V75 Bollnäs

Spikförslagen

V75-3: 11 Track Angle (11 %) är den häst som stack ut vid djupdykningen i lopparkivet för oss i omgången och man kan nog säga att han har varit klart förbättrad näst senast där han tävlade barfota fram och med jänkarvagn även om det blev galopp med den utrustningen senast. Det är således antagligen ett minus att det blir återgång till vanlig vagn nu men han var faktiskt bra i ett par starter innan dess också med en sådan vagn och det blir fortsatt barfota fram vilket är ett plus. Morten Waage startar sällan inom V75 men brukar ha det iordningställt när han gör det och vi tror att värsta motbudet i form av 7 Weekend Fun (25 %) hamnar i dödens vilket skulle vara perfekt då det är ett tufft upplägg för en treåring. I övrigt blir det murphybländare igen och det här är en av omgångens mest spelvärda hästar om han bara travar rakt i vagnen och håller sig till rätt gångart.

V75-5: 2 Nadal Broline (70 %) är tveklöst stjärnan i gänget i den här upplagan av Gulddivisionen då de värsta motbuden är Norrlandseliten och några hästar som nyligen flyttats upp från Silverdivisionen. Han har omgångens högsta vinstchans och vi tror att han vinner från alla positioner och spikar på ett system men det finns ändå några små frågetecken som tillsammans gör att vi garderar på ett par system. Det är dels tätare starter samtidigt som han tidigare har presterat allt bättre desto längre uppehåll det varit mellan starterna, det är också dels kort distans där han bara har en seger i karriären och det är bakskor på för första gången på sju starter vilket åtminstone är ett litet minus jämfört med barfota runt om och sedan lär det säkert bli en tung resa i dödens. Han brukar dock leverera i enklare sammanhang när han är favoritspelad och vi tror att han vinner därifrån i det här sällskapet. I övrigt blir det helstängt huvudlag och jänkarvagn som vanligt.

V75-6: 7 Dice Man (16 %) har sett väldigt fin ut i de senaste starterna när han börjat gå barfota runt om – kanske speciellt i barfotadebuten för fyra starter sedan då han vann  lätt före 10 Magic Gwin (12 %) från ledningen. Vi är inne på att han får överta ledningen här också då spetsfavoriten 3 Calle Laday (7,1 %) fick sig en skalle i spets senast när de spände bågen högt och det blev också galopp senast och det är täta starter för honom nu vilket är ett frågetecken med tanke på det. Vårt spikförslag har bara gått en gång i spets på svensk mark och vi anser att det är hästen att slå i loppet i såna fall då det ser ut att kunna strula för favoriten från innerspåret som också kanske kommer köras lite passivt för att inte hetsa upp sig och med tanke på att det väntar ett storlopp härnäst för honom. Det blir can’t see back-huvudlag och vanlig vagn i övrigt.

V75-7: 12 Hawk Cliff (8,0 %) hade kastrerats och varit ifrån tävlingsovalen länge inför comebacken senast men såg ut att vara i bra författning innan han tappade travet i sista sväng under frammarsch och frågan är om det inte var segern som rök där. Hästen är inte helt okomplicerad men har gått bra efter vila tidigare där han tagit tre segrar på åtta försök och trivs också som bäst över lång distans med två segrar och en tredjeplats på fyra försök där det enda plumpen kom i Derbykvalet där man chansade lite och körde barfota runt om. Vi tycker att det här är den bästa hästen i sällskapet och när Timo Nurmos som har fin stallform tar ut honom direkt på V75 så tror vi att han kommer löpa upp till sitt kunnande och då är det intressant till den här låga spelprocenten. Det blir antagligen skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

Måstestrecken

V75-1: 1 Springover (50 %) stod för en mycket fin debut för Peter Untersteiner senast där hästen gick från sista häst till att bara blåsa ner tungviktare som Nobel Amok och Trot Kronos över upploppet efter att norsken rycktes i utgången av sista sväng. Han gick i vanlig vagn senast och ska gå likadant igen och det var inga andra ändringar i utrustningen utan det verkar ha varit miljöombytet som gjorde att hästen tände till vilket han även gjort direkt vid tränarbyten innan det här. Det är inte säkert att han kommer vara lika bra i den andra starten och det är dessutom högst osäkert hur han kommer iväg i starten här då han är lite trevande de första stegen och det dessutom brukar kunna bli mycket omstarter i V75-inledningen. Det finns intressanta skrällbud i loppet vilket gör att vi garderar men han är ett måstestreck på alla kuponger.

Skrälldragen

V75-1: 9 Mountain Cleaver (2,4 %) var riktigt bra som trea i Sto-SM näst senast men svek med skor på hovarna igen senast och kanske hade blivit lite sliten av täta starter. Hon har fått ta igen sig lite nu vilket faktiskt kan vara en fördel och det blir sannolikt skor på hovarna igen men hon har tävlat riktigt vasst så också och är gynnad av den långa distansen och är vass med en ryggresa. Om det strular för favoriten vilket det mycket väl kan göra så tycker vi att hon är mest spelvärd där bakom trots att kusken aldrig vunnit inom V75 i Sverige. I övrigt blir det antagligen öppet huvudlag och ändring från jänkarvagn till svensk jänkarvagn men det är inget som vi lägger större vikt vid.

V75-2: 4 Edindy (3,5 %) har tävlat positivt mot tuffa hingstar ett par gånger på slutet när hon gått barfota runt om och med jänkarvagn och hon ska gå likadant igen mot enbart ston den här gången vilket är intressant då det är en enklare uppgift på papperet. Hon är startsnabb och vi tror att hon kan nå ledningen här från ett perfekt läge med en offensiv kusk i form av Ulf Eriksson som kör för första gången vilket är ett plus. Det finns några snabba hästar invändigt också men om hon missar ledningen så är det inte hela världen då det ändå kan bli en fin resa i den främre träffen och det blir i övrigt norskt huvudlag igen.

V75-4: 13 Närby Panik (6,5 %) gick barfota runt om för andra gången i karriären i lördags och galopperade liksom i det första försöket men upphämtningen till seger efter det var av bästa märke. Det är visserligen tränaren i vagnen från bakspår på tillägg den här gången men med tanke på hur bra han var senast så tycker vi fortfarande att spelprocenten är för låg om han bara går felfritt och man ska tänka på att Peter Eriksson som körde senast faktiskt inte hade vunnit V75-lopp på flera år så det är inte nödvändigtvis något jättestort kuskminus. Favoriten kan bli svår att nå om han får bestämma i spets men det ska bli mycket spännande att se hur långt Närby Panik räcker om han går felfritt den här gången.

Överspelade

V75-3: 1 Rebel Yell Face (30 %) har gått förbättrat på barfotabalans på slutet men ändå inte direkt imponerat på oss och vi ställer oss lite tveksamma till hästens skalle. Vi tror att det är hygglig chans till att han håller upp ledningen här och då aviserar stallet att de tänker köra där men det tror vi kan kosta mer än det smakar och det istället kan bjuda in hästarna ifrån kön. Om han missar spets så blir det värre då det kan strula under vägen då vilket inte är speciellt tilltalande till den här höga spelprocenten. Det kan bli tal om jänkarvagn för första gången i den här starten vilket alltid är intressant men vi tycker ändå sammantaget att han känns överspelad.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170916

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.