V75 Eskilstuna

Spikförslagen

V75-2: 4 Orkidee Skift (23 %) har en vettig uppgift i en öppen spårtrappa då vi tror att hon får ta över ledningen av 2 Edelsa (1,7 %) som bör spetsa inledningsvis. Senast vann hon från utvändigt ledaren mot bra hästar på ett något tungt underlag och vi tror att det skulle vara en fördel om banunderlaget blir svårbemästrat för hennes del. Om det blir bättre underlag så kommer hon antagligen lättas fram och till barfota bak och det har hon fungerat mycket bra med tidigare. Örjan Kihlström körde senast och förvaltar normalt sett sina chanser väl och trots att det kan vara ett frågetecken att hästen varit struken inför det här så tränar hon bra och vi tror på en stark prestation. Det blir i övrigt antagligen urryckare, öppet huvudlag och vanlig vagn.

V75-3: 5 Zenit Brick (80 %) har gått fram som en ångvält inom Gulddivisionen under hösten och vintern sedan de hittade rätt på hans skoning. Han går fortfarande tungt balanserad med sulor och om de får till barfotabalansen på honom så kommer han säkert duga långt under sommarmånaderna också och han siktar närmast på Olympiatravet. Det är intressant att de sju senaste segrarna på svensk mark tagits tillsammans med vänsterhänte Björn Goop samtidigt som han bränt med andra kuskar och att han nu får relativt formlöse Örjan Kihlström bakom tömmarna men det är trots allt en billig Gulddivision och normalt sett glider han till spets och vinner utan större problem. Om banan blir dålig så är det knappast någon större nackdel heller då han tävlar med skor runt om som vanligt och med helstängt huvudlag och vanlig vagn.

V75-5: 7 Aventador S.F. (15 %) är en läcker typ som verkar ha en riktigt bra löpskalle och senast kunde han vinna från tolftespår utan större problem med rycktussarna och huvan som han gick med för första gången oryckta och därmed en växel sparad. Nu blir det dessutom antagligen jänkarvagn för första gången då Johnny Takter brukar föredra att tävla i sådana och det är normalt sett ytterligare en växel. Ett sjundespår över kort distans är inte optimalt men det ser ut att bli en väldig rusning här och vi tror att han har en god chans att hitta ner nånstans bakom dem i starten och att plocka ner dem till slut på styrka och skalle. Vi tycker att han höjer sig tillsammans med den andre jänkarvagnsdebutanten 2 Lightningsky (19 %) och väljer därför att ta ställning och spika då vi tilldömer honom störst vinstchanser.

V75-7: 4 Sir Q.C. (37 %) har agerat som en ny häst med jänkarvagnen på slutet och även om han inte räckte till seger för tre starter sedan inom V75 i debuten med jänkarvagn så verkar han ha utvecklats allt mer för varje start och intrycket senast var ruskigt fint då han drog undan och vann överlägset med krafter kvar. Ulf Ohlsson verkar segersäker och med tanke på att 6 Titan Brodde (16 %) inte agerade som bäst senast och att 10 Gute Band (18 %) som också imponerat på slutet har bakspår och antagligen inte kan tävla barfota runt om så tycker vi att det känns som ett mycket sunt spikförslag som borde vara hårdare betrodd. Han tävlar alltid med skor runt om och är sannolikt gynnad om det blir tungt underlag och går med helstängt huvudlag med hål i samt med jänkarvagn igen.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v75-eskilstuna-10-mars-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Skoinfo.se: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=53514

Skoinfo.se High: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=21888

Skoinfo.se 136: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=35028

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.