V75 Bergsåker

Spikförslagen

V75-2: 4 Officer C.D. (36 %) har bara vunnit en gång på V75 men är härdad i klassen och har stått för starka prestationer i tuffa sällskap på slutet. Nu ser det betydligt enklare ut på papperet och han är fortfarande vass när han kommer till ledningen – vilket han visade senast han besökte Bergsåker då han nästan höll undan för Whitehouse Express. Det som gör honom extra intressant i den här starten är att det blir jänkarvagn för andra gången i karriären vilket brukar ge extra effekt för hästar som kommer till ledningen där de kan löpa ut som de vill och kommer han bara förbi 1 Magnifik Brodde (22 %) i starten så borde loppet vara över och Robert Bergh vinner vanligtvis över John Östman i det taktiska rävspelet. I övrigt blir det barfota runt om och norskt huvudlag.

V75-4: 10 Tro Lo Lo (14 %) startar från bakspår med ett par tuffa ston på tillägg som snabbt kan få närkontakt vilket kan verka som en tuff uppgift men hon är lättplacerad och har en bra startrygg och vi hoppas att hon ska kunna komma bra igenom i starten med Oskar J Andersson i sulkyn. Hon visade uppåtform igen senast och ska dessutom antagligen provas barfota runt om för tredje gången i karriären vilket vi tror ska vara en fördel i den form som hon befinner sig i för dagen. Att det är täta starter inom tio dagar tror vi också är en fördel och i övrigt blir det antagligen norskt huvudlag och jänkarvagn som på slutet.

V75-5: 11 Palermo Broline (24 %) är den mest kapabla hästen i ett ganska dåligt Klass I-försök enligt vår mening och har fått ett lopp i kroppen även om det slutade med galopp den gången. Han är lite osäker men har inte galopperat från bakspår med bilstart och om han bara travar iväg så tror vi att han har en bra chans att runda allt trots att det handlar om kort distans. Det är ett plus att Erik Adielsson sitter i sulkyn och intervallet sedan den senaste starten är också perfekt och Timo Nurmos stallform är grymt bra som de flesta vet och även om det inte har varit samma “hämtgurka” för honom på Bergsåker som på andra Norrlandsbanor så ser det här ut som en bra chans. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och det kan eventuellt bli jänkarvagn i den här starten vilket bestäms efter värmningen.

V75-7: 4 U.S.Male E.P. (44 %) var väldigt bra när han krossade Trot Kronos m.fl. på V75 i april när han gick barfota runt om och blev sedan en av de mest betrodda hästarna i Harper Hanovers lopp där dagen dock förstördes av en galopp. Han var sedan lika bra igen på barfotabalans för fyra starter sedan och att han plumpade på barfotabalansen näst senast berodde på att han provades med jänkarvagn vilket inte fungerade. Han gick med skor runt om senast där han var helt överlägsen efter en snabb avslutning och vi tror att han har en toppchans att vinna det här loppet från dödens om det krävs. Det blir barfota runt om, vanlig vagn samt antingen helstängt eller halvstängt huvudlag beroende på värmningen och rycktussar igen (som rycktes för första gången senast).

Måstestrecken

V75-6: 8 Propulsion (70 %) blir jättefavorit i Sundsvall Open Trot och det favoritskapet är givetvis befogat med tanke på hur bra hästen är varenda gång. Läget gör dock loppet spännande då det nästan är garanterat att det blir ett tufft löpningsförlopp här – näst senast räckte det t ex inte med en 1.05-avslutning så det är hårda bud i eliten – och det kittlar lite extra att gardera omgångens största favorit i en sån här multijackpotomgång. Stall Daniel Redén har också haft en liten dipp i stallformen i år för ovanlighetens skull och även om Propulsion står för sig själv så är det ett litet frågetecken också. Det blir barfota runt om, jänkarvagn och norskt huvudlag.

Skrälldragen

V75-1: 8 Quantum Estelle (6,3 %) har tävlat barfota runt om i de två senaste starterna och satt först fast med mycket krafter kvar bakom Eva I.H. och vann senast på ett övertygande sätt som lovade mer. Läget är lite chansartat men det brukar spricka upp över lång distans och hon har tagit alla sina fem segrar i karriären med liknande intervall som idag och vann den enda gången hon besökte Bergsåker tidigare. Det blir barfota runt om igen samt öppet huvudlag med ryckhuva och vanlig vagn.

V75-2: 11 King City (7,4 %) har inte fått till det som många hade väntat sig i år men det har också strulat en del för honom. Senast i Silverdivisionsfinalen så gick han med punktering och näst senast när han gick barfota runt om så fastnade han med krafter kvar. Han är bäst med en ryggresa in i det längsta och kommer därför bort ibland men att det blir barfota runt om igen över favoritdistansen gör att han definitivt är skrällduglig med Örjan Kihlström i sulkyn om de mest betrodda öppnar för tufft i täten. Inte minst med tanke på att det är ett ganska dåligt lopp för den här klassen. I övrigt blir det helstängt huvudlag och jänkarvagn.

Överspelade

V75-1: 3 Ben G.T. (14 %) är en löpärlig häst som gör vad han kan men han har tagit sina båda segrar över open stretch i billiga sällskap med 25k i förstapris efter smygresor på innerspår och vi tror att han får svårt att räcka till i det här sammanhanget om det inte klaffar maximalt under vägen. Det blir antagligen skor runt om igen eller möjligen barfota bak samt öppet huvudlag med can’t see back på ena sidan och vanlig vagn.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170826

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.