V75 Bjerke

V75

V75 Bjerke och nu är det dags för vår spik att vinna!

[content_protector password=”upplopp” cookie_expires=”3600″]Vår spik Raz MacKenzie levererade på Bergsåker förra lördagen men det blev mycket snack kring honom och han seglade upp som delade favorit innan krutröken hade lagt sig och det blev dessvärre relativt favoritbetonat i övrigt. Den enda riktiga skrällen i omgången i tvåprocentaren Racer Rose var tipsetta på vår hemsida och med tanke på det så var det givetvis en liten besvikelse att det inte gav bättre betalt. Vi satt i alla fall med ett bra värde efter fyra avdelningar innan det blev tre raka favoriter och det var spännande ett tag, både på hemsidan och våra Tillsammans-system som i alla fall gav sju rätt till slut.

På lördag är det dags för V75-cirkusen att besöka Bjerke med Axel Jensens Minneslopp för hingstar och ston som höjdpunkter och V75-omgångar i Norge är något som vi gillar då vi satte en storvinst där i mars på över en miljon både på hemsidan och på V75 Tillsammans. Det är ofta svårt för spelarkollektivet att värdera hästarna gentemot varandra när de inte brukar mötas och det kan också vara svårt att se alla starter i lopparkivet och att värdera hur det fungerar utan körspö och liknande. Den här omgången riskerar dock att bli relativt favoritbetonad då flera starka svenska hästar gör besök och det är en del utfyllnadshästar och vi gav omgången en svag trea på en femgradig skala i spelvärde men nu efter strykningarna av Poet Broline och Wingait C.H. så blir det inte mer än en tvåa.

Bjerke bjuder i alla fall på fint väder för tillfället utan att det är speciellt kallt och det är troligt att det kommer lite nederbörd under lördagen men det ska inte vara någonting som påverkar banan allt för mycket och det bör gå att tävla på valfri utrustning i normala fall. Vi försöker koppla grepp på omgången direkt i V75-1 där 4 Thai Broadway (30 %) står på tur för seger och inte ska kunna bomma spets där han är obesegrad i nuvarande regi och vi är inte inne på att favoriten i samma lopp är på topp för dagen.

Missa inte att signa upp för vårt nyhetsbrev om du vill ta del av liknande promotions eller andra nyheter eller gratistips som vi sporadiskt kommer att skicka ut: https://skoinfo.se/skoinfo-se-nyhetsbrev/

Om du är intresserad av våra andelsspel på V75 Tillsammans för 134, 300 respektive 1 000 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Gulddivisionen

V75-omgången inleds med ett medeldistanslopp med autostart i högsta klassen med endast nio deltagare och loppet är relativt ihåligt där vi ser det som att endast fyra hästar startar med realistiska vinstchanser. Av dessa är tre betrodda och vi anser trots allt att spelvärdet på 7 Winmecredit (3,3 %) endast är svagt positivt och känner inte att vi har råd att ta med honom på ett system av denna storlek även om vi skulle gardera.

Då vi anser att möjligheten att få in en annan skräll i detta lopp är obefintlig så är det ett idealiskt läge att använda sig av en underspelad andrahandsfavorit som spik då det inte finns något större spelvärde på någon annan häst samtidigt som favoriten inte verkar vara helt på topp. Vi anser nämligen att 4 Thai Broadway (30 %) borde vara favorit i det här loppet och när han endast är andrahandare så väljer vi att spika! Vi motiverar spiken mer utförligt under separat rubrik. Vi vill dock nämna att vi anser att 9 Ivar Sånna (38 %) antagligen är bästa hästen för närvarande men vi bedömer att det troligtvis blir en för tuff uppgift att ta ner vår spik ifrån dödens vilket troligtvis krävs!

V75-2 Klass II

Dagens andra avdelning är ett medeldistanslopp med autostart och detta lopp känns vidöppet på förhand bakom utgången 3 Ragazzo da Sopra (17 %) som är vår klara förstahäst och vi skriver mer om nedan. Klar favorit i loppet är annars 1 Calizza Boko (37 %) och att det tillhör en av de bästa hästarna eller att det till och med är den bästa hästen rent kapacitetsmässigt i fältet kan vi köpa. Hon är i alla fall bra för klassen och springer och småsover på träningsdistans och det finns flera växlar att dra när den dagen kommer. Det är dock inte aktuellt i den här starten och vi anser att hon är överspelad till denna start då utgångsläget kan ställa till det ordentligt och hon inte har visat någon överkapacitet heller och blir det en besvärlig resa så tror vi inte att det räcker hela vägen. Örjan Kihlstöm brukar dock hitta rätt vägar och vi vågar inte såga henne för hårt utan nöjer oss med att lägga henne i B-gruppen.

Mest intressant på strecken är annars 2 Herakleitos F. (5,5 %) som var positiv barfota runt om senast samt 5 Walentino (2,3 %) som också visat klart förbättrade takter på slutet och båda två är startsnabba och bör hitta bra positioner direkt. De tillhör kanske inte de bästa i sällskapet rent kapacitetsmässigt men på visad toppform och intressanta utgångslägen så är de tidiga för oss som skrällbud. Totalt tar vi med nio streck och här jobbar vi in antingen utgången eller en miljonskräll!

V75-3 Axel Jensens Minneslopp

Lördagens fjärde V75-avdelning är ett fyråringslopp för ston över sprinterdistans. Loppet håller en förvånansvärd hög klass för säsongen även utanför den svenska favoritduon med vinnaren av Stosprintern mot Stoderbyt och det här är i våra ögon lite av omgångens höjdpunkt. Storfavorit är 2 Treasure Kronos (72 %) och favoritskapet köper vi men samtidigt anser vi att procenten är lite för hög och därmed är spelvärdet dåligt. Det är trots allt en längre resa för storfavoriten denna gång och vi ser det faktiskt som en risk att det blir en resa i andraspår igen då hon inte är någon startblixt som faktiskt aldrig gått hela loppet i spets. Vi tror att hon blir överflyglad direkt i starten igen av hästen direkt utvändigt och då är vi långt ifrån säkra att hon tar ner 7 Otrobanda (17 %) om hon tar sig förbi vilket vi är inne på att Peter Untersteiner kan göra om han laddar stenhårt och vi spelar därmed utgång och skriver mer om henne nedan.

Bakom ovan nämnda hästar vill vi framför allt varna för 10 Gematria (2,4 %) som ska göra lite intressanta utrustningsändringar och vi skriver mer om under rubriken skrällbud. Vi fyller på med ytterligare några streck då det vimlar av kapabla märrar som kan gynnas om favoritduon kör för hårt emot varandra.

V75-4 Klass I

Ett sprinterlopp med autostart där de bästa hästarna har fått usla utgångslägen vilket gör loppet högintressant spelmässigt även om vi fortfarande anser att de betrodda hästarna har klart högst vinstchanser. Knapp favorit är kapable 12 Pokemon Ås (21 %) som senast var ute i V75 ifrån bakspår och gjorde ett topplopp där han spurtade till en tredjeplats efter galopp. Intrycket var läckert och att det skedde på medeldistans gör prestationen extra bra. Kort distans är nämligen hästens klart bästa distans där han har två segrar och en andraplats men nu är utgångsläget besvärligt och då Marcus Lindgren varnar för att Bjerkes underlag kan var ofördelaktigt så ser vi inget spelvärde utan nöjer oss med B-gruppen. Man ska också tillägga att hästen gick barfota runt om senast när han var så bra och att han galopperade i två av två starter med den balansen vilket inte är något odelat positivt på en favorit.

Vår A-grupp består istället av 9 Chief Orlando (16 %) samt 7 Avery (7,9 %) som båda känns klart spelvärda på lördag. Den förstnämnde startar liksom favoriten ifrån ett dåligt utgångsläge men löser det sig så tror vi att han kan bli svår att stå emot. Han är ung och ganska orutinerad men vi har blivit imponerade av hästen och att han kommer ifrån Frode Hamres stall gör honom extra intressant där det är positiva tongångar inför den här starten. Det låter också som att det kan bli barfota runt om liksom näst senast vilket skulle vara mycket positivt i sådana fall. 7 Avery (7,9 %) känns intressant från sitt utgångsläge då vi gillade prestationen senast och han bör sitta bra på det direkt – det finns ett scenario där han kan få överta ledningen här. Vi föredrar att han körs i spets men ger inte slaget förlorat om han väljer att köra bakifrån heller som det ”varnas” lite för att upplägget blir. Vi ser som nämnts ovan loppet som rätt öppet och vi väljer att strecka på ordentligt med hela nio streck och här behöver det inte vara fel att helgardera.

V75-5 Silverdivisionen

En Silverdivision som går över kort distans med bilstart och även om vi anser att favoriten 2 Tripolini V.P. (46 %) är berättigad så ser loppet spelmässigt högintressant ut då vi inte alls köper andrahandaren 3 Fossens Bonus (19 %) som vi anser vara kraftigt överspelad samt 9 Next To None Sib (13 %) som inte alls visat någonting från liknande lägen förut och det blir därmed en jätteskräll om favoriten har en sämre dag. Favoriten är dock en stenhård “dansk skalle” som vi gillar skarpt. Förutsättningarna till dagens start ser lämpliga ut på papperet då han är klar spetsfavorit och Magnus Jakobsson inte ens låter som att han kommer köra för spets då 3 Fossens Bonus (19 %) inte går med optimal balans och ska sparas till finalen. Om favoriten presterar på topp så vinner han loppet men vi har svårt att hitta spelvärde i procenten då han har varit ute på många långa resor på slutet och det var en ovanligt stökig resa utan tillräckliga förberedelser och ett tufft löpningsförlopp senast där han också stod för en lite sämre prestation. Åter från Frankrike höjer alltid en varningsflagg och att det har blivit många långa resor på slutet har fällt bättre hästar förut och det krävs inte mycket för att formen ska vara något vikande och vi ser spelvärdet som neutralt.

Det största spelvärdet i loppet ligger som sagt i favoritfall för bakom honom hittar vi lite av omgångens fynd i form av gamlingen 4 Strong Forte (0,5 %) som vi faktiskt rankar upp så mycket att vi låter honom bilda A-grupp tillsammans med favoriten och skriver mer om under rubriken skrällbud. Där bakom varnar vi även för 7 Orion Tilly (3,6 %) som var ruggigt förbättrad i den senaste starten och där vi faktiskt inte förstår den låga procenten. Vi fyller totalt på med sex streck och hoppas på en smällkaramell då vi tar bort både andra- och tredjehandaren från systemet.

V75-6 Axel Jensens Minneslopp – Fyraåringslopp

Den sjätte avdelningen är ett sprinterlopp för fyraåringar med åtta deltagare som känns väldigt ihåligt nu när två av spetsbuden 3 Wingait C.H. samt 4 Poet Broline blivit strukna under fredagen. Klar favorit är 9 Cruzado Dela Noche (55 %) och det är topphäst som imponerat stort på slutet. Vi anser dock att procenten är väl tilltagen jämfört med värsta konkurrenten på bakspår, speciellt då han står först i turordningen och kommer få med sig massor av extrastreck nu när ovan hästar blivit strukna.

Vår förstastreck är istället 10 Twister Bi (13 %) som senast gick i ledningen och förlorade mot just Cruzado Dela Noche som fått allt serverat den gången men nu har inte Stefan Melander några stallkamrater med sig… Jerry Riordan har bra snurr på stallet och den här hästen har också visat ruggiga fartresurser och kan Christoffer Eriksson rygga favoriten så blir hans slutspurt inte lätt att stå emot även om han så klart kan bli tempotorsk om det inte blir något tempo på tillställningen. Ett alternativt scenario är att Christoffer Eriksson kör till direkt ifrån start och kommer iväg snabbare än favoriten och antingen låser loppet ifrån dödens eller kör till spets. Det finns en del olika loppscenarion som kan gynna vårt bud och procenten är tilltalande med tanke på hur lite som skiljer hästarna åt. Man kan nämna att Twister Bi faktiskt fungerar bra med bakspår och ryggar då han lätt blir lite hetsig av sig och har tre segrar och en andraplats på fyra bilstarter från bakspår på svensk mark. Han gynnas också antagligen av årstiden då han inledde en formtopp vid den är tiden förra året och vi är inne på att han är riktigt på gång nu.

Vi tar även med 2 Dragster (2,7 %) som är given spetsfavorit efter strykningarna och eventuellt ska gå med helstängt huvudlag den här gången och får han trolla bort en del ifrån spets samtidigt som favoritduon lurpassar för länge mot varandra så är det faktiskt inte otänkbart att Roger Malmqvists springare håller hela vägen. Vi har varit lite besvikna på honom på slutet men vi väntar på att det ska stämma ordentligt för honom då han ger intryck av att vara riktigt kapabel.

V75-7 Bronsdivisionen

V75-omgången avslutas med en Bronsdivsion över medeldistans och här har vi en bra känsla för att det kan skrälla till då loppet ser vidöppet ut bakom vår utgång 9 Juvels Boy (8,8 %) som även han får räknas som en skräll. Knapp favorit är 3 Say That Again (22 %) som vi senast hade under rubriken överspelade och tyvärr för oss vann den gången… Det var dock lite pliktskyldigt i våra ögon och även om insatsen var bra så var det inget som gör att vi ändrar uppfatting om hästen något speciellt. Vi ser ingen vidare potential i hästen och även om vi har respekt för Björn Goop så känns han överspelad.

Andrahandaren 1 Stan Libuda (18 %) håller vi däremot högt och vi var nära att plocka med honom i utgångsgruppen men det blev helt enkelt för dyrt. Vi anser att Stan Libuda borde vara favorit då det är vår klara spetsfavorit och blir det någon form av barfotabalans till denna start som det spekuleras i så blir han extra intressant. Det låter som att det kan bli barfota fram i sådana fall och vi blir inte alls förvånade om han är ordentligt förbättrad i sådana fall och han har redan vunnit tre gånger i Norge så han trivs absolut utan körspö. Hästen är dock ganska betrodd också och lättningen bör dra streck på tävlingsdagen samtidigt som det finns några starka hästar som kan sätta fart på det här loppet och vi anser att spelvärdet på vår utgång är högre så därav utgångsvalet. Vi varnar även för den starke duon 4 Valokaja Hindö (7,6 %) och 5 Tooltime (5,6 %) som båda visat kapacitet och är lite borttappade på strecken där de startar ifrån de statistiskt gynnade spåren. Totalt tar vi med nio streck och hoppas att vårt system tål en miljonskräll!

Spiken

V75-1: 4 Thai Broadway (30 %) trodde vi en hel del på senast inom V75 då vi hade spikat på hemsidan men till vårt förtret så valde Björn Goop att gå ner på innerspåret och en resa i vinnarhålet istället för en resa i andraspår och när han aldrig fick se dagens ljus så var den dagen förstörd. Intrycket var i alla fall fortsatt strålande och det lyser verkligen form över hästen för närvarande som för övrigt har klart bäst statistik under hösten… och nu måste det väl ändå vara dags för vinst?

Lördagens uppgift ser i alla fall mycket lämplig ut då de värsta motbuden har besvärliga utgångslägen och det är näst intill garantispets efter en liten bit. Därifrån är han obesegrad i Björn Goops regi efter två försök och då dessutom Björn Goop har grym statistik med betrodda hästar ifrån spets i övrigt då han är bra på att hålla igång dem så ska det helt enkelt mycket till för att han ska förlora som vi ser på saken. Att han dessutom trivs bra på distansen och tidsintervallet sedan den senaste starten är positivt samtidigt som det inte låter så odelat positivt på favoriten från bakspår så ser vi detta som en toppchans. Vi taxerar vinstchansen till 52 %.

Utgångar

V75-2: 3 Ragazzo da Sopra (17 %) har stått för rejäla intryck på slutet och vår känsla är att han är kraftigt på väg uppåt och vi blir inte förvånade om denna hingst kommer klättra rejält i klasserna den närmaste tiden. Förutsättningarna till denna start känns intressanta då hästen är rätt snabb ut och även om han inte är vår spetsfavorit inledningsvis så blir vi inte förvånade om han når spets direkt eller få ta över relativt omgående när Björn Goop spänner blicken i konkurrenterna. Når han till täten så bör det vara en toppchans men även om det blir dödens alternativt en utvändig resa i andra- eller tredjespår så ger vi inte hoppet förlorat då han fungerar utmärkt från andra positioner. För oss är han klar förstahäst i loppet och spelvärdet känns därmed högt.  Vi taxerar vinstchansen till 34 %.

V75-3: 7 Otrobanda (14 %) utvecklades kraftigt under sommaren och imponerade stort i Stoderbyt. Nu återkommer hon efter en längre vila och förra veckan blev hon struken inför en tilltänkt start på Solvalla där hon stod ett dygn på transporten. Det är så klart inte optimalt men samtidigt så tror vi att hon har återhämtat sig nu och att oron är lite överdriven och vi förväntar oss faktiskt en ny topprestation då hon verkar ha vuxit en klass på slutet. I debuten över kort distans senast var intrycket i alla fall lysande då hon öppnade utdraget med 1.07,8 det första halvvarvet och ändå närmast sprintade undan över upploppet. Anledningen till att vi tror på henne idag är att vi faktiskt tror på hyggliga möjligheter att hon kan få överta ledningen från det här spåret och då blir det inte lätt att ta ner henne – inte ens för Treasure Kronos. Peter Untersteiner själv verkar osäker på om det är möjligt att ta sig förbi favoriten men vi är inne på det så länge det blir full laddning då favoriten inte är någon startkatapult. Vi taxerar vinstchansen till 24 %.

V75-7: 9 Juvels Boy (9 %) har vi lite förkärlek till då det var han som i mars skrällde till i V75-avslutningen på Momarken då han gick barfota bak för första gången vilket innebar en miljonvinst för oss. Då fungerade Juvels Boy utmärkt i Norge där han för övrigt har två vinster på två försök vilket så klart är positivt till denna start men det är inte hela anledningen till att vi spelar utgång. Vi anser att Juvels Boy är allmänt underskattad och att upplägget i den senaste starten som var lite av ett preparélopp till denna start känns perfekt. Nu är startspåret lite chansartat men samtidigt har han två startsnabba ryggar och känslan är att han kan komma perfekt på det nu samtidigt som det kan bli hårt tempo här med flera dugliga konkurrenter. Intrycket i den senaste starten då han spurtade sylvasst var strålande och det låter enbart positivt ifrån stallet inför denna start. Vi har starka skrällvibbar och spelar utgång. Vi taxerar vinstchansen till 23 %.

Övervärderade

V75-5: 3 Fossens Bonus (19 %) är en glänsare som alltid ser ut som en rund miljon och även drar till sig en del extrastreck tack vare detta. I den senaste starten så var han storfavorit inom V75 och även om han vann så var det ingen imponerande insats och vi anser att han visar begräsningar i nuvarande klass. Till dagens start har vi svårt att köpa att han ska vara andrahandare då han startar från ett spår utanför favoriten Tripolini V.P. och därav bedömer vi spetschansen endast till 15 % vilket är positionen där han går bäst ifrån. Dessutom blir det inte barfota runt om till denna start vilket vi ser som ett klart minus då han presterat absolut bäst på den balansen och hästen ska köras försiktigt med sikte på finalen i nästa start och det låter inte alls påställt. Vi taxerar vinstchansen till 7 %.

Skrällbud

V75-3: 10 Gematria (2,4 %) kommer ifrån Frode Hamres formstall som har visat toppresultat hela säsongen och han är en mästare att ställa i ordning när det vankas större uppgifter som i dessa sammanhang. Vi gillade verkligen intrycket på henne i den senaste starten och det låter allmänt väldigt uppåt och vi förväntar oss en ännu bättre insats nu. Till denna start blir det barfota runt om till skillnad mot senast då det var skor runt om och det känns även intressant att jänkarvagnen åker på igen vilket hon inte haft de fyra senaste starterna och det blir i det närmaste maximal balans. Det kan behövas mot det här tuffa motståndet men hon har visat upp en bra spurförmåga och blir det en för tuff kubbning mellan favoritduon här så blir vi inte förvånade om hon spurtar förbi motståndet över upploppet. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

V75-5: 4 Strong Forte (0,5 %) känns intressant som totalt ospelad då intrycket i de senaste starterna har varit kraftigt förbättrat. Anledningen till de förbättrade insatserna beror på att han nu börjat tävla barfota fram på gamla dagar vilket gett en enorm effekt och det är inte ovanligt på en sån här gammal Love You-avkomma. Nu är utgångsläget perfekt och trots att han är elva år så är han antagligen bättre än någonsin och har favoriten en sämre dag så blir vi inte alls förvånade om det är han som spurtar förbi allt som helt ostreckad. Vi taxerar vinstchansen till 7 %.

Jokersystemet

V75 Bjerke

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

1*7*3*5*6*3*4 = 3 780 kronor[/content_protector]