V75 Bergsåker

Spikförslagen

V75-1: 1 Bryssel (17 %) har tre raka galopper i raden och endast ett lopp efter vila där han galopperade bort sig innan bilen släppte fältet och det inte blev något riktigt lopp och han ska dessutom antagligen gå med skor runt om och blir därmed sammantaget inte speciellt hårt betrodd i V75-inledningen. Det ska dock påpekas att han inte brukar behöva lopp i kroppen för att prestera på topp även om han blev för laddad senast och han har inte heller galopperat bort sig i voltstart vilket det handlar om nu. Om han bara tar sig iväg och det inte blir omstarter eller liknande så tror vi faktiskt på en bra chans att han med Björn Goops hjälp håller upp ledningen utan speciellt startsnabba motståndare i fältet och i den positionen är han obesegrad och det bör i sådana fall vara en toppchans då han håller mycket bra klass för Bronsdivisionen där han står perfekt inne. Vi tror inte att skorna är något avgörande heller då loppet inte är det allra tuffaste efter att förhandsfavoriten blivit struken och i övrigt blir det antagligen öppet huvudlag och vanlig vagn.

V75-2: 9 B.B.S.Jhonny (10 %) har bara gjort tio starter trots att han är sex år gammal och vi är inne på att han har gått framåt kraftigt med “ögonöppnarna” som han fått på slutet. Han fick visserligen se sig slagen av 8 Bicc’s Lamborghini (9,5 %) näst senast som kanske är värst emot den här gången också men var då tränarkörd där han fick en passiv styrning och gick med bra fart genom mål och senast var han klart positiv med Ulf Eriksson i sulkyn mot den delade favoriten i V75-avslutningen. Nu blir det ytterligare kuskförstärkning i form av Erik Adielsson och med en bra startrygg så kan det lösa sig perfekt samtidigt som det är lite strulrisk för flera av de andra hårt spelade motståndarna. Han har inte vunnit över distansen men stallet är inne på att den ska passa fint och det blir antagligen skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

V75-5: 4 Michelangelo Ås (33 %) har en intressant uppgift då det mycket troligt blir ledningen över sprinterdistans från ett passande läge så länge han travar felfritt med det värsta motbudet i spetsstriden direkt utanför sig. Vi tycker att hästen gick mycket bra med Erik Adielsson för tre och fyra starter sedan och det är en fördel att han sitter bakom tömmarna igen. Efter det har han haft svåra uppgifter från spår åtta två gånger i rad där han har galopperat men nu ser det upplagt ut igen med barfota runt om och antagligen helstängt huvudlag (bestäms av kusken efter värmningen) förutom jänkarvagnen och vi väljer att ta ställning och spika.

V75-6: 4 Tobin Kronos (33 %) vässades kanske upp lite för mycket och galopperade bort sig senast i jänkarvagnen men gick bra efter det och var faktiskt före 6 Nuncio (25 %) i mål utan att pressas nämnvärt och nu blir det vanlig vagn istället för att han inte ska slå ihop och den har han tävlat bra i tidigare. Det känns som att formen är kraftigt på gång och att både stallformen för Daniel Redén – som för övrigt låter ovanligt optimistisk inför den här uppgiften – och kuskformen för Örjan Kihlström är klart på gång uppåt också. Det skulle vara lite överraskande om den sistnämnde släpper förbi sig Stefan Melander bakom den värsta motståndaren i starten med tanke på optimismen och då vi tycker att det är klasskillnad mellan dem rent taktiskt bakom tömmarna. Det blir antagligen barfota runt om och can’t see back-huvudlag igen.

Måstestrecken

V75-7: 2 So Gå Ikaros (24 %) har sett ruskigt tankad ut i de två senaste starterna där han vunnit med tussarna kvar och måste räknas som förstahäst i V75-avslutningen med tanke på att han har ett passande läge och det ser ut att bli en startrusning här mellan ett par av de mest betrodda konkurrenterna som för ovanlighetens skull ska gå barfota eller med jänkarvagn. Han bör vara gynnad av det långa upploppet på Bergsåker med tanke på det scenariot och får han bara sitta still i ryggar under vägen så blir han antagligen svårslagen med en liknande avslutning igen. Det blir samma utrustning som på slutet med barfota bak, helstängt huvudlag med hål och jänkarvagn och det här är ett tänkbart spikförslag på mindre system – även om det givetvis är lockande att gardera i V75-avslutningen där skrällarna betalar bra.

Skrälldragen

V75-1: 7 Västerbo Carrera (4,7 %) har ett lite chansartat spår där han riskerar att bli över i starten då han inte är någon snabbstartare men han gynnas av strykningen och bör kunna hitta ner någonstans mitt i fältet. Han visade mycket fin form i ett par starter innan han svek totalt senast men vi är inne på att ge honom en chans till på de system där vi garderar loppet då han står fint inne i klassen och ska lättas till barfota runt om för första gången på över ett år och dessutom ska gå i svensk jänkarvagn. Oskar Kylin-Blom vann också den enda gången han satt upp i sulkyn för fyra starter sedan. I övrigt blir det antagligen norskt huvudlag.

V75-3: 11 Närby Panik (4,2 %) galopperade med segern på gaffeln senast i ett billigare montélopp och har ett knepigt läge med bakspår på tilläggsvolten men har visat mycket hög kapacitet när han fungerar fullt ut vilket han visade för fyra starter sedan då han vann på V75 efter en ganska stor startgalopp. Han gick barfota den gången vilket verkar vara en växel till och det är intressant att han ska gå maxad den här gången där det förutom barfotabalans antagligen blir någon form av jänkarvagn som han inte gått med på länge samt halvstängt norskt huvudlag och rycktussar. Galopprisken är hög men segerchansen är också betydligt högre än den låga spelprocenten känns det som.

V75-4: 10 Barbara L.Hanover (9,2 %) är en kapabel häst som gjort en start efter ett halvårs vila där hon avslutade bra som tvåa och med tanke på att det är en stor häst så kan vi säkert förvänta oss att hon går framåt kraftigt med det loppet i kroppen. Vi gillar normalt sett inte hästar som återgår till vanlig vagn från att ha tävlat i jänkarvagn i flera starter i rad men i hennes fall så behöver det inte vara någon större nackdel då hon inledde karriären mycket bra i en vanlig vagn och det viktigaste är nog att hon travar rakt genom kurvorna och hon kan ha hjälp av sidostängerna. Örjan Kihlström i sulkyn är en klass bättre än de flesta andra kuskarna i loppet och med tanke på att den obesegrade storfavoriten 8 Izzy (64 %) är något svårbedömd mot tuffare motstånd och på sin första långresa så tycker vi att “Barbara” känns spelvärd – speciellt om Örjan Kihlström lyckas få tätkontakt i ett tidigt skede. Det blir skor runt om och helstängt med hål i övrigt.

V75-6: 10 Fossens Bonus (2,8 %) trodde vi skulle ha skrällchans senast där han gick barfota runt om och såg riktigt fin ut för dagen men han fastnade med allt kvar efter ett invändigt lopp. Han har en liknande uppgift nu förutom att det finns en risk att det blir skor runt om vilket vi ser som ett minus i sådana fall men det är inte spikat hur det blir med balansen och om favoritduon skulle vara fortsatt under isen vilket inte är helt otänkbart eller köra för hårt mot varandra så räknas han hur som helst tidigt till en mycket låg spelprocent. I övrigt blir det antagligen norskt huvudlag och vanlig vagn.

V75-7: 10 Give Me Ten (0,9 %) trodde vi var skrällduglig från rygg ledaren senast och han värmde också fint inför loppet och kördes av Klaus Kern som att han hade den bästa hästen då han gick ut i dödens men sedan var han bara dålig och tidigt slagen. Alla skrattade åt den huvudlösa styrningen men det visade sig att han hade en hovböld då enligt stallet som har läkt ut nu och vi är faktiskt villiga att köpa den ursäkten och ge honom en ny chans som jätteskräll. Speciellt med tanke på att det blir jänkarvagn igen som vid den överlägsna vinsten näst senast där han kanske var bättre än nånsin istället för vanlig vagn som senast. Sedan är det givetvis tufft motstånd och ett svårt läge för en häst som är bäst med tätkänning men det här kan vara en rysare för de som jagar miljonutdelning då han verkar bli sågad av de flesta.

Överspelade

V75-2: 1 Global Trackmaster (34 %) har galopperat i majoriteten av sina starter varav båda bakom startbilen och även om han verkar ha stabiliserats något i år så måste galopprisken vara överhängande från ett lurigt innerspår även om de aviserar att de helt och hållet ska köra på säkerhet och ta honom lugnt ifrån start. Om han går felfritt så har han en bra segerchans förutsatt att han hittar fritt spurtutrymme men han känns sammantaget inte speciellt intressant som favorit och vi spikar emot på ett system. Det blir antagligen skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171104

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.