V75 Axevalla

V75

En härlig spelomgång och loppet bör bli kört i halsen för vår spik

[content_protector password=”långtupplopp” cookie_expires=”3600″]I lördags på Solvalla blev det inga spelmässiga framgångar då vi spikade Spring  Erom som kanske inte var som bäst emot storfavoriten On Track Piraten som var alldeles strålande. Istället fick vi njuta av den sportsliga underhållningen under dagen och när det ändå inte blev någon högre utdelning på V75 så grämer vi oss inte nämnvärt för att vi inte fick några spelmässiga framgångar. På V75 Tillsammans så fick vi några sexor som knappt gav pengarna tillbaka.

Helgens omgång på Axevalla håller naturligtvis inte samma sportsliga kvalitet som V75-finalerna men den håller ändå hög klass och framför allt ser vi fram emot att se en av våra favoriter 7 Sauveur (20 %) på banan igen med härlige Åke Lindblom i sulkyn.

Annars hade vi svårigheter att välja spik denna  omgång då vi hittat flera fynd i omgången och valet stod till slut mellan 13 Hollywood Maker (19 %) i V75-2 samt 11 Bartender In (9,9 %) i V75-7. Valet föll till slut på den sistnämnde på grund av det något högre spelvärdet även om vi anser att Hollywood Maker har något högre vinstchans.

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 100 respektive 400/500 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Klass II

Det är sällan vi ser lopp med ett sådant högt spelvärde som i dagens första avdelning. Det finns frågetecken kring flera av de betrodda här och vi går ut hårt här och väljer att ranka ner de tre streckfavoriterna till C-gruppen och för dig som gör ett mindre system så rekommenderar vi er att ta bort dem.

Vi anser annars att det är bakspårshästarna som står för klassen i loppet och av dessa har vi mest feeling för 11 Ottens Casher (6,7 %) som vi anser vara märkligt bortglömd och vi spelar utgång med. Av framspårshästarna är det främst 4 Merles Simone (2,2 %) som vi anser kunna mäta sig kapacitetsmässigt med de där bak. Loppet är dock lite läskigt och det är fullt möjligt att samtliga bakspårshästar kommer bort vilket gör att vi kryddar på ordentligt och vinner någon av våra A- eller B-hästar som samtliga har under 7 % av insatserna på sig så har vi fått en bra start.

V75-2 Lärlingslopp – spårtrappa

Stall Kolgjini selar även här ut en favorit i 6 Sounds Good (41 %) och även om det inte är vår förstahäst i loppet så kan vi förstå favoritskapet och hästen har tillsammans med vår förstahäst 13 Hollywood Maker (19 %) klart högst vinstchans i loppet. Insatsfördelningen anser vi dock vara snedvriden och vi väljer att spela utgång på vår tipsetta. Loppet har dock skrällkaraktär och det luktar lite rens av loppet och av den anledningen väljer vi att krydda på med många streck bakom vår utgång.

V75-3 Silverdivisionen

Favorit är 5 Fire to the Rain (49 %) som senast återkom efter lång frånvaro i ett tufft lopp och gjorde en bra prestation direkt och känslan är att hästen kommer tjäna mycket pengar i  år och att det är bästa hästen i sällskapet på sikt tvekar vi inte på.

Däremot känner vi oss tveksamma till om vi redan nu kan förvänta oss den topprestationen som vi tror kommer krävas för att vinna på V75 då det luktar dödens lång väg och som storfavorit väljer vi att istället gå på andrahandaren 3 Next To None Sib (22  %) som är klar spetsfavorit och det låter påställt ifrån stallet på. Vi spelar utgång men honom då det inte är någon häst som vi litar helhjärtat på så väljer vi att även här gardera på rejält i loppet och har någon av våra andra utgångar vunnit så jobbar vi framför allt in 4 Pebbe Simone (2,0 %) som har ett perfekt utgångsläge och är märkligt bortglömd.

V75-4 Klass I

Ett grymt öppet lopp med bra hästar för att vara Klass I. Även i detta lopp anser vi att spelarna är fel ute och vi köper inte de mest betrodda i loppet utan väljer att ranka ner dem och istället ha fem A- och B-rankade hästar kvar på systemet som alla har under 11 % av insatserna på sig. Det finns en risk att vi åker ut här men i en så pass svår omgång som detta är måste vi ta bort en del betrodda hästar för att få med våra fynd i andra lopp. Gör du ett större system än oss så kan det vara värt att ta med tre-fyra hästar fler än vad vi gör.

V75-5 Diamantstoet

Äntligen ett lopp som vi inte anser vara speciellt streckkrävande. Vi anser att de fyra hästar som vi har med på vårt systemförslag höjer sig rejält mot de andra i loppet och som klar förstahäst har vi 12 Angel Rain (20 %) som nu gör sin första start i regi Robert Bergh. Hästen återkommer efter vila och det ryktas om rejäla träningsrundor och hästen har i tidigare regi visat kapacitet som är överlägsen motståndet här. Nu är det snack om att det ska bli någon form av barfotabalans och får vi det så kan Angel Rain vara en tänkbar spik om hon är så bra som vi tror att hon kommer vara då. I skrivande stund värderar vi den möjligheten dock endast till 30 % men ni som lämnar in närmare in på start bör ta reda på den informationen först.

V75-6 Gulddivisionen

Det andra uttagningsloppet till Olympiatravet håller riktigt hög kvalitet och klar favorit är 4 B.B.S.Sugarlight (44 %) och det känns berättigat med tanke på läget. Vi väljer dock att inte gå fullt ut på honom då det minst sagt finns kapabla motståndare och framför allt tänker vi på 7 Sauveur (20 %) som nu för första gången möter den riktiga eliten. Vi har länge varit stormförtjusta i Lindbloms blomma och vår känsla är att han kommer duga riktigt bra mot det allra tuffaste motståndet i år och vi är inne på att han kanske redan nu är redo för stordåd ifrån dödens. Vi tar även med 10 Papagayo E. (18 %) samt Global Money (7,3 %) som båda antagligen ska gå barfota runt om och då höjer sig mycket.

V75-7 Bronsdivisionen

Dagen avslutas med ett högkvalitativ Bronsdivision där det faktiskt kryllar av intressanta skrällbud och vi inte alls köper det stora favoritskapet på det två betrodda 1 Picasso Sama (30 %) samt 3 Valeur (35 %) där vi tror den förstnämnde kommer få öppna allt för hårt för ledningen och det kommer sitta i benen till slut över Axevallas långa upplopp och den sistnämnde i sin tur inte kommer få något gratis i loppet utan känslan är att han kommer få ett tungt lopp. Visst har båda vissa chanser att vinna men spelvärdet på dem känns kallt och istället är vår klara favorit på beräknat löpningsscenario 11 Bartender In (9,9 %) som är vår spik i omgången och vi skriver mer om nedan.

Spiken

V75-7: 11 Bartender In (9,9 %) ansåg vi vara mycket prisvärd i den senaste starten på Solvalla mot hårdare motstånd och även om han inte vann så gjorde hästen oss inte besvikna prestationsmässigt då han slutade tvåa bakom kanonen Ochongo Face. I detta lopp så tror vi att en sådan prestation räcker mycket långt och då vi dessutom har känslan av att loppet kan bli kört i halsen för vår spik så var valet av förstahäst givet. Vi tror nämligen på att att det kommer bli en hård spetskörning mellan speciellt 1 Picasso Sama (30 %) och bortglömda 6 Global Republic (6,0 %) och att den inledningen kommer gynna bakspårshästarna.

Till dagens start står hästen perfekt inne i klassen och att det nu är lång distans ser vi som en fördel. Att det är täta starter ser vi inte som något negativt utan istället som ett utropstecken då hästen tidigare presterat klart bra med det upplägget. Vi har känsla för en topprestation idag och då vi faktiskt anser att motståndet är enklare idag än senast så känns 10 % som ett fynd och vi taxerar vinstchansen till 28 %.

Utgångar

V75-1: 11 Ottens Casher (6,7 %) har endast 6,7 % av insatserna på sig för närvarande och det känns nästan som ett skämt då vi anser att det kanske tillsammans med favoriten är den som visat klart högst fartresurser i loppet. Att han dessutom står perfekt inne i klassen och har Örjan Kihlström i sulkyn som vinner med allt för närvarande är så klart också positivt. Att loppet körs på Axevallas långa upplopp är också positivt då han är mycket spurtstark och vi håller inte heller de troliga spetshästarna 2 Whisky Akema (8,1 %) samt 6 Tiger Marke (6,1 %) speciellt högt och tror inte att de blir speciellt svåra att ta ner med en vettig resa. Vi taxerar vinstchansen till 18 %.

V75-2: 13 Hollywood Maker (19 %) är en riktigt kapabel häst som hade ett bra fjolår och imponerade rejält inom V75 några gånger. I den senaste starten återkom han efter vintervilan och  gjorde en bra prestation även om ringrosten lyste igenom en aning. Till dagens start bör han vara kraftigt förbättrad och då bör han duga riktigt bra här då vi håller Hollywood Maker som klart bästa  hästen i sällskapet. Det blir också barfota runt om den här gången och vi håller även kusken Per Nilsson som en av de bättre i loppen och blir faktiskt lite förvånade om Hollywood Maker inte blåser till allt över upploppet med en vettig resa. För oss är det en klar förstahäst och tänkbar spik även om vi nöjer oss med utgång. Vi taxerar vinstchansen till 35 %.

V75-3: 3 Next To None Sib (22 %) är kanske ingen häst som vi tidigare har hållit speciellt högt även om han höjt sig ordentligt under fjolåret. Till dagens start så känns det ändå rätt givet att spela utgång på honom då han i sin senaste start såg magisk fin ut med ny utrustning även om det var mot enklare motstånd. Hästen är vår klara spetsfavorit och Björn Goop i spets med en bra häst är inte enkel att ta ner. Vi taxerar vinstchansen till 32 %.

Övervärderade

V75-1: 12 Stronghold (35 %) är kanske rent kapacitetsmässigt den bästa hästen i sällskapet men vi har svårt att köpa det stora favoritskapet till dagens start. Anledningen är dels att startspåret är ett stort statistiskt minus men framför allt att så har hästen tidigare fungerat klart bäst ifrån den främre träffen och det känns upplagt för strul ifrån detta läge. Utöver detta så har hästen galopperat i tre av fyra starter från bakspår och även tre av fem med voltstart. Då dessutom stall Kolgjini har lite tveksam form för närvarande så känns 35 % alldeles för mycket och vi taxerar vinstchansen till 17 %.

V75-4: 4 Bonjour Shangri La (18 %) tycker vi är märkligt hårt betrodd idag då vi dels inte ser hästen som någon sprintertyp och den korta distansen där hon har resultatraden 6-0-0 efter tre lopp känns som en klar nackdel. Dessutom är hon väldigt galoppbenägen och kan galoppera lite var som helst i loppen och har hoppat bort sig i 40% av sina framspårstarter. Som om ovan inte var tillräckligt så har hästen tävlat nästan uteslutande på Solvalla på slutet och att det nu blir en resa ser vi som negativt och vi anser inte att hon har överkapacitet för klassen utan ser henne mer som en av flera. Som hårt betrodd väljer vi att ta bort henne från systemet då vi taxerar vinstchansen till 7 %.

Skrällbud

V75-1: 8 Top Yllit (3,0 %) har ett lurigt läge i V75-inledningen men det handlar om en rejäl häst som kommer från en riktigt fin insats och som är segervan och det ser ut att finnas mycket utveckling kvar. Att han nu återkommer efter lite kortare vila ser vi som positivt då han har tidigare presterat som allra bäst efter uppehåll där han har vunnit två av tre starter. Utgångsläget kan även det vara en fördel då han har resultatraden 1-1-3-4 från bakspår och att det nu troligtvis blir barfota bak ser vi också som klart positivt. Tränaren låter full av tillförsikt inför den här uppgiften och vi tycker att han känns väldigt bortglömd som 3%-are. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

V75-3: 4 Pebbe Simoni (2,0 %) har varit lite av en följetong under denna spalt de senaste månaderna då hästen märkligt nog alltid blir bortglömd trots idel bra prestationer inom V75. I den senaste starten slutade han trea på Momarken efter en ny bra prestation och han visade att formen håller i sig. Till dagens start så känns förutsättningarna perfekta då hästen har ett mycket bra läge och även om vi ser kusken Thor Borg som ett svagt minus i de här sammanhangen så bör sannolikheten för en bra position vara stor. Ett plus är att det till denna start blir jänkarvagn och då hästen är sylvass med rätt resa och det är fullt möjligt att det blir hårt tempo så känns han klart prisvärd på låga 2 %. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

V75-4: 5 Enge Lincoln (4,5 %) har vi feeling för kommer göra en topprestation idag då det låter ordentligt påställt ifrån stallet. Till dagens start blir det jänkarvagn och barfota runt om för först gången istället för tunga järnskor vilket brukar göra en stor skillnad. Se bara på Wollafur förra helgen till exempel som var klart förbättrad. Vi har känslan av att det finns fin utveckling i den här hästen och att ovan nämnda förändringar kan göra mycket. Det är fortfarande kanske inte ännu den hästen som kan göra så mycket själv i loppen utan han behöver en smygresa och får Jennifer Tillman till den ifrån ett perfekt startspår då hästen är ganska snabb ut så tror vi att hans spurt kan räcka riktigt långt. Vi taxerar vinstchansen till 13 %.

Jokersystemet

axevalla ver 2 8 april

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

9*1*9*6*4*4*1 = 3 888 kronor[/content_protector]