V75 Axevalla

Spikförslagen

V75-1: 8 Southwind Feji (75 %) har tolv segrar på fjorton starter och även om vi gått emot henne i ett par av dem så ser den här uppgiften lämplig ut. Hon står fint inne i klassen i en proposition som hon vunnit i förut och mycket talar för ett offensivt upplägg och att hon vinner igen. Det som kan fälla henne är om hon inte är riktigt på topp och blir utsvarad i dödens och nerspeedad till slut då hon är lite trög av sig som typ. Stallet låter dock mycket nöjda inför uppgiften som de har siktat på och hon är okomplicerad då hon alltid tävlar med skor runt om och vanlig vagn och vi spikar på ett system.

V75-3: 4 Coktail Fortuna (57 %) startar i en lite ovanlig proposition öppen till två miljoner kronor och det liknar mer en Silver- än en Gulddivision. Loppet känns hur som helst väldigt skiktat och andrahandsfavoriten 7 Scellino Luis (17 %) har dessutom inte startat på över ett halvår och ska köras snällt i det här loppet. Coktail Fortuna har övertygat i sin nya regi, även om det bara blev en andraplats senast, och det mest troliga scenariot är att han dirigerar det här loppet runt om, antingen från spets eller utvändigt om 3 Origo Tilly (16 %) som eventuellt svarar invändigt. Han visade att han hanterar skor runt om senast då det var en stark avslutning med ett fint intryck över mål och det lär bli vanlig vagn i övrigt.

V75-4: 5 Global Raceway (23 %) satt fast i V75-finalen senast med till synes alla krafter kvar och även om det nästan månadslånga uppehållet sedan dess skulle kunna vara ett litet frågetecken så har de siktat på det här loppet och vi ser det inte som negativt då det låter påställt från stallet. Stefan Persson låter optimistisk kring chanserna och planerar att köra i en ny typ av jänkarvagn för första gången (galopperade bort sig då de försökte i en trångare modell förut) och det kan ge en ordentlig extraväxel vilket vi exempelvis såg på en häst som Man of Steel från Stefan Perssons stall nyligen. Om inte väderlek och en opassande lös bana ställer till det så förväntar vi oss en topprestation där han kan vinna även om han hamnar utvändigt om ledaren – och det är positivt för segerchanserna att 2 Cash Valley (22 %) ska köras i ryggar den här gången. Ett mycket sunt spikförslag som knappt är favorit!

V75-6: 7 On Track Piraya (17 %) är den häst i omgången som Nicklas Westerholm själv verkar mest optimistisk kring och då har han ändå flera fina segerchanser på förhand. Vi gillar verkligen hur han uppträder i sulkyn då han ofta får ut det mesta ur begränsade hästar med sina fina körhänder och han är också vass taktiskt sett. Hästen verkar också vara i bättre form än nånsin och trivs över den långa distansen som han har bra statistik över och om kusken bara hittar ett vilsamt lopp åt honom fram till slutrundan så får de andra jobba hårt för att kunna stå emot. Han har vunnit med skor på hovarna i de två senaste starterna och det känns som att det här är hans bästa årstid. Det blir antagligen skor runt om och svensk jänkarvagn igen.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v75-axevalla-23-december-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171223

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.