V75 Dannero

Spikförslagen

V75-1: 15 Cobourg Hanover (15 %) har tävlat positivt barfota runt om i de två senaste starterna och har nu totalt tre segrar och suttit fast i den fjärde starten på den balansen och det var näst senast i ett tufft lopp med ett sexsiffrigt förstapris. Han återkom efter behandling senast och var extra bra i den starten intrycksmässigt och tränar bättre än någonsin efteråt enligt tränaren. Den långa distansen är en klar fördel då han lever på styrkan och vi lär få se ett ganska offensivt upplägg om tempot bedarrar i täten. Det blir barfota runt om och jänkarvagn igen som på slutet.

V75-2: 2 Myrs Hera (45 %) har hittat stilen ordentligt med fyra raka segrar nu där hon gick svenskt rekord näst senast och vann i obesvärad stil senast. Tränaren meddelar att hon känns ännu bättre i träningen efter försöket och normalt sett så vinner hon Kriteriestoet för kallblod nästan oavsett löpningsförlopp då hon har ett perfekt läge och har visat bäst fartresurser hittills. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn som vanligt.

V75-5: 2 Nadal Broline (77 %) har vilat en knapp månad sedan den senaste starten men det är inga problem för hans del då han brukar vara som bäst efter uppehåll. Han brukar faktiskt vara som allra bäst efter ännu längre vila som i årsdebuten i år då han var rysligt vass men han står alltid för gedigna insatser nu för tiden och har mött stentufft motstånd hela året. Nu möter han ett enklare Norrlandsgäng som har stor respekt för honom och han bör vinna enkelt om han släpps till spets och vi spikar på en kupong trots att han är stor favorit då omgången är lite lurig i övrigt med många hästar i loppen och kan ge bra betalt ändå. Det blir barfota runt om och jänkarvagn som vanligt.

V75-7: 7 Toddler (7,9 %) aviserade Conrad Lugauer att de skulle rycka skorna på för första gången senast och vi var inne på att han var skrällduglig från startvolten i ett stentufft sällskap men sedan blev inte skorycket av och hästen kördes väldigt offensivt och ryckigt om ledningen i omgångar och tröttnade förståeligt till slut och det är en start att glömma enligt vår mening. Marc Elias som sitter upp nu har vunnit två av tre starter med hästen tidigare och han är gynnad av den långa distansen. Det som talar emot är att han inte öppnat speciellt bra från springspår tidigare och att han står lite hårt inne i loppet men vi tycker att han duger bra kapacitetsmässigt och han kom iväg snabbt i volten senast. Om det blir barfotabalans anmält den här gången så skulle det göra honom extra intressant och i övrigt lär det bli vanlig vagn som i de två senaste starterna då det handlar om voltstart och kanske norskt huvudlag.

Måstestrecken

V75-3: 5 Edelsa (24 %) är knapp favorit i ett vidöppet stolopp och vi vågar inte lämna in några system utan streck för henne då hon kan öppna snabbt och lär ta ledningen även om det så klart kan kosta att nå dit och att gå där också. Hon fick Örjan Kihlström i sulkyn för första gången senast och han lyckades dämpa tempot och det är en klar fördel att han sitter i sulkyn igen. Hon satt med krafter kvar i två starter i rad innan senast och har agerat allt bättre då växlar dragits först med barfotabalans och helstängt huvudlag och sedan med jänkarvagn i de två senaste starterna. En relativt trolig vinnare i ett vidöppet lopp där vi hoppas att det blir överpace och skräll istället.

Skrälldragen

V75-3: 11 Uposatha (2,2 %) tävlade barfota runt om för första gången senast och vann sitt första lopp i karriären och det var ingen bluffseger då det blev tredjespår i starten från ett svårt åttondespår – för även om det var en långsam avslutning så höll hon stilen fint över mål med tanke på öppningen. Läget är givetvis svårt igen men att Daniel Wäjersten sitter upp i sulkyn är normalt sett ett plus och vi tror att hon är skrällduglig igen med lite klaff på tempot och ryggarna på vägen så länge det blir samma barfotabalans igen. I övrigt blir det svensk jänkarvagn som vanligt.

V75-4: 8 Manfred Viking (4,8 %) gick barfota bak för första gången senast i sin 46:e start i karriären och vann hur lätt som helst med krafter kvar och det var en insats som lovade mer. Det är tyvärr 50-50 att han galopperar bort sig här men om han bara travar iväg så känns han skrällduglig med tanke på intrycket senast och till den här låga spelprocenten så känns han mycket intressant. Det blir antagligen barfota bak igen samt vanlig vagn.

V75-6: 5 Tekno Eld (8,4 %) kvalade in till finalen trots att han var sjuk i försöket och hans dagsstatus är därmed osäker men fartmässigt så duger han bra om han tävlar vid sunda vätskor och om han bara kommer till start så räknar vi med en mycket vassare insats den här gången. Jan-Olov Persson vet i alla fall hur man ställer i ordning och vi hoppas att han ska kunna utmana norrmännen. Det blir skor runt om och vanlig vagn som vanligt.

Överspelade

V75-7: 2 Dream Lane (22 %) har varit som en helt ny häst med “racerbalans” på slutet med barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn. Nu har det dock strulat med korsförlamning och det känns som att formen inte är lika bra längre utan att hon behöver ett lopp i kroppen. Det blir dessutom antagligen återgång till vanlig vagn då det är voltstart vilket vi ser som ett klart minus i såna fall. Effekterna av ett helstängt huvudlag brukar också avta för varje start och det är inte alltid heller optimalt över lång distans. Det handlar dessutom om ett fyraårigt sto mot äldre hingstar över lång distans till att börja med vilket inte brukar vara det lättaste och vi tycker att det delade favoritskapet är obefogat.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170813

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 14.30.