V75 Bergsåker

V75

Vårt system har potential då vi spikar där många andra garderar brett!

[content_protector password=”Bergsåker” cookie_expires=”3600″]Helgens omgång på Bergsåker håller i våra ögon ingen vidare klass sportsligt sett men däremot känns spelvärdet bättre för varje minut som går. Vi anser att favoriterna överlag ser väldigt sårbara ut och i våra ögon är spelarkollektivet ute och cyklar i flertalet av loppen.

Vi kan nämna att just denna vecka har vi mindre grupp med A-hästar än vad vi normalt har på våra systemförslag med endast en A-häst per avdelning. Detta beror på att våra A-hästar överlag denna vecka känns ovanligt starka och det faktiskt inte är en enda som är favorit så spelvärdet finns där!

Vi spelar som vanligt andelsspel till omgången genom två stjärnlag på V75 Tillsammans via Andelskungen, ett för 100 och ett för 400 kronor per andel. Vill ni vara med och dela spänningen så kan ni klicka här:

http://www.andelskungen.se/speaker/skoinfo-se/

V75-1 Silverdivisionen

Omgången inleds med ett ganska dåligt Silverlopp där flertalet av hästarna har passerat sitt bäst före-datum. Loppets favorit är 8 Windy Ways (54 %) och hon får ses som undantaget tillsammans med 11 Usain Swing (6,7 %) och i viss mån 4 Raz Mackenzie (7,0 %). Ovan hästar är också de som i våra ögon klart höjer sig kapacitetsmässigt i fältet och att Windy Ways är favorit känns berättigat. Däremot att hon har 54 % av insatserna på sig känns alldeles för mycket och eftersom vi spelar på spelvärde så förordar vi istället framför allt 4 Raz Mackenzie (7,0 %) som vi anser vara bäst kapacitetsmässigt efter favoriten och som vi läser loppet kommer han sitta i dödens relativt tidigt och känslan är där att han kommer ta ner den troliga spetsfavoriten 3 Västerbo Paymyday (16 %) som enligt oss är felaktig andrahandare och som vi inte betalar för.

V75-2 Kallblod

När vi först såg startlistorna i början på veckan var vi tämligen övertygade om att 15 Tekno Odin (20 %) skulle bli storfavorit med bortåt 65 % av insatserna på sig och vi anade lågt spelvärde då vi taxerade vinstchansen lägre än detta. Men sällan har vi haft så fel och då Tekno Odin endast är knapp andrahandare på 20 % och vi taxerar vinstchansen till omkring 50 % är det istället spelvärde åt andra hållet.

Loppet i sig domineras helt och hållet av Öystein Tjomsland som har de flesta betrodda hästarna. Om Tekno Odin har en bra dag och det inte blir en alltför katastrofal resa så tror vi att han vinner relativt enkelt trots den korta distansen men lyckas han bomma så bör vinnaren hittas på framspårsvolten då hästarna på den statistiskt svaga mellanvolten inte känns speciellt heta. Vi går på spelvärde här och spikar Tekno Odin.

V75-3 Gulddivisionen

Vi blev både lite förvånade och imponerade av storfavoriten 9 Ed You (56 %) och hans insats senast i comebacken och hästen visade att han har mycket mer att hämta på tävlingsbanan. Nu startar han inom V75 igen mot ett skralare motstånd men samtidigt är det bakspår vilket i våra ögon är en klar nackdel. Hästen har inte segrat från bakspår sedan 2013 och har placeringarna 2,3,5,0 från spår 9. Vi anser att bakspåret sätter ner chanserna rejält och taxerar vinstchansen till endast 30 %.

Förutom favoriten är loppet väldigt skiktat där fem av motståndarna i princip kan avskrivas från realistiska vinstchanser helt och hållet. Den vi har fastnat för är 7 On Hold (15 %) som har börjat växa in i Gulddivisionen och trots att han är nio år känns han faktiskt på väg uppåt för dagen. Som vi läser loppet hamnar han i dödens på 1 Traveling Man (17 %) som är en hård nöt att knäcka från ledningen om han har en bra dag men vår feeling säger oss att On Hold är redo för en sådan prestation idag och får favoriten lite dryga spår så är han vår favorit att hålla undan över upploppet. Vi anser att han borde vara favorit och taxerar On Holds vinstchans till 35 % och spelvärdet är därmed fint!

V75-4 SHL-loppet – Lärlingslopp

Ett lärlingslopp med spårtrappa är en relativt ny proposition och något som vi verkligen uppskattar. Loppen blir överlag väldigt svårlösta och dagens lopp är inget undantag då det är öppet och kräver en bred gardering för att känna sig trygg.

Mest tror vi på 13 Withma (13 %) som går ner i klass och körs av den bästa lärlingen i loppet som dessutom har toppform för närvarande. Withma kommer med fin form och trivs utmärkt med att starta från bakspår och distansen funkar hon fint på. Dessutom brukar just lärlingsloppen bli rätt vilda med många kuskar som vill lite för mycket och då kan det vara extra gynnsamt att ha en häst som ska köras bakifrån och ta dem på speed. I övrigt tar vi fram den breda penseln och det behöver faktiskt inte vara fel att ta med några ytterligare streck.

V75-5 Klass II

I våra ögon är det ett relativt billigt Klass II-försök där vi har dålig feeling för flera av de betrodda. Vi håller dock med om att 5 Ponce De Leon (41 %) är berättigad favorit även om vi anser han vara överspelad då vi taxerar vinstchansen till 35 %. Utöver favoriten anser vi att 6 Benji Dana (12 %) höjer sig rejält i sällskapet och det är även här spelvärdet finns då vi taxerar vinstchansen till 30 %. Vi kan nämna att det är oerhört postiva tongånar ifrån stallet och det vankas ett offensivt upplägg och vi blir inte förvånade om han krossar allt den hårda vägen.

Gör du ett mindre system så räcker ovan hästar långt men vi garderar vidare då det även är felstreckat därbakom och vi har med några riktigt fina smällkarameller på systemförslaget.

V75-6 Klass I

Även Klass I-loppet håller ganska medioker kvalitet och om du gör ett mindre system så räcker det långt med 11 Victor A.U. (19 %), 7  Digital Archive (50 %) och 9 Limoncelli (8,0 %) som vi anser höjer sig mot resten av motståndet. Vi tror klart mest på 11 Victor A.U. (19 %) som visat strålande form på slutet och är under kraftig utveckling. Får Torbjörn Jansson till styrningen så tror vi inte ens det blir hårt i mål. Däremot litar vi inte fullt ut på dessa hästar då lägena kan ställa till det så vi väljer att gardera med en bred C-grupp.

V75-7 Bronsdivisionen

I Bronsdivisionen är 2 Linslusen A.U. (43 %) återigen stor favorit vilket vi har svårt att köpa. Hästen kommer visserligen antagligen ta spets på sin favoritdistans men intrycket har faktiskt varit allt sämre på honom på slutet och vi tror inte att formen sitter där. Vi håller egentligen hästen högt och i form hade det varit ett tänkbart spikbud men vi får gå på vårt intryck och vi rankar istället ner hästen ganska rejält.

Spelvärdet i loppet finns i våra ögon helt klart på vår utgång 6 Ski to the Max (13 %) som trivs på kort distans och är härdad mot tuffa sällskap.

Spiken

V75-2: 15 Tekno Odin (22 %) är det lite förvånande för vår del stort spelvärde på idag då vi som vi nämnt ovan trodde att han skulle bli klar favorit. I våra ögon är det hästen i sällskapet och som vi ser det så borde han trots den korta distansen lätt accelerera förbi fältet på en långssida då han har överlägsna fartresurser. Visserligen är kanske inte kort distans hans bästa distans men samtidigt så har hästen en förmåga att höja sig när han går ner i klass som nu och dessutom trivs han utmärkt på Bergsåker där han har startat två gånger och vunnit båda dessa på imponerande sätt där han dessutom kryddat med att sätta banrekord. Vi taxerar vinstchansen till 50 %!

Utgångar

V75-3: 7 On Hold (16 %) har nyligen klättrat upp i Gulddivisionen som nioåring och har gjort det på ett mycket fint sätt. Hästen står för topprestationer och känslan är att han bör vara ytterligare förbättrad till denna start då träningsrapporterna är mycket positiva. Ytterligare positivt är att hästens normala balans är med skor och att han tidigare visat sig fungera bra på Bergsåker och då vi dessutom håller Magnus Jakobsson som kusk väldigt högt så känns det klart intressant.

Det som gör att vi inte spikar är trots allt att det troliga löpningsförloppet är att han hamnar i dödens och även om vår känsla är att han tar ner den troliga spetshästen 1 Traveling Man (17 %) därifrån är det inte optimalt och det kan bjuda in båda favoriten Ed You och skrällhästen Narold Vox i matchen. Vårt utgångsscenario är dock att Magnus Jakobsson dirigerar fältet på ett snyggt sätt ifrån dödens och håller undan från hästarna bakifrån över upploppet men vi nöjer oss med att spela utgång.

V75-4: 13 Withma (13 %) borde i våra ögon vara favorit i loppet då hon går klart ner i klass och kommer med toppform. Vi gillade verkligen intrycket i den senaste starten och att hon nu startar ifrån bakspår ser vi enbart som positivt. Hon trivs allra bäst bakifrån och har en vass speed att tillgå med rätt resa och den bör hon kunna få idag då Oskar J Andersson som vi anser vara bästa kusken i sällskapet sitter i sulkyn. Då det dessutom tenderar att bli lite vilda körningar i lärlingsloppen så är vår känsla att det borde kunna lösa sig. Vi taxerar vinstchansen till 28 % vilket ger ett fint spelvärde!

V75-7: 6 Ski to the Max (13 %) är vår idé i avslutningen då hon trivs bra på den korta distansen och är härdad mot tuffa gäng. Det har inte stämt för henne i de senaste starterna men vi anser att hon möter enklare motstånd nu och hon står nästan på kronan inne i Bronsdivisionen. Vår känsla är att Jorma Kontio i sulkyn kommer passa perfekt och vi hoppas på en offensiv körning idag då vi faktiskt tror att hon har goda möjligheter att vinna ifrån dödens om hon tävlar på topp, speciellt om det blir lite skitigt underlag som hon verkar trivas bra på. Att hon dessutom troligtvis kommer köras med jänkarvagn idag ser vi som positivt. I ett annars öppet lopp så tror vi mest på henne och taxerar vinstchansen till 25 %.

Övervärderade

V75-2: 1 Sjö Odin (36 %) borde inte vara favorit då vi för det första är osäkra på om hästen kommer hålla upp ledningen och dessutom är han fem år vilket är ett klart minus i kallblodsloppen där hästarna utvecklas senare. Att vi dessutom anser att de övriga hästarna på startvolten i princip håller samma nivå som favoriten och att Tekno Odin är en fartmässigt klart bättre häst med högst vinstchans i loppet gör det Sjö Odin kall som spelobjekt. Vi taxerar vinstchansen till 12 %.

V75-5: 3 Scarlet Ribb (16 %) kommer med två raka segrar och har varit lite uppåt på slutet men segrarna har samtidigt varit billiga där han körts snällt och vi anser inte att hästen egentligen håller V75-klass i dagsläget. Det krävs nog en spårsnål och vilsam resa igen för att han ska räcka till – de verkar sikta på en ryggresa på innerspår här – och det reflekteras inte i streckprocenten. Vi taxerar vinstchansen till 5 %.

Skrällbud

V75-1: 4 Raz Mackenzie (6,5 %) borde i våra ögon vara klar andrahandare och är den häst som har klart högst kapacitet bakom favoriten Windy Ways i Silverdivisionen. Utgångsläget med fjärdespår i volten är okej och högst troligt blir det dödens efterhand för Raz Mackenzie och därifrån är vi övertygade om att han tar ner ledaren Västerbo Paymyday och han bör även ha vettiga möjligheter att hålla undan för resten av sällskapet.

V75-7: 3 Paradiserunner (1,6 %) är ingen häst som vi tidigare har hållit speciellt högt men faktum är att han höjt sig rejält på slutet och vi gillade verkligen intrycket senast. Vår känsla är att han kan vara ytterligare förbättrad till denna start och då hästen är speedig så blir vi inte förvånade om han från ett fint utgångsläge får en bra resa och speedar förbi över upploppet.

Jokersystemet

BERGSÅKER30JANVER2

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

4*1*1*10*6*3*9 = 3 240 kronor[/content_protector]