V75 Bollnäs

V75

Vår spik är singelprocentare och det kan bli miljonutdelning!

[content_protector password=”miljonutdelning” cookie_expires=”3600″]På Solvalla föregående helg fick vi som väntat se riktigt fin travsport och det var med ett leende på läpparna som vi kunde summera tävlingarna även om det spelmässigt inte blev någon succé. Vår rank var okej men vi missade dels knappt på vår spik Valeur som stod för en kanoninsats men ändå fick ge sig mot ett övermäktigt motstånd i form av Master Crowe som verkligen visade klass och dels på A-hästkravet vilket innebar att vi fick nöja oss med femmor och fick tillbaka 1 452 kronor, dvs ett minusnetto på 2 416 kronor.

Det blev miljonutdelning förra helgen vilket vi hade viss “feeling” för då finaler på Solvalla antingen brukar ge låga eller väldigt höga utdelningar men det är inget mot den känslan vi har nu på Bollnästravet. Vi tror på en topputdelning och vårt systemförslag har minst sagt potential. Till helgen ger hela 86 % av våra radkombinationer över 100 000 kronor och vår spik har i skrivande stund endast 4,4 % av insatserna på sig!

Vi spelar som vanligt andelsspel till omgången genom två stjärnlag på V75 Tillsammans via Andelskungen, ett för 100 och ett för 400 kronor per andel. Vill ni vara med och dela på spänningen så kan ni klicka här:

http://www.andelskungen.se/speaker/skoinfo-se/

V75-1 Klass II

Omgången inleds med ett minst sagt öppet Klass II-lopp där vi anser att favoriten 5 Simbs Rebir (43 %) är kraftigt överstreckad och vi har bra känsla för att V75-omgången kan inledas med en rejäl skräll. Helst skulle vi vilja helgardera loppet men vi fick inte råd med det på vårt systemförslag men för dig med större plånbok är det en rekommendation. Själva loppet är rätt svagt och det finns inte direkt några hästar som lyser av klass och som vi tror kommer klättra nämnvärt i klasserna. Det finns dock några som kommer med fin dagsform och spelvärdet i loppet är högt.

Först rankar vi Claes Sjöströms 9 Alvena Utah (4,7 %) som på sin låga procent känns riktigt spelvärd och vi kommer skriva mer om honom under skrällbud. Högst vinstchans i loppet anser vi annars att vår andra A-häst 1 Ebu B.Boko (16 %) har som i våra ögon borde vara knapp favorit med 22 % av insatserna på sig. Vi håller egentligen inte honom speciellt högt men vi taxerar spetsmöjligheterna till omkring 50 % och i detta svaga lopp är det sedan en hygglig chans att han kan rinna undan. Vi kan även nämna att vi håller 8 Bottnas Commandeur (16 %) som den bästa hästen i fältet men läget ställer till det!

V75-2 Kallblod

Ett långlopp för kallblod som även det ser mycket öppet ut och det är många kuskar som låter optimistiska på förhand. På vårt systemförslag har vi med sex hästar men även här hade vi gärna haft med fyra ytterligare hästar som vi inte hade råd med. Vi kan nämna att det framför allt är i de två första avdelningarna som vi känner oss aningen korta i omgången trots att vi har många streck.

Det finns några rejäla fynd såsom 9 Monster Monsun (2,7 %) som kanske har bäst fartresurser i sällskapet när han fungerar och 1 Tangen Stegg (5,8 %) som är vår tidiga spetsfavorit och som dessutom fungerat som allra bäst i Sverige förut. Båda ovan nämnda hästar är understreckade men den häst med absolut högst vinstchans och som vi rankar först är 6 Kleppe Manden (18 %) som står väldigt bra inne i loppet. Han galopperade senast med segarchans inom V75 från samma start som flera av de övriga betrodda som nu startar 20 meter bakom. Vi trodde en del på honom i den starten och nu är det första starten i ny regi och rapporterna därifrån är positiva. Till dagens start är det också körsvensändring till Jan Norberg som är en mycket rutinerad kallblodskusk och sammantaget värderar vi hästens vinstchanser till 28 % och vi var mycket nära att göra mer utav hästen än att ranka honom som ensam A-häst. Vi valde dock att nöja oss med A-häst då det finns så pass fina skrällbud i loppet vi inte ville gå miste om.

V75-3 Gulddivisionen

Storfavorit är 5 On Track Piraten (66 %) och det kan vi inte invända emot men vi väljer att gardera då vi anser att han blivit för stor favorit. Anledningen är till stor del samma som förra helgen. Då var förutsättningarna i och för sig mycket sämre men vi hade som en bidragande orsak till att vi inte gick på honom då att vi var tveksamma till om det verkligen är någon toppform.

I dagens start så har vi förhoppningar om att 3 Traveling Man (11 %) kan svara upp spets och köras där och då är vår känsla att det kan bli för jobbigt för On Track Piraten och som storfavorit väljer vi då att strecka vidare och har i princip med alla som har realistisk vinstmöjlighet på vårt systemförslag.

V75-4 SHL-loppet

Här köper vi 6 Fighting Bax (58 %) som känns berättigad klar favorit men vi nöjer oss med utgång då vi inte  ännu litar fullt ut på honom. Bakom honom är det några hästar som höjer sig och vi blir mycket förvånade om vi inte har med vinnaren på vårt systemförslag. Vi rankar 2 Tyron Power (8,5 %) först bakom favoriten då han kan få en bra resa i rygg ledaren eller liknande från det här läget och kan spurta förbi om favoriten har en dålig dag och kanske t o m körs i ledningen om favoriten kommer bort i starten. 10 Alleyeson (14,6 %) var vi inne på senast mot stentufft motstånd och hästen gjorde ett mycket bra lopp utan att riktigt räcka till seger men nu är det täta starter och lång resa vilket kan sätta sig i benen med tanke på att han gick sig trött senast. Motståndet är dock betydligt enklare än senast så det är en given B-häst på systemet.

V75-5 Klass I

Ett riktigt svagt Klass I-försök där vi inte köper favoritduon och har en känsla av att det kan bli ett blufflopp där vi har “feeling” för att vår troliga ledare 2 Åhlunda Survivor (5,8 %) kan få trolla bort loppet ifrån spets och glida undan utan att göra någon egentlig topprestation. Det är dock ingen häst som vi litar på utan vi garderar med sex hästar totalt och känner oss rätt trygga med det.

V75-6 Stolopp

Ett spelintressant lopp då vi anser det vara fel favorit i 2 Miss Prelong (38 %) som vi trodde mycket på senast där hon vann lätt och det finns gott om tänkbara skrällbud här. Den häst som vi anser ha högst vinstchans är 13 Conrads Elsa (16 %) som vi skriver mer om under utgångar men loppet känns överlag väldigt ovisst och det behöver inte vara fylla på med fler hästar än vad vi har på vårt systemförslag.

V75-7 Bronsdivisionen

Vi förutspår här en hård spetsstrid som kommer öppna upp loppet rejält och här anser vi att favoriten 4 Top of the World (58 %) som vi faktiskt spikade på V86:an senast är klart överspelad den här gången och istället går vi fullt ut och spikar vår stora idé i omgången, nämligen 9 Be Spontaneous (4,4 %) som vi anser är märkligt bortglömd. Köper ni inte vår spik finns det annars gott om fynd i loppet och då rekommenderar vi istället en bred gardering på upp mot nio hästar.

Spiken

V75-7: 9 Be Spontaneous (4,4 %) är en häst som ni som följer oss säkert blir förvånade över att vi spikar denna vecka då han normalt sett har ofta varit lägre rankad än spelarkollektivet och även varit under spalten övervärderade vid tillfällen. Idag är dock saken helt annorlunda då vi dels har grym “feeling” då hästen sett kraftigt förbättrad ut på sistone mot hårdare motstånd och så är han vår “badkarsvinnare”!

Om vi börjar med hästens senaste prestationer så har han sett allt bättre ut för varje start och då framför allt i de senaste två starterna då han till slut suttit fast med mycket krafter kvar. I den senaste starten var det mot hårt motstånd i V75-finalerna på Solvalla och då såg han faktiskt finare ut än någonsin och det bekräftas även ifrån stallet efteråt då han kom in i stallet med endast 73 i puls. Dessa oförbrukade krafter kunde inte utnyttjas senast men i dagens lopp som vi finner rätt ihåligt blir vi väldigt förvånade om han sitter fast i till slut. Dessutom låter det mer påställt ifrån stallet och att det nu är Daniel Redén som sitter i sulkyn ser vi som positivt då de har fungerat väldigt bra tillsammans förut.

Vi tror på en topprestation från hästen och dessutom så säger vår “badkarsanalys” att det blir en hård spetsstrid mellan 2 Global Millionaire (1,8 %), 3 Dionne Sisu (3,2 %) och storfavoriten 4 Top of the Word (58 %) där vi håller Global Millionaire som knapp favorit. Utifrån det scenariot så får favoriten ingenting gratis och riskerar få vandra i dödens och därifrån har vi svårt att se honom räcka till och då vi dessutom inte har “feeling” för att något av de andra spetsbuden duger från spets så börjar vi leta kandidater bakifrån.

Som vi läser öppningen så kommer vår spik vara klistrad i rygg på tvåan inledningsvis och bör sitta bra till och vi är inte heller helt främmande för att Daniel Redén gör en fräckis (utifall favoriten inte spetsar) och kommer i andravåg om spetskörningen blir utdragen och då är vår känsla att han kan få överta spets från tvåan. Hur som helst så bör han sitta riktigt bra på det efter 500 meter och även om det finns andra hästar som 12 Hero Sjöhammar (2,7 %) och 11 Random Shot (15 %) som även de gynnas av det troligtvis hårda tempot så är det vår spik som kommer att sitta bäst till. Vi taxerar vinstchansen på Be Spontaneous till 23 % vilket ger ett riktigt fint spelvärde.

För dig som inte köper vår spik så vill vi framför allt varna för 12 Hero Sjöhammar (2,7 %) trots det iskalla läget som det faktiskt känns lite surt att inte ha med på systemet då det är grymt spelvärde eftersom vi taxerar hästens vinstchanser till 8 %. Han galopperade och fastnade med krafter kvar från ett liknande läge senast och löser det sig bara lite på vägen så blir han farlig till slut.

Utgångar

V75-4: 6 Fighting Bax (58 %) tror vi mycket på i SHL-loppet då vi anser hästen har överkapacitet för klassen och dessutom så är utgångsläget perfekt! Han inledde karriären på ett strålande sätt men fick därefter problem och treårssäsongen blev inte den succé som många hade förväntat. I den senaste starten återkom han efter vila och träningsrapporterna var mycket positiva inför det och även om han fick det serverat så såg han mycket fin ut och känslan är att han har utvecklats under vilan och att Reden hittat rätt på honom. Efter den senaste starten är träningsrapporterna fortsatt väldigt positiva och om han är i närheten av den nivå som tränaren håller honom så bör vinstchansen vara skyhög idag då han nu är stor spetsfavorit och det låter inte speciellt påställt på de bättre hästarna på tillägg.

Ytterligare positivt är tränaren Daniel Redéns stall håller toppform och att Örjan Kihlström vinner med allt för närvarande och vi var mycket nära att spika men nöjer oss med utgång då han trots allt är orutinerad och vill se hästen göra flera bra starter innan vi vågar lita fullt ut på honom. Vi taxerar vinstchansen till 61 %.

V75-6: 13 Conrads Elsa (16 %) avgjorde på ett mycket rejält sätt senast och prestationen var verkligen mersmakande och hon visade att hon fungerar bra även utan skor även om vi fortsatt anser det vara ett minus. Till dagens start så går träningsrapporterna i dur och hästen kommer ifrån ett stall i absolut toppform och dessutom kör Magnus Jakobsson som en “gud” för närvarande och även om det inte är helt givet att han hittar en bra position direkt från springspår på tillägg så är vår känsla att han kommer göra det då kuskar i form för det mesta hamnar rätt. Hon står perfekt inne propositionsmässigt och att vi dessutom håller det som bästa hästen i sällskapet gör inte saken värre. Enligt oss borde hon vara favorit och spelvärdet är fint! Vi taxerar vinstchansen till 34 %.

Övervärderade

V75-1: 5 Sembs Rebir (43 %) kommer med tre raka segrar och har sett allt bättre ut men har samtidigt mött ett klent motstånd och vi håller fortsatt inte honom speciellt högt rent kapacitetsmässigt. Nu är det visserligen också ett relativt klent Klass II-försök men då vi dessutom tror att startspåret kan ställa till det och han kan få posititionsproblem samtidigt som vi inte anser det vara bästa hästen i sällskapet så rankar vi ner en bit. Vi taxerar vinstchansen till 20 %.

V75-6: 2 Miss Prelong (38 %) hade vi som utgång senast som skräll och hästen gjorde oss verkligen inte besvikna då hon vann hur lätt som helst. Då var förutsättningarna perfekta men nu möter hon klart bättre motstånd samtidigt som hon är ute på långresa och övernatta vilket varit negativt innan. Om detta inte räcker så har hon nu faktiskt ett besvärligt utgångsläge och vi bedömer det vara ca 25 % galopprisk och om hon går felfritt så lär det ändå inte bli spets för där sitter troligtvis Ove A Lindqvist med 3 Just Happy (4,7 %) som går bäst i spets och kusken är inte direkt känd för att vara pigg på att släppa ledningen. Det finns massor av minus och hästen kommer först med som C-häst på vårt system då vi garderar brett men går du kortare så rekommenderar vi er att ta bort favoriten från systemet. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

V75-6: 4 Top of the World (58 %) är en frontrunner av rang och biter ifrån sig riktigt bra där men till helgens omgång är vi högst osäkra på om spets nås. Innanför favoriten startar nämligen två startsnabba hästar och vi bedömer spetschansen enbart till 40 % och om han når spets så kan det kosta en del samtidigt som det finns några spurtstarka hästar på bakspår som kan gynnas rejält av den förmodade startrusningen. Vi taxerar vinstchansen till 35 %.

Skrällbud

V75-1: 9 Alvena Utah (4,7 %) återkom senast till vanliga sulkylopp efter att ha startat i monté i några starter och vi gillade verkligen intrycket. Det loppet lovade gott och enligt tränaren så känns hästen finare nu än tidigare och trots att statistiken talar emot honom en del så anser vi att vinstchansen är klart högre än vad insatsfördelningen visar och vi taxerar vinstchansen till 12 %.

V75-5: 2 Åhlunda Survivor (5,8 %) är startsnabb och har perfekta förutsättningar. Han ska antagligen gå med jänkarvagn för första gången vilket känns intressant då det kan ge en rejäl effekt ibland och han trivs bra i spets och på kort distans i ett lopp där han är vår klara spetsfavorit. I den senaste starten var han visserligen tveksam men tränaren skyller på banunderlaget och träningsrapporterna låter uppåt efter den starten. I ett svagt Klass I-försök är vår känsla att hästen kan duga mycket bra ifrån spets om formen är där och vi tackar för den låga procenten. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

V75-7: 9 Be Spontaneous (4,4 %) se utgångar.

Jokersystemet

Bollnäs 20 feb

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

8*6*4*1*4*9*1 = 3 456 kronor[/content_protector]