V75 Bollnäs

V75

V75 på Bollnästravet och spelvärdet är högt med många favoriter från svåra utgångslägen

[content_protector password=”balans” cookie_expires=”3600″]På slutet har det varit ett flertalet extraomgångar inom V75 och även om vi kanske anser att det varit aningen mycket så har det varit hög kvalitet på tävlingarna och vi har fått njuta av riktig toppsport och hyfsade utdelningar. Vår rank har på slutet generellt sett hållit bra klass och det känns som om vi just nu är inne i ett stim där vi kommer rätt på hur hästarna ska rangordnas. Däremot har vi inte fått till någon fullträff på hemsidan de senaste veckorna då vi fallit på systemkonstruktionerna. Vi har däremot lyckats bättre på V75 Tillsammans vilket alltid är skönt men nu är det dags för lite tur på hemsidan också!

Lördagens omgång ser spelmässigt mycket intressant ut då flera av loppen känns väldigt öppna och det kan skrälla till ordentligt om stora favoriter som Backorder och Tomeld Ö.K. faller och det är något som vi hoppas på. Tyvärr är ovan nämnda favoriter berättigade men då vi anser att de är för hårt spelade så går vi för en hög utdelning och försöker jobba bort dem. Vi har dividerat mycket mellan olika spikförslag den här veckan – mer än vanligt faktiskt – och den hamnade till slut i Gulddivisionen där vi tror att det kan vara dags för 1 Chelsea Boko (22 %) från ett perfekt läge. Det är lite av en spelteknisk spik då vi tror att det mer eller mindre står mellan vår spik och favoriten 8 Västerbo Highflyer (37 %) och det lockar inte att fylla på med ytterligare streck då vi har svårt att tro på någon skräll här. Det största spelvärdet anser vi ligga på Chelsea Boko och därav blir det vår spik.

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 134 respektive 300 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Stolopp

Omgången inleds med ett långlopp för ston där storfavoriten 8 Backorder (53 %) som vi har under rubriken överstreckade startar på den statistiska minusvolten, dvs med 20 meters tillägg. Vi skriver mer om favoriten som vi rankar ner pga spelvärdet nedan och bakom henne känns loppet öppet och vår känsla är att det kan skrälla till ordentligt här och vi förordar många streck. Vi tror dock spelmässigt klart mest på vår A-grupp med 14 Jetset (17 %) som vi anser har överlägsna fartresurser samtidigt som hon inte kan göra alltför mycket själv utan ryggar på vägen men om hon får lite draghjälp så lär det inte ens bli hårt i mål. Vår andrahäst i A-gruppen är 2 Albäck Amy (1,6 %) som är en av omgångens fynd barfota runt om för första gången och vi skriver mer om henne under skrällbud. Vi tar totalt med sju hästar men det behöver inte vara fel att fylla på med två-tre ytterligare streck.

V75-2 Klass II

Ett ganska klasslöst Klass II-försök där det inte råder något tvivel om vem vi anser vara den bästa hästen och det är favoriten 12 Palermo Broline (46 %) som vi spelar utgång med och faktiskt var mycket nära att spika. Bakom favoriten finns det flera spelvärda motbud och det känns som att 2 Super Benny (6,6 %) är klart mest intressant då han kommer med kanonform och till denna start blir det ett stort kuskplus med Ulf Ohlsson i sulkyn. Han bör komma iväg vettigt från sitt utgångsläge och då vi förväntar oss lite körning inledningsvis kan spurten duga bra. Missa inte heller att det är skoryck på 5 Digital Yankee (17 %) och 6 Maintainability (6,6 %) liksom vid segrarna näst senast. Vi streckar totalt sju hästar här men även här kan det vara motiverat med ytterligare streck för  dig med större plånbok.

V75-3 Silverdivisionen

Ett ojämnt Silverdivisionslopp där det bara är ett fåtal  hästar som startar med realistiska vinstmöjligheter. Favorit är 8 Fire to the Rain (39 %) från Reijo Liljendahls formstall och vi har egentligen inget att invända mot det favoritskapet förutom att läget är riktigt dåligt och vi därmed anser att 4 Hero Sjöhammar (28 %) från sitt fina utgångsläge startar med likvärdiga vinstmöjlighter och då strecken sitter dom de gör väljer vi att spela utgång på den sistnämnde som ska maxas i balansen igen då han brukar vara klart bäst och vi skriver mer om nedan under utgångar. Bakom favoritduon tar vi med 10 Only One Winner (12 %) samt 1 Rocket Zet (8,6) och därmed känns loppet nästan heltäckt och för dig med en mindre plånbok kan det vara motiverat att spika Hero Sjöhammar eller gå kort med två streck.

V75-4 Kallblod

Som vanligt är det en norsk gäst som är storfavorit i kallblodsloppet och denna gång handlar det om fina 14 Tomeld Ö.K. (58 %) som är ett riktigt framtidsämne och blir intressant att följa framöver. Vi köper favoritskapet på honom då det är en klasshäst men samtidigt så har hästen inte startat på 2,5 månader då han drabbades av en hovspricka och det är många hästar i vägen här och mycket som kan hända under vägen. Det är fullt möjligt att hästen behöver ett lopp i kroppen innan vi får se en riktigt bra prestation och därmed rankar vi ner honom ett snäpp även om vi fortfarande anser att det är rätt favorit. Vi taxerar vinstchansen på favoriten till 42 %.

Vår förstahäst i loppet är istället 1 Björs Frej (21 %) som var lovande som unghäst men har varit skadad länge och nu gjort ett par starter efter långt uppehåll. Vi tycker att han har ett intressant läge här och spelar utgång med honom men det finns även gott om miljonskrällar i detta lopp som vi gärna vill vara med på och vi fyller på med fyra skrällar som vi hoppas kunna jobba in om någon av våra utgångar suttit i tidigare avdelningar. 15 Monster Monsun (2,4 %) är ett fartfyllt yrväder som ska maxas i balansen den här gången och eventuellt provas med rycktussar för första gången vilket kan gå hur som helst men har fungerat bra i träningen. Ett typiskt skrällbud som kan överraska här. Faktum är att det inte behöver vara fel att fylla på med ytterligare fyra-fem streck här om plånboken tillåter för det är många som är tänkbara bakom de mest spelade hästarna.

V75-5 Klass I

Det här Klass I-försöket håller en bra nivå och här får vi se flera hästar som mycket väl kan klättra en bit i klasserna inom den närmaste framtiden. Loppet är rundspelat och knapp favorit är 2 Casanova Sisu (21 %) men vi anser faktiskt att han är kall spelmässigt som favorit då hästen är inkvalad till finalerna om två veckor och ska gå med skor. Hästen höjde sig senast med barfotabalans och även om han är bra oavsett balans så ser vi det som en klar nackdel. Vår A-grupp består istället av 3 Sloppy Joe (15 %) som vi anser vara den mest kapabla hästen i sällskapet och även om han bara har ett lopp i kroppen efter lång vila så är vi inne på att det kan räcka redan nu. Inte minst då det aviseras intressanta utrustningsändringar som barfota bak för första gången – vilket vi tror kan ge en stor effekt – samt jänkarvagn som han gått med förut och eventuellt någon form av stängt huvudlag. Vi är dock inte speciellt förtjusta i Peter G Norman som kusk och nöjer oss med att ranka hästen först. I vår A-grupp lägger vi även 11 Stall Warning (4,9 %) som kommer från Robert Berghs formstall och vi skriver mer om under skrällbud. Totalt tar vi med sex hästar och även här kan det vara motiverat med två-tre ytterligare streck.

V75-6 Gulddivisionen

I Gulddivisionen anser vi att det är två hästar som höjer sig över mängden och det är 1 Chelsea Boko (22 %) som fått ett fint läge där Timo Nurmos låter väldigt nöjd samt inför den här starten samt favoriten 8 Västerbo Highflyer (37 %) som dock fått ett betydligt svårare läge och antagligen ska köras lite mer passivt över medeldistans efter flera stressiga sprinterlopp. Förutom 5 Standout (4 %) som ni absolut ska strecka vid gardering så saknas det tänkbara skrällbud och vi väljer därmed att ta ställning och spikar 1 Chelsea Boko (22 %) här som vi skriver mer om nedan.

V75-7 Bronsdivisionen

Det avslutande Bronsdivisionsloppet känns spelmässigt riktigt intressant då vi inte har feeling för någon av de betrodda som vi tror kommer köra musten ur varandra under vägen och istället så lyfter vi fram några skrällbud. Vår förstahäst är 11 Research (7,4 %) och det valet gör vi trots att Kenneth Haugstad sitter i sulkyn som varit kall inom V75 i år. Ekipaget har dock fungerat fint ihop i andra sällskap och nu förväntar vi oss att det kan bli överpace i loppet och då bjuds den här spurtstarka hästen in i loppet. Han är troligtvis den häst som har mest kapacitet i loppet i dagsläget. Därefter rankar vi 2 Max Bob (3,5 %) som vi skriver mer om under skrällbud och 9 Victor A.U. (6,6 %) som prenumererar på starka prestationer – inte minst då han tävlat barfota som på slutet – och också gynnas av om det blir för hårt tempo i loppet även om han kanske visat lite tveksam skalle ibland.

Spiken

V75-6: 1 Chelsea Boko (22 %) är en högkapabel häst som Timo Nurmos hoppas ska ta klivet upp i den högsta eliten inom kort. Han återkom efter en kortare vila senast och vi gillade intrycket på hästen som var klart förbättrad och känslan var efter loppet att han äntligen är på gång på allvar. Efter det loppet går träningsrapporterna i dur och Timo Nurmos låter påtagligt optimistisk inför den här uppgiften och även om utgångsläget kanske inte är idealiskt då han det finns en risk att han blir instängd så tror vi på en hyfsad spetschans och då bör faktiskt loppet vara över. Om han inte når spets blir det naturligtvis svårare och det finns en risk att han blir instängd hela vägen men samtidigt har vi goda förhoppningar om att Torbjörn Jansson hittar ut i andraspår direkt och förhoppningsvis kommer före favoriten 8 Västerbo Highflyer (37 %) till dödens. Om Torbjörn Jansson lyckas med detta så är vår känsla att vår spik är tillräckligt bra för att kunna ta ner spetshästen samtidigt som han kan håller undan från de bakifrån! Vi taxerar vinstchansen till 36 %.

Utgångar

V75-2: 12 Palermo Broline (48 %) är en häst som vi är förtjusta i och vi anser att han står för klassen i sällskapet och från ett bättre utgångsläge hade vi inte tvekat att spika. Han gick barfota runt om för första gången och även om vi hade väntat oss att han skulle vinna loppet senast så fungerade det bra och det blir samma balans igen vilket vi ser som positivt. Nu är utgångsläget dock uselt och även om det finns en chans att han kan kliva runt motståndarna så kan mycket strula och dessutom har vi lite respekt för att han har startgalopperat i fyra av fem voltstartslopp. Han känns dock stabilare nu men på en storfavorit är det ändå ett orosmoln. Vi taxerar vinstchansen till 55 %.

V75-3: 4 Hero Sjöhammar (28 %) är vår ensamma A-häst i en ojämn Silverdivision där de flesta hästarna startar med minimala vinstchanser. Stig H Johansson uttalade sig om att det inte var någon utpräglad vinstchans men det lät också lite positivt mellan raderna då balansen ska maxas som när han tävlat som bäst med barfota bak och jänkarvagn och det är upplagt för ledningen här där han har vunnit fem gånger på sex försök varav en del segrar varit imponerande insatser. Kusken Erik Adielsson är också en mycket stabil spetskusk som är väldigt påläst och vet vad som gäller och sällan gör några taktiska misstag. Favoriten 8 Fire to the Max (39 %) kan bli för tuff till slut men med tanke på att han sannolikt kommer få gå den tunga vägen så tycker vi att spelvärdet ligger på Hero Sjöhammar där vi väljer att spela utgång.

V75-4: 1 Björs Frej (21 %) är en fin häst som äntligen börjat komma igång efter en svår skada och lång konvalescens. Han gjorde dock en riktigt bra prestation senast där han vann säkert och bör normalt sett vara ytterligare framflyttad till denna start och vi tror att han är segerfarlig från det här läget även om det främst kallas en platschans av kusken Ulf Ohlsson som sitter i sulkyn och känner till favoriten mycket väl. Vi tycker dock att förutsättningarna känns perfekta för en liten överraskning här då han är relativt startsnabb och det handlar om vår klara spetsfavorit där han är obesegrad efter två försök. Han rapporteras träna bra inför detta och är han ytterligare framflyttad efter den senaste starten så blir det inte en lätt nöt för favoriten eller någon annan att knäcka och vi anser att spelvärdet är ganska högt. Vi taxerar vinstchansen till  31 %.

Övervärderade

V75-1: 8 Backorder (53 %) har blivit favorit i V75-inledningen vilket är förståeligt med tanke på hur hon blåste till fältet senast och vann med tussarna kvar men man ska också tänka på att det var överpacat där och att hon fick en perfekt resa mot ett ganska skralt motstånd och vi är inne på att det såg lite bättre ut än det var och att hon har blivit för stor favorit den här gången med tre raka segrar i bagaget. Det handlar också om voltstart och lång distans nu vilket är två ovana ingredienser för henne och det finns också ett par betydligt hårdare motståndare med här jämfört med senast samt några hästar med intressanta utrustningsändringar och det vill nog till att hon får tidig tätkontakt för att favoritskapet ska vara motiverat. Hon är dock gjuten som B-häst på sin höga vinstchans men vi blir inte alls förvånade om hon bränner och en stor del av potentialen i omgången ligger i att hon gör det.

V75-7: 6 Ceasar Sisu (26 %) vann Klass II-finalen på ett smått imponerande sätt tillsammans med Björn Goop senast och hästen befinner sig helt klart under utveckling. I den här starten har han dock gått upp två klasser till Bronsdivisionen – även om det inte är det hårdaste försöket för klassen som har körts – och han har dessutom fått ett spår lite längre ut bakom vingen samtidigt som flera av hans värsta motbud har spår innanför och ska göra intressanta utrustningsändringar och lär svara ut honom i spetskörningen. Det lutar därmed åt en tung resa den här gången och även om hästen är tillräckligt hård för att klara en sådan resa så tycker vi inte att han ska vara favorit i det här loppet. Det blir optimal balans barfota runt om, helstängt huvudlag med hål, samt jänkarvagn som han gått med på slutet men vi rankar ner honom en bit den här gången. Att Örjan Kihlström sitter i sulkyn för första gången behöver inte heller vara positivt från det här läget.

Skrällbud

V75-1: 2 Albäck Amy (1,6 %) kommer från en blek insats i det senaste loppet och blir inte hårt betrodd alls i V75-inledningen men vi tycker att hon är riktigt stark och rejäl när hon tävlar på topp och går felfritt och det finns ursäkter till insatsen senast då hon inte gillade att övernatta. Det har aviserats under veckan att hon ska provas barfota runt om för första gången i det här starten och även om hon är osäker och inte något att lita på så tror vi att hon kan bli svår att nå för hästarna på tillägg om hon tävlar på topp och barfotabalansen har en positiv effekt. Det är också lite snack om andra utrustningsändringar och att det är vässat för en bra insats är ställt utom allt tvivel och tränaren låter också väldigt optimistisk. Sören Eriksson är också en underskattad skrällkusk som känner hästen väl sedan tidigare och vi tycker att hon känns mycket intressant som helt “ospelad”. 

V75-5: 11 Stall Warning (4,9 %) har gjort tre starter i regi Robert Bergh som är ett stall som håller hysterisk form för närvarande och hästen har blivit allt bättre. Näst senast höll han bra bakom Amaru Boko och Alfas Da Vinci och senast höll han undan säkert från ledningen. Han ska gå barfota runt om igen och är stor och tung och lär vara på väg uppåt i form men är bäst över lång distans och behöver lite hjälp med tempot på vägen den här gången. Det är vi dock inne på att han kan få med flera motståndare som lever på styrkan och lär hålla tempot uppe. Ulf Eriksson är underskattad som kusk och med tanke på stallformen så tycker vi att man ska ta honom på allvar även i det här lite tuffare sällskapet.

V75-7: 2 Max Bob (3,5 %) är en grundkapabel häst som inte vunnit sedan i februari ifjol i en Bronsdivision över kort distans vilket är ganska lika förutsättningar som idag. Sedan skadades han dock och var borta i ett år och har sedan matchats igång i år där han långsamt gått framåt för varje start. Senast ryckte man skorna på honom för första gången på länge och det var positivt enligt vår åsikt lite i smyg och det blir samma balans igen och det är mer positivt jämfört med senast att det är kort distans den här gången. Läget går dessutom inte att klaga på då han lär hitta en fin position här med smygkusken Jörgen Sjunnesson i sulkyn samtidigt som det är många hästar som lär laddas hårt i starten omkring honom och vi är inne på att han är skrällduglig till en låg spelprocent.

Jokersystemet

V75 BOLLNÄSSKOIFNO

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

7*7*1*5*6*1*5= 3 675 kronor[/content_protector]