V75 Axevalla

Spikförslagen

V75-2: 2 Sete (18 %) är en fin häst som gått med öppet huvudlag i hela karriären men nu ska provas med open eye-huvudlag för första gången vilket är mycket intressant – inte minst eftersom det är en ovanligt småtrög “Ready Cashare” och vi förväntar oss därmed en fin effekt. Det blir dessutom antagligen barfota runt om för första gången vilket också lär ge en växel till om det fungerar. Oskar J Andersson är en av de bästa lärlingarna i landet och har ett bra läge och om de lyckas nå ledningen där hästen bara gått en gång tidigare vid segern i debuten så tror vi att loppet är mer eller mindre över. I övrigt blir det jänkarvagn som i de senaste starterna så balansen är mer eller mindre maxad i den här starten.

V75-3: 4 Readly Express (73 %) är en unghäststjärna som gör debut i Gulddivisionen men siktas mot betydligt större uppgifter än det här och därför gjorde en sen årsdebut efter nio månaders vila senast och han gjorde ingen besviken då han plockade ner Wild Honey från dödens. Timo Nurmos hade med andra ord inte fuskat med vinterträningen och han lär vara bättre med loppet i kroppen och även om han lär tvingas gå utvändigt om 5 On Track Piraten (11 %) som är en riktigt bra häst så tror vi att han drar det längsta strået till slut. Inte minst eftersom “piraten” verkar vara bäst under vinterhalvåret och söka efter den riktiga toppformen. Det blir barfota fram, öppet huvudlag och vanlig vagn som vanligt.

V75-6: 10 Global Respons (6,2 %) återkommer efter ett lyckat Frankrikeäventyr där han först gick i mål med krafter kvar och sedan avslutade med en seger i Enghien och han har därefter fått ta igen sig lite på hemmaplan och det är faktiskt många hästar som brukar höja sig när de kommer tillbaka efter att ha skaffat hårdhet nere på kontinenten. Han ska dessutom tävla med norskt huvudlag i den här starten som han har anmärkningsvärt bra statistik med och t ex vunnit med i de tre senaste försöken på svensk mark. Han vann också den här tävlingsdagen på Axevalla ifjol och har allmänt bra statistik över det här långa upploppet i Axevalla. I övrigt blir det barfota runt om och vanlig vagn och han är vass med en ryggresa i hårt tempo vilket det bör kunna bli här där många har något att köra med.

V75-7: 4 Nobel Southwind (24 %) har tidigare varit lite ojämn men helt enkelt haft problem med att få luft och visade klart förbättrade takter senast efter halsoperation där han slutade tvåa bakom en omöjlig Nobel Amok. Han återkom efter uppehåll i den starten och det är ett bättre intervall mellan starterna nu och vi förväntar oss att han är minst lika bra som senast och då är vi inne på att han blir mycket segerfarlig här. Peter Untersteiner håller det själv som omgångens bästa vinstchans och det blir i övrigt samma utrustning som senast, dvs barfota fram, helstängt huvudlag och vanlig vagn. Det helstängda huvudlaget ser vi som ett litet plus även om det bara blivit andraplatser med det i de senaste två försöken.

Måstestrecken

V75-4: 2 Twinberry (16 %) var mycket fin vid segern förra året då Örjan Kihlström satt i sulkyn för första gången och att han kör igen är givetvis ett klart plus. Hästen gick dessutom barfota runt om samt med blinkers och svensk jänkarvagn för första gången i den starten och segern var överlägsen. Sedan blev hästen dock skadad länge men han var nästan lika överlägsen i comebacken i ett billigt lopp och nu blir det dessutom blinkers igen och han bör kunna ta hand om ledningen trots att startspecialisten Erik Adielsson har spåret innanför. I såna fall är det utan tvekan hästen att slå i loppet även om tilläggshästarna lär få närkontakt direkt.

V75-5: 6 Lukas Zaz (27 %) fortsatte att tävla barfota runt om och med jänkarvagn senast men blev för het i ledningen och över lång distans så blev det för långt till mål. Vi tycker dock att motståndet är snäppet enklare den här gången och med tanke på att han kan nå ledningen och det är ett halvvarv kortare distans så kan det hålla hela vägen den här gången istället. Vi vågar dock inte lita på skallen helt och hållet efter att han skrynklat ihop sig i de två senaste starterna men den spelare som är modigare än oss chansspikar här. I övrigt blir det öppet huvudlag som vanligt.

Skrälldragen

V75-2: 10 Count Response (7,7 %) är segervan och var duktig när Henriette Larsen satt i sulkyn vid segern näst senast – även om det var i ett billigt lopp. Senast vid galoppen var det skor runt om men nu blir det antagligen samma utrustning igen som vid segern innan med barfota fram, öppet huvudlag med murphybländare på vänster sida och vanlig vagn. Han tränar fint och har dessutom vunnit vid sin enda start på Axevalla tidigare och han kan vara skrällduglig den här gången om det blir överpace vilket det kan bli ibland i lärlingsloppen.

V75-5: 1 Staro Interstate (4,7 %) har tävlat klart övertygande i ny regi Tomas Malmqvist där han gått barfota runt om och i svensk jänkarvagn vid tre raka segrar innan han var sjuk senast och inte kunde göra sig själv rättvisa. Minnet är kort hos spelarna verkar det som för vi tycker att uppgiften ser spännande ut den här gången och att Björn Goop sitter upp i sulkyn för första gången är ingen nackdel och hästen har tävlat bra efter uppehåll tidigare. Läget gör dock att det blir lite chansartat men vi hoppas att kusken reder ut det hela.

Överspelade

V75-7: 2 Linus Boy (28 %) är stark vilket han visade vid tredjeplatsen i Harper Hanovers för tre starter sedan men han visade inget extra senast då han attackerade bakifrån och vi sätter ett litet frågetecken för dagsformen samtidigt som hästen är stänkrädd och klart bäst om han når täten i ett tidigt skede där han tagit majoriteten av sina segrar i karriären. Vi tror dock att det kan bli problem att nå den positionen här och i såna fall är det en svår uppgift igen. Stallformen är dock väldigt bra och det blir samma balans som senast med skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn och han har tagit alla segrar i karriären med den balansen då det viktigaste är att han håller ihop aktionen till slut.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170722

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.