V75 Axevalla

Spikförslagen

V75-2: 6 Chantilly (15 %) har varit bättre än nånsin i de två senaste starterna som slutat med två segrar – kanske speciellt senast då det var en stark avslutning från dödens – och hon har lottats till ett perfekt läge här för att få en ryggresa i den främre träffen med Carl Johan Jepsons hjälp. Favoriten 2 Mellby Euphoria (27 %) var samtidigt inte som bäst senast och även om hon ska lättas något i balansen så är det inte någon favorit som vi är helt övertygade om i den här starten. Chantilly tränar starkt inför detta och det känns intressant att ta ställning i ett lopp som är vidöppet annars och där de flesta garderar brett och får hon bara sitta still fram till in på upploppet då de kan rycka “norsken” så blir hon segerfarlig. Det blir skor runt om och antagligen vanlig vagn i övrigt.

V75-5: 9 Louie Brodde (20 %) har en intressant uppgift då vi är inne på att det kommer bli en hård öppning i det här loppet mellan startsnabbe 1 Firewire (7,1 %) som är obesegrad på Axevalla där innerspåret är gynnsamt och storfavoriten 4 Sambuca Knight (56 %) som är en klass bättre med jänkarvagnen på och dessutom eventuellt ska provas med skygglappar för första gången. Storfavoriten fick trötta ben till slut senast efter mangel av Qahar Q.C. och även om det är enklare emot nu så känns det inte som någon odelat positiv uppladdning när det är täta starter och vi är därmed lite osäkra på ändringen av huvudlaget. Louie Brodde har varit klart bra vid segrarna på slutet och även om stallet ligger lite lågt och han är bäst när han är med i den främre träffen så kan han få ett riktigt drömlopp här med draghjälp fram till upploppet och om favoriten inte bluffat bort loppet i ledningen så blir han segerfarlig. Det blir förutom skor runt om antagligen helstängt huvudlag och vanlig vagn.

V75-6: 13 Southwind Feji (78 %) har 15 segrar på 17 starter och verkar ha tagit kraftiga kliv i utvecklingen på slutet och mycket talar för en ny seger den här gången när hon kommer ut för en bejublad start på hemmaplan. Det är dock rent statistiskt en knepig proposition med tillägg på kort distans där de som står där bak nästan alltid har haft problem att hinna fram men det här handlar om en undantagshäst och loppet är ojämnt med många hästar som får agera rundningsmärken och normalt sett löser hon uppgiften. Det långa upploppet på Axevalla bör vara en fördel också om det skulle strula med ryggarna på vägen och att hästen är obesegrad på den här banan är antagligen ingen slump. Det blir skor runt om och vanlig vagn som förut.

V75-7: 11 Demolition Man F. (6,0 %) fick visserligen en perfekt resa i rygg på ledaren senast och lucka in på upploppet men det var ändå en riktigt vass prestation enligt vår åsikt med tanke på att det var flera riktigt bra hästar med i loppet. Hästen är extra vass när han tävlar i jänkarvagn som han gjorde i den starten och han har därmed två segrar på tre försök med den på och att det blir samma vagn igen och Peter Untersteiner sitter i den är klara plus. Bakspår över kort distans är visserligen lite chansartat men då favoriten 7 Always On Time (21 %) är bäst med någon form av barfotabalans och har ett vingelläge med Johnny Takter i sulkyn så talar det för att det kan bli lite stökigt kört här och med hårt tempo så tror vi att Demolition Man F. spurtar ner dem till slut. Det blir förutom jänkarvagn och skor runt om antagligen någon form av stängt huvudlag.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v75-axevalla-17-februari-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Skoinfo.se 1000: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=26167

Skoinfo.se High: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=21888

Skoinfo.se 136: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=35028

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.

1 thought on “V75 Axevalla

Comments are closed.