V75 Bergsåker

V75

Lördagens V75-omgång på Bergsåker håller osedvanlig låg klass. Framför allt är silverdivisionen i V75-1 skrattretande dåligt där hästar som normalt sett varit chanslösa nu istället ses med goda chanser.

Spelvärdet är i våra ögon högt då det finns några riktigt överstreckade favoriter och även en del fynd som kan fixa miljonerna.

Vi kör denna omgång med endast en spik men våra utgångar är tänkbara förslag för den som gör ett mindre system eller vill lägga upp själva systemstrukturen annorlunda.

Spik

V75-2 2 Mellby Brunello (80 %): En tråkig spik då den är tokfavorit. Vi har dock vänt på varje sten och hittar inget som talar emot favoriten. Vi tror att hästen är totalt överlägset och vinner oavsett löpningsförlopp.

Utgångar

V75-3 5 Trailing Edge (22 %): Tränades av Stefan Melander förut och hölls väldigt högt där. Melander fick dock inte hästen att fungera fullt ut och nyligen har det blivit regibyte till Robert Bergh. Hos Bergh har hästen sett klart förbättrad ut i sina senaste starter och bland många startade hästar under morgondagen ser Bergh hästen som sin klart bästa chans. Vi anser hästen rent kapacitetsmässigt är klassen bättre än motståndarna och ska ses med bra chans från dödens som är den troliga positionen.

V75-5 13 Föynland Kongen (22 %): Ser vi som den starkaste utgången och vi var en hårsmån från att spika. Vi blev mycket imponerande av hästens senaste och hittills ända besök i Sverige den 17 november på Färjestad. Där krossades motståndet och i det slagna fältet fanns exempelvis vår andra handare Närby kalabalik som fick agera statist då. Vi misstänker dock att det kan bli en jobbig resa och då vi inte är helt komfortabla med att spika Geir Flåten som är kusk och vi ändå får ihop ett riktigt slagkraftigt system så avstår vi från att spika. Vi har dock en naggande känsla av att det är ett felbeslut.

V75-6 2 Peaberry (22 %) är en häst som tidigare gjort imponerande prestationer från spets på v75. När hästen är i form och går i spets på kort distans är den svårslagen. Vi ser den som klar förstahäst i loppet som i övrigt är rätt öppet.

Skrällbud

V75-4 4 Heart Lini (7,2 %): Hästen har tävlat mot hårdare motstånd på slutet och har blivit allt bättre efter hand. Senast gjorde hon ett strålande intryck senast när hon höll jämngod fart över upploppet med en sådan bra häst som Ragata. Det var framför allt synintrycket vi blev imponerade av. Hästen möter nu enklare motstånd än på slutet. Vi tror även på spets där hon tagit sin endaste seger hittills. Vi anser att hon är på tok för litet streckad och utnämner henne till omgångens fynd.

V75-7 1 Aaron Boko (8,2 %): Trivs på lång distans och i spets. Nu är förutsättningarna perfekta och då den duktiga spetskusken Daniel Olsson är i vagnen ser vi goda möjligheter att det kan hålla hela vägen. Hästen har nämligen toppform och även om det till synes bara blev en tredjeplats senast då var det en makaber bedrift av hästen då förutsättningarna var helt fel. Det är nämligen på lång distans hästen ska gå och inte bakifrån på kort distans som senast.

Övervärderade

V75-1 4 Calvados Crane (21 %): Har haft ett katastrof år och inte presterat i närheten av sin nivå föregående år. Det är en spetshäst som har tagit sina flesta (12 av 16)segrar därifrån. I år har hästen öppnat betydligt sämre än tidigare och vi tror inte på spets i loppet. Det finns dock en viss spetsmöjlighet men även om så blir fallet är han bara en av flera. Vi har svårt att se varför han ska vara favorit. Tränaren tror iaf på förbättring men det känns mer som en skiva som upprepar sig. Vi har hört det ett antal gånger nu utan att det blir någon förbättring.  Vi har valt att ha med hästen som c häst men desto mer vi tänker på det så kanske han borde vara helt utanför systemet!

V75-3 3 Bakers Ransom (47 %): Är klar favorit och vi har svårt att se varför.  Hästen har hittills gjort det bra men det har varit i enkla sällskap. Hästen är i våra ögon ingen stjärna utan högst medioker utan utstålning.  Nu har hästen ett toppspår och toppkusk så stämmer allt perfekt längs vägen så finns chansen men det finns 4-5 hästar i fältet som har klart högre kapacitet och vi har svårt att köpa hästen som favorit.

V75-6 3 Tresor d´Inverne (27 %): Är egentligen en häst som vi gillar men vi anser att hästen har sett klart sämre ut på slutet. Nu förväntar vi oss att det blir en tung resa då 2 Peaberry i samma lopp kommer försvara ledningen med näbbar och klor. Vår känsla är att hästen är formlös och då vinns inga lopp mot jämnt motstånd där flera hästar troligtvis får mkt bättre resa.

V75-7 6 Ultralum (66 %): Är den klart bästa hästen i sista loppet rent kapacitetsmässigt men nu finns det en del faktorer som talar emot honom. Vi kan köpa att hästen är favorit även om vi har en annan men vi kan inte köpa att hästen har 66 % av insatserna i skrivande stund.  De faktorer som främst talar emot hästen är:

  1. Kommer troligtvis få en tung resa i dödens. Det är troligt att 1 Aaron Boko försvarar ledningen och Daniel Olsson som är kusk är inte direkt villig att släppa spets när han har en häst som han tror på… och han tror på sin häst
  2. De senaste tre starterna hästen gjort på Bergsåker har han gjort dåliga prestationer. Visst sådant kan vara tillfälligheter men det finns också en viss sannolikhet i att han inte trivs på Bergsåker.
  3. Kusken är orutinerad i sådana här sammanhang
  4. Hästen har egentligen redan ställts av för vintervila men det troliga att hästen känts så fin i träning så det blev ett ändrat beslut då de blev sugna på detta lopp. Nu är det över en månad sen senaste starten vilket ökar sannolikheten att hästen inte är på topp.

Ovan faktorer gör att vi inte köper hästen till 66 % av insatserna. Tokövervärderad!

 V75-1

A: 1,9

B: 2

C: 4,6,3

D: 5,7,8

Spetstiden: Står framför allt mellan 1 B.B.S Mandarino och 4 Calvados Crane. Vi tror att den förstnämnda tar spets.

Detta måste vara ett av de sämsta silverdivisionsloppen någonsin om inte det sämsta. Det blev bara nio startande och då hästarna inte håller någon vidare klass kan det mycket väl räcka med en medioker prestation för att avgå med seger.

1 B.B.S Mandarino (17 %) Hör egentligen hemma i bronsdivisionen och är uppanmäld här. Hästen är startsnabb och har 3 av 7 från ledningen. Vi anser att hästen gjorde en bra prestation senaste när han förlorade i ledningen vs Food Money.  Nu finns ingen sådan häst i sällskapet och då vi tror på en ännu bättre prestation idag så bör chansen vara god. Det fanns nämligen en faktor som störde hästen vid förra starten. Berghs hästtransport kom sent och det fanns aldrig tid för någon värmning utan hästen fick gå direkt ut till tävlingen. Med tanke på detta är det inte konstigt att hästen stumnade till slut och vi anser hästen höll över förväntan med sådana förberedelser.

9 Berlusconi (22 %)är egentligen ingen häst vi gillar. Hästen gjorde dock en bra prestation som 2:a senast och nu är förutsättningarna fina då Goop kan rygga den troliga spetshästen inledningsvis och då vi förväntar oss hyfsat hårt inledningstempo så vore de inte helt otroligt om det blev en lucka till slut och den lär isf Goop hitta snabbt!

 V75-2

A: 2

B: –

C: 12,1,5

D: 8,11,6,3,4,7,9

Spetsstriden: Står mellan 1 Doc Neo och 3 Top Shot. Vi tror på den förstnämnda och sedan släpp till favoriten när frågan ställs efter ett halvvarv.

Ett rent ut sagt uselt lopp för att vara på v75. Hästarna håller lunchloppskvalitet och den enda hästen med kvalitéer är favoriten 2 Mellby Brunello.

2 Mellby Brunello (80 %) Har vunnit två raka segrar på Bergsåker mot beskedligt motstånd. Prestationerna fartmässigt var väl om man ska vara ärlig inte speciellt märkvärdiga. Det som fastnat är dock intrycket. Hästen har sett alldeles strålande ut och det ser ut som en klasshäst som kan klättra en del i klasserna. Nu har hästen perfekta förutsättningar. Hästen trivs på banan, distansen och har en toppkusk med perfekt spår. Samtidigt har hästen toppform och det saknas motstånd. Det finns verkligen ingen häst som sticker ut bland de andra och ska du börja gardera kan du likväl helgardera.

Vi tror stenhårt på denna spik och har svårt att se den förlora.

V75-3

A: 5

B: 7,4,10

C: 8,11,12

D: 6,3,9,1,2

Spetsstriden: Vi tror det står mellan 4 Beeboop Laday och 7 Persos Smoking varav sannolikheten är aningen högre att den förstnämnda avgår som segrare i spetsstriden.

Dagens första lopp som faktiskt håller viss kvalité. Det finns några hästar som håller hög kvalité och om inte vår förstahäst 5 Trailiing Edge vinner ser vi det som rätt öppet och det krävs många streck för att känna sig säker.

5 Trailing Edge (22 %) har i våra ögon riktigt hög kapacitet och vi förväntar oss att hästen kommer klättra långt i klasserna. Vi gillade verkligen intrycket näst senast och gör hästen om en likvärdig prestation nu så krossar han motståndarna oavsett löpningsförlopp. Hästen har dock varit lite ojämn tidigare och vi vågar inte gå fullt ut på det och nöjer oss med utgång.

7 Persos Smoking (18 %) är även intressant. Hästen återkom senast efter en mycket lång vila och gjorde en bra prestation. Framför allt var det ett toppintryck. Nu siktas det mot spets och om den nås kan hästen bli farlig.

V75-4

A: 4,8

B: 2,3

C: 7,11,9,10

D: 5,1,6

Spetsstriden: Vår tror att 4 Heart Lini får överta ledningen av 5 Lingbo Helen som vi tror blåser till spets inledningsvis.

4 Heart Lini (7,2 %) gjorde ett toppintryck i senaste starten mot hårdare sällskap än vad hon nu möter. Nu tror vi på spets och med den formen som visades i senaste starten så bör chanserna vara goda att hon håller hela vägen.

8 Bearhawaii (16 %) ser ut som en kanon men har hittills haft svårt att visa det fullt ut. Vi gillar hästen och anser att hästen har klart högst kapacitet i loppet. Nu är spåret uruselt men o andra sidan sitter Erik Adielsson i sulkyn och han brukar kunna lösa situationerna ändå. Klarar sig hästen från galopp inledningsvis och inte hamnar alltför fel på det så tror vi gå goda möjligheter.

7 Naiad Broline (2,5 %) är en annan häst vi tycker är intressant. Vi tror att hästen kan mycket mer än vad visats hittills och med ett bättre startspår eller toppkusk hade hästen hamnat klart högre upp i rankningen.

V75-5

A: 13

B: 6,12,9

C: 3,10,8,11,15,14,1

D: 7,2,4,5

Spetsstriden: Står mellan 1 Stora Värmland och 3 Troll Viktor. Vi tror att den sistnämnda har klart bättre chanser att avgå med seger från den striden.

Ett kallblodslopp där vi valde mellan spik på 13 Föynland Kongen eller många hästar. Loppet håller en relativt jämn klass och känns väldigt ovisst bakom vår favorit.

13 Föynland Kongen (22 %) har klart bäst kapacitet i fältet. Håller hästen fortsatt bra form och får ett anständigt lopp så bör det vara goda chanser till att hästen vinner relativt enkelt. Vi litar dock inte helt på kusken så valde utgång.

6 Närby Kalabalik (20 %) var klart förbättrad i senaste starten då hästen fick gå barfota. Nu tror vi på en relativt snabb start och en fin resa för hästen.

12 Tyri Svarten (4,3 %) är kanske den häst som har bäst kapacitet i fältet efter vår tipsetta.  Vi anser att hästen gjorde en klart bra prestation senaste efter en kortare vila. Nu kan han kanske rygga 13 Föynland kongen i tredjespår när det är dags att attackera och om vår favorit har en sämre dag så kan det kanske räcka.

V75-6

A: 2

B: 11,5,8,1

C: 3,12,4

D: 6,9,7,19

Spetsstriden: Vi känner oss övertygade om att 2 Peaberry spetsar enkelt.

Ett småklurigt lopp som håller rätt bra bronsdivisionsklass. Krävs rätt många streck för att känna sig säker

2 Peaberry (22 %) är en ständigt underskattad häst i våra ögon. Hästen har tidigare gjort riktigt fina prestationer från spets när han gått ifrån spets. Nu är det spetsläge och hästen har visat fin form i de senaste starterna även om det varit mot enklare motstånd. Nu tror vi på en ännu bättre prestation och Jennifer Tillman som kör verkar rejält påställd!

11 Amiral d `Inverne (17 %) anser vi har klart stört möjlighet bland Berghs tre hästar i loppet. Hästen har visat strålande form på slutet och även om hästen tidigare varit klart bäst från frontpositionerna så tror vi att hästen med visad form duger långt här. Det är högst troligt att det blir högt tempo och det skulle gynna hästen.

V75-7

A: 1,6

B: 11,2

C: 10,12,13,8,7

D: 3,4,5,9

Spetsstriden: 1 Aaron Boko håller upp ledningen.

Vi sysslar med spelvärde och av den anledningen är vi oerhört glada för detta lopp. I detta lopp är favoriten alldeles för stor favorit vilket vi så klart gillar. Vi går för skräll i detta lopp och hoppas på rejäl rens.

Utöver 1 Aaron Boko (8,2 %) och Ultralum (66 %) som vi diskuterat inledningsvis är det framför allt två andra hästar som är intressanta i detta lopp.

11 Robin Ru (6,4 %) är van klart hårdare motståndare än han nu möter. Formen har varit stabil hela hösten även om den var en aning svagare senast. Nu tror vi att det kan bli högt tempo i hela loppet och att hästen kan få en fin resa i ryggar.  Hästen har en fin spurtförmåga och vi tycker hästen är alldeles för bortglömd.

2 Acriter (2,1 %) ser vi också som ett fynd. Under hösten har formen varit rätt så dålig men vi anade en klar uppryckning i senaste starten. Rent kapacitetmässigt så står sig hästen bra i fältet och då vi tror på ett bra löpningsförlopp och att formen är på väg så ser vi 2,1 % som hästen är streckad på som rena skämtet!

System

Vi spelar som vanligt jokersystemet och vi spelar V7 upp till 300k.

V75-förslaget är på 2 987 kronor. Vill du sänka systemkostnaden rekommenderar vi spik på 13 Föynland Kongen i V75-5, då blir kostnaden istället 1375 kronor.

De hästar som ingår i ramen är:

5*1*7*8*8*8*7

Kraven är:

Högst 1 C-häst

Minst 4 A-hästar

Utgång: Minst en av följande hästar måste vinna

V75-3: 5 Trailing Edge

V75-5: 13 Föynland Kongen

V75-6: 2 Peaberry