V75 Axevalla

V75

Ett par starka favoriter men flera felstreckade skrällar och nästan 22 miljoner extra ger spelvärde till omgången

[content_protector password=”dubbeltrav” cookie_expires=”3600″]Trots att vi inte satte V75:an förra veckan och även lyckades missa onsdagens V86-omgång då vi helt enkelt hade sänkt ner Björn Goops styrning Catwalk In i källaren så kommer vi in till dagens omgång med gott självförtroende. Våra tips har överlag stämt bra på slutet men omgångarna har tyvärr blivit väldigt favoritbetonade och eftersom vi alltid siktar på spelvärde och därför lyfter ner hästar med högre vinstchans men med sämre spelvärde så har vi ofta mindre chans att få pengarna tillbaka när utdelningarna blir låga. Sedan avstår vi hellre en omgång om vi inte anser det finns en realistisk potential för högre utdelning, som t ex är fallet med en del extraomgångar.

Vi  kan inte direkt säga att vi jublar över spelvärdet för lördagens V75-omgång där 14 Some Summit (77 %) stack ut som den första hästen när vi öppnade startlistorna och det därefter kändes som att vi jobbade i uppförsbacke spelvärdemässigt. Hade det inte funnits Jackpotpengar i potten hade det nästan varit läge att stå över men nu finns det trots allt potential att några favoriter faller tungt samtidigt som några skrällar är helt felstreckade. Även om vi anser att de tre största favoriterna i omgången är berättigade så är det bara 14 Some Summit (77 %) som vi köper fullt ut och vi därmed väljer att spika. Till den höga procenten är det visserligen bara ett neutralt spelvärde på henne men det får vi ta då vi faktiskt anser att både 9 Call Me Keeper (65 %) i V75-3 samt 11 Nadal Broline (60 %) i V75-6 är lite överspelade. Det vill nog till att åtminstone en av dessa faller för att utdelningen ska skjuta iväg och det har vi trots allt goda förhoppningar om. I övriga lopp finns det även en del fynd så med lite klaff kan utdelningen skena iväg även om vårt huvudscenario är att den stannar på ett femsiffrigt belopp.

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 133 respektive 300 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Subaruloppet – femåringslopp för ston

Veijo Heiskanens 14 Some Summit (77 %) startar som storfavorit i V75-inledningen och trots tillägg och ganska fina hästar emot så anser vi att det är klassblandning och att hon är överlägsen och vi spikar vilket ni kan läsa mer om under rubriken nedan. Det är visserligen många hästar att runda men det finns ingen motståndare som vi tycker sticker ut och vi tror att hon tål ett offensivt upplägg med tanke på att alla verkar ligga på rygg i förhand. Vid en sen strykning eller om det dyker upp någon negativ information närmare spelstopp så vill vi framför allt varna för 5 Nancy America (5,9 %) som är kapabel och var mycket rejäl i den senaste starten då hon gick med jänkarvagn. Kommer favoriten bort så har hon i våra ögon klart högst vinstchans i loppet även om det med största säkerhet blir vanlig vagn igen den här gången. Vi slösar dock inga streck i V75-inledningen!

V75-2 Klass II

Ett jämnt Klass II-försök där ingen häst egentligen känns helt chanslös och klar favorit är Jeppe Juels danske segermaskin 11 Pardon (40 %) som har hela nio vinster på tretton starter. Hästen har imponerat på oss men samtidigt är det nu bakspår och jobbigare förutsättningar än vad hästen haft tidigare. Det finns även risk för ett lite mer passivt upplägg och då är det svårt att vinna på V75 och vi köper inte riktigt det höga favoritskapet och rankar ner hästen till B-gruppen där han dock är gjuten. Han tävlar fortsatt tungt balanserad så det finns flera ytterligare växlar att dra i framtiden men det är inte aktuellt i den här starten. Det är lite snack om att det kan bli första gången med jänkarvagn vilket skulle vara intressant i sådana fall men det är högst osäkert om det blir så och favoriten känns oavsett vilket som lite överspelad från det här bakspåret.

Trots att vi anser att loppet är öppet som vi nämnde ovan så anser vi att det är två hästar som sticker ut kraftigt vad gäller spelvärdet och vi spelar därmer spelar utgång med dem och det handlar om 4 Mouron Rouge (3,8 %) samt 5 Minnestads Dubai (15 %) som vi skriver med om under utgångar nedan. Bakom dessa hästar känns även 6 Island Life (9,4 %) intressant som är en häst som senast återkom på ett imponerande sätt efter vila och hade det blivit någon form av barfotabalans så hade han åkte med i vår utgångsgrupp. Nu blir det dock skor runt om och utgångsläget känns också lite bökigt vilket gör att han får nöja sig med B-häst men det är samtidigt kanske den bästa hästen tillsammans med favoriten så procenten känns trots allt tilltalande. Vi varnar även för 7 Oscar Rhode (1,7 %) som är vår andrahandsfavorit (20 % spetschans) till att hitta till ledningen då han är mer än medelsnabb och därifrån är han obesegrad. Han gick bra senast och har ett bra kunnande och 1,7 % är en spelprocent som rensar mycket bra. Totalt tar vi med åtta hästar men för dig med fetare plånbok kan det vara värt att helgardera loppet.

V75-3 Gulddivisionen

I vanlig ordning håller Gulddivisionen en hög klass och här startar en omgångens största favoriter som vi gör ett försök att fälla i Daniel Redéns fina springare 9 Call Me Keeper (65 %). Att han är en berättigad storfavorit köper vi men vi anser dock att procenten är lite väl tilltagen då det trots allt inte låter speciellt påställt ifrån stallet utan mer ett lopp på vägen mot andra uppgifter och Daniel Redén verkar anse att formen inte är i samma nivå som tidigare i Frankrike eller under vårkanten. Dessutom kan utgångssläget ställa till det då han måste gå den tunga vägen och det är inte säkert att det stämmer med tempot som den senaste gången han startade från bakspår då det var ett riktigt getingbo. Det låter dessutom påställt och vankas intressanta förändringar hos vår förstahäst 5 Anna Mix (9,4 %) som är van att tampas mot den yppersta eliten och är väldigt gynnad av den längre distansen för första gången på svensk mark och vi anser därför att favoritskapet är lite väl stort och taxerar “endast” vinstchanssen till 55  %.

Vi väljer istället att gå för de stora pengarna och vår förstahäst blir istället den ovan nämnda 5 Anna Mix (9,4 %) som kanske inte rosat marknaden i Skandinavien på slutet men som värmde riktigt bra senast och det känns nu som att det är lite av upp till bevis. Vi har goda förhoppningar om att hon nu ska får visa sin kapacitet då hon har tränat förbättrat på slutet och framför allt eftersom att den nu långa distansen är en klar fördel. Hon har tagit karriärens samtliga vinster på lång distans! Då det dessutom troligtvis blir jänkarvagn för första gången samtidigt som vi ser det som ett stort plus att Erik Adielsson hoppar upp i sulkyn så känns hon hyperintressant och vi taxerar hennes vinstchans till 20 %.

Vi varnar även lite för 4 Dreams Take Time (2,4 %) som är vår klara spetsfavorit den här gången för ovanlighetens skull och därifrån trivs hästen riktigt bra. Hästen kan vara numret för litet på de snabba sommarbanorna men har de betrodda en aning sämre dagar eller kommer bort så ska han räknas tidigt. På den låga procenten rankar vi uppe honom då vi anser att vinstchansen åtminstone är 5 %. Totalt tar vi med fyra hästar och hade gärna även haft med 8 Spring Erom (7 %) men fick  inte råd med det på vårt systemförslag.

V75-4 Klass I

Ett lopp som känns rätt ihåligt och vi anser att halva startfältet startar med mycket minimala vinstchanser. Loppet är lite trist spelmässigt då sannolikheten att någon av de betrodda vinner är väldigt hög även om vi tar med två skrällbud på vårt system.

Favoritskapet är delat mellan 1 Pampalo (23 %) samt 5 Please Mr Please (24 %) och där tror vi klart mest på 1 Pampalo (23 %) som vi köper rakt ut från det här intressanta läget och spelar utgång på honom. Däremot är vi lite mer återhållsamma gällande Veijo Heiskanens 5 Please Mr Please (24 %) då vi dels anser det vara en sämre häst och dessutom så är galopprisken hög från femtespåret och även om det blir felfritt så kan det bli en besvärlig resa. Vi stannar på fem hästar på ramen och känner oss trygga med det. Man kan gå kortare i det här loppet också på våra A- och B-hästar om man spelar ett mindre system.

V75-5 Lärlingslopp

Ett lärlingslopp där känslan är att i princip allt kan hända om vår utgång 4 Tooltime (14 %) inte levererar. Som vanligt i lärlingslopp förväntar vi oss att loppet kan bli rivigt då det är flera tänkbara spetsbud och det är också ett antal  kuskar i loppet som känns som väldigt osäkra kort. Vi anser att 2 Banthechocolate (2,7 %) är loppets stora fynd bakom vår utgång då hon som bör få en bra resa och återgår till barfota runt om vilket är positivt och vi skriver mer om henne under skrällbud. Vi viktar insatserna rätt hårt åt vårt A- och B-grupp denna gång då vi anser att spelvärdet finns där men det kan absolut vara värt  att flytta upp en del av våra C-hästar till B-gruppen om du gör ett större system. Totalt tar vi med 10 hästar och här bör vi inte spricka.

V75-6 Silverdivisionen

Här startar ytterligare en av omgångens stora favoriter i form av 11 Nadal Broline (60 %) vilket är en häst vi verkligen håller skyhögt. Att han är storfavorit köper vi och vi anser att spelprocenten 60 % är berättigad men vi väljer trots det att inte göra något av honom då vi redan spikat en storfavorit och vill  ha ett systemförslag med potential. Ulf Ohlsson var tagen av prestationen senast och det låter ovanligt positivt ifrån Reijo Liljendahl och det förvånar oss inte alls om hästen bara rundar motståndet på sin höga klass men det är inte säkert att det stämmer lika bra med tempo och positioner den här gången.

Samtidigt som vi nämner detta så håller motståndarna med framspår också hög klass och det är inte lätt att ta något bakifrån på snabba sommarbanor. Det låter exempelvis läskigt påställt från Veijo Heiskanen som kör 4 Fridericus (9,2 %) samtidigt som det ska bli oerhört intressant att se vad barfota runt om på 1 Seedorf O.M.F. (4,4 %) kan betyda. Det är mycket möjligt att det kommer ge en oerhört stor effekt då det är en balansändring som vi har väntat på. Utöver detta så är det väldigt intressant med Björn Goop i sulkyn på 6 Star Advisor Joli (13 %) vilket är en klar förstärkning mot hur han tävlat på slutet och både 3 Bruno Di Quattro (5,9 %) och 12 Tripolini V.P. (1,7 %) är hästar som det låter positivt kring. Det kan med andra ord bli krig om positionerna och fullt möjligt att favoriten gör en topprestation i spåren som ändå inte räcker ända fram. Vi tar totalt med sex hästar och det är nästan garanti på att vinnaren finns inom ramen.

V75-7 Bronsdivisionen

Ett oerhört klurigt lopp som känns mycket öppet och vi väljer att ta ett annorlunda grepp på loppet. Vi står helt över A-gruppen då vi inte anser att spelvärdet höjer sig något märkvärdigt på någon häst i loppet och spelar istället med en bred B- och C-grupp. Den häst som vi anser är mest felstreckad är 12 Officer C.D. (5,9 %) som kommer med toppform och vår känsla är att det kan bli hårt tryck i loppet. Örjan Kihlström i sulkyn känns klart intressant och vi taxerar vinstchansen till 8 %. Totalt tar vi med nio hästar och här hoppas vi att samtliga hästar lever på vårt system så vi kan jobba in en riktigt skräll.

Spiken

V75-1: 14 Some Summit (77 %) är omgångens stora favorit och “tråkigt” nog så köper vi denna storfavorit fullt ut efter noggranna överläggningar. Hästen har genomgått en totalförvandling i regi Veijo Heiskanen och är fortfarande obesegrad efter sex starter där. I den senaste starten återkom hon mot klart tuffare motstånd än här efter nästan ett års  vila och då försökte vi fälla henne på V75 Tillsammans då vi befarade ringrost. Där fick vi helt fel då hon var fullkomligt bländande och hon bör logiskt sett vara bättre till denna start. Hon ska gå med samma balans som senast och med en prestation liknande den så vinner hon detta lopp och det underlättar så klart att motståndarna har sådan respekt att hon högst troligt får överta ledningen vid ett tidigt avancemang om nu inte Veijo Heiskanen väljer att ta en lugn dödens. Oavsett vilket så är det absolut toppchans och vi taxerar vinstchansen till 79 %.

Utgångar

V75-2: 4 Mouron Rouge (3,8 %) anser vi vara helt borttappad på strecken idag då vi håller Björn Goops häst som en av fältets mest kapabla hästar. Han imponerade stort vid segrarna förra sommaren och även om han inte fick till det i sin årsdebut där han galopperade till slut så låter det uppåt ifrån stallet till denna start. Han är dessutom hygglig ut och vi värderar spetschansen till 15 % och känns därmed extra intressant då han biter ifrån sig bra därifrån och Björn Goop är en mästare på att hålla igång hästarna från den positionen. Nu kan dessutom bakskorna troligen ryckas som vid de två segrarna i september vilket vi ser som grädden på moset och han är given i vår utgångsgrupp. Vi taxerar vinstchansen till 15 % och spelvärdet är därmed stort.

V75-2: 5 Minnestads Dubai (15 %) har inlett sin karriär på ett strålande sätt och har nu fyra segrar på sju starter. Han har blivit bättre för varje start och stod för sin bästa prestation i den senaste starten där de ryckte skorna för första gången över lång distans. Hästen imponerade stort då och det låter även mycket positivt ifrån stallet därefter där Derbyt faktiskt inte är uteslutet och det säger en del om hur högt de håller hästen. Till denna start känns förutsättningarna perfekta då han är vår spetsfavorit (35 %) och då det dessutom ska bli barfota runt om igen tillsammans med rycktussar för första gången så känns det extra intressant. Oavsett så bör vår utgång få en bra position och i våra ögon borde han vara klar favorit. Vi taxerar vinstchansen till 29 %.

V75-4: 1 Pampalo (23 %) är en häst som vi gillar skarpt och vi tror kan avancera en bit i klasserna. Till denna start känns förutsättningarna perfekta då han är startsnabb och är vår klara spetsfavorit från innerspåret. Undviker han galopp och når dit så tror vi att loppet i princip är över utan toktempo på vägen men då han är strulig av sig och både kan galoppera i själva startmomentet och även mitt i loppet ibland så nöjer vi oss med utgång.

Vi kan nämna att det varit tal om att testa en barfotabalans för första gången till denna start men det låter nu som om det ska bli skor. Om det blir barfota runt om för första gången så ser vi inte det som odelat positivt då galopprisken sannolikt bör öka också och då vi redan anser att hästen har bäst kapacitet så känns det som en onödig växel att dra här. Vi anser egentligen att det bara är missad spets eller galopp emot och taxerar vinstchansen till 45 %.

V75-5: 4 Tooltime (14 %) startade senast på V75 i Jarlsberg och även om vi inte hade några tips på hemsidan så trodde vi en del på henne då och spelade utgång på vårt system på V75 Tillsammans. Tyvärr vann inte hästen då men prestationen gick sannerligen inte att klaga på och hon kommer hit med absolut toppform.

Idag finns det många plusfaktorer som talar för henne förutom att vi faktiskt håller det som bästa hästen i sällskapet. För det första så blir det högst sannolikt jänkarvagn nu vilket hon gått med tidigare och då presterat bra. Dessutom ser vi det som ett plus med körspö och utöver detta så anser vi att kusken Per Nilsson tillhör de allra vassaste i det här sällskapet. Startspåret är också perfekt och Axevallas långa upplopp bör passa utmärkt då hennes främsta egenskap är spurtförmågan. Att träningsrapporterna dessutom låter positiva och tränaren Bo Westergård brukar ha hästarna bra i ordning när han startar på svenska V75 ser vi också som extra plus. För dig som gör ett mindre system kan detta vara en bra chansspik då loppet annars är mycket streckkrävande och vi taxerar vinstchansen till 30 %.

Övervärderade

V75-5: 14 Tintin (10 %) är som vi ser det helt felaktigt hårt streckad i lärlingsloppet då han inte startat på ett tag och utgångsläget är ett stort minus. Han presterar nämligen klart bättre från den främre träffen och även om han hade haft ett bra utgångläge här hade han inte varit tidig för oss trots att Marc Elias tillhör de bättre kuskarna i fältet. Vi taxerar vinstchansen till 3 % från det här tråkiga läget.

V75-7: 1 Heartbreaker V.S. (12 %) känns lite märkligt att ha under den här spalten till låga 12 % då vi håller hästen bland de högsta kapacitetsmässigt i loppet. Nu återkommer han dock efter vila och läget ställer till det ordentligt. Dessutom så ser vi det som ett klart minus med Olle Goop upp i sulkyn och det låter som om vi kan förvänta oss ett passivt upplägg idag då det inte är toppat från stallet. Vi taxerar vinstchansen till 5 %.

Skrällbud

V75-5: 2 Banthechocolate (2,7 %) är märkligt bortglömd här då hon tidigare visat sig duga klart bra mot hårdare motstånd och nu är hon nästan garanterad en bra resa. Hon möter klart enklare hästar än vad hon mötte för två och tre starter sedan nu och insatsen senast är henne förlåten med tanke på att det blev för täta starter att starta efter en vecka och nu är det mer passande motstånd och en mer passande vila inför den här uppgiften. Att det dessutom kommer bli barfota runt om är positivt! Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

V75-6: 1 Seedorf O.M.F. (4,4 %) är en högkapabel häst som inte riktigt fått till det på slutet. Han har dock haft besvärliga utgångslägen och läget nu känns klart intressant då det blir en spårsnål resa. Han har en viss spetschans (18 %) även om det inte är vårt huvudscenario så ska man tänka på att han är obesegarad därifrån efter fem starter. Att det nu är dags för barfota runt om för första gången känns väldigt spännande och det är mycket möjligt att det höjer hästen en del då det är en balansändring som vi har väntat på och går han ifrån spets eller får lucka från rygg ledaren eller tredje par invändigt på upploppet så kan det bli åka av till slut. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

Jokersystemet

V75 AXEVALLA 23 JULI

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

1*9*3*5*1*6*9 = 3 645 kronor[/content_protector]