V75 Axevalla

V75

Vi anser att det är klasskillnad för vår spik och har svårt att se någon stå emot över upploppet

[content_protector password=”långtupplopp” cookie_expires=”3600″]Helgens tävlingar går på Axevalla med Sveriges längsta upplopp på 227 meter. Detta faktum tillsammans med det ofta svårbemästrade underlaget för årstiden hoppas vi ska bidra till att utdelningen skjuter i höjden i en omgång som ser mediumsvår ut. Vi skriver som vanligt om våra rubrikhästar nedan men innan dess så sammanfattar vi också lite kortfattade tankar kring respektive lopp. Det är ett nytt upplägg så återkom gärna med feedback om ni gillar det upplägget eller föredrar det gamla!

Vi spelar som vanligt andelsspel till omgången genom två stjärnlag på V75 Tillsammans via Andelskungen, ett för 100 och ett för 400 kronor per andel. Vill ni vara med och dela spänningen så kan ni klicka här:

http://www.andelskungen.se/speaker/skoinfo-se/

V75-1 Bronsdivisionen

Den första V75-avdelningen känns lite lurig trots att loppet inte blev fullt och även om det inte går att bortse ifrån att 1 Diggers Elias (43 %) med Björn Goop har en lämplig uppgift så anser vi fortfarande att han är aningen för stor favorit då vi värderar vinstchansen till 35 %. Vi är dels tveksamma till om han behåller spets och samtidigt håller vi honom som bättre bakifrån. Sedan så var vi faktiskt inte lika imponerade av den senaste insatsen som övriga media verkar vara. Vi håller istället upp 2 Vacqueyras (3,8 %) som ni kan läsa mer om under skrällbud. I övrigt kan vi nämna att 9 O.P.Q.C. (8,1 %) är kanske den häst i fältet som har bäst form men trots det så rankar vi honom bara som fyra då startspåret rent statistiskt är uselt samtidigt som vi inte är speciellt övertygade om Markus B Svedbergs körkonster när det handlar om V75-konkurrens. Vi garderar rätt friskt i loppet och hoppas på ett favoritfall.

V75-2 Stayerlopp

När vi först såg startlistan var vi helt inne på att det kan skrälla här och att det antagligen kommer krävas en bred gardering. Allt eftersom veckan har gått och vi funderat vidare och sett Flemming Jensens hästar fungera bra så har vi dock ändrat åsikt och är numera helt inne på att 15 Rapide du Pommeau (48 %) är klar och vi spikar därmed utan tvekan. Anledningen till den ändrade åsikten kan helt enkelt stavas klasskillnad och vi har faktiskt rent logiskt svårt att se någon av motståndarna stå emot Rapide du Pommeaus fart och styrka över Axevallas långa upplopp om det nu inte är avgjort innan dess. Han är i nuläget streckad på 48 % men vi har goda förhoppningar om att det kommer att sjunka innan start då känslan är att det kommer bli mycket stim kring framför allt 1 Matchmaker As (7,5 %) och 7 Green Bax (12 %) som båda ska räknas tidigt vid gardering.

V75-3 Gulddivisionen

Gulddivisionen håller ganska hög klass för att vara mitt i vintern och här startar en av våra absoluta favorithästar 3 Food Money (55 %) som det alltid brukar finnas fint spelvärde på och det var också vår spik den 2:a januari på V75 när vi fick in ett netto på ca 95 000 kronor.

Denna gång finner vi dock inget spelvärde på honom utan vi anser faktiskt att hästen är aningen övervärderad då det finns lite för många orosmoment eftersom han gick sig trött senast och det kan bli en hård spetsstrid här igen. Oavsett om han håller spets eller inte så finns risken att hästen hetsar upp sig för andra gången i rad och över Axevallas långa upplopp med många speedkanoner så är vi tveksamma om det håller hela vägen i såna fall. Vi taxerar Food Money till 40-45 % vinstchans och håller istället upp 2 Obi Wan (11 %) som vi anser står för spelvärdet i loppet. Hästen kommer från två riktiga topprestationer och även om han visserligen är bättre barfota så gör hästen även bra prestationer med skor. Vi kan nämna att utan skor hade det varit ett tänkbart spikbud för oss då vi i sådana fall värderat vinstchansen till 30 % men nu taxerar vi den endast till omkring 18 % som dock fortfarande ger ett fint spelvärde.

Vi garderar brett i Gulddivisonen bakom vår idé och har i princip med alla som har en realistisk möjlighet att vinna och hoppas så klart därmed på favoritfall även om det faktiskt tar lite emot då vi verkligen är förtjusta i Food Money!

V75-4 Lördagsloppet

Lördagsloppet är i våra ögon ett mycket lågklassigt lopp och det är inte många hästar som håller V75-klass. Vi tror mest på Robert Berghs styrning 11 Making It Easy (19 %) som det är stor risk för att han kör offensivt tidigt med och sitter i spets relativt snabbt och då blir han antagligen mycket svårslagen i detta sällskapet. Vi är dock inte speciellt förtjusta i hästen och känslan är att det inte ska mycket till för att han ska bomma och hamna lite på vingel ändå och vi garderar friskt och hoppas jobba in en smällkaramell som förhoppningsvis inte är i C-gruppen.

V75-5 Klass II

I Klass II-loppet startar omgångens största favorit och troligt är att han behöver bränna för att det ska bli någon miljonutdelning och speciellt för oss eftersom vi för omväxlings skull spikar en annan hårt spelad favorit. Tyvärr har favoriten 1 Say That Again (69 %) klart högst vinstchans i loppet men samtidigt så anser vi han vara på tok för stor favorit (vinstchansen taxeras till 45 %) då det helt klart kan strula i loppet och det finns motstånd som är på väg uppåt och även de håller hög nivå för klassen. Vi tror att spetstiden kan visa sig avgörande och har faktiskt goda förhoppningar om att 5 Barkevious Mingo (14 %) lyckas sno åt sig spets och då måste favoriten vara riktigt bra för att ha en chans. Vi anser att spelvärdet ligger på honom och värderar hans vinstchans till 23 % och spelar utgång!

V75-6 Klass I

Vi tror att det kommer bli en rejäl kubbning om spets i helgens Klass I-försök och känslan är att det kommer kosta för mycket för de inblandade och därmed gynna övriga hästar. Den vi tror klart mest på är 9 Mellby Ciceron (16 %) som flög lågt över “stretchen” efter en mycket passiv styrning av Untersteiner vilket vi ruttnade på då vi hade hästen som A-häst som relativt lite betrodd inom V75. Nu hoppas vi på revansch och spelar utgång och hade det inte varit ett så miserabelt startspår för 1640 meter och tveksamma startryggar så hade vi nog spikat. I övrigt är loppet vidöppet och det känns långt ifrån säkert att vår ram räcker om vår utgång missar.

V75-7 Silverdivisionen

Här var vi mycket nära att gå kort på våra två A-hästar som vi tror helt klart mest på och har svårt att förstå att de är först fjärde- respektive femtehandare på strecken. För er som har en annan systemkonstruktion eller vill göra ett mindre system så rekommendar vi er att låsa på våra två A-hästar eller kanske på ett chanssystem till och med spika 7 Pebbe Simoni (5,8 %) som vi anser har lite mindre vinstchans än 4 Berghults Leffe (15 %) men samtidigt så har han en aning högre spelvärde. Bakom vår duo känns loppet relativt öppet och vi blir inte helt förvånade om vinnaren finns utanför vår ram även här.

Spiken

V75-2: 15 Rapide du Pommeau  (48 %) är härdad inom V75 och gjort det mycket bra mot klart hårdare motstånd än vad han möter idag. Hästen står lite hårt inne propositionsmässigt men trivs utmärkt på längre distanser och har fungerat väldigt bra med Flemming Jensen i sulkyn. I dagens lopp står han på den klart statistiskt gynnade volten och då han står ensam på sin volt bör han snabbt vara ikapp hästarna i framförvarande volt och där kan Flemming Jensen välja att avancera direkt eller avvakta i kön beroende på utgångstempot.

Hästen gynnas klart av den långa distansen och kommer med full form även om han bara slutade på sjätte plats efter ett omöjligt lopp senast. Han visade då att han fungerar med skor och vi tror på en toppchans oavsett hur Flemming lägger upp det då vi helt enkelt tycker att hästen är relativt överlägsen motståndet och bör blåsa till dem på några hundra meter. Vi kan också nämna att det känns tryggt att ha Flemming i sulkyn då han är duktig på att infria när han har betrodda hästar inom V75 och sedan början av år 2014 har han infriat fyra gånger av sju när han varit streckad på över 30 %. Vi taxerar vinstchansen till mellan 55-60 % vilket ger ett mycket bra spelvärde!

Utgångar

V75-5: 5 Barkevious Mingo (14 %) kommer ifrån två mycket bra insatser där han verkligen visat att han duger mot hårt motstånd och formen känns allmänt uppåt. Senast gick han med jänkarvagn för första gången vilket fungerade bra och det är möjligt att det blir en återgång till vanlig vagn den här gången men det tror vi inte ska vara någon avgörande faktor. Till helgens start så har vi goda förhoppningar om att han kommer susa till spets omgående vilket är det viktigaste i vår värdering för därifrån känns han extra intressant då vi tror att han blir mycket svår att komma till tals med i sådana fall. Det är möjligt att storfavoriten är en bättre häst men vi är inte helt säkra på den saken och vi taxerar vinstchansen till 23 %.

V75-6: 9 Mellby Ciceron (16 %) kommer med absolut toppform och står i våra ögon för klassen i sällskapet. Hästen har vunnit tidigare inom V75 och är härdad mot tuffare motstånd och även om förutsättningarna med spår nio på kort distans normalt sett är ganska dåliga så känns de inte lika katastrofala i det här fallet. Anledningen är att vi förväntar oss en hård körning om spets från flera händer som i sådana fall bjuder in bakspårshästarna och då bör Mellby Cicerons speed duga mycket bra över Axevallas långa upplopp. Vi taxerar vinstchansen till 30 % vilket ger ett mycket fint spelvärde.

Övervärderade

V75-4: 3 Roly Poly (21 %) är märkligt nog favorit i lördagsloppet trots att hästen hittills inte visat kvaliteter som bör duga speciellt långt mot tuffare motstånd. Nu är loppet klent och favoriten är den bästa hästen på startvolten men samtidigt så är det bara fyra hästar som startar där och tilläggshästarna som vi överlag håller klart bättre är ikapp direkt. Vi sågar inte vinstmöjligheterna helt då loppet kan bli kört i halsen på henne men det känns som om allt för mycket behöver klaffa för att hon ska vara favorit. Vi taxerar vinstchansen till 10 %.

V75-6: 4 Helga Palema (21 %) är ingen häst vi håller speciellt högt och även om hon är spetsfavorit i loppet så har vi svårt att se henne hålla hela vägen in i mål. Vi väljer ändå att ta med hästen på systemet som C-häst då det antagligen är första gången som hon ska gå med jänkarvagn och hästar har ju trots allt blivit kraftigt förbättrade tidigare med den förändringen. Sammantaget taxerar vi dock vinstchansen enbart till 8 %.

Skrällbud

V75-1: 2 Vacqueyras (3,8 %) vet ni som följt oss sedan starten i början av 2014 att det är en häst som vi håller mycket högt kapacitetsmässigt. Tyvärr är det lite av en mardrömshäst för spelarna då han verkligen presterat ojämnt genom karriären. När hästen är på topp så håller den en hög nivå men den kan också vara rent usel emellanåt.

Till dagens start känns han mycket intressant på sin låga procent då han senast återkom efter vila på Solvalla och gjorde en riktigt stark prestation som tvåa efter Google Håleryd som vi håller klart högre än motståndet här. Nu fick han visserligen en vilsam resa i den starten men intrycket var gott och idag har vi goda förhoppningar om att han kommer få en bra resa igen från det här startspår som faktiskt är ett stort statistiskt plus med dessa förutsättningar.

Det finns dock ett stort aber som vi vill nämna och det är att hästen har galopperat i fyra av fyra voltstartsstarter. Det var dock länge sedan han startade med voltstart och vår känsla är att han mognat och kommer iväg utan större problem den här gången och vi är beredda att ta denna minusfaktor då hästen bara har 3,8 % av insatserna på sig. Vi taxerar vinstchansen till 10 % vilket ger ett fint spelvärde!

V75-7: 7 Pebbe Simoni (5,8 %) har hittat en form och kapacitet som vi tidigare inte trodde hästen hade inombords. På sistone har det verkligen lyst om honom och i den senaste starten gjorde han ett topplopp där han besegrade vår andra A-häst i loppet på ett mycket fint sätt. Motståndet är inte hårdare här och vi förstår inte riktigt varför han inte är mer streckad. Vår farhåga är att han kan hamna lite på vingel men samtidigt så spår vi en hård öppning och Magnus Jakobsson som vi anser är underskattad bör kunna hitta ner till en fin position och då bör det faktiskt vara goda möjligheter att han blåser till allt över Axevallas långa upplopp. Vi taxerar vinstchansen till 20 % och jublar över nuvarande insatsprocent som säkerligen lär stiga en del innan start.

Jokersystemet

axevalla

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

6*1*8*11*1*7*2 = 3 696 kronor[/content_protector]