte galopperat bort sig i de andra starterna. Senast i finalen av Kriteriet så satte han inte en fot rätt ens innan start men tränaren Svante Båth är inne på att han hade utmanat favoriten Villiam annars och håller honom onekligen mycket högt. Det är läge för en felfri avgång nu från ett lugnare bakspår där Erik Adielsson helt och hållet kan fokusera på att hålla honom i rätt gångart och att det har varit lite längre vila inför det här loppet ser vi faktiskt som en fördel då han fungerat bra med det upplägget tidigare. De ska också prova hästen med ett nytt bett vilket det låter optimistiskt kring men det kan vara värt att hålla koll på hur det ser ut i värmningen. Om han går felfritt så tror vi att han vinner det här loppet och i övrigt blir det skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn som tidigare.

V75-3: 5 Spring Erom (20 %) har hittat en otrolig formtopp på ålderns höst då den här tolvåringen ska pensioneras vid årsskiftet och hittar han till ledningen härifrån där han har tolv segrar på 15 försök så tror vi att han blir mycket svårslagen. Kort distans ser vi inte alls som en nackdel i nuvarande form och vi hoppas på ett lopp liknande supersprintloppet för tre starter sedan där han bombade till spets och drog undan hela vägen. Det mest troliga scenariot är att Veijo Heiskanen bakom 3 Fridericus (1,8 %) nöjer sig med rygg ledaren och att Hans-Owe Sundberg bakom 4 Charrua Forlan (11 %) som är beroende av att gå utan ryggar hamnar i dödens men Spring Erom kan vinna även med andra löpningsförlopp. Det blir skor runt om (fel i programmet senast), öppet huvudlag och vanlig vagn igen.

V75-5: 10 Gomez (5,5 %) är kapabel men trög och ska provas med ett halvstängt norskt huvudlag den här gången vilket vi tycker känns som omgångens mest intressanta utrustningsändring på förhand. Han svek näst senast och hade därför vilat i ett par månader inför den senaste starten där han förlorade mot en smygkörd men han var inte alls toppad då. Nu har han det loppet i kroppen och intervallet till den här starten är perfekt och vi tror på en mycket bra insats i ett i övrigt jämnt Klass II-lopp. Det blir antagligen skor runt om och vanlig vagn.

V75-6: 5 I’m Just a Sund (51 %) tränades tidigare av Daniel Redén men har sålts till Finland och har varit otroligt läcker i sin nya regi – för tre starter sedan drog han t ex hårt hela vägen och höll undan för Elitloppsaktuelle Workout Wonder. Kusken Jukka Torvinen gör debut i Sverige vilket är ett litet frågetecken men han är ett löfte som är rutinerad för sin unga ålder och han känner hästen väl och vi tror att han vet hur man trycker på gaspedalen även på svensk mark. Det som oroar lite är långresan och att han inte fick ta med sig sitt resesällskap men favoritscenariot måste ändå vara att det ska fungera bra och då talar det mesta för att det är spets och slut här – speciellt då ett av de värsta motbuden ströks under lördagen. Det blir barfota fram, halvstängt huvudlag och jänkarvagn.

Måstestrecken

V75-1: 1 Linus Boy (24 %) var inblandad i en utdragen körning om ledningen senast och att han inte höll hela vägen till mål är honom förlåtet men vi tycker ändå att han stod för en stark insats. Han har inte vunnit tillsammans med Björn Goop i sulkyn på två försök men vi tycker ändå att det är en fördel att han kör igen då det handlar om innerspår med voltstart och det är inte alls omöjligt att han vänder bort volten och favoriten 6 Springover (42 %) från springspår vilket rutinerade kuskar brukar dra nytta av när de har möjlighet. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

Skrälldragen

V75-1: 12 Super Nice (2,8 %) var hästen som körde för tufft mot det ovan nämnda måstestrecket senast och det var verkligen påställt för att vinna i den starten. Han blev dock bortkörd av Torbjörn Jansson den gången och att det nu är Claes Sjöström som har tre segrar på tre försök bakom hästen ser vi som en fördel och det känns också passande att de ska ge hästen ett mer passivt upplägg och köra till slut istället. Det krävs lite klaff men spelprocenten är låg i nuvarande form då han fungerat mycket bra på slutet och tränaren är optimistisk som vanligt. Det blir antagligen barfota fram, helstängt huvudlag och svensk jänkarvagn igen.

V75-4: 14 Louie Brodde (6,5 %) är kanske den häst som är mest grundkapabel i fältet och han har fungerat bra på barfotabalansen i de tre senaste starterna – inte minst senast där han flög fram över upploppet i ett billigare sällskap. Det var kort distans senast men han går bra över medeldistans också och trivs bra ihop med Jimmy H Andersson då de vunnit tre gånger tillsammans förut. Det är svårbedömt hur det blir med löpningsförlopp i såna här spårtrappor men om han hittar ett vettigt slagläge och det blir överpace vilket det brukar kunna bli i lärlingslopp så blir han segerfarlig. Om banan tillåter så blir det barfota runt om, halvstängt huvudlag och vanlig vagn.

Överspelade

V75-6: 10 Obi Degato (14 %) har radat upp segrarna och duger långt kapacitetsmässigt men är inkvalad till V75-finalen om två veckor och har fått ett litet uppehåll inför det här loppet och det skriker preparélopp – inte minst då hästen ska spara hovarna och tävla med skor runt om istället för barfotabalansen som han gick med på V75 senast. Om han tävlar på topp så kan han dock duga till vinst trots att det handlar om bakspår då hästen är stark och har en bra skalle men det känns lite långsökt. Förutom skorna så blir det antagligen helstängt huvudlag och jänkarvagn.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171111

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.