V75 Bjerke

V75

Jackpot och massor av extra oljemiljoner väntar i en omgång där skrällbuden haglar!

[content_protector password=”oljemiljoner” cookie_expires=”3600″]Vi kommer laddade till tänderna till helgens V75-omgång då vi dels har en härlig Jackpot att ta del av samtidigt som även den norska spelpoolen är med och kryddar omgången med många extra härliga miljoner.

Om sporten stod i fokus i V75-finalerna på Solvalla så står spelet i fokus i helgens omgång. Den ser helt magnifikt svårlöst ut och då vi dessutom anser att dagens största favorit 1 Bula Bula Am (60 %) i V75-2 är på tok för stor så är känslan att det kan bli topputdelning. Vi kan inledningsvis nämna att vi visserligen anser att Bula Bula Am är en fin häst och att distansen är passande. Samtidigt måste vi säga att hon är väldigt galoppbenägen och möter klart hårdare motstånd än vad hon har gjort tidigare. Då vi dessutom ser avsaknaden av körspö som negativt för henne samt att hon är ett sto som möter hingstar och valacker (brukar vara negativt) så förstår ni att vi inte är så heta på henne som storfavorit. Här har vi hittat två av omgångens stora fynd som båda har ca 3% av insatserna på sig.

Överlag så ser omgången väldigt intressant ut rent spelmässigt och vårt system är uppbyggt mot storutdelningar där hela 94 % av våra radkombinationer ger över 100 000 kronor. Blir det låg utdelning så är vi chanslösa!

Vill ni vara med och dela spänningen med oss på lördag så köp gärna andelar på något av våra andelsbolag:

http://www.andelskungen.se/speaker/skoinfo-se/

Spiken

V75-6: 5 Buzz Mearas (35 %) väljer vi att spika i ett lopp som vi ser som ett tvåhästarslopp. Vi anser att de två favoriterna är berättigade och att det ska väldigt mycket till för att det ska gå utanför dessa. Vi väljer att ta ställning och spika Buzz Mearas mycket pga att vi förväntar oss att han får ett mycket bättre lopp än 4 Daley Lovin (46 %). Vi blir nämligen mycket förvånade om inte vår spik sitter i spets inledningsvis och även om han inte når dit direkt så är vi tämligen säkra på att den potentiellt möjliga ledaren 3 Explosive de Vie (8 %) släpper kvickt när en självsäker Adrian Kolgini som kör med pondus för närvarande kommer dundrande utvändigt. Ifrån spets trivs sen vår spik utmärkt och då han dessutom inte påverkas något negativt av att han inte kan köras med körspö så känns vinstchansen hög.

Vi kan i sammanhanget nämna att vi håller favoriten Daley Lovin väldigt högt också men rapporterna från Daniel Redén är att det troligtvis blir någon form av skor. Detta ser vi som negativt och vi tror att det blir en för tuff uppgift att vinna ifrån dödens även om vi inte skulle bli fullkomligt förvånade om det skedde.

Utgångar

V75-5: 3 Global Republic (18 %) har hittills inte tjänat i närheten av de pengar vi hade förväntat oss för ett år sedan. Han har länge visat en kapacitet som överglänser de klasser han befunnit sig  i men det har också strulat mycket. Vi hade förväntat oss att han skulle bli stor favorit idag då förutsättningarna äntligen är helt perfekta. Han trivs utmärkt på Bjerke och i spets samtidigt som vi tror att kort distans ska passa honom utmärkt. I dagens lopp tror vi att han kommer nå till ledningen och även om det finns en viss risk för att det kan bli en relativt hård spetsstrid så blir vi inte förvånade om han glider väldigt enkelt dit också och det är faktiskt vårt huvudscenario.

Till lördagens start ska han antagligen gå barfota bak för första gången och även om han inte imponerade nämnvärt senast så är träningsrapporterna positiva efteråt och känslan är att det blir en topprestation nu istället och då vi anser att hans kapacitet duger mycket bra i sällskapet så kommer han bli en svår nöt att knäcka för motståndarna.

V75-7: 4 Tango Vang (7,5 %) har inte vunnit lopp på länge men det tar vi inte så hårt på då vi blev helt frälsta på intrycket i den senaste starten där han spurtade formidabelt i ett hårt lopp bakom Takethem. Där slutade han visserligen bara femma men intrycket var enormt och görs en sådan insats om idag så har vi svårt att se honom förlora. Då träningsrapporterna dessutom låter uppåt och han har ett perfekt utgångsläge och insatsprocenten är låga 7,5 % så känns det kanon. Vi var mycket nära att spela med två spikar idag men kände att vi fick ihop ett kanonsystem med en spik. Om du letar efter ytterligare en spik så kan du gå på Tango Vang!

Överspelade

V75-1: 6 Highspeed Call (16 %) brukar inte hamna i denna spalten hos oss då vi i normala fall brukar ranka upp hästen gentemot spelarkollektivet. Till helgens start anser vi dock att han är överstreckad även om han faktiskt möter enklare motstånd än normalt. Anledningen till vår “sågning” är helt enkelt att formen känns dunkel och att vi spår stora positionsproblem. Flera av de invändiga hästarna är startsnabba och vi tror att Highspeed Call kommer missa spets och istället bli hängande. Det troliga är att det efter en tuff inledning blir dödens och då känns 16 % av insatserna för mycket. Mer rimligt enligt oss hade varit 7-8 %!

V75-2: 1 Bula Bula Am (60 %) är en fin häst som dock är orutinerad och som dessutom är väldigt galoppbenägen. Visserligen är distansen perfekt men hon möter klart hårdare motstånd än tidigare samtidigt som hon här måste köras utan körspö vilket vi ser som negativt.

V75-3: 4 Tycoon Conway Hall (23 %) är hårt betrodd i Gulddivisionen vilket vi anser vara felaktigt. Hästen har inte visat någon märkvärdig form på slutet och även om han har stor spetschans nu så har vi faktiskt lite svårt att se honom hålla undan därifrån. Då vi dessutom inte håller kusken Steen Juul speciellt högt så rankar vi ner.

Skrällbud

V75-1: 10 Pebbe Simoni (4,1 %) är en åttaåring som har hittat sitt livs form på slutet. Hästen har sett magiskt fin ut och gjort flera rena topprestationer. Då han även visat sig fungera bra bakifrån och trivs utmärkt på Bjerke så är varningen utfärdad!

V75-2: 6 The Last Ticket (2,8 %) är obegripligt lite spelad då han har vunnit mot klart hårdare motstånd än detta. Hästen kommer visserligen inte med någon visad toppform men träningsrapporterna är positiva och han har tidigare visat kapacitet som duger mycket bra i sällskapet och då vi dessutom har känslan av att distansen är positiv för honom så väljer vi att varna!

V75-4: 12 Carame (5,7 %) har vi blivit imponerade av och här har den duktiga tränaren Sofia Aronsson en häst som hon säkerligen kommer få mycket glädje av. Vi anser faktiskt att hästen rent kapacitetsmässigt är överlägsen motståndet idag men tyvärr sätter läget ner chanserna. Vi spår dock att det kan bli en hård spetskörning i loppet och bakspår behöver nödvändigtvis inte vara så negativt och sammantaget borde hon enligt oss ha ca 20 % av insatserna på sig!

V75-7: 4 Tango Vang (7,5 %) se utgångar.

Jokersystemet

V75 Bjerke

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking: 6*8*3*8*6*1*1 = 3 456 kronor.[/content_protector]