V75 Boden

V75

Vi försöker fälla flera favoriter och drömmer om stora pengar

[content_protector password=”norrbotten” cookie_expires=”3600″]Återigen dags för Norrlandstrav och vi har revanschkänsla efter att vi sprack direkt i V75-inledningen förra veckan på Östersundstravet och inte ens fick någon spänning. Glädjande nog vann vår spik men däremot svek våra utgångar och rankingen var överlag ingen höjdare. Därför var onsdagens omgång på V86 glädjande då vi hade en bra rank rakt igenom och även om spiken svek och det endast blev knappt pengarna tillbaka på V86-förslaget så var våra båda skrällbud Stricker och Västerbo Exact spelade till omkring 2 % rent ut sagt fantastiska. Spelade du Dagens Dubbel med våra skrällbud så fick du hela 581 gånger pengarna och förhoppningsvis har vi med sådana godbitar idag också.

Tyvärr vädrar vi inte någon högre utdelning under lördagen då vi anser att favoriterna överlag ser rätt befogade ut även om flera är aningen stora och risken att det blir en favoritbetonad omgång finns där. Samtidigt kan absolut flera av favoriterna fällas och det finns gott om fynd där bakom så vi anser att det finns gott om hästar spelarkollektivet kommit fel på, dvs lite samma sak som i onsdags där det blev Jackpot i en omgång som också såg favoritbetonad ut. Det är små marginaler i trav och kommer några av favoriterna bort är vi med och hugger! Vi går ut hårt och försöker koppla grepp på omgången med en spik direkt i V75-inledningen där vi tror att 7 Whitehouse Express (38 %) bara vinner på klass och vi tycker att han i våra ögon borde vara klart högre spelad.

Specifikt om Boden vill vi påpeka att vi inte ser det som någon riktig barfotabana utan statistiken pekar tydligt på att vinstchanserna generellt sett inte ökar nämnvärt med barfotabalans även om det så klart fortfarande skiljer sig åt individuellt från häst till häst. Ni kan kolla statistiken själva här: https://skoinfo.se/sok-sportinfo/

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 100 respektive 400/500 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Bronsdivisionen

Omgången inleds med en Bronsdivision som håller relativt låg klass och här tror vi att det är så enkelt att favoriten 7 Whitehouse Express (38 %) är huvudet högre än motståndet och visar sig vara totalt överlägsen i princip oavsett resa om han presterar lika bra som på slutet och vi väljer därför att spika. Bakom favoriten känns det lite som en jämn soppa och det krävs många streck för att känna sig helt trygg. Den vi anser känns mest intressant på strecken för er som garderar är 11 X.Factor N.O. (3 %) som vi spelade ensam A-häst och utgång på senast som skräll och varnar för igen men väljer ni att gardera loppet behöver en helgardering inte vara fel.

V75-2 Kallblod

Kallblodsloppet håller lägre klass än vanligt vilket vi inte har något emot om loppet är jämnt men det är tyvärr rätt ihåligt den här gången också och det känns som om halva startfältet startar med mycket små vinstchanser. Tyvärr anser vi att det är de betrodda som också har klart högst vinstchanser och att det inte finns några hyperintressanta singelprocentare i det här loppet som ofta brukar vara fallet med kallblodslopp. Vi anser dock att det finns spelvärde i loppet och det ligger nästan helt och hållet på andrahandaren 7 Guli Storm (19 %) som är vår spetsfavorit vilket kan visa sig vara väldigt avgörande mot favoriten och vi spelar utgång på honom. Bakom favoritduon känns 8 Eldvin (7,1 %) klart mest intressant och våra C-hästar är lite av lyxstreck.

V75-3 Klass I

Ett Klass I-försök som håller hygglig klass för att vara i Norrland och att 5 Le Chapeau (57 %) är klar favorit köper vi fullt ut och faktum är att vi inte var långt ifrån att spika honom idag men valde till slut att nöja oss med utgång. Bakom favoriten rensar det nämligen friskt och vi anser att det är fint spelvärde på vår B-grupp medan C-gruppens procent är som sig bör. Vi kan nämna att kanske den mest intressanta hästen är 12 Västerbo Arthur (5,8 %) som spurtade strålande senast och hade utgångsläget varit bättre hade det mycket väl kunna vara vår förstahäst då vi anar en stark insats igen men nu blir det svårt att komma till från det här läget även om två strykningar gör det lättare. Det finns dock ett scenario där det blir körning mellan de betrodda med framspår och favoriten blir utsvarad och i såna fall ska det bli intressant att se hur långt Berghs springare räcker. Totalt streckar vi fem hästar men streck för en eller två hästar till behöver inte vara fel om du har en större plånbok.

V75-4 Stolopp

Ett stolopp som känns superintressant rent spelmässigt. Favorit är 5 Finca Boko (30 %) som stångats mot kulltoppen och verkar ha tagit de loppen på ett mycket bra sätt då hon var riktigt fin senast. Att hon är betrodd köper vi men samtidigt är vi tveksamma till var hon hamnar här och rankar ner en bit då vi hittat rejäla spelvärden på andra hästar. Loppets skattebetalare är andrahandaren 2 Miss Gladiator (19 %) som vi inte har blivit imponerade av trots alla segrar i raden och inte tror ett smack på. Hästen kommer inte ens med på våra system.

Vår A-grupp är skrällarna 15 Beverly Boulevard (5,6 %) och 13 Op’s First Girl (4,1 %) som vi även spelar utgång med och här hoppas vi sätta fundamentet för en hög utdelning på vårt system då det är lite av ett nyckellopp. Totalt streckar vi sju hästar och även här behöver det inte vara fel att strecka på ytterligare om du har råd men de som vi tar med känns klart mest intressanta ändå.

V75-5 Klass II

Här startar omgångens största favorit i form av 3 Hawk Cliff (69 %) som har ett bra läge och absolut har bra förutsättningar här och han är tidig även för oss. Han svek dock ordentligt senast när han var ute på sin första långresa och även om det ser betydligt enklare ut på papperet idag när han ger sig ut på långresa igen så är vi inte lika övertygade om vinstchansen som tränaren Timo Nurmos verkar vara. Det kan bli en tråkig spets-och-slut-historia men till den här spelprocenten anser vi att hästen är överspelad och han kommer med lite på nåder i vår A-grupp på sin höga vinstchans.

Vår förstahäst är istället 12 M.T.King of Cash (3,1 %) som vi skriver mer om under utgångar och totalt streckar vi fem hästar och känner oss trygga med det. Vill du göra ett mindre system så är 2 Execute (2,7 %) en av de första hästarna som kan plockas bort och du kan även ta ner favoriten till en B-häst.

V75-6 Silverdivisionen

Här provar vi en variant som troligtvis är första gången vi gör på hemsidan. Vi spelar utan A-häst och spelar istället med en bred B-grupp då vi helt enkelt anser att A-hästarna gör sig bättre i andra lopp. Klar favorit i loppet är 1 Ready for More (43 %) och att han är favorit är inte svårt att förstå. Hästen är något av en favorithäst hos oss också och vi spår att han kan klättra mycket långt om han kommer tillbaka på ett bra sätt efter skadan. Nu är det dock första starten efter en allvarlig skada och lång vila och även om han bör vara bra i ordning så är han knappast helt på topp och innerspåret kan dessutom ställa till det så vi hanterar honom med försiktighet i denna start. Även om vi håller tummarna för att hästen gör en bra prestation så hoppas vi just i detta lopp att det skräller till med någon av våra andra hästar i B-gruppen.

6 Coldtown (18 %) måste tippas först då det är den klara spetsfavoriten i loppet och 8 Fire To The Rain (6,1 %) är mest spelvärd då han är väldigt bra i grunden och långsamt blir bättre för varje start efter lång frånvaro. Senast var han vass från kön under Elitloppshelgen med 08,5/700 meter och om han bara kommer till från sitt läge och det blir tempo i täten så kan han bli farlig till slut här också. Totalt streckar vi sex hästar och känner oss trygga med det.

V75-7 Norrbottens Stora Pris

Här är det bara att gratulera Bodentravet till att de fått till ett riktigt topplopp. Det är många jämna topphästar och det känns riktigt svårrankat även om vi är stormförtjusta i favoriten 10 Propulsion (27 %) som vi tillsammans med 8 Sauveur (15 %) anser är bästa hästarna så avgör positionerna extremt mycket i denna klass och ovan hästar kan få det svårt att komma till och ta längder om det inte klaffar under vägen. Vi tycker att det ser ut att vara en vettig uppgift för Propulsion och lägger honom i A-gruppen men vår förstahäst i loppet är 3 Ed You (6,3 %) vilket vi skriver mer om under skrällbud och totalt tar vi med sex hästar och det bör räcka långt. Det är lite snack om barfota runt om samt stängt huvudlag på 8 Sauveur (15 %) och det tar vi på största allvar om det blir aktuellt så håll ögonen på det under tävlingsdagen. Han har dock fungerat otroligt bra redan innan oavsett balans så det är svårt att se att det skulle ha någon extremt stor effekt.

Spiken

V75-1: 7 Whitehouse Express (38 %) har gått från klarhet till klarhet på slutet och nu går hästen verkligen ner i klass. Näst senast var han rent strålande i Finland vilket gör att långresan till denna start inte ses som något speciellt orosmoln och senast under Elitloppshelgen gick hästen strålande som fyra i mål. Visst är utgångsläget med spår sju bakom bilen kanske inte perfekt men samtidigt sitter Örjan Kihlström i sulkyn och han har minst sagt en formidabel statistik att lösa situationerna när han startar långt ut på vingen i autostart. Han har hela 48 % i vinststatistik från startspår 7 i auto med en betrodd häst (vinnarodds under fyra gånger pengarna) och nu möter han inte direkt kuskeliten heller och vi känner oss övertygade om att han löser uppgiften.

Att hästen tidigare varit galoppbenägen ser vi inte heller som något större orosmoln till dagens start då han blivit stabilare på slutet och nu gått felfritt i fyra starter i rad och Örjan Kihlström som är en god chansbedömare inser nog nu att hästen inte kommer behöva pressas maximalt och därmed kan han köra lite mer på safety. Visst finns galopprisken men enligt oss är det låga 10 % sannolikhet till galopp. Vi är inte speciellt imponerade över motståndet och bedömer att hästen är överlägsen på papperet och får Örjan Kihlström bara till en hyfsad styrning blir det en enkel seger. Vi taxerar vinstchansen till 62 %.

Utgångar

V75-2: 7 Guli Storm (19 %) har tidigare inte haft någon chans gentemot favoriten vilket är anledningen till den relativt låga spelprocenten men man ska tänka på att han har utvecklats extremt mycket på slutet och att förutsättningarna till dagens start känns perfekta. Vi håller nämligen honom som klar spetsfavorit och därifrån trivs han mycket bra med 4 segrar av 7 möjliga. Det som gör honom extra intressant idag är dock att det blir barfota runt om vilket det var åtta starter sedan senast och det ser vi som ett stort plus. Dessutom blir hästen nu proffskörd av Per Gustafsson som han tidigare fungerat bra ihop med och de är obesegrade tillsammans efter två starter. Vi vill poängtera att vi fortfarande anser att favoriten 2 Tangen Haap (46 %) har högst vinstchans i loppet (taxeras till 43 %) men att spelvärdet finns på vår utgång då vi taxerar vinstchansen på honom till 29 %. Vill ni vinna ofta så går ni på favoriten men vill ni vinna mycket så är vår utgång mer intressant!

V75-3: 5 Le Chapeau (57 %) är egentligen ingen modell  som vi är speciellt förtjusta i och ingen som vi ser som någon självklar V75-vinnare men till dagens start går det inte att blunda för att förutsättningarna ser perfekta ut. Han startar från ett optimalt utgångsläge och som vi läser spetsstriden sitter han i spets närmare 70 % av tillfällena och ifrån den positionen biter han ifrån sig bra med hela 9 segrar på 10 försök. I det senaste loppet ryckte tränare Mats Bucht dessutom skorna för första gången och satte på en jänkarvagn och han svarade då för ett förbättrat intryck. Vi anser att motståndet då var relativt likvärdigt det nuvarande och då vi inte har feeling för att det är något annat ekipage som kommer trycka upp tempot i dödens så är det risk att det blir en “bluffseger” här.

Att Krister Söderholm kör ser vi inte som något stort minus trots hans låga segerprocent på 7 % totalt då faktum faktiskt är att han är duktig på att infria förväntningarna när han kör betrodda hästar. Krister Söderholm har 37 % i segerprocent och 76 % i platsprocent när han startar hästar som står i under tre gånger pengarna (58 starter) och det är bra siffror! Vi dömer med andra ord inte  ut honom även om det så klart hade varit en högre vinstchans med exempelvis Björn Goop eller någon annan toppkusk. Egentligen talar väldigt mycket för vinst här om han gör om insatsen senast men då vi anser att flera av motståndarna i grunden är bättre hästar så nöjer vi oss med utgång då favoritskapet är stort. Det kan också bli svar i spetsstriden av Sambucus P.R. invändigt som antagligen ska gå barfota runt om vilket kan göra den kvickare iväg i såna fall. Vi taxerar vinstchansen till 59 %.

V75-4: 15 Beverly Boulevard (5,7 %) står lite hårt inne propositionsmässigt men vi håller henne trots det som den bästa hästen i sällskapet och när vi kollar på procenten så fattar vi ingenting. Hade vi varit övertygade om att hon kommer med toppform och att det blir en offensiv körning så hade vi gjort mer av henne utan tvekan men nu är fallet inte så utan hon återkommer efter vila och lägg därtill att det är långresa samt ett passivt upplägg och de startar henne så långt norrut på grund av ägarnas önskan vilket inte är helt optimalt. Vår känsla är dock att hon kommer prestera bra då hon tidigare stått för bra prestationer efter vila och Adrian Kolgjini är inte direkt känd som en passiv kusk så vi har trots allt goda förhoppningar om att han ger henne chansen och det kan bli helt perfekt med att rygga 14 Olympia Gold (16 %) i spåren när hon attackerar då hon är mycket vass med en sådan ryggresa. Totalt anser vi att vinstchansen är 16 %.

V75-4: 13 Op’s First Girl (4,1 %) känns också väldigt intressant på både läget och utrustningsförändringarna till den här starten samtidigt som stallet är otroligt optimistiska. Hon har ett springspår på tillägg och vi har goda förhoppningar om att hon kommer sitta mycket bra till direkt och att det nu blir barfota runt om känns väldigt intressant. Senast såg hon mycket laddad ut när hon gick barfota runt om för första gången på nästan två år men tyvärr så kördes hon upp i vingen och det blev galopp i starten vilket givetvis var snöpligt. Vi ser galoppen som ett olycksfall i arbetet och förväntar oss en felfri start denna gång och då är hon väldigt intressant till den här låga procenten. Det ovan nämnda tillsammans med att vi anser att hästen rent kapacitetsmässigt tillhör de bättre i fältet gör henne intressant som lågprocentare. Vi taxerar vinstchansen till 10 %.

Övervärderade

V75-4: 2 Miss Gladiator (19 %) har åtta segrar på tio starter vilket gör att hon blir hårt betrodd men det är ingen häst som vi har fastnat för och vi förstår faktiskt inte varför hon är så betrodd i det här sällskapet som är betydligt hårdare än vad hon mött tidigare. Hon har gått i ledningen i varenda start och kan möjligtvis nå den positionen igen men vi tror ändå att hon får se sig slagen den här gången. Vi ser ingen vidare kapacitet i hästen och anser helt enkelt att det ska väldigt mycket till om hon ska vinna och taxerar vinstchansen endast till 5 %.

Skrällbud

V75-5: 12 M.T.King of Cash (3,1 %) håller vi som den mest kapable hästen i fältet tillsammans med favoriten och trots att utgångsläget samt den tveksamma formen på Peter G Normans stall så känns han kraftigt underskattad idag. Vi bär fortfarande med oss intrycket för tre starter sedan då han gick med jänkarvagn för första gången och var helt överlägsen i ett billigare sällskap. Efter det så har han galopperat bort sig i två tuffa lopp och har inte fått visa vad han går för men den här gången hoppar tränaren upp i sulkyn igen liksom för tre starter sedan och vi ser det inte som negativt med tanke på hur bra han var den gången. Tränaren åker också hela vägen upp till Boden med en häst vilket är värt att notera och om inte favoriten får bluffa bort loppet i spets så tror vi att han blir segerfarlig. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

V75-7: 3 Ed You (6,3 %) anser vi att spelvärdet ligger på i ett mycket öppet Norrbottens Stora Pris då han gjort flera bra insatser på slutet utan att det riktigt klaffat för honom. Till dagens start ser dock förutsättningarna perfekta ut och vi tror att han har goda möjligheter att hålla ut 4 Nimbus C.D. (18 %) i starten och då kan den underskattade Ulf Eriksson välja om han vill köra där eller nöja sig med vinnarhålet. Vi är lite inne på att vinstchanserna är störst från vinnarhålet men det är hugget som stucket och han ska oavsett vilket räknas tidigt. Löpningsförloppet bör bli väldigt gynnsamt den här gången för vår idé och då det låter väldigt uppåt ifrån stallet så känns han intressant till den här låga procent. Vi taxerar vinstchansen till 12 %.

Jokersystemet

V75 Boden

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

1*3*5*5*3*6*6 = 4 050 kronor[/content_protector]