V75 Axevalla

V75

Nuncio vinner i årsdebuten men det ser mycket öppet och spelvänligt ut i övrigt

[content_protector password=”korsdrag” cookie_expires=”3600″]Det var V75-finaler i lördags och en på förhand favoritbetonad omgång men det blev en hygglig utdelning till slut med tanke på omständigheterna. Vi spikade omgångens mest intressanta häst Red Rose America som levererade med besked då hon bara bombade runt allt under slutvarvet men det var också två riktiga missräkningar under dagen – dels Young Farmer som vi inte hade med på ramen och dels Aileron som vi inte trodde på alls på förhand. Trots att V75 alltid är så genomlyst och att Preben Sövik/Kevin Svedlund inte rapporterade några nyheter om hästen under veckan så smög Robert Bergh själv fram med en jänkarvagn på hästen för första gången i nuvarande regi en timme innan spelstopp och då rankade vi upp den kraftigt på Tillsammans – men det hjälpte ju inte vår ranking på hemsidan. Behovet av huvudlags- och vagninfo är stort och även om vi inte riktigt har utrymme att gå på djupet med den diskussionen här så har vi upprepat många gånger förut att vissa tränare som Robert Bergh gör utrustningsändringar och sätter på jänkarvagn på sina hästar när man minst anar det utan att avisera något i media och det ska man se upp med.

Efter att ha jobbat hårt för att fälla de tunga favoriterna den förra helgen så hoppades vi på en öppen och spelvänlig omgång utan omöjliga storfavoriter den här veckan men vi fick istället en tidig årsdebut för Stefan Melanders 7 Nuncio (88 %) som är en ännu större favorit än On Track Piraten var förra veckan mot ett liknande motstånd som han mötte då och därmed jobbar vi som hoppas på en miljonutdelning lite i uppförsbacke igen. Vi har dock ovanligt luriga lopp i övrigt med inte mindre än tre femtonhästarslopp då de lyft Bronsdivisionen utanför V75-kupongen (vilket är något som vi applåderar) och det finns definitivt potential i omgången även om spiken joggar hem V75-4. Vi ger omgången en trea på en femgradig skala i spelvärde med tanke på att det ser så öppet ut i övrigt.

Det är omkring nollgradigt och förväntas bli några plusgrader de kommande dagarna men inför lördag ska det bli minusgrader på natten och det är svårbedömt om banunderlaget påverkas negativt men vi det är inget som vi har tagit med något speciellt i vår analys och vi hoppas på en bra bana och att det inte ska krävas så mycket fäste. Axevalla har som alla känner till Sveriges längsta upplopp vilket alltid är intressant spelmässigt då fler hästar får chansen till slut och vi önskar att andra banor byggdes om eftersom det finns betydligt fler banor med korta upplopp där det blir lite “speedwaykörning”.

Vi har lanserat ett nyhetsbrev om du vill ta del av information om hemsidan, promotions, nyheter eller gratistips som vi sporadiskt kommer att skicka ut: https://skoinfo.se/skoinfo-se-nyhetsbrev/

Om du är intresserad av våra andelsspel på V75 Tillsammans för 134, 300 respektive 1 000 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Klass I

V75-omgången inleds med ett långdistanslopp med autostart och loppet är väldigt rundspelat där fem hästar är streckade i intervallet 14-22%. Här hade det systemtekniskt varit att föredra att hitta en spik eller utgång men vi har tyvärr inte tillräckligt stark tro på någon så vi kör istället med hängslen och livrem och prioriterar att överleva loppet. Det är dock inte enbart negativt då vi utöver de betrodda även tar med två miljonskrällar och med lite flyt så kan det rensa riktigt bra! Knapp favorit i skrivande stund är 2 Calypso Am (22 %) och det är en sort som vi gillar och spår bra utveckling i även om han har varit lite ojämn i sina prestationer ibland. Stall Admir Zukanovic håller i alla fall bra form för dagen och visst ska han ses med en vettig chans men då vi är inne på att han inte når ledningen utan istället riskerar att få lite positionsproblem och dessutom har galopperat i majoriteten av sina starter så rankar vi ner en aning.

Våra A-hästar är istället två hästar som kommer ifrån stall i absolut toppform. 5 Picasso Tilly (18 %) har höjt sig i de senaste starterna och framför allt senast så gillade vi vad vi såg då han höll riktigt bra ifrån spets över lång distans efter en tuff inledning. Nu startar han ifrån spår fyra efter strykningen och är vår klara spetsfavorit och dessutom ser vi Örjan Kihlström i sulkyn som en kraftig kuskförstärkning och Torbjörn Jansson har haft en sällan skådad stallform de senaste veckorna, han vann bl a två lopp på Solvalla i onsdags. Vi var ett tag inne på att göra mer av vår tipsetta men samtidigt går det inte riktigt att blunda för hans dåliga vinststatistik i ett sällskap där det vimlar av vinnarskallar som gillar att sätta nosen först. Dessutom är känslan att det kommer bli skrikhästen i loppet och vi blir inte förvånade om han blir klar favorit till slut. Vi backar därmed något men det är fortsatt vårt förstastreck. I A-gruppen lägger vi även 11 Reggae Hall (16 %) som till skillnad mot vår tipsetta är en av hästarna som visat en bra skalle och bevisligen trivs bra på längre distanser. Kommer han tidigt fram utvändigt om ledaren så är känslan att han på ren skalle kan visa sig tuffast till slut. Bakom vår A-duo varnar vi också för Erik Svenssons skräll 10 Boomer (2,5 %) som vi skriver mer om under skrällbud och totalt tar vi med sju streck och det känns nästan kassaskåpssäkert.

V75-2 Stolopp

Dagens andra V75-avdelning är ett långdistanslopp med voltstart som är öppet för ston som vunnit mellan 75 001 – 600 000 SEK med 20 meters tillägg vid vunna 240 001 SEK. Liksom i dagens inledande V75-lopp så är detta lopp rundspelat och tyvärr har spelarkåren kommit ganska rätt på det gällande vilka hästar som ska ses med chans och på vårt systemförslag ryms endast de fem högst betrodda och vi känner oss trygga  med det då loppet är ihåligt där bakom. Knapp favorit i nuläget är 9 Baharat (20 %) och hennes insats senast vid segern på V75 var mersmakande och en likartad prestation räcker mycket långt här. Hon tål dock inte speciellt mycket grovjobb utan behöver det serverat och samtidigt har det gått lite länge mellan starterna vilket är ett kraftigt minus enligt statistiken där hon har 0-1-1 på nio starter där det gått mer än tre veckor mellan starterna jämfört med 5-4-5 på 25 starter med kortare intervall. Hon har tre segrar och en andraplats på fyra starter i ny regi med helstängt huvudlag men hon behövde faktiskt loppet i kroppen i andraplatsen i debuten och ett litet minus är det kanske med ett längre intervall mellan starterna. Hon gick dock med en svensk jänkarvagn för första gången senast vilket föll väldigt väl ut och det blir antagligen samma igen och det låter också i övrigt positivt ifrån stallet och hon är gjuten i B-gruppen.

Vårt förstastreck är dock istället fjärdehandaren 4 Pearl Face (10 %) från startvolten som bör klara spåret och var vass efter galopp senast och vi spelar utgång med och skriver mer om nedan och där bakom rankar vi 15 Makera (17 %) där insatsen senast kanske var karriärens bästa hittills och faktiskt bättre än vad vi trodde hon mäktade med efter ett lopp utan rygg på vägen. Hon har vunnit två lopp av fyra över den långa distansen och går i jänkarvagn ibland men senast var det vanlig vagn och det blir samma igen vilket det inte går att se som något negativt. Det låter fortsatt relativt positivt ifrån stallet och trots det usla utgångläget med bakspår på tillägg så är det vårt andrastreck.

V75-3 Lärlingslopp – Spårtrappa

Den tredje avdelningen är ett medeldistanslopp med spårtrappa och autostart som är öppet för lärlingar och hästar som tjänat mellan 275 001 – 675 000 SEK och vi har skrällkänsla i detta lopp och garderar brett. Här startar omgångens näst största favorit i form av 10 Pokemon Ås (51 %) som kommer från Marcus Lindgrens stall som har bra form och som låter väldigt nöjd med honom för dagen. Han körs också av loppets bästa kusk Kevin Oscarsson och det går inte att blunda för att förutsättningarna är lämpliga så långt. Han sitter direkt i andraspår och det låter påställt ifrån stallet och kapacitetsmässigt duger han bra här i ett billigare lopp än vad han brukar möta. Samtidigt anser vi att procenten är för hög då han tenderar att se bättre ut än vad han presterar och inte tål att göra så mycket grovjobb själv i loppen utan måste köras i ryggar och ha lite flyt med löpningförloppet. Får han ett lämpligt lopp är det stor risk att han blåser till dem men det kan mycket väl strula också härifrån och då är han sårbar. Han går med jänkarvagn och med helstängt huvudlag med hål i som vanligt och vi anser att han är klart överspelad men ändå gjuten i B-gruppen på sin relativt höga vinstchans.

Vårt förstastreck är istället 4 Kendra Silvio (13 %) som har ett betydligt bättre läge och vi var mycket nära att spela utgång med och faktiskt kan vara en tänkbar chansspik för den fräcke som gör ett mindre system och vill komma undan billigt i ett annars streckkrävande lopp. Anledningen till att vi tror på henne är att vi anser att hon höjt sig rejält i Thomas Uhrbergs regi och till denna start känns förutsättningarna bra och hon bör hitta en fin position direkt. Hon är vår knappa spetsfavorit i loppet och därifrån är hon extra intressant men även ifrån vinnarhålet eller med en ryggresa i andraspår så bör vinstchansen vara hög. Nämnas bör även att det låter väldigt påställt ifrån stallet och träningsrapporterna är lika positiva nu som de varit en längre tid. Hon har gått omväxlande med jänkarvagn och svensk jänkarvagn i sin nya regi och med helstängt som kanske gjort henne för vass ibland men vi ser henne normalt sett inte som osäker på benen. Bakom henne fortsätter vi att varna för 15 Make It Quick (3,9 %) som vi skriver mer om under skrällbud och vi höjer även storskrällen 11 Önas Ida (1,7 %) som trivs extra bra på just Axevalla och har en sylvass spurt vid rätt ryggresa om hon har en bra dag. Totalt tar vi med nio streck och känner oss trygga med det.

V75-4 Gulddivisionen

Omgångens fjärde V75-avdelning är ett medeldistanslopp med autostart i Gulddivisionen och här startar omgångens största favorit i form av 7 Nuncio (88 %) som helt enkelt är en segermaskin som är överlägsen motståndet och vi spikar utan tvekan vilket vi skriver mer om nedan. Vid en eventuell strykning av honom så vill vi poängtera vikten av att sätta ut reserver då Al’s Winnermede är först i turordningen och den tror vi mindre på. Vi rekommenderar 5 Thai Broadway (4,7 %) som förstareserv då han bör ha goda möjligheter att leda runt om vid en eventuell strykning.

V75-5 Top 7 – Klass II

Den femte avdelningen är ett kortdistanslopp med autostart i Klass II öppet upp till 200 000 SEK och loppet känns relativt ihåligt och vi blir mycket förvånade om vinnaren finns utanför vår systemram på sex streck. Klar favorit är 1 Persimmon Face (43 %) som startar från ett optimalt utgångsläge då han är startsnabb då han sköter sig. Rent kapacitetsmässigt duger han mycket bra här och från ledningen så är vinstchansen stor om han får vara lite ifred men vi är inne på att det kan strula. Han kommer från en galopp och såg allmänt inte speciellt bra ut då och det är tydligt att tränaren ser hästen som en förbrytare även om han travat felfritt i fyra starter i rad innan dess efter kastration och definitivt inte är lika osäker nu som innan kastrationen. Känslan är i alla fall att det måste laddas hårt i starten här då det finns ett par startsnabba hästar med i fältet och att galopprisken därmed är överhängande och dessutom är vi inne på att han inte kommer få vara ifred i spets om han mot förmodan tar den.

Som vi läser loppet bör nämligen 3 Brosa Am (20 %) med tränaren Marcus Lindgren tidigt sitta i dödens och hålla upp tempot och då blir det helt enkelt jobbigt för favoriten och vi är därför lite inne på att värdet ligger i att hitta den tredje hästen när de här två träter här. Det är inte heller omöjligt att båda nämnda hästar galopperar bort sig tidigt då den sistnämnde är stänkrädd också och har en svajig kusk som sällan får till det på V75 vilket är anledningen till att vi sänker honom till C-häst. Vårt klara förstastreck och även utgång som vi skriver mer om nedan är istället 11 Västerbo HighScore (5,7 %) som vi faktiskt håller högst i det här sällskapet tillsammans med 8 Can Lane (18 %) som dock startar från ett uselt utgångsläge men kommer han till så duger han bra här och han är gjuten i B-gruppen. Han har gått mycket bra i regi Johan Untersteiner och är okomplicerad med vanlig vagn och halvstängt huvudlag men blev lite för vass senast vilket gjorde att det blev galopp och det är ett litet frågetecken hur far och son Untersteiner ska hantera det i den här starten. Det skulle dock inte förvåna om det blir en hård laddning framåt här i starten och klaffar det bara lite så är han väldigt farlig men han kan också vara borta tidigt.

V75-6 Lördagsloppet

Den sjätte avdelningen är Lördagsloppet som är ett långdistanslopp med voltstart som är öppet för hästar som tjänat 30 000 – 275 000 SEK med 20 meters tillägg vid vunna 100 001 SEK och det här loppet blev verkligen tufft och förtjänar att ligga inom V75. Loppets knappa favorit är 15 Magic Happens (27 %) som senast vann på ett imponerande sätt på V75 i ett tufft försök och det hörs att Peter Untersteiner håller denna häst riktigt högt och han motsvarade minst sagt förväntningarna då och kan göra det igen. Det låter oförskämt positivt och sannolikt handlar det om den bästa hästen i sällskapet men läget öppnar upp loppet då utgångläget är riktigt uselt med bakspår på tillägg och därifrån är det helt enkelt svårt att få till det om inte hästen visar sig vara överlägsen. Vi anser dock att det finns flera fina talanger i detta fält och även om det blir en topprestation så kan det bli för långt fram.

Våra förstastreck är istället 9 Cash Converter (17 %) som gjorde ett fantastiskt fint lopp efter galopp senast och får Örjan Kihlström i sulkyn samt 11 Great King Wine (7,1 %) som kan tjäna många meter på favoriten om han prickar starten och de två bildar vår A-grupp och utgångsgrupp vilket vi skriver mer om nedan. Där bakom varnar vi för 1 Campo Dell Oro (4,5 %) som visserligen är väldigt oerfaren men vi gillar modellen och han är vår klara spetsfavorit vilket är värt mycket även om upploppet kan vara långt – annars lär det bli ett passande lopp i rygg på ledaren eller liknande. Han kommer i alla fall från ett stall i form och lurpassar de betrodda där bakom lite för länge på varandra så kan det mycket väl hålla hela vägen. Totalt tar vi med sju streck men här hade vi gärna haft ytterligare några streck för att känna oss trygga.

V75-7 Silverdivisionen

V75-omgången avslutas med ett sprinterlopp med autostart i Silverdivisionen där ett fåtal hästar höjer sig rejält över mängden. Favoritskapet delas av två hästar som vi höjt upp rejält i rankingen på slutet med oftast gott resultat. 1 GlobalSatisfaction (31 %) var senast ute i en tuff Silverdivisionsfinal och svarade då för en toppspurt till en tredjeplats efter en omöjlig resa i en mycket snabb avslutning. Innan dess imponerade han kraftigt vid försökssegern och det lyser verkligen form kring hästen. Det blir sannolikt helstängt huvudlag och vanlig vagn som vanligt och hästen är klart bäst med täta starter som det är nu där han har tre segrar på fyra försök och han kan krossa allt men utgångsläget är ett litet frågetecken då han inte lär kunna hålla upp ledningen. Om han mot förmodan gör det eller om det löser sig positionsmässigt så bör vinstchansen vara hög. Den andra betrodda hästen 9 Beppe Am (31 %) galopperade direkt senast i V75-finalen men det lyser också form om honom för dagen. Här är utgångsläget ännu sämre då han bör hamna en bit ner i fältet direkt och han har betydligt sämre statistik därifrån. Kapacitetsmässigt duger han dock väldigt bra och han kan mycket väl vinna med spår på vägen. Det är dock en stor risk att han körs mer försiktigt från kön och känslan är att det kan bli för långt fram. Favoritduon är bra och ska ses med högst vinstchanser i loppet men spelvärdet ligger på en annan häst.

Vårt förstastreck är 6 Diggers Elias (10 %) som är vår klara spetsfavorit och inför senast där vi spelade utgång på honom var det lite av snackhästen och de brukar kunna vinna i nästkommande start istället. Då kom han bort men formintrycket var vasst och det låter enormt påställt ifrån stallet som sätter på jänkarvagnen igen och ifrån spets trivs han mycket bra. Han har haft det lite svårt att få till det i tuffare sällskap på V75 men han var riktigt toppad förra året vid den här tiden och är sällsynt maxad i balansen igen och får Carl Johan Jepson bara sitta ifred i spets med sin springare ett tag så kan det mycket väl räcka hela vägen. Totalt tar vi med fyra streck då vi kompletterar med 8 Re Doc (3,0 %) där Robert Bergh hängde på en jänkarvagn för första gången senast vilket gav en stor effekt även om travet lämnade en del i övrigt att önska med skor på hovarna och nu blir det dessutom täta starter vilket är intressant även om han inte är mer än en kantboll och C-häst på vårt system. Det känns i alla fall kassaskåpssäkert och vi ratar tredjehandaren 3 Emmett Brown (18 %) som vi anser är omgångens mest överspelade häst vilket vi skriver mer om nedan.

Spiken

V75-4: 7 Nuncio (88 %) är en världstjärna och möter här ett gäng blåbär i jämförelse med vad han brukar möta. Nu återkommer han efter lång vila men det oroar inte då han är jämnheten och säkerheten själv och motståndarna kommer dessutom lägga sig på rygg och Örjan Kihlström kommer få överta ledningen när han behagar och det är i princip bara sjukdom eller olycka emot. Vi tror dock inte alls att han är på topp men det lär han inte heller behöva vara för att vinna ett sånt här lopp. Vi skrev förra veckan att en häst inte kan ha mer än 85 % i segerchans då det alltid finns sjukdom och galopp men Nuncio är ett unikum och vi taxerar vinstchansen till 90 % för honom om han kommer till start.

Utgångar

V75-2: 4 Pearl Face (10 %) hade vi som skrällbud senast på Åby där hon tyvärr galopperade bort sig men hon återkom mycket starkt och avslutade till en mersmakande tredjeplats. Utan galoppen är vi inne på att det blivit en vinst där mot ett likartat motstånd som nu – möjligen att det är något tuffare motstånd den här gången. Som vi nämnde inför den förra starten så har hon utvecklats kraftigt under hösten och intrycket har varit allt bättre. Liksom i föregående start får Erland Rennesvik som visat upp bra kyla och känsliga körhänder koncentrera sig på att komma iväg hyggligt ifrån startspår fyra men det tror vi ska gå bra även om det inte blir någon snabbstart med jänkarvagnen på i voltstart och i övrigt blir det stänkhuvan på igen eftersom hästen är stänkrädd och galopperat bort sig två gånger utan den på slutet och can’t see back-huvudlag som är en nyhet för henne vilket kan ge en positiv effekt. Hittar hon till spets efterhand eller en vettig position så bör hon duga riktigt bra här då vi är inne på att hon ska vara ytterligare framflyttad formmässigt till denna start och dessutom bör lång distans passa bra då hon är stark och rejäl. Vi taxerar vinstchansen till 23 %.

V75-5: 11 Västerbo Highscore (5,7 %) har en missvisande resultatrad som vi tackar för då han sett strålande ut på slutet och verkar vara under kraftig utveckling. Vi gillar sorten och håller det som bästa hästen i sällskapet och att Ulf Eriksson sitter i sulkyn liksom senast när han satt fast med rubbet kvar ser vi som en fördel jämfört med Björn Röcklinger själv som känns betydligt vassare på att träna häst än att köra. Nu kan utgångsläget se uselt ut på papperet men vi är inne på att det istället kan lösa sig perfekt. Vårt huvudscenario är nämligen att favoriten 1 Persimmon Face (43 %) håller upp spets och i dödens landar 3 Brosa Am (20 %) som kommer trycka upp tempot rejält. Vi bedömer sannolikheten för en tuff körning där de kör slut på varandra som hög och därmed bjuder de in vår utgång i matchen som kommer sitta en bit bak i andraspår och avancera under det sista halvvarvet. Över Axevallas långa upplopp är vi inne på att han hinner ta ner ovan hästar i sådana fall men vi håller det inte för omöjligt att det blir ett mer ett offensivt upplägg heller och vi tror att det kan räcka långt då också. Det finns faktiskt också en risk att alla de mer betrodda hästarna här galopperar bort sig då de inte är några säkra kort och det känns lite som ett lopp med en skrällprofil. Vi taxerar vinstchansen till 22 % och detta är omgångens fynd!

V75-6: 9 Cash Converter (17 %) startar från ett besvärligt utgångsläge i volt som kan ställa till det då han varit galoppbenägen men vi är inne på att det kommer fungera bra med Örjan Kihlström i sulkyn även om det är ett litet orosmoment. Bortsett från startspåret så är i alla fall allting uppåt kring hästen och vi blev riktigt imponerade senast när han var ute på V75 och slutade trea efter galopp. Prestationsmässigt var insatsen i nivå med favoriten Magic Happens och nu är utgångsläget vid felfri avgång klart bättre än vad favoriten har och vi anser att han borde vara favorit. Hästen är okomplicerad och går med skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag och är normalt sett inte osäker och hittar bara kusken ner i en vettig position inledningsvis så bör vinstchansen vara hög då han är stark och tål att göra grovjobb i spåren. Dessutom verkar han vara under utveckling och att han ska vara en del i utgången kändes självklart med Örjan Kihlström i sulkyn även om det är ett tufft Lördagslopp. Vi taxerar vinstchansen till 28 %.

V75-6: 11 Great King Wine (7,2 %) hade märkligt nog inte vunnit innan han tog karriärens första seger senast och det var Maharajah-sonen väl värd då han har visat hög kapacitet i många starter där han stångats mot tufft motstånd. Han har visat sig fungera väldigt bra på längre distanser och utgångsläget här med springspår på tillägg känns perfekt och det känns lite som att det kan bli proppen ur för honom. Vi är inne på att han kommer få en kanonstart och hamna bra till direkt och vi blir faktiskt inte förvånade om han får överta spets relativt tidigt om han prickar starten. Vid vinsten senast vann han på ett övertygande sätt trots avsaknaden av lopp och han gick mer rycktussar då som inte behövde ryckas och det kan vara en extra växel som kan komma till användning här. Med det senaste loppet i kroppen förväntar vi oss en ännu bättre prestation och vi anser att han duger bra här rent kapacitetsmässigt. Vi tycker att rådande procent är ett fynd då det kan vara väldigt många meter fram för favoriten här redan efter ett halvvarv. Vi taxerar vinstchansen till 19 %.

Övervärderade

V75-7: 3 Emmett Brown (18 %) är en knepig sort som har en historik av skador och galopper då han ofta varit lite ofräsch. Han har visat fina fartresuser emellanåt men vi har inte blivit imponerade av hans starter på slutet då vi blivit besvikna över hans kämpaglöd till slut och vi anser att han var närmast skyldig att vinna senast. Normalt sett hade han känts farlig då han är rätt startsnabb och borde ha en vettig spetschans. Vi är dock inne på att det är nedåtform på honom och då brukar startsnabbheten minska och vi har svårt att köpa honom som hårt betrodd när han möter tre formkort där dessutom två av dem överglänser honom kapacitetsmässigt. Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

Skrällbud

V75-1: 10 Boomer (2,5 %) har höjt sig rejält på slutet och Erik Svensson har antagligen bättre form på stallet än nånsin. Det var lustigt att se “busens” styrning senast när han på Örjan Kihlström-manér måttade in segern från dödens mot Örjan Kihström själv och det är sällsynt att se honom köra på det sättet. Han har hittat rätt på hästens aktion på slutet och det flyter numera mycket bättre och blir det hård körning så blir vi inte förvånade om han har en vass slutrökare som kan räcka långt då han inte lägger några krafter i onödan under vägen. Han har gått med svensk jänkarvagn då och då, bland annat vid segrarna senast och för tre starter sedan, och det har definitivt fallit väl ut som aktionen flyter nu för tiden och det var dessutom helstängt huvudlag senast vilket gjorde honom extra vass och vi förväntar oss att det blir samma utrustning i den här starten. Det är dock tufft på V75 och någon given vinnare är det inte men det kan bli passande överpace och vi taxerar vinstchansen till 10 %.

V75-3: 15 Make It Quick (3,8 %) börjar det nästan bli tjatigt att lägga under den här rubriken men vi kan inte låta bli då han envisas med att göra topplopp och det måste vara dags snart när det klaffar lite under vägen. I vanlig ordning är han bortglömd på strecken och det beror givetvis på utgångsläget och kusken som är två minus. Samtidigt står han sig väldigt bra kapacitetsmässigt och det är formkortet i sällskapet. Dessutom tenderar just lärlingslopp att bli väldigt konstigt körda och normalt sett usla utgångslägen har ofta högre vinstchans i just lärlingslopp. Med en topplärling i sulkyn hade vi mycket väl kunnat höja honom mer i ranken men nu sansar vi oss och nöjer oss med B-häst och en varning. Vi taxerar vinstchansen till 12 %.

Jokersystemet

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

7*5*9*1*1*8*3 = 3 780 kronor[/content_protector]