V75 Bergsåker

Spikförslagen

V75-2: 1 Regent Zet (26 %) möter flera startsnabba konkurrenter men han kan öppna riktigt snabbt själv också och innerspåret är ovanligt bra för att hålla ledningen på Bergsåker och vi tror inte att de lyckas ta sig förbi honom i starten. Intrycket var också riktigt fint senast i en rykande 1.06-avslutning och han har numera tre raka spetssegrar och har visat sig svårslagen ifrån den positionen tidigare samtidigt som de värsta motståndarna från framspår verkar vara lite ur form för dagen. Det blir inga ändringar på balansen utan barfota fram igen och han borde vara favoritspelad i det här loppet.

V75-5: 4 Staro Fighter (3,6 %) har återkommit efter flera års skadefrånvaro i år och gjort det bra men startat sparsamt under sommaren. Han har dock siktats mot den här uppgiften och vi tycker att hästen är underskattad. Han brukar avsluta starkt över upploppet men ibland komma lite för sent till slut och att det är några strykningar i det här loppet ser vi som en fördel och det gäller också att han faktiskt körs av sin ordinarie körsven Lars Nylander i ett sånt här amatörlopp där det är många kuskminus i övrigt. Han ska dessutom eventuellt provas med ett norskt huvudlag istället för öppet huvudlag som han brukar tävla med vilket är intressant. I övrigt är det skor runt om och vanlig vagn som gäller.

V75-7: 5 Madame Love (6,2 %) var strålande näst senast då hon tog ner 10 Dicks Denja (2,7 %) ifrån dödens medan hon inte kom till i finalen samma dag. Hennes utgångsläge har förbättrats avsevärt när First Love Boko blev struken och nu är hon vår klara spetsfavorit och det är en position där hon visat sig fungera bra tidigare. Det är dessutom klara plusfaktorer att det är kort distans samt att tävlingarna går på Bergsåker och träningsrapporterna är positiva och känslan är att hon blir svår att ta ner ifrån ledningen även för favoriten och det är stor skillnad i spelprocent mellan dem. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn som på slutet.

Måstestrecken

V75-1: 10 Dajmen Am (18 %) var riktigt positiv vid segern i återkomsten efter vila och halsoperation senast och bör rimligtvis ha gått framåt med det loppet i kroppen och kan vara hur bra som helst i den här starten. Han gick också barfota runt om senast och har därmed två segrar på två försök på den balansen och ska den här gången provas med jänkarvagn igen liksom för fyra starter sedan och att Örjan Kihlström sitter i sulkyn är ingen nackdel i ett sånt här sällskap.

V75-4: 9 Evazan Am (35 %) är en fin sort som har varit positiv i jänkarvagnen i de två senaste starterna med avslutningar runt 1.09,5-1.10,5/800 meter vilket är starka papper för en orutinerad treåring. Nu plockar dessutom Reijo Liljendahl av bakskorna för första gången och sätter på open eye-huvudlag som ett led i matchningen mot Kriteriet och det ska bli intressant att se vilken effekt det får på hästen. Det finns ett par vassa motståndare men vi tycker att han känns som ett måstestreck på kupongen.

Skrälldragen

V75-3: 2 Gustav E. (10 %) glänste senast när han vann enkelt ifrån spets över lång distans mot meriterat motstånd och känslan är att hästen har utvecklats rejält i Henrik Svenssons regi. Till denna start låter det påställt ifrån stallet där det aviseras barfota runt om och vi är inne på att det kan ge en rejäl effekt som förra gången och att han kan få överta ledningen i ett tidigt skede och då blir det inte lätt för tilläggshästarna att komma in i matchen.

V75-6: 3 Coal Trader (5,1 %) stod för ett riktigt formbesked senast vid en överlägsen seger och även om det är tuffare motstånd idag så bara måste vi strecka honom tidigt på alla system. Det är visserligen debut över den här ovanliga distansen och även om han är stark och vi tror att den ska vara en fördel så är det en liten osäkerhetsfaktor – inte minst eftersom stallet aviserar att det ska bli ett snällt upplägg. Vi tycker dock att han är borttappad på strecken med tanke på intrycket senast och det blir samma utrustning igen med barfota fram, öppet huvudlag och vanlig vagn.

Överspelade

V75-2: 4 Shadow Woodland (52 %) är en häst som vi gillar skarpt när han tävlar på barfotabalans då han kommer som allra bäst till sin rätt. Han stannade dock totalt senast i Finland vilket sätter ett stort frågetecken för dagsformen förutom att stallformen länge varit lite tveksam i år i övrigt och han visade kanske också tecken på vikande form innan den senaste starten även om det var i betydligt tuffare sällskap än det här. Han tävlade med skor senast och ska även tävla med framskor nu vilket är ett minus i våra ögon jämfört med exempelvis när han vann efter vila i årsdebuten i år och ifjol då han tävlade barfota runt om direkt och med största säkerhet var bättre vässad för stordåd. Normalt sett så har han bra chans att vinna det här loppet från dödens men eftersom vi var imponerade av intrycket på vårt spikförslag här senast så tycker vi att han känns överspelad. Det blir i övrigt open eye-huvudlag och jänkarvagn som vanligt.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170825

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 19.20.