V75 Bjerke

Spikförslagen

V75-1: 15 Onceforall Face (13 %) har höjt sig ordentligt i ny regi men har hetsiga tendenser och låg på lite senast under det första varvet och agerade därför något uddlöst till slut även om andraplatsen var klart godkänd. Nu är det voltstart vilket bör göra att han inte ligger på lika mycket i starten och det blir dessutom antagligen återgång till vanlig vagn vilket brukar göra hästar mindre bakrädda och lugnare under vägen också. Hästen är allround och klarar den långa distansen utan problem så länge han inte slösar med krafter och klaffar det bara lite med ryggarna på vägen så tror vi att han blir svår att stå emot till slut och man ska tänka på att tre varv inte är något som verkar direkt gynna de mest spelade motståndarna heller. Det är ett litet frågetecken för hur han fungerar utan körspö men till den här låga spelprocenten så tycker vi att han känns klart intressant. Det blir förutom vanlig vagn antagligen barfota fram och öppet huvudlag.

V75-3: 5 Lionel N.O. (64 %) slutade trea i Prix d’Amerique i år och siktar mot att förbättra det nästa år om de lyckas pricka toppformen ännu bättre och han har meriter som vida överstiger motståndarnas i det här fältet. Han återkom senast efter vila i det första loppet i uppladdningen och även om det givetvis inte sprutade form ur öronen på honom så stod han för ett gediget lopp och kändes bättre än nånsin efteråt enligt stallet. Han lär vara lite vassare i den här starten även om det helt medvetet så klart är långt ifrån någon toppform. Han möter också billigare hästar nu än senast och efter att 2 Zenit Brick (22 %) blev nedstruken till innerspår så kan det faktiskt till och med bli så att han får överta spets och då bör loppet vara slut. Det största frågetecknet är stallformen för Daniel Redén som fortfarande är lite dunkel då han har klart lägre segerprocent än i våras och flera hästar som vunnit har gjort det lite pliktskyldigt. Det blir barfota runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn som vanligt.

V75-5: 6 Heartbreaker V.S. (5,0 %) har bara gjort ett lopp sedan i somras och galopperade då bort sig innan bilen släppte fältet vilket gör att han blir lite bortglömd här. Vi tycker dock att skillnaden i spelprocent jämfört med storfavoriten 1 Nobel Amok (71 %) här är helt uppåt väggarna. Han står perfekt inne i loppet och har gått bra och vunnit direkt efter lång vila tidigare och den korta distansen är han relativt osynad över men vi tror att han kan springa riktigt fort över den också nu när han går barfota runt om istället för med skor runt om som han gått med över den tidigare. Han har också toppstatistik utan körspö när han tävlat i Norge tidigare och han kan öppna hyggligt snabbt och har en bra chans att hitta en fin position här och kanske t o m kan överta ledningen i ett andraskede om favoriten blir överflyglad initialt. Det blir antagligen barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

V75-7: 5 Bikini D.K. (24 %) har radat upp segrarna med krafter kvar på slutet på ett mycket imponerande sätt, bland annat i det danska Stoderbyt. Hon ställs mot ett tufft motstånd här men vi är inne på att hon är bäst för dagen och hon har dessutom lottats till ett fördelaktigt läge och kommer att köras offensivt och det är en vettig chans att hon spetsar av egen kraft eller får överta från 1 Madelen L.T.C. (6,9 %) på innerspåret som inte riktigt håller samma klass (även om hon är skrällduglig med tanke på läget). Hon är dock inte beroende av spets för att vinna och bör ha vettig chans så länge hon slipper gå i dödens samtidigt som spelprocenten faktiskt inte är så hög i ett lopp som är öppet i övrigt där många garderar brett. Det blir antagligen barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn.

Måstestrecken

V75-6: 3 Love Matters (37 %) är en av de hästar i Daniel Redéns stall som visat att stallet har gryende form på slutet då han kanske såg bättre ut än nånsin i sin 1.09-avslutning senast och toppformen bör sitta där nu. Det är något som är betydligt mer tveksamt för 2 Ferrari B.R. (37 %) som det inte direkt gnistrat om på slutet även om han vunnit överlägset i billiga lopp och han ska dessutom starta tätt nu vilket är ett litet frågetecken eftersom han inte varit i harmoni med det upplägget någon gång förut. Det verkar inte som att Per Oleg ska våga trycka gasen hela vägen i botten på “Ferrarin” i starten heller och då tror vi att Love Matters har en bra chans att klämma sig förbi och i ledningen bör det i sådana fall vara en fin segerchans. Det kan dessutom bli tal om jänkarvagn eller helstängt huvudlag i den här starten och det är mycket intressant på en sån här häst som gått med öppet huvudlag och vanlig vagn i sina starter på svensk mark. I övrigt blir det antagligen barfota fram som senast.

Skrälldragen

V75-2: 4 No Limit L.A. (2,9 %) möter tufft motstånd men det gjorde han även vid segern för tre starter sedan då han slog hästar från den norska Gulddivisionen. Han kan öppna snabbt och har siktats mot det här loppet och bör ha en hygglig chans att nå täten eller hitta ner till plankan här. Det som gör honom extra intressant är om det förutom barfotabalansen blir jänkarvagn för första gången då det kan höja hästar ordentligt men det bestäms inte förrän efter värmningen. Om det inte blir av så sänker vi kanske honom några snäpp i rankingen men han är ändå skrällduglig i ett jämnt lopp. I övrigt blir det antagligen barfota runt om och norskt huvudlag.

 V75-3: 12 Caid Griff (4,0 %) gjorde debut för Daniel Redén senast och även om det blev lite intetsägande efter ett invändigt lopp så var det ett fint intryck som lovade mer och det såg ut att vara mycket krafter kvar i mål. Läget är givetvis svårt men det här motståndet är å andra sidan lite enklare än senast och om stallkamraten 5 Lionel N.O. (64 %) kommer bort eller inte har sin bästa dag så måste han räknas mycket tidigt efter det perfekta preparéloppet senast. Det här är ett av omgångens bästa drag för oss som hoppas på miljonutdelning och det blir barfota runt om och öppet huvudlag förutom jänkarvagnen som han provades med för första gången senast och där effekten fortfarande är lite osynad.

V75-4: 5 Jefferson Dotcom (2,0 %) är den häst som vi tror snuvar favoriten på ledningen från ett perfekt läge bakom bilen och i sådana fall ska han köras där enligt stallet och då har en bra chans att ställa loppet på ända. Han har mer andraplatser än segrar i år vilket gör att man kan sätta ett litet frågetecken för skallen men han är stark och vi är inne på att det finns en chans att han håller hela vägen vilket gör att vi tar med honom tidigt till en låg spelprocent. Det blir antagligen brodd i skorna i den här starten men effekten av det är svårbedömd, i övrigt blir det antagligen helstängt huvudlag och jänkarvagn.

V75-5: 2 Photo Lavec (4,5 %) har gjort två starter i ny regi på ett bra sätt även om det var billigt vid segern och han inte rådde på Augustus F. senast från rygg ledaren. Han kan öppna snabbt och har en bra chans att åtminstone komma ner i rygg på ledaren igen och vi tror att han kan betydligt bättre än vad han visade senast om det klaffar lite med tempo på vägen och det tror vi att det kan göra här med ett par starka motståndare och att det handlar om riktigt täta starter nu ser vi också som positivt då han varit bra med det upplägget tidigare. Det blir antagligen barfota bak, helstängt huvudlag och vanlig vagn.

 Överspelade

V75-4: 1 Global Takeover (29 %) har mycket statistik som talar till hans fördel då han är obesegrad både över kort distans och tillsammans med Christoffer Eriksson och efter tre försök i ledningen och han har också lottats till ett till synes perfekt läge här på Bjerke där innerspåret inte är så tokigt. Vi lägger honom ändå under den här rubriken då vi inte tror på att han kommer lyckas hålla upp ledningen och han har också behandlats inför den här starten och siktar främst mot en V75-final i nästa start och vi har dessutom inte varit helt övertygade om stilen på honom den sista biten in mot mål. Det kan bli tal om helstängt huvudlag i den här starten vilket skulle göra honom lite mer intressant. Annars blir det antagligen öppet huvudlag, skor runt om och vanlig vagn.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171118

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.