V75 Bergsåker

Spikförslagen

V75-1: 11 Qatrine Gel (10 %) har en intressant uppgift i V75-inledningen med springspår på tilläggsvolten och betydligt mindre betrodda konkurrenter i täten och favoritscenariot är att hon med rutinerade Ulf Ohlssons hjälp har tagit över ledningen efter en bit av loppet och har många meter ner till de som står på dubbla tillägg. Ulf Ohlsson har suttit i sulkyn bakom henne två gånger tidigare vilket slutat med en seger och en andraplats och hon visade senast samma gryende vinterform som hon hade förra vintern då hon radade upp framsjkutna placeringar. Den långa distansen är hon orutinerad över men det bör inte vara någon nackdel då hon lever på styrkan och hon ska dessutom lättas från järn- till aluminiumskor i den här starten vilket kan vara ett plus. I övrigt blir det antagligen helstängt huvudlag och jänkarvagn.

V75-3: 5 Zenit Brick (65 %) har verkligen utvecklats till en klasshäst på slutet som står sig riktigt bra i de svagare Gulddivisionerna som ofta arrangeras under den här årstiden. Detta gäller speciellt då han verkar vara helt okänslig för att tävla på olika balanser och underlag och därmed gynnad gentemot sina konkurrenter i den högsta klassen som ofta springer på “racerbalans”. Han har vunnit två gånger av tre när han besökt Bergsåker tidigare och vi var inte helt övertygade om intrycket på spetsbudet 3 Digital Ink (15 %) senast även om innerspåret var tungsprunget den gången. Att Mika Forss sitter i sulkyn istället för Björn Goop är en nackdel men samtidigt så är han underskattad och vi tror att Zenit Brick har en bra vinstchans även från dödens som han visade näst senast. Det kommer antagligen krävas brodd runt om men det är inget som oroar och annars blir det helstängt huvudlag som han vunnit lopp med tidigare samt vanlig vagn.

V75-4: 15 Odin Tabac (28 %) gjorde ett bra lopp som tvåa bakom Månprinsen A.M. senast och slipper att möta honom den här gången vilket givetvis gör uppgiften betydligt mer överkomlig. Han står visserligen tjugo meter tuffare till än ett par konkurrenter jämfört med senast men det är å andra sidan lång distans nu och ett halvvarv längre tid att komma fram i dödens och kontrollera fältet vilket vi ser som en klar fördel. Han har bara startat två gånger över lång distans i “modern tid” och var tvåa bakom Månprinsen A.M. ena gången och slog honom med galopp den andra gången i Svenskt Mästerskap för kallblod. Att han ska tävla med skor runt om är inget plus med tanke på att han brukar gå barfota runt om nu för tiden men han gjorde ett bra lopp med skor på hovarna senast och har visat många gånger att han tävlar bra på Bergsåker. Det blir antagligen öppet huvudlag och jänkarvagn i övrigt.

V75-6: 3 Persos Smokie (33 %) är en tioåring som gjort fyra starter i Nicklas Westerholms regi vilket är en tränare och körsven som vi gillar. De två senaste har han gått med halvstängt huvudlag och det har slutat med två segrar och insatsen senast var extra vass – och tränaren tyckte att han var för vass under vägen då och byter därmed till öppet huvudlag. Det är kanske ett litet frågetecken men med tanke på att han är klar spetsfavorit i våra ögon och sedan ser ut att kunna få bestämma tempot mer än vad han gjorde näst senast så är det hästen att slå i våra ögon. I övrigt blir det skor runt om och svensk jänkarvagn.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v75-bergsaker-6-januari-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=180106

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.

1 thought on “V75 Bergsåker

Comments are closed.