V75 Axevalla

V75

Vi rankar en 1%-are högst i stoloppet men vinner favoriten Bear Glide blir det knappast några miljoner för oss

Vi är laddade till tusen idag! Vår ranking (2-3-1-1-2-3-1-4) var stekhet i onsdags och igår föll vi på att vi kör på spelvärde och inte på vinstchans då storfavoriten Only One Winner lyckades behålla ledningen  och vann då åkandes precis som väntat. Se resonemanget vi hade under gårdagen här https://skoinfo.se/travtips/v65-solvalla-14-februari/

Vi är extremt inriktade på spelvärde och vi kan redan nu säga att vi inte kommer vinna ofta för när vi vinner då vill vi vinna stort!

Dagens tävlingar på Axevalla är klart intressanta. Det är flera hästar som stuckit ut rejält när vi studerat lopparkivet och vi tror på högkvalitativ sport idag vilket alltid gör det lite extra kul att följa sändningarna.

Dagens höjdpunkter är:

1.  Stoeliten i V75-1 som bjuder på hög klass med hästar som Canaka B.F. och framför allt Miss Sue V. som gör sin årsdebut för Daniel Redén. Vi tror den hästen får en kanonsäsong även om vi är osäkra på om det räcker till seger redan nu i årsdebuten.

2. Klass 2-försöket i V75-4  där det är flera talanger som vi tror har en ljus framtid att vänta. Vi var faktiskt länge inne på att spika Björn Goops talang On Track Piraya men beslutade oss till slut för att nöja oss med utgång då Björn Goop har haft dåliga träningsförhållanden på slutet och senaste veckans resultat skrämmer en del.

3.  Silverdivisionen där vi får se en av våra absoluta favorithästar igen, nämligen Claes Boko. Nu väntar en spännande duell vs Abborren som också imponerat på slutet. Blir banan bra (högst osäkert) tror vi Claes Boko vinner men nu är han enligt oss en alldeles för stor favorit och vi garderar med Abborren och med kantbollen Mad Image som kan få loppet om favoriterna kör slut på varandra.

För övrigt kan nämnas att gulddivisionen som vanligt på vintern ser trist ut. Nu blir det iof spännande att se vad Daniel Redén:s Hard Livin kan göra, men utöver det så är det i princip samma trista gäng som på slutet.

Väderprognoserna talar om snöblandat regn och en eller ett par plusgrader. Vi rekommenderar Er att hålla koll på balansinformationen på vår hemsida närmare start. Om det dyker upp relevant information som gör att vi vill ranka upp/ner några hästar efter balansinformationen och värmningar så meddelar vi detta via Twitter, så håll koll där!

Spiken

V75-2: 5 B.B.S Sugarlight (56 %) gjorde ett strålande intryck i senaste starten där han höll 1.08 tempo sista 700 meterna och såg helt fantastisk ut. Vi blev hänförda av intrycket och nu ser det ut att bli samma balans och utrustningsförändringar som senast.

Normalt sett kan det synas märkligt att spika pga en enstaka prestation. Det är dock inte riktigt vad vi gör då hästen har gjort bra prestationer tidigare och vi tror faktiskt på en relativt god chans även om hästen inte presterar på samma nivå som i föregående start, det blir bara hårdare i mål.

Hästen är relativt startsnabb och ambitionen är att hålla ut 7 Careful Victory (15 %) som vi tror är hårdast emot i starten. Lyckas detta är loppet över men oavsett tror vi på god chans. En annan anledning till att spika är att just inom klass 1-lopp på kort distans så lyckas favoriten vinna förhållandevis ofta då den har bra startspår.

För dig som vill gardera rekommenderar vi att ta med 7 Careful Victory (15 %) och tokskrällen 10 Temperament (2,4 %). Då känns loppet relativt heltäckt.  

Utgångar

V75-1: 2 Miss Sue V (18 %) gör en av dagens mest intressanta starter. Hästen har en väldigt hög högstanivå och tränar som en demon. Nu blir det spets och släpp och från vinnarhålet tror vi på en rejäl chans om luckan kommer till slut. 6 Canaka B.F. (45 %) är tränaren Reijo Liljendahl märkbart positiv kring. Han tror på en mycket stor chans och hans hästar verkar ha hittat en toppform denna vecka då i princip alla hästarna har överpresterat. Nu luktar det spets och därifrån ska chansen vara relativt bra.

V75-3: 1 Hard Livin (10 %) gör en spännande start idag. Hästen har hela karriären stångats mot eliten och gjort det bra även om han kanske inte glänst senaste året. Nu har Redén ändrat upplägg och hästen ser väldigt bra ut i träning. Vi anser att hästen har klart högst högstanivå i fältet och om/när det lossnar så springer han åttor kring de andra hästarna. Vi tror att sannolikheten är rätt hög att det kan vara dags idag även om vi långt ifrån är säkra.

Idag ska Hard Livin laddas från spets och det låter på Goop som om det är hög sannolikhet att inte ska satsa mot spets med favoriten Baht Launcher  vilket skulle underlätta. Vi tror att Hard Livin håller ut 4 I Saw You och då sitter Hard Livin i spets, annars så blir det vinnarhålet vilket inte behöver vara fel det heller. Spelvärd då han i nuläget endast har 10 % av insatserna.

V75-4: 4 On Track Piraya (26 %) tror vi mycket på inför framtiden. Det lyser klass om hästen och vi tror att hästen kan vandra långt upp i klasserna. Hästen är relativt orutinerad men vi känner att vi kan läsa mellan raderna att Goop har stora förväntningar kring hästen och att han tror på toppchans.

Vi håller hästen som den klart bästa hästen i fältet och nu blir det troligtvis spets. Hade det inte varit för att vi är lite oroliga för Goops stallform hade vi spikat. Om hästen ser fin ut i värmningen så blir det kanske spik här trots allt eller på V5:an.

Övervärderade

V75-3: 6 Baht Launcher (41 %) har gjort det väldigt bra på slutet och visat toppform. I senaste starten var vi dock inte helt nöjda med intrycket och anar en aning sämre form och det i kombination med att det nu blir skor och det är mycket tveksamt om det blir spets så känns storfavoriten väldigt sårbar.

Utöver ovan så anser vi att hästen är relativt enkel i grunden och det är flera hästar i sällskapet som har mycket högre högstanivå.

V75-6: 4 Highspeed Call (30 %) håller vi egentligen riktigt högt men idag känns förutsättningarna fel. Hästen är snabb ut men vi tror att det blir svårt att nå spets idag och även om han gör det så kommer det vara efter en rejäl spetsstrid som bäddar för någon annan häst.

Vi var inte speciellt nöjda med intrycket i senaste starten och då det finns flera hästar i sällskapet som gjorde toppintryck i senaste starten så köper vi inte honom som favorit utan vi ser Highspeed Call bara som en av flera och rankar honom först som fjärdehandare.

Skrällbud

V75-4: 11 Sundholms Keynote (6,4 %) gjorde en enorm prestation senast då Klaus Kern körde som en tok med hästen. Vi var enormt imponerade och nu är hästen enormt kuskförstärkt med André Bakker som vi anser håller bra klass. Nu är det osäkert hur hästen tar en sådan kraftansträngning som senast och hur han ska komma till i loppet men gör hästen en likvärdig prestation som senast ska han dock ses med en bra chans och är klart streckvärd på 6,4 % av insatserna.

V75-5: 12 Thula Sana (1,3 %) är omgångens fynd enligt oss. Hästen är härdad i tuffa gäng och kommer från en riktigt bra prestation i senaste starten. Faktum är att vi blev riktigt imponerade och anser att hästen blir bättre och bättre för varje start just nu. Kusken är rutinerad och vi har faktiskt svårt att förstå hur hon endast kan vara streckad på 1,3 % av insatserna. Vi håller henne som förstahäst i ett öppet lopp och för den modiga kan det vara en tokspik som kan öppna upp vägen för miljonerna!

Ranking

Nedan kan ni se vårt förslag på jokersystem och matematiskt system.

De hästar som är fetmarkerade nedan är de som ingår i vår ram på Jokersystemet.

A-hästar B-hästar C-hästar D-hästar
V75-1 6.2  5 7.9.4.11.1.3 8.12
V75-2 5 B.B.S Sugarlight  7.10.12.3.9.11 4.1.6.8.2  –
V75-3 1 Hard Livin 10.3 6.4.11.5.9.2 8 My Golden
V75-4 4 On Track Piraya 11.5.9 1.3.10.6.7.12.2  –
V75-5 12.6.10 3.14.9.5 4.13.2.11.1.8.15.7  –
V75-6 8.1.12 4 Highspeed Call 6.9.11.7.2.10.3.5
V75-7 10.5  – 4.3.6.8.1.7.12.11.2.9

Jokersystemet

Vi spelar V7 upp till 200k och V75-förslaget är på 2 809.50 kronor. Reduceringsgraden är idag 79 %.

De hästar som ingår i ramen är: 5*1*6*5*12*5*3

Kraven är: Högst 1 C-häst, minst 4 A-hästar

Utgång, minst en av följande hästar måste vinna:

V75-1: 6 Canaka B.F (45 %) och 2 Miss Sue V. (18 %)

V75-3: 1 Hard Livin (10 %)

V75-4: 4 On Track Piraya (26 %)

För dig som vill göra ett större system rekommenderar vi att ni fyller på med nr 3 och 10 i V75-4 samt 9 och 11 i V75-6. Lyckas vi missa ramen inom jokersystemet idag så är känslan att det är här vi spricker,  men tyvärr har vi inte råd med dessa hästar på vårt system.

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

3*1*5*4*12*4*4*2 = 2 880 kronor

Vi spelar V7 upp till 200k