V75 Bergsåker

V75

Lite favoritbetonad omgång men vi spikar inte “piraten”!

[content_protector password=”bluestar” cookie_expires=”3600″]Äntligen är barfotaförbudet borta och vi ser väldigt mycket fram emot att få se hästarna tävla på optimal balans snart och att få större användning av vårt barfotaindex som vi har på hemsidan igen. Tyvärr lär det inte komma till någon större användning just denna helg då det lutar åt att det kommer vara nödvändigt att gå med skor på Bergsåker för att hästarna ska kunna prestera även om det inte blir något skotvång av veterinären. Det känns spontant som att ATG inte riktigt tänkt optimalt när de i helgen hade V75 på Halmstadstravet som hade varit en perfekt bana att köra på direkt när skotvånget försvann och det hade varit bättre om V75 kördes på Halmstadstravet nu i helgen istället och vi hade haft Bergsåker föregående helg.

Vi kan nämna att helgens omgång spelmässigt ser ganska medioker ut. Vi var rätt länge inne på att stå över att göra tips då vi tyckte den såg för favoritbetonad ut men efter strykningarna i Gulddivsionen så ser potentialen lite bättre ut. Vi anser fortfarande liksom övriga Sverige att 4 On Track Piraten (80 %) är en berättigad favorit där men i och med strykningarna har Ed You fått ett bättre startspår och spetschansen har ökat och därmed anser vi att 80 %  av insatsfördelningen på favoriten är för mycket och vi garderar och hoppas på att det rensar här. Mycket av omgångens potential avgörs dock i det här loppet och tyvärr så räknar vi med att vid majoriteten av tillfällena så vinner On Track Piraten och då lär inte utdelningen skjuta något märkvärt i höjden.

Angående förra helgen så gjorde vi andelsspel till både lördags- och söndagsomgången på V75 Tillsammans och glädjande nog så satt vårt hundrakronorssystem på söndagen med ett netto på ca 60 000 kronor eller ca 2000 kronor per satsad hundralapp.

Sedan en tid tillbaka har som ni troligtvis vet gjort våra andelsspel via Andelskungen. Den senaste veckan har det införts förändringar som gjort att ATG öppnat upp för så kallade ombudslag varav Andelskungen är ett. Vi fortsätter att göra system där och har nu ett system för 200 kronor och ett för 500 kronor. Ni hittar systemen via nedan länk.

https://tillsammans.atg.se/inbjudan/7GR2-DFNV-21575

Tyvärr är det ännu inte möjligt att göra Jokersystem via ombudslagen vilket är det sätt vi föredrar att göra system på. Av den anledningen har vi valt att återaktivera våra gamla V75 Tillsammans-lag som vi hade innan Andelskungen. Där kan vi lämna in Jokersystem och vill ni vara med där så hittar ni lagen på nedan länkar. Tyvärr är lagen begränsade till 50 medlemmar så det är först till kvarn som gäller men det finns i skrivande stund en handfull platser kvar i de här lagen.

Skoinfo.se – Hundralappen: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/TZWF-JNK6-17605

Team Skoinfo.se: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/ZDN6-MTXF-16398

V75-1 Bronsdivisionen

Omgången inleds med en Bronsdivsision som minst sagt håller låg klass. Vi tycker att det är en självklar tipsetta i form av 4 Hero Sjöhammar (24 %) som har visat klart mest i loppet och vi skriver mer om hästen under utgångar. Spåret är dock inte helt perfekt och det är ingen häst som vi litar på fullt ut och vi tar med sju hästar på vårt systemförslag och det behöver inte vara fel att helgardera loppet. Första motbudet till vår utgång anser vi att 3 Tequila Palema (6,9 %) är då hon har ett bra läge för att hitta en vettig position och går bra med skor och om det blir lite tungsprungen bana och gynnas av den långa distansen.

V75-2 Diamantstoet

Favoriten 7 Ladyofthelake (36 %) har imponerat stort på slutet och favoritskapet känns klart berättigat då hästen kan vinna både från ledningen och utvändig position. Hästen startar dock från ett besvärligt utgångsläge och hon riskerar ett tungt lopp och kusken Pierre Nyström är ingen vi vill hålla i handen med hans V75-statistik så vi garderar rätt brett i loppet med åtta hästar och försöker jobba in en skräll. Mest intressant som skrällbud är 9 Julia Kaulitz (4,9 %) som har ett perfekt smygläge och dessutom får smygkusken Örjan Kihlström upp i sulkyn och antagligen ska gå med jänkarvagn i den här starten.

V75-3 Gulddivisionen

Här startar omgångens största favorit i form av 4 On Track Piraten (80 %) som också har högst vinstchans i loppet. Vill du vinna ofta så spikar du On track Piraten men då vi fokuserar på spelvärdet så väljer vi att gardera då vi anser att han är aningen för hårt streckad. Vårt främsta hopp ställs till att 8 Ed You (11 %) som gynnas kraftigt av de två strykningarna lyckas knipa spets från favoriten och i sådana fall  är han vår favorit till att vinna loppet. Vi värderar chanserna till att Ed You tar spets till 25 % och taxerar vinstchansen till 20 % vilket ger ett spelvärde till skillnad mot On Track Piraten vars vinstchans värderas till omkring 70 %.

V75-4 Kallblod

Kallblodsloppen har på slutet varit mycket öppna och det har krävs breda garderingar vilket är fallet även denna gång och trots att vi har med nio hästar på vårt systemförslag så skulle vi gärna haft med två-tre ytterligare streck. Mest spelvärda anser vi att 6 Tand Tuff (6,4 %) och 1 Åsakjappen (20 %) är som vi skriver mer om under utgångar. Vi tror att båda dessa hästarna kommer sitta riktigt bra på det inledningsvis och det kan visa sig bli positionsvinnarna i loppet och även om det finns bättre hästar på tillägg så är vår känsla att det kan fälla avgörandet denna gång.

V75-5 Klass II

Hade favoriten 10 Pasha Tilly (50 %) körs av en toppkusk med bättre rutin av V75 så hade vi övervägt att spika men nu med Jari Kinnunen i sulkyn känns det mycket mer osäkert. Får han till styrningen och hästen presterar i nivå med de senaste starterna så blir segern enkel men det är långt ifrån säkert och nu anser vi det vara neutralt spelvärde på favoriten. Bakom favoriten höjer sig 9 Bottnas Commandeur (13 %) kapacitetsmässigt mot övriga fältet men även det läget kan ställa till det och vi garderar på med några ytterligare hästar och det kan mycket väl skrälla här.

V75-6 Klass I

I sin debut hos Svante Eriksson imponerade 4 Blue Star Champion (38 %) oerhört på oss och vi väljer att spika då vi blev mållösa över intrycket senast och står han för en likvärdig prestation nu så blir segern enkel. Vi skriver mer under omgångens spik nedan. Bakom är loppet öppet och spikar du inte så krävs det många streck för att du ska känna dig trygg. Första motbudet om du garderar anser vi att 6 Sambucus P.R. (6,2 %) är då han är stark och på väg uppåt och kan gynnas av att det kan bli hård körning på flera händer här vilket är det som främst kan fälla vår spik.

V75-7 Silverdivisionen

I Silverdivsionen så har de bästa hästarna fått besvärliga utgångslägen och det öppnar upp loppet rejält. Vi tror främst på vårt spetsbud 6 Mr Vox (15 %) som inte ger sig lätt ifrån den positionen om han tagit den senaste urblåsningen på rätt sätt och tävlar på topp. Vi spelar utgång på honom men det finns gott om riktigt fina fynd där bakom så vi hoppas att vi fått in en utgång i tidigare lopp då det kan rensa rejält med rätt B- eller C-häst för oss här.

Spiken

V75-6: 4 Blue Star Champion (38 %) gjorde debut i regi Svante Eriksson den 14 februari och även om tongångarna gick uppåt inför den starten så blev vi smått chockade över hur positiv han var för dagen. Han har visserligen emellanåt visat riktigt fina resurser i tidigare regi också men i våra ögon såg det ut som en ny häst och möjligtvis kan detta bli ett förvandlingsnummer av stora mått och dagens start blir därför mycket intressant. Efter senast är tongångarna fortsatt mycket positiva ifrån stallet och då hästen är snabb ut inledningsvis så tror vi på lillchans på att ledningen nås initialt men även om den missas så tror vi på att han har bra möjligheter att få ta över från spetshotet 3 Digital Winner (11 %) vilket är en häst som vi är övertygade om att vår spik tar ner från dödens om det skulle krävas men spets underlättar givetvis. Till dagens start så blir det möjligtvis rycktussar vilket är halvintressant och om banan tillåter lär det bli barfota fram. Själva skobalansen spelar dock mindre roll på hästen då han fungerar utmärkt med skor. Vi taxerar vinstchansen till hela 57 % och då finns det ett stort spelvärde!

Utgångar

V75-1: 4 Hero Sjöhammar (24 %) är en häst som vi tidigare har haft svårt att ta till oss men vi måste säga att han sett allt bättre ut på slutet och har höjt sig avsevärt. I de senaste starterna har han mött klart hårdare motstånd än vad han gör i dagens start och trots ett fjärdespår i voltstart så tror vi att Erik Adielsson har goda möjligheter att fixa spets direkt och därmed så känns han som ett hett vinstbud. Han har vunnit fem av sex starter från den positionen och distansen bör inte vara några problem. Annars bör vinschansen vara stor ändå då motståndet är ljummet för klassen och hans spurt bör bita bra här vid rätt resa. Att han rent statistiskt inte har några märkvärdiga resultat med skor tar vi inte så hårt på då hästen i de senaste starterna visat sig fungera bra med den balansen och hästen borde i våra ögon vara större favorit än vad han är i nuläget. Vi taxerar vinstchansen till 38 %.

V75-4: 1 Åsakjappen (20 %) känns klart intressant här och även om det blivit lite av en skrikhäst det senaste dygnet så tycker vi fortsatt att hästen är understreckad. Han har sett mycket fin ut på slutet och det låter verkligen påställt ifrån stallet inför den här starten där det rapporteras om positiva träningsrapporter. Rent kapacitetsmässigt tycker vi att han duger bra i fältet och det som gör hästen extra intressant idag är att Örjan Kihlström hoppar upp i sulkyn för första gången och nu när det är upplagt för en smygresa i andra eller tredje par invändigt finns det ingen kusk som vi hellre skulle vilja ha i sulkyn. Han är nämligen speedig och med en lucka till slut så får de andra hålla i sig. Vi taxerar vinstchansen till 27 % och än så länge finns det spelvärde. Stiger insatsprocenten upp emot den procenten vilket det det finns en viss risk för så rekommenderar vi er att endast köra utgång på vår andra utgångshäst 6 Tand Tuff (6,4 %) i detta lopp.

V75-4: 6 Tand Tuff (6,4 %) är helt klart loppets stora fynd och kör du ett mindre system än vad vi gör så rekommenderar vi er att köra en ensam utgång här. Till dagens lopp står han “äckligt” bra inne och startar 20 meter framför flera konkurrenter som han normalt sett startar på samma volt som och dessutom brukar vara relativt betrodd när han gör det. Utgångsläget med startspår sex är perfekt då han är ganska snabb ur volten och vi håller honom som knapp spetsfavorit med 44 % framför favoriten 5 Talls Odins (35 %) spetsmöjligheter som vi värderar till 37 %. Når han täten så blir det en mycket hård nöt att knäcka för motståndarna då han vunnit fyra gånger på fem försök därifrån.

V75-7: 6 Mr Vox (15 %) är ingen häst vi brukar vara speciellt varma på men nu känns förutsättningarna onekligen bra. De svåraste konkurrenterna startar från besvärliga utgångslägen medan Mr Vox startar på optimal distans och är dessutom vår klara spetsfavorit vilken är en position han trivs mycket bra i. Som vi läser loppet kan favoritduon mycket väl hamna knasigt till och det skulle inte förvåna oss om Mr Vox får vara ifred i spets alldeles för länge för att motståndarna ska ha någon chans. Vi var ett tag inne på att chansspika men det som oroar en aning är att hästen fick gå sig tom i den senaste starten för tio dagar sen och det finns en viss osäkerhet kring hur han tagit det loppet så vi nöjer oss med utgång. Vi taxerar vinstchansen till 24 %.

Övervärderade

V75-1: 11 Catch the Cash (17 %) har gått bra en längre tid inom V75 under vintern där hon tjänat snabba pengar. Nu har hon gått upp i klass och vi är lite tveksamma till om hästen verkligen duger direkt då hon till skillnad mot på slutet möter hingstar och valacker och dessutom så känns inte den långa distansen som optimal. Vår känsla är att det kan bli ett passivt upplägg för att komma in i klassen även om det inte direkt är den hårdaste Bronsdivisionen som körts. Vi väljer att inte såga hästen fullt ut utan har med henne på systemet som C-häst då vi garderar brett och hon har trots allt sett mycket fin ut i jänkarvagnen som hon startat med på slutet. Vi taxerar dock vinstchansen till endast 8 %.

V75-7: 8 Windy Ways (17 %) är kanske den bästa hästen i loppet när hon tävlar på topp men det har hon inte gjort på slutet. Startspåret är dessutom iskallt och Kenneth Haugstad kommer få problem att hitta en vettig resa vilket man sällan har råd med över den korta häcken. Vi ser det även som negativt att Kenneth Haugstad nu kör istället för Örjan Kihlström och då vi befarar att det kan bli lågt tempo på loppet så tror vi att hon får svårt att komma till. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

Skrällbud

V75-4: 6 Tand Tuff (6,4 %) se utgångar.

V75-5: 1 Les Vacances (0,8 %) är en häst som tränaren Peter Eriksson håller mycket högt och även om han inte imponerade i den senaste starten och Peter Eriksson har ett dåligt facit inom V75 så känns han intressant för oss idag. Vi gillar nämligen intrycket på hästen i de tidigare starterna och anar potential som väntar på att komma fram och tills dagens start sker en del intressanta förändringar som kan få honom att tända till. Det blir nämligen antagligen första jänkarvagn och första gången med rycktussar och då tränaren är oerhört optimistisk inför denna start så känns det intressant till låga 0,8 %. Vi taxerar vinstchansen till 7 % vilket ger ett stort spelvärde.

Jokersystemet

bergsåker 5 mars

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

4*9*2*5*4*1*6 = 3 840 kronor[/content_protector]