V75 Axevalla

Spikförslagen

V75-1: 3 Uncertain Age (29 %) har fortfarande inte vunnit i år men det tycker vi är orättvist och hon var bra från dödens i försöket även om det blev lite opassande kört. Hon är lottats till ett fint läge jämfört med de värsta konkurrenterna och vi tror att spetsstriden kan bli avgörande här och att innerspårets 1 Amalia Cash (25 %) som ska återgå till skor runt om blir över från start och i täten är halva loppet vunnet då hon gått bra där förut. Det blir antagligen barfota bak som vanligt på slutet.

V75-5: 1 Jesper Sånna (12 %) hamnade utvändigt om ledaren senast över tre varv men höll tappert in i mål och verkar hålla absolut toppform. Han verkar alltså trivas på distansen om man ska döma av debuten över den senast och har också gått starkt över 2640 meter tidigare och har ett intressant läge för att åtminstone få en resa på innerspår i den främre träffen och det brukar spricka upp till slut över den här distansen. Hästen ska dessutom provas barfota runt om för första gången och med riktig jänkarvagn för första gången vilket brukar få en enorm effekt ibland. I övrigt blir det antagligen halvstängt huvudlag som senast.

V75-6: 5 Cash Crowe (54 %) är obesegrad felfri och var kanske den försöksvinnare som imponerade allra mest då hon återkom efter vila och promenerade ifrån de andra i obesvärad stil och vi litar verkligen på att tränaren Petri Puro har ställt i ordning till finalen i Stochampionatet som har varit ett stort mål hela tiden. Rent taktiskt så vill de båda värsta konkurrentera invändigt komma åt ledningen och de lär bjuda på en hård match därifrån om det inte blir en utdragen körning dem emellan men oavsett löpningsförlopp så tror vi att Cash Crowe blir mycket tung att stå emot till slut. Det blir antagligen barfota bak, vanlig vagn och öppet huvudlag som på slutet.

V75-7: 3 Vikens High Yield (10,8 %) är med sina fem starter en av de minst rutinerade i fältet men han har tagit kraftiga kliv framåt för varje start och såg läcker ut näst senast bakom en barfotaspringande Global Un Poco. Senast var han dock sjuk i en halsinfektion och kunde inte göra sig själv rättvisa men han känns inte som typen som behöver så mycket lopp i kroppen och han tränar fint igen och är han lika bra som i starten innan så tror vi att han blir svårslagen här. Det som framför allt gör honom intressant är läget då vi är inne på att han antingen kan ta ledningen av egen kraft eller få överta vilket skulle vara mycket värt – annars blir det nog en resa i vinnarhålet eller liknande vilket gör att det kan lösa sig ändå. Det blir fortsatt skor runt om och helstängt huvudlag.

Måstestrecken

V75-3: 11 Snow Angel (13 %) var en skräll som vi varnade för senast då hon gick barfota runt om och med jänkarvagn och helstängt huvudlag och övertygade då hon rundade allt till slut. Nu blir det samma utrustning igen och Erik Adielsson upp i sulkyn vilket är ett intressant kuskbyte. Det är ett par tuffa ston emot i den här spårtrappan men vi vågar inte lämna in ett system utan henne i den här starten heller i nuvarande form.

Skrälldragen

V75-2: 12 Unheard Of (4,2 %) ser kanske ut att ha en knepig uppgift på papperet men det var ett riktigt nästagångsintryck senast där hon avslutade vasst till slut bakom tuffa motståndare som Mon Etoile och Kash Brodda efter att rycktussarna som hon gick med för första gången hade ryckts. Hon ska gå med dem igen och det ser ut att vara åtminstone en klass sämre motstånd idag och då är spelprocenten alldeles för låg även om det krävs lite klaff på vägen så klart. I övrigt blir det antagligen barfota runt om, svensk jänkarvagn och helstängt huvudlag.

V75-4: 8 Tornatore Grif (5,5 %) var mycket fin på barfotabalans för första gången i nuvarande regi vid segern senast och har sedan innan också visat fina fartresurser mellan galopperna när han gått barfota. Han är mer stabil nu och står perfekt inne i loppet men spelarkåren verkar inte vara riktigt vakna på hur mycket förbättrad han är på den här balansen även om läget nu givetvis gör det hela lite chansartat. Han har provats mycket med jänkarvagn i tidigare regi men har gått med vanlig vagn och öppet huvudlag i den nya regin och det verkar ha fungerat bra så det blir samma igen.

V75-7: 6 Hazard Boko (2,6 %) slutade tvåa från ledningen senast och har haft svårt att riktigt övertyga fullt ut hittills i karriären även om det handlar om en fin travare. Nu ska det dock antagligen bli barfota runt om för första gången och det ska man alltid vara på sin vakt på eftersom det kan ge en enorm effekt ibland. Spåret är lite långt ut men som storskräll känns han intressant i V75-avslutningen om man garderar loppet.

Överspelade

V75-4: 7 Flashing Boko (55 %) trodde vi på senast på Jarlsberg och han har flera segrar i rad i Norge och blir hårt betrodd bara på den resultatraden. Han har dock inte alltid övertygat vid sina Sverigebesök tidigare och har ett lurigt läge här som storfavorit – inte minst med tanke på att det är ett amatörlopp. Vi tror inte att han når ledningen utan att det istället blir ett tungt lopp fram till dödens och även om han tål sådana upplägg så är det en obefogat stor favorit mot det här motståndet. Han gick barfota bak näst senast men nu blir det antagligen skor runt om igen som senast och en jänkarvagn igen.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170723

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.