V75 Årjäng

Spikförslagen

V75-1: 1 Some Summit (64 %) är känslig i sina framben och startar därför sporadiskt men brukar vara i ordning när hon kommer ut och det visade hon med besked i årsdebuten senast där hon vann från dödens på en bra tid och framför allt såg väldigt fin ut över mål. Efter strykningen på Delicious U.S. så har loppet blivit väldigt rumphugget och om hon håller upp ledningen som hon gjort initialt båda gångerna tidigare då hon haft innerspår bakom bilen så bör loppet vara över – annars är hon så bra att hon kan vinna från dödens också även om det kan bli spännande då. Att Björn Goop sitter i sulkyn liksom senast känns hur som helst som ett plus – inte minst eftersom att han är en riktigt vass start- och spetskusk. Det blir barfota runt om och jänkarvagn som vanligt.

V75-2: 4 Lukas Zaz (19 %) blåste runt fältet i ett häftigt speedryck på bortre långsidan senast och såg helt oslagbar ut in på upploppet men sedan slappnade han av och stumnade också något eftersom han vilat lite inför den starten och han fick se sig snöpligt avslagen till slut. Vi tror att han kommer vara bättre nu samtidigt som han kan öppna snabbt från start och det finns en chans att han får överta ledningen och i sådana fall är det normalt sett en mycket bra segerchans men det är ingen position som han är beroende av. Det blir barfota och jänkarvagn som i de två senaste starterna.

V75-3: 12 Pave Faks (22 %) startar i ett jämnstreckat kallblodslopp men med tanke på vilken otrolig form som han visat på slutet och att han faktiskt var i det närmaste okörd senast så måste det vara ett givet förstastreck. Han har galopperat bort mycket pengar tidigare men har skött sig allt bättre på slutet och att Ulf Ohlsson sitter upp i sulkyn för första gången är klart intressant då han är en grym kallblodskusk. I övrigt blir det skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag eller eventuellt murphybländare på vänster sida som senast och favoritscenariot är att han tuggar ner motståndet.

Måstestrecken

V75-5: 9 Emmett Brown (15 %) har tävlat bra i jänkarvagn sedan segern i maj och med ett riktigt helstängt huvudlag i de två senaste starterna. Senast var han småpositiv från sista häst invändigt bakom Tjacko Zaz och Bravo Navarone över kort distans och att det är medeldistans nu bör vara ett plus med tanke på att åtta av hans nio segrar i karriären är tagna över den distansen. Det blir antagligen samma utrustning som senast och att det är täta starter ser vi som ett plus då han hade krafter kvar över mål senast och ofta tävlat positivt med det intervallet tidigare. Läget är dock lite lurigt med tanke på startryggarna.

V75-7: 1 B.B.S.Sugarlight (12 %) var som pånyttfödd senast när Kevin Oscarsson satt i sulkyn för första gången och om det var hans känsliga körhänder eller goggles-huvudlaget som gjorde mest skillnad är svårt att säga. Nu ska han provas med ett open eye-huvudlag för första gången och det ser upplagt ut för att han ska hålla spets samtidigt som de värsta konkurrenterna har lottats till betydligt sämre lägen över kort distans. Om han är lika bra som senast så kan det hålla hela vägen.

Skrälldragen

V75-4: 1 M.T.Joinville (8,8 %) har varit struken inför den här starten men tränar enligt uppgift riktigt bra igen och har inte behövt lopp i kroppen förut. Han möter en ganska snällt matchad favorit som är obesegrad felfri men han är riktigt bra själv också och kan  faktiskt kanske t o m svara upp ledningen om han vässas upp och då blir det riktigt intressant. Det är dock en delikat uppgift för Per Lennartsson som sitter i sulkyn för första gången då hästen både kan galoppera bort sig och bli för hetsig vid laddning. Det blir aluminiumskor runt om, vanlig vagn och fast huva som vanligt.

V75-5: 2 Photo Va Bene (7,6 %) är en norsk gäst som vi kanske inte hade förordat i en normal Silverdivision i Sverige men den här håller inte den allra högsta klassen med flera konkurrenter i tveksam form och ett par som kan köra mot varandra utdraget om taktföringen i loppet samtidigt som han själv verkar vara i sitt livs form. Han svek näst senast då han stått över inför dess men var riktigt vass både i starten innan dess och senast då han startade riktigt tätt – och det blir ganska tätt till den här starten också och dessutom körspö vilket är mer eller mindre oprövat på den här hästen. Det blir annars barfota fram och skygglappar som vanligt och han lär få ett rygglopp i draget härifrån.

V75-6: 12 Born in the U.S.A. (5,8 %) är bara fyra år och möter äldre hästar vilket brukar vara svårt men han står perfekt inne i klassen och det handlar om en av Norges bästa fyraåringar. Det var imponerande att se hur han växlade ner Mellby Drake på tre steg senast – inte minst med tanke på hur den sistnämnda hästen vann Bronsfinalen i starten efteråt efter ett blytungt avslutningsvarv i 1.10-tempo. Det blir debut över lång distans och med svensk proffskusk och med körspö på en lite lat häst och sammantaget känns det klart intressant trots läget. Omgångens mest spelvärda skrällbud.

Överspelade

V75-5: 5 Cab Hornline (19 %) kastrerades under vinteruppehållet och har sett jättefin ut i de senaste starterna efter vinterträningen och en lite sämre årsdebut. Han ska dock antagligen tävla med bakskor nu vilket han också gjorde när han svek i årsdebuten och det är något som vi ställer oss lite skeptiska till i såna fall eftersom han varit klart bäst utan bakskor. Vi tror också att han får svårt att ta en längd på Owen Face invändigt och då kan det blir ett tungt lopp att vänta vilket brukar vara svårt – inte minst i debuten i Silverdivisionen. I övrigt blir det jänkarvagn och helstängt huvudlag som vanligt.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170715

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.